|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Razlike Intel procesora...
Zanima me koja je razlika izmedju: 01.Pentium Intel4 BOX 531 3.0GHz, 64-bit, 800MHz, 775-pin, 1MB 02.Pentium Intel4 BOX 630 3.0GHz, 64-bit, 800MHz, 775-pin, 2MB Vidim da potonji ima duplo vise cache memorije, zanima me koliko je brzi zbog toga i kako se griju ovi procesori... Dali je dovoljan ovaj ventilator sta se dobije sa njima? Cudno mi je sto je ovaj 630 jeftiniji stotinjak kuna naprema ovome 531, dali mozda ima neka caka... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Razlika ti je samo u cacheu, kak si i sam reko, i po intelovim specifikacijama 630 se malkice manje grije, al ak mislis kupovat kupi 630
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
6xx serija ima više cachea, manje se grije (potvrđeno) i bolje se clocka (potvrđeno)... box hladnjak nece biti dovoljan ako mislis overclockati, u protivnom, sasvim ok...ili ako želiš tišinu, opet moraš mijenjati hladnjak jer box nije oličenje tišine... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Hvala na odgovorima, uzet cu onda ja taj 630, imam jos 2x512 DDR 400 Kingmax , koju mi maticnu plocu preporucjute za ovaku kombinaciju? Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Jesi sredio šta? Jel radi ili ne radi?
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
nisam, sutra idem do raka pa cemo vidjeti...ako ne radi, onda furam na garanciju, ako radi, onda cemo to srediti... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
dedicide
Datum registracije: Mar 2005
|
915i koristi ddr2 (možđa ima ploča koja podržava ddr), naravno da se isplati preči na ddr-2 moja kingmax 533mhz mema ide bez beda na 700mhz (mogla bi i više ali je ne želim klati s visokom voltažom). A ima i memorija koje idu i preko 1000mhz
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
![]() Pozdrav svima. Vidim da znate mnogo o procesorima, pa me zanima da li netko ima iskustva s P4 630 procesorom? Koliko se grije pod opterećenjem s BOX ventilatorom (npr. 2 sata igranja u komadu)? Jer meni se grije na oko 65-69 °C a ne mogu nigdje naći podatak da li je to previše ili je to normalna radna temperatura. I da, kada ne radim ništa (npr. dok tipkam ovu poruku) temperatura mu je 59-64 °C. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
dedicide
Datum registracije: Mar 2005
|
Ne znam kako se proc grije sa box hladnjakom jer ga nisam koristio ali meni se proc uopšte ne grije puno. Overclockiran na 4.0GHz napon 1.45V temperatura kada nije opterečen je oko 33C a pri opterečenju ne ide preko 45C. Makni onu žvaku s hladnjaka i stavi neku dobru pastu, ali pazi da ne staviš previše. Možda ti i ploča krivo pokazuje temp. jer ovaj proc se manje grije od prijašnjih verzija
![]() |
#12 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
box cooler nije baš nešto, i uz to još je glasan... razmisli o nabavi sonic towera, i nekog 120mm venta za njega to bi ti trebalo spustiti temp na max 50c u loadu meni na prescottu 3.0 ( stara verzija za 478, više se grije) nikad ne prelazi 50c |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|