Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.11.2018., 20:05   #40291
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Dalibor - Kmica
091/ 4030-220
mkautoservis.zg@gmail.com
Remetinečka 104
10020 Zagreb

Radio mi je stražnji blatobran i savršeno napravio.

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2018., 08:40   #40292
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor Xenon Pregled postova
Nexen je u istom cjenovnom rangu kao Sava
Sve si rekao.
Kad prestaneš gledat cijenu i pročitaš kaj ljudi pišu + isprobaš sam nešto onda si mjerodavan za preporučit nekome nešto.

Već sam napisao da sam na ovom autu imao SottoZero3 gumu i da mi se Winguard Sport 2 ponaša bolje od nje.
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2018., 09:44   #40293
Xenon
Banned

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor jed2i Pregled postova
Sve si rekao.
Kad prestaneš gledat cijenu i pročitaš kaj ljudi pišu + isprobaš sam nešto onda si mjerodavan za preporučit nekome nešto.

Već sam napisao da sam na ovom autu imao SottoZero3 gumu i da mi se Winguard Sport 2 ponaša bolje od nje.
Dečec ... ja sam svašta isprobao i uvijek sam došao na isto. Koliko para tolko muzike u uvijek bilo i bit će .... i ne trebam čitat nečije subjektivne komentare koji su kod ovakvih guma najviše kompenzirani novčanikom. Ja sam sigurno mjerodavniji od tebe jer sam isprobao puno širu paletu guma za razliku od tebe i tvog Nexena za kojeg tebi nema ravne. I to što si ti pisao za Pirelli bolje da nisi pisao.

Kupio novu Nexen gumu i odmah misli da zna nešto o gumama ... šta bi tek pisao da si jednom kupiš poštenu gumu ...
Xenon je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2018., 10:17   #40294
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Dečec ... ja sam svašta isprobao
Citiraj:
Ja sam sigurno mjerodavniji od tebe jer sam isprobao puno širu paletu guma za razliku od tebe i tvog Nexena za kojeg tebi nema ravne
Xenon je u RL Juraj Šebalj za one koji ne znaju.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2018., 10:26   #40295
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Ovo "dečec" , govori samo o tebi.
Vozi kaj hoćeš, mene to ne dira.

Citiraj:
Kupio novu Nexen gumu i odmah misli da zna nešto o gumama ... šta bi tek pisao da si jednom kupiš poštenu gumu ...
Kupio sam malo više "poštenih" guma, ali rasprave tipa "moj tata je jači od tvog" jednostavno nisu moj stil.
Uživaj
Staro 07.11.2018., 10:29   #40296
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Kao netko ko je obje gume vozio - Sava nije u istoj galaksiji s tom gumom.
Nexen je puno bolja guma.

Vozim dvije godine već Winguard sport 2 i guma je odlična. Save (hp2)sam imao na prošlom autu i stvarno je dosta lošija.
U potpunosti se ne slažem s tobom.
Radim zadnje vrijeme nekih 5-6k KM mjesečno, što službenim, što privatnim autom, Nexen neće više na moje aute.

U 2-3 navrata mi se prošle zime desilo da mi auto proklizuje po masnoj cesti u ranu jesen. Rano ujutro, rosa, ja idem na posao, ulazim u kružni tok s 20km/h, stisnem kočnicu, auto samo nastavi... Kolege se isto žalile na službeni auto s Nexen gumama.

Tako da, nikad više. Nisam fan ni Save, da bude načisto, ali radije ću nju nego Nexen.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2018., 10:37   #40297
zalman1
Banned

zalman1's Avatar

Datum registracije: Mar 2017
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
ulazim u kružni tok s 20km/h, stisnem kočnicu, auto samo nastavi...
lol, koje su ovo bajke, auto sa 20 km/h ne može stati...
zalman1 je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2018., 10:54   #40298
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Dakle, bila je rasprava o kočnicama, sad su gume... kad ćemo benzin-dizel?

Zezam se, nisam probao Nexen gume čisto jer sam jednom imao budget gume na autu i od tada ne eksperimentiram. Volio bih imati jedno deset setova različitih guma svih cjenovnih rangova i isprobavati cijeli dan na poligonu, no moje skromno iskustvo veli "koliko para-toliko muzike".

Stavim najbolje ocjenjenu gumu po ADACu te godine ili onu koju proizvođač propisuje (mrzim RFT, ali dvaput su mi dobro došle...) i nemam problema. Za parsto kuna neću propasti, a da mi jednom ne naprave problem, isplatile su se.
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2018., 10:57   #40299
Boopsy
Premium
Moj komp

Boopsy's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor zalman1 Pregled postova
Iznenadio bi se, prva kisa i ulje na cesti i desi se. I mene iznenadilo. Samo ja sam imao michelina na renault 4.
HDD Hitachi 80Gb
4x1Gb DDR2 800
Corsair 450
Boopsy je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2018., 11:15   #40300
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Od Nexena sam koristio N'fera SU4(ljetna) i Winguard Sport 2(zimska)
Nakon što sam razrezao SU4 na neki jebeni ostatak lima na cesti, na brzinu sam uzeo Uniroyal RainSport 3

Prvi dojam je da su užasno bučne.
Osim toga, čni mi se da su nešto sitno bolje po kiši od SU4, ovo ostalo, nema razlika.

Zima - Pirelli SottoZero 3 - odlučio sam se za promjenu guma - zašto - zato jer mogu i želim imat nove gume, SottoZero su inače bile godinu i pol, dvije stare u tom trenutku.
Frend koji mi je preporučio SU4 mi je preporučio i WinguardSport2
Kupio sam ju i s njom prošao svakakve uvjete, od snijega i kiše do suhog i toplog vremena.
Prošle godine sam po mećavi išao za Salzburg i Hallstatt i nisam primjetio neke slabosti po kiši i snijegu, zato sam i napisao da se s tom gumom vozim bezbrižnije nego sa SottoZero3, ko želi nek vjeruje, ko neće - neće.

Možda su sve ostale gume od Nexena smeće, za to me baš briga, ja preporučam ove dvije, i to je to, simple as that.
Popularna guma od Nexena je n blue eco ili tak nekaj, ta guma navodno ne valja, nisam ju probao pa ne znam.
Staro 07.11.2018., 11:43   #40301
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Moje osobno mišljenje da su jednake Savama, sitno bolje na mokrom, sitno lošije na snijegu. Kod mene nisu opravdale baš odličan rezultat sa ADAC-a 2014 (kada sam ih kupio).

Iako, ja doista nisam siguran jel do guma ili do kompletnog ovjesa/amortizera na autu (Megane 2) koji su prošli 100 000km. S druge strane ljetne su mi Energy Saver, pa ono, nemam neku brutalnu referencu kako bi guma trebala ići.
Thnx Vuco, nisam ništa tada još htio replyati jer.... eto, sada jesam kada sam kupio gume

Citiraj:
Autor Elven Pregled postova
Za gume za Zagreb preporučam Michelin CrossClimate. Imam na dva auta, ima ih i frend i svi smo prezadovoljni.
Ne bi nikad kupio "normalne" cjelogodišnje gume, ali ovo su ljetne gume, sa zimskim certifikatom.
Dosta su bolje od ljetnih guma po snjegu, odlične po mokrom.

Naravno da su prave zimske gume puno bolje po snjegu, ali ja nemam potrebe za pravim zimskim gumama.
Preskup sport, već imam dupli set čeličnih felgi i......preskup sport.

Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Iz tog shopa, Nokian D3. Ako baš, baš, baš svaku kunu gledaš onda Fulda KM3.
Firestone na moje auto neće više nikad. Prevara od gume.
Gledah Fuldu. Kupih Nokian D3, došle danas dostavom iz Vulkala. 345 kuna komad.....

Citiraj:
Za ZG zimu gledaj zimsku koja je dobra na mokrom jer u grebza od cijele zime imaš možda 10% snijega ostalo je sve mokro ...

Ali u tom cjenovnom rangu to će biti izazov naći ...

Tak da ti je fulda jedini logični izbor ... iako ona nije baš na mokrom ali je bestbuy od ostalog kaj se nudi.
Upravo zato sam i uzeo Nokian. Razlika nekih 30 kuna po gumi, a ipak radije finije se osjećam kada treba ubrzati, uletiti malo jače u skretanje ili naravno - zakočiti.

Sava me izludi. Trenutno ih imam jer sam ih stavio nakon servisa i dale su svoje. I nikako mi ih nije žao.

A ako koga zanima, dot na ovim iz Vulkala 2318. Neloše, kraj petog mjeseca ove godine .

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2018., 11:44   #40302
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:

Opet si najpametniji na svijetu?

Meni se ista stvar dogodila, malo ulja/masti/prljavstine na cesti u rotoru i zavrtilo me za 270 stupnjeva u rotoru sa ~20km/h, kocnice u blokadi ali nema sanse da auto stane. Srecom zaustavio se prije ruba ceste/bankine, bas zato sta nije bila velika brzina.
Staro 07.11.2018., 11:57   #40303
Xenon
Banned

Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Xenon je u RL Juraj Šebalj za one koji ne znaju.
Di njega nađe ... nisam Šebalj al ne bi vjerovao čovjek mi je prvi susjed.
Citiraj:
Ovo "dečec" , govori samo o tebi.
Vozi kaj hoćeš, mene to ne dira.

Kupio sam malo više "poštenih" guma, ali rasprave tipa "moj tata je jači od tvog" jednostavno nisu moj stil.
Uživaj
Nemaš ti se kaj samnom raspravljat jer nemaš to znanje i iskustvo da bi imali neku konstruktivnu raspravu.

Nexen, Sava i sl. ne spada u poštene gume tak da takvu nikad nisi ni imao pa ni ne znaš za bolje ...

A to kaj upoređuješ dotrajale premium gume sa novim low budget gumama (Nexen) sve govori o tvom zavdinom znanju kao što sam već maloprije spomenuo ...
Staro 07.11.2018., 11:58   #40304
zalman1
Banned

zalman1's Avatar

Citiraj:
Autor Boopsy Pregled postova
Iznenadio bi se, prva kisa i ulje na cesti i desi se. I mene iznenadilo. Samo ja sam imao michelina na renault 4.
Pa ako je ulje na cesti onda to nema veze s gumama, on je rekao da su gume loše jer on nije mogao stati sa 20 km/h, a to je nonsens žešći.
Staro 07.11.2018., 12:13   #40305
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Ako ne vjeruješ, dođi u garažu na -3 u Green Gold kad padne malo jača kiša, pa se slije voda pomiješana sa deterdžentom iz autopraonice kat iznad. Auti sa novim sportskim gumama i svom silom elektronike proklizavaju i ne mogu se normalno zaustaviti, lošije gume obično znače piruetu i u gorim slučajevima restrukturiranje auta o stup i/ili tuđe auto. A brzine nisu nešto velike, obzirom da se radi o podzemnoj garaži sa slabom preglednošću.
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2018., 12:14   #40306
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Zalmane citaj cijeli paragraf kad vec izvlacis ljudima rijeci iz usta, jebes citiranje od tocke do tocke.
Staro 07.11.2018., 12:15   #40307
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Citiraj:
Di njega nađe ... nisam Šebalj al ne bi vjerovao čovjek mi je prvi susjed.
A to kaj upoređuješ dotrajale premium gume sa novim low budget gumama (Nexen) sve govori o tvom zavdinom znanju kao što sam već maloprije spomenuo ...
Eto, od Jure ti je vjerojatno osjećaj za vožnju prešao jer si blizu njega
Guma stara godinu i pol nije dotrajala guma.
Staro 07.11.2018., 12:27   #40308
Xenon
Banned

Citiraj:
Eto, od Jure ti je vjerojatno osjećaj za vožnju prešao jer si blizu njega
Guma stara godinu i pol nije dotrajala guma.
Opet neznanje.

Nema veze starost već potrošenost gume ... bar o ono čemu pričamo ...
Staro 07.11.2018., 12:35   #40309
tizhu
Premium

Datum registracije: Sep 2014
jel možete samo ne preporučivati low end gume tipa sava osim ako netko ne inzistira da mu grip nije važan jer to stvarno nije u redu. ima toliko guma za kojih 50ak kuna više koje su doslovce iz druge glaksije u usporedbi sa budget rješenjima.
i da, nexen nije daleko od save otišao. možda malo.
tizhu je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2018., 13:38   #40310
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Citiraj:
Opet neznanje.

Nema veze starost već potrošenost gume ... bar o ono čemu pričamo ...
Majstore, ti si spomenuo DOTRAJALOST

Guma koja je jednu zimu bila na autu (cca 3-5 000km) nije dotrajala niti potrošena.
Dosta mi je rasprave s tobom jer imam osjećaj da lagano preuzimam ulogu Don Quijote-a.

Ako pogledate postove, nikome nisam preporučio gumu u drugom cjenovnom razredu, dakle ako netko traži preporuku između top gume #1 i top gume #2, ja mu nisam sugerirao nexen, savu itd.....

Jedan je tražio mid range gumu, drugi je tražio mišljenje o toj gumi i ja sam napisao svoj osvrt o toj gumi, budući da ju vozim.
Staro 07.11.2018., 14:39   #40311
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Iz radoznalosti sam uzeo ljetnu Savu UHP2 i stavio naprijed, i moram priznati da me ugodno iznenadila, posebno po mokrom. 10 000km je odvrtila dosad. 429kn za 225/45/17, već se isplatila cccc....
Iza imam Rainsport 3 i nemam prigovora, tiha guma, bolja od Sportmaxxa RT.
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2018., 14:41   #40312
mann
Premium

mann's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor tizhu Pregled postova
jel možete samo ne preporučivati low end gume tipa sava osim ako netko ne inzistira da mu grip nije važan jer to stvarno nije u redu. ima toliko guma za kojih 50ak kuna više koje su doslovce iz druge glaksije u usporedbi sa budget rješenjima.
i da, nexen nije daleko od save otišao. možda malo.
Eno ti Nexen u HAK-u (ADAC) ovogodisnjem najbolja cijelogodisnja guma.

P.s. Da ne trazim hak verziju evo direktno ADAC. https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeu...esreifen-test/

Zadnje izmijenjeno od: mann. 07.11.2018. u 14:47.
mann je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2018., 15:31   #40313
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
samo mali osvrt na onaj ford sa čudnim vratima... sam šebalj je pokazao ozljedu na oku koju je dobio od tih vrata, ne znam jel ste upratili.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2018., 15:35   #40314
Nybelung
Guest

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Iz radoznalosti sam uzeo ljetnu Savu UHP2 i stavio naprijed, i moram priznati da me ugodno iznenadila, posebno po mokrom. 10 000km je odvrtila dosad. 429kn za 225/45/17, već se isplatila cccc....
Koliko ti traje Sport 3? Auto je na prednji pogon?
  Reply With Quote
Staro 07.11.2018., 15:39   #40315
zalman1
Banned

zalman1's Avatar

Citiraj:
Autor mann Pregled postova

P.s. Da ne trazim hak verziju evo direktno ADAC. https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeu...esreifen-test/
Mislim da ADAC nema pojma o gumama pošto je Juraj Šeb... pardon Xenon rekao da je to budget guma i da je on najmjerodavniji za ocjenjivanje guma.
Staro 07.11.2018., 16:10   #40316
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Citiraj:
Ja ju imam u 215/50r17
Sad je prošlo drugo ljeto da ju vozim, još jedno ljeto i to je to.
Vozim malo teži auto od prosjeka, 1800-1900kg, prednji pogon.
Staro 07.11.2018., 16:46   #40317
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
samo mali osvrt na onaj ford sa čudnim vratima... sam šebalj je pokazao ozljedu na oku koju je dobio od tih vrata, ne znam jel ste upratili.
Ovo?
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2018., 17:35   #40318
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Mislim da ADAC nema pojma o gumama pošto je Juraj Šeb... pardon Xenon rekao da je to budget guma i da je on najmjerodavniji za ocjenjivanje guma.
Citiraj:

Stoji kaj govorite, ali par bitnih stvari.

- Ako je jedna guma dobra, ne znači da će i druga guma istog proizvođača biti dobra.

- Test ove R14 gume širine i promera za romobil isto tako ne govori puno previše o tome kako se neka 225 ili 245 R18 ponaša.

- Isto tako, određena identična guma može biti suludo dobra na jednom autu, a nedostatna na težem/lakšem ili drugačijem autu.

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Puno ljudi govori dobro o njima, izgleda da Sava postaje best buy "normalna" guma (iako se zove UHP), baš super! Jedino vidim da se ljudi žale na mekane bočnice.
Žao mi je kaj me buraz nije poslušao da ju uzme, uzeo je neke Nexen N Fera RU1, kajgod to bilo - još ju je i više platio .

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 07.11.2018. u 17:57.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2018., 17:48   #40319
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Je.
Ja radim kontra.
Nove gume kupim iza, kad se prednje potroše, stražnje idu naprijed, a opet nove iza. Mene par gume izdrži 2 sezone, pošto radim 15-20 000km godišnje

Dakle kad se Save naprijed potroše, stražnje RS3 idu naprijed.
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2018., 18:41   #40320
Xenon
Banned

Citiraj:
Majstore, ti si spomenuo DOTRAJALOST

Guma koja je jednu zimu bila na autu (cca 3-5 000km) nije dotrajala niti potrošena.
Dosta mi je rasprave s tobom jer imam osjećaj da lagano preuzimam ulogu Don Quijote-a.

Ako pogledate postove, nikome nisam preporučio gumu u drugom cjenovnom razredu, dakle ako netko traži preporuku između top gume #1 i top gume #2, ja mu nisam sugerirao nexen, savu itd.....

Jedan je tražio mid range gumu, drugi je tražio mišljenje o toj gumi i ja sam napisao svoj osvrt o toj gumi, budući da ju vozim.
Ako je tako onda si stvarno biser ... skinuo premium gumu i stavio šrot od Nexena, to se ne viđa baš često ...

Dosta ti je rasprave a ne možeš odolit ...

Citiraj:
Autor mann Pregled postova

Da i? Michelin uz GY je na svim ostalim mogućim testovima prvi a oni su ga stavili na zadnje mjesto ... toliko o njihovim testovima. Pročitaj samo test zimskih guma ... debica je skoro broj jedan, bolja o masu top proizvođača

Nexen je možda po njima tu prvi ali tu ima jako puno manje bitnih faktora koji oni računaju u konačne ocjene. A i najbitnija stvar između budget i premium gume se pokazuje s vremenom .... onda to što je br.1 jako brzo pada u vodu ...
Citiraj:
Ti kao laik nemaš pojma moš samo čitat konačan poredak (i ovo raspravu sa strane samo promatrat) i misliš da je sad ta guma nešto ili ti broj 1 da malo bolje proučiš test znao bi donjet samostalan suvisli zaključak i vidio bi da to baš nije tako. Jer u njihovu končanu ocjenu ulaze stavke koje malo koga zanimaju i nisu sastavni dio bitnih performasni npr. buka i potrošnja goriva. Kao što rekoh da imaš neko osnovno znanje uvidio bi da je Continetal daleko bolji po performansama ... a dimenzije da ni ne spominjem ...

I nemoj biti ciničan jer ćeš ispast glup a to ti je nije potrebno ...
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na