|
|||||||||||
|
|
#41371 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Ne moraš gubiti vrijeme jer u novom zakonu o sigurnosti na cestama nema već godinama kazni za prednje maglenke |
|
|
|
|
|
#41372 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Dok se masovno neće slati auti s fejk xenonima, nepodešenim običnim svjetlima, očitim dimom iz aspuha na ponovljene tehničke gdje će ljudima uzet vrijeme i novac, neće biti bolje. Znači ne treba nikakva kazna na licu mjesta pa vozi dalje, nego obavezan ponovljeni tehnički unutar 15 dana pa tako svaki put kad te policija vidi da si odlučio vratit fejk xenon i skinut DPF / blokirat EGR. Ako mogu imat OBDII uređaje na tehničkom, mogu ih nabavit i za policiju. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 10.01.2019. u 15:38. |
|
|
|
|
|
|
#41373 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Da, nadam se da rade bazu svih "ulovljenih" sad po novom tehničkom, pa ih šalju na vanredni tehnički nakon nekog vremena. Ak se vidi da je opet prčkano po autu i auto je neispravan, onda ga skineš s ceste pa nek plaća redovni tehnički pregled kad sve preinake ponovo ukloni. |
|
|
|
|
|
#41374 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
jako dobra ideja. bilo bi zgodno da su se toga sjetili. |
|
|
|
|
|
#41375 |
|
Guest
|
|
|
|
|
#41376 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#41377 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nisam to očekivao od ovih u Josipovcu, tamo obično svašta prođe, ali valjda su i njih stisli...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#41378 |
|
Premium
|
Prošao bez problema sad. Pa da. Tamo i idem jer su uvijek najmanje zezali |
|
|
|
|
|
#41380 |
|
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
|
|
|
|
|
|
#41381 | |
|
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Malo sam čitao temu (nisam dugo) pa odgovaram na post od prije tjedan dana ![]() Insignia ima AFL (adaptive forward lightning) xenon. Imam to na Astri J i bolja svjetla nisam još vidio (matrix u Astri K joj nije ni do koljena). Stvar je u tome da AFL stalno namješta leće uvjetima na cesti (ima 9 modova načina rada) i upravo te Insignie koje vam smetaju na otvorenoj cesti su one koje prže 100+ km/h, tad se svjetla dižu za 1% i usmjeravaju, na 130 još više (ne trebaju duga uopće). Stvar je logična. Onaj koji je to programirao/pravio je razmišljao o tome da nitko neće na otvorenoj cesti vozit brže od 90km/h. ![]() Ja ako se zalaufam na obilaznici DJ-OS nekih 150km/h i meni ekipa redovno blica. Onda maknem pekidač s Auto i upalim ručno pa xenoni rade kao na 90% ostalih auta, fiksno. Inače stvar je brutalna, cut-off pali/gasi ovisno o vremenu. Automatsko dugo svjetlo odlično radi unatoč tome što je tehnologija izašla prije 8 godina. Corner light je pravi corner light koji osvjetljava mrtvi kut a ne maglenka. Evo kako stvar u teoriji funkcionira: https://www.youtube.com/watch?v=nCHG9148XcY
|
|
|
|
#41382 |
|
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
Kakva su iskustva sa tim "starijim" insignijama?gledam 4x4,posto zivimo na brdu i ralica prodje u 19h a snijeg je noc prije zakrkao 30ak cm..nisu toliko ni skupe,10-12k eura..sa 120ak tkm..sto mi je okej..benzince sam oduvijek vozio,no prosao bi i dizel,ali i benzinac,s obzirom da radim cca 7-8tkm godisnje,potrosnja mi nije neka zabrinjavajuca stavka.sada imam astru g,ali kako zena uskoro krece raditi,trebat ce nam jos jedan auto,a imamo i dvoje djece,pa nam astra nije vise dovoljno velika cisto da cujem sto ekipa kaze jer cujem da neki pljuju po insignijama,neki nikad bolji auto nisu imali..e pa sad raspalite.. |
|
|
|
|
|
#41383 |
|
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Nekih problema ako su imale onda su to bile prve serije (2009-2011). 2.0 CDTI sa 118kW je imao problem sa gumicom uljne pumpe koja je mogla napravit frku s pritskom podmazivanja itd. Redizajn tog motora je došao 2012. u obliku 120kW, tj. 121kW kod Astre i oni nemaju nikakvih dječjih bolesti. 96kW verzija je isto OK. Benzinca svakako uzmi turbo (ako gledaš 4x4 svakako 2.0 turbo). Nekih većih problema nemaju, ovisi od primjerka do primjerka. Za 4x4 moraš pripaziti da je mijenjano ulje u haldexu svakih 60000km, u suprotnom može biti dar mar. Ostalo sve ovisi od auta do auta i kako je koji servisiran. Kod Insignie se dobije puno za relativno malo para, a auto je čisto fino složen. Opel je najviše para uložio u Astru J i Insigniu A (što se vidi na skoku naspram prethodnika) i to je to, sad više možete zaboraviti s novim modelima išta. Štedi se na svakom koraku, hrpetina dijelova je uzeta jeftinija nego što se prije uzimala (Hella farove su zamijenili Valeo farovi, stakla ne pravi Pilkington nego Kina itd.) Tako da treba uzet još te očuvane i relativno nove Insignie i Astre J ako se gleda Oplo. MY2012+ i prst u uho ![]()
|
|
|
#41384 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#41386 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Meni je redizajn tih Insigniji prekrasan (2013+), iznutra posebno. Probao sam malo voziti 2.0 96kw dizla i 2.0 1207121kw koliko već,4x4 automatik. Taj 4x4 me malo razočarao, dosta je trom, treba mu da se pokrene i ubrza, sve je bilo ispravno, prvi vlasnik. Pričao sam i s vlasnikom 1.6 turbo benzinac s plinom. SLagao je glavu radi VSR-a, to me iznenadilo, pošto na turbaku (bar mom), ventili su "pojačani. Očito nije bio dobro plin složen. Da uleti jedan turbo benzinac 1.6/2.0 s poznatom poviješću, udomio bih ga |
|
|
|
|
|
|
#41388 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
|
|
#41389 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Fora je, ali stara Supra je jedna jedina supra, sve ovo novo nikad neće biti "to je to". Ledice, elektronika, ne znam što sve ne, sve je to baš ono suprotno od onoga po čemu je Supra bila san svim dječacima. |
|
|
|
|
|
#41390 |
|
Premium
|
Daleko je to od onog predivnog koncepta, nažalost. https://www.toyota.com/ft1/2016/photo-gallery/exterior |
|
|
|
|
|
#41392 | |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Ako je netko očekivao da će nakon Lexusa LFA i trenutnog japanskog ćošak dizajna, Supra biti lijep auto...bome je optimist ![]() Je, 4. generacija je najljepša, ali samo jer su japanci tih godina krenuli eksperimentirati s krivuljama umjesto ćoškovima. (sjetite se i Celice, 3000GT, FTO, Eclipse, RX7, S2000, NSX, R34, MR2...) I evo ih nazad na karakterističnom ćošak dizajnu. Bilo je za očekivati da moraju napokon skinuti LFA s trona najružnijeg modela u svojoj ponudi ![]() Kad sam već Eclipse spomenuo, je li netko vidio što su napravili od tog auta danas?
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 11.01.2019. u 11:31. |
|
|
|
|
|
|
#41393 | |
|
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Citiraj:
![]() I stare Supre su mi uvijek izgledale okljaštreno bez ogromnog spojlera ![]() |
|
|
|
|
|
|
#41396 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Od sprijeda mi izgleda dosta 'amerikanski' s tim velikim otvorom, a bočno me podsjeća na CX-5 od Mazde. Bolji je nego sadašnji model, ali...
|
|
|
#41397 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Pa taj novi RAV4 čak i izgleda prihvatljivo u odnosu na C-HR i trenutni RAV4 ![]() Pogledaj Auris, tj. Corollu Hybrid za 2019, izgleda fenomenalno, iako otraga vrišti Mazda 3 i Opel Astra https://www.greencarreports.com/news...mage=100645395 Corolla je bila jedan model, Auris je bio drugi model, sad su jedan te isti. Makes sense.
|
|
|
#41399 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#41400 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2012
|
Možda netko ima iskustva pa da pitam i ovdje. Promjenio bi set pogonskog lanca i uzeo bi febija pa me zanima koja je razlika izmedju ova dva modela? https://autodoc.co.uk/febi-bilstein/12828386 https://autodoc.co.uk/febi-bilstein/9807411 Razlika u cijeni je brutalna, a jedina razlika koju sam vidio je u gramazi i kod jeftinijeg pise Construction year to: 10/2011 a kod skupljeg construction year from: 11/2011. Pretpostavljam da je ovaj skuplji neka novija varijanta, ali da je bas toliko skuplja? Dal opravdava toliku razliku u cijeni. Auto je Audi A3 1.2 TFSI 2012 CBZB motor koji se radio od 2010-2012 |
|
|
|
![]() |
|
|