|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
windows updates
imam jedan problemchek u firmi. imam jedan server sa win server 2003, na kojem se vidi status svih radcunala povezanih na njega, odnosno svih iz grupe i status updateova. problem je u nekih samo 6-7 racunala na koje nikako ne mogu instalirati bilo rucno bilo sa update.microsoft.com stranice. ustvari, sve se instalira i na stranici chak pishe da je update uspjesno obavljen, no prilikom restarta ista stvar: sistemski izvjestaj na kojem pishe da fale updateovi, odnosno patchevi: cumulative security update for outlook express service pack1 i cumulative security update sp1. kako se vidi to su iste stvari, samo sto za jednoga pishe sp1 a za drugoga service pack jedan, i svaki ima drugu oznaku (KB837009 i KB823353). jeli netko imao slicnih problema sa time? po meni izgleda kao da je problem u status reportu na serveru koji pogreshno prijavljuje. no, ne pitajte zasto, status report mora biti clean, dakle patchevi instalirani, iako ne koristimo outlook vec lotus notes. shef inzistira.
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Re: windows updates
Citiraj:
![]() jesi li pogledao što kaže microsoft za nemogućnost instaliranja tih updateova? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Moderator
|
da, wsus. prekopao sam cijeli njihov sajt, razne stranice, forume, no nigdje neko rjeshenje. probao sam razne updateove sa raznih strana, ali nishta nije pomoglo.
![]() |
#5 |
Premium
|
daj napiši predloženo rješenje. i obavezno javi rezultat. naime, ja isto imam wsus, ali na sreću još nisam imao ovakav problem. za neko divno čudo svi updatei prolaze uredno na svim kompjuterima. niti jedan jedini error nema. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
zacopral sam samoga sebe. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
na laptop mi se nećeju instalirati Update for Office 2003 (KB907417) i Update for Outlook 2003 Junk Email Filter (KB907492). ne kužim zašto, jer imam office 2003 instaliran..:confused: edit: ... servis Office Source Engine očigledno mora biti startan. kod mene je, naravno, bio na disabled. idu mi na živce sa svim ti servisima. Zadnje izmijenjeno od: Cataphract. 07.12.2005. u 11:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
weeee. ja sam mislio da sam napisao rjeshenje....sorry. rjeshenje je slijedece, i sto je najbitnije rijeshilo je moju muku sa wsus-om. sve raditi pod administratorskim accountom zbog restrikcija ostalim korisnicima. 1. uninstallirati iz control panel --> add remove programs "KB897715" jer je ocito u njemu sadrzan neki dll koji ometa instalaciju patcheva za outlook express. izgleda da dll iz sadrzn u patchu iz devetog mjeseca nadalje stvara probleme. 2. restartati racunalo 3. instalirati "KB823353" patch i to NE pomocu windows update niti sa stranice windows update gdje chekira koji su instalirani patchevi vec sa ovoga linka. 4. instalirati "KB897715" patch i to NE pomocu windows update, vec takodjer rucno sa ovoga linka. restart, uci ponovno sa administratorskim accountom, i vishe nece pitati za ponovni update. za provjeru uci u outlook express ici na help --> about outlook express te pogledati popis koristenih dll-ova. msoe.dll bi trebao biti ili 1506 ili 1409 verzija.
![]() |
#10 | |
Moderator
|
Citiraj:
da se vratim na temu. koliko sam skuzio, i vezano za ovaj tvoj problem, ako ne bude upalio sam update, rjeshenje problema za outlook patcheve je vezano za "Microsoft Security Bulletin MS05-030 - Vulnerability in Outlook Express Could Allow Remote Code Execution (897715)", tj on sam blokira novije updateove, odnosno patcheve. sto je meni osobno neshvatljivo. ili samo odredjene. no, treba unistalirati njega, instalirati zeljeni patch i ponovno vratiti 897715 jer je potreban. ali izgleda da radi vishe problema nego sto koristi. ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
![]() Sorry decki kasno se ukljucujem u ovu raspravu, nisam je prije vidio. Ja sam imao slican problem, 4 zakrpe mi nikako nije htio primiti a davio me sa ikonom update, update.... Mogu je iskljuciti ali mi treba da znam kada stizu nove krpe za Win. Zablokiravao mi je usred instalacije zakrpi. Problem rijesen sa najnovijim AutoPatcherom (11 mj.) Preporucam ga svakom ko ima problema sa updateom (cca 200 MB mu je velicina u najnovijoj verziji) :clap:
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|