Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.10.2018., 14:09   #39421
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Lazes ovaj napaceni narod. Svi znamo da je vanjski svijet obmana, u Europi je sve pet puta skuplje, a place su triput manje!

https://www.hak.hr/info/cijene-goriva/

Kako li se samo Austrijanci i Slovenci usude imati niže cijene goriva nego mi?

Daleko od toga da opravdam naše lopove, ali mislim da nisu updejtane cijene goriva u Austriji.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2018., 14:15   #39422
Inovator
Premium
Moj komp

Inovator's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Ovdje imate svježe podatke:

http://www.fuel-prices-europe.info/
Inovator je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2018., 14:16   #39423
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Gran Canaria.

Poslano sa mog C106 koristeći Tapatalk
https://www.index.hr/magazin/clanak/...a/2029438.aspx

Sad nam je sve jasno zašto si tamo i šta radiš

Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Što bi to značilo, da je netko iz auto kuće vozao auto i nakon toga resetirao kilometražu na satu ?

Čitao sam bio da se novi auti nakon sklapanja obvezno izvedu na test vožnju od strane tvornice, e sad pitanje je koliko km to može biti.
Sigurno ne 200.

Prijatelj je imao ured sa pogledom na splitsku luku gdje je carina bila, i kaže mi da je to bila strava što bi ovi radili prilikom istovara vozila, od turiranja vozila do u crveno pa na dalje.

A vrhunac bezobrazluka je bio kada su čovjeku isporučili Toyotu koja je bila oštećena po krovu prilikom istovara (veliko udubljenje), čovjek se vratio taj isti dan ili idući dan ujutro i ovi su ga zezali sa tim do te mjere da ih je tužio
Problem ti je što kad kupiš novi auto pri preuzimanju potpisuješ potvrdu da si pregledao auto i preuzeo ga u viđenom stanju. Banda je to
Mi smo tek nakon prvog pranja vidjeli da je corsa zagrebana na dva mjesta na vratima kad su moji kupili novu. Srebrni auto jbg. (prali je prvi dan čim je dovežena iz salona jer oni nisu stigli a sve je bilo još od konzervacije po autu)
Ovo nije bilo nakon sklapanja u tvornici jer je frend doplatio pioneer multimediju sa navigacijom neku masnu lovu, koju su ugrađivali u ovlaštenom. Dakle, nakon ugradnje iste auto je vožen sb obilaznicom i brzinom od preko 200kmh. Sve se vidilo u history-u navigacije.
Žalio se, ali nije baš nešto iskamčio, neke bezvezarije.

Citiraj:
Autor Inovator Pregled postova
Jel se itko od tih ljudi koji su dobili rabljeni, a ne novi auto žalio i ostvario nekakvu zadovoljštinu ili su prešutjeli?
Znam za par slučajeva besplatnih servisa, tepihe, i sl. bezvezarije, ništa konkretno i ništa pametno.

Najtragikomičniji slučaj je bio frend od starog, kupio novu 156icu tamo rane 2000e, na kraju skonta da je auto bio lupit nazad i naprijed. Ode u salon ljut ko puška, kaže mu lik ladno nakon duže rasprave i laganja, da ispao je u transportu, zamijenili smo sve novim dijelovima. Kaže ovaj da, ali dofarbavan je odozdo po krakovima šasije, vidi se iz aviona (neka čudna crvena metalik je bila pa je bila uočljiva razlika u nijansama), i što ćemo sad. Kaže ovaj iz salona, potpisali ste da ste pregledali auto. Kupili ste novi auto, dobili ste ga, tužite nas ak vam ne paše
Staro 10.10.2018., 14:38   #39424
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Daleko od toga da opravdam naše lopove, ali mislim da nisu updejtane cijene goriva u Austriji.
Citiraj:
Ovdje imate svježe podatke:

http://www.fuel-prices-europe.info/
Country Unleaded 95 Diesel LPG
Austria € 1,278 € 1,238 € 0,749
Croatia € 1,466 € 1,410 € 0,690
Slovenia € 1,347 € 1,286 € 0,674

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 10.10.2018. u 14:48.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2018., 14:45   #39425
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Ma ajde, ko gleda standard, cijene itd.... pa mi imamo more, " ko to more platit' "
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2018., 14:48   #39426
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Kaj se tiče servisa... Eto, nedavno ostavljen jedan auto na veći popravak motora u određenom karlovačkom Renault Nissan servisu... Izvana je auto bio tip-top (minus koja ogrebotinica). Vraćaju auto, prednja lijeva strana branika ljepljena od strane majmuna, far visi van, plastike rastrgane, fino udaren - ništa se ne poklapa više. Idu APP, prave se budale i kažu da je auto tako udaren došao k njima. Servis u kojem je bio prije (spomenut je malo više u temi, Opel) je poslikao auto kad im je došao, i kad je otišao u Karlovac - na slikama se jasno vidi da nema oštećenja. Nakon što su ovim konjima pokazane te slike, jedva priznaju (nakon dotadašnjeg uvjeravanja da nisu krivi) da ga je neka njihova konjina lupila u stup ispred servisa (auto čak ima i prednje senzore). I oni su to išli silikonirat ili šta ja znam, pa su mislili da se to ne bude skužilo. A što je tužno, taj servis glasi kao jedan od najboljih ovlaštenih Renault servisa u RH. Svojim lažima su u jako neugodnu situaciju doveli još niz osoba u još gore situacije (čovjek koji je pokupio auto nije baš sad gledao takve stvari, pa su i njega pokušavali okriviti da ga je lupio nakon što ga je pokupio, koliko znam). Nitko ne odgovara, i dalje imaju unosan posao i boli ih ona stvar.
Staro 10.10.2018., 14:51   #39427
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp

riceburner's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Kaj se tiče servisa...

nemoj me klat 15 godina idem kod njih, al cuo sam da im je masa starih ljudi otisla van radit, zadnji puta sam i ja skuzio da je sve neka nova ekipa mehanicara... mislim da cu stvarno morat promenit marku vozila

riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2018., 14:58   #39428
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

I takvu stvar izvode prema firmi s kojom imaju jako unosan posao i flotnu prodaju i jako jako puno prometa. Valjda milijune kuna godišnje, pa sve to riskiraju lažima, umjesto da kažu da su zeznuli, potroše par tisuća kuna na branik i to je to. I sad umjesto da se otkaže cijeli odnos s njima, opet nikome ništa. I nastavit će radit takva sranja. Tko zna kaj rade s autima običnih ljudi, kad se usude izvoditi ovakva sranja s ogromnim kupcima.
Staro 10.10.2018., 14:59   #39429
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Što bi to značilo, da je netko iz auto kuće vozao auto i nakon toga resetirao kilometražu na satu ?
Moguće, na nekim vozilima se može ta kilometraža resetirati prije isporuke do određene kilometraže.

Citiraj:
Jel se itko od tih ljudi koji su dobili rabljeni, a ne novi auto žalio i ostvario nekakvu zadovoljštinu ili su prešutjeli?
Je.

Citiraj:
Country Unleaded 95 Diesel LPG
Austria € 1,278 € 1,238 € 0,749
Croatia € 1,466 € 1,410 € 0,690
Slovenia € 1,347 € 1,286 € 0,674
Ja bi volio gdje su te pumpe s tim cijenama. Posebno u Austriji. Zadnja dva tjedna gdje god sam gledao je bilo skuplje u RH i na kraju točio isključivo u RH. Bez obzira bio sa službenim pa mi je svejedno ili privatno.

Slovenija:

Eurosuper 95 1,373 EUR/L
Dizel gorivo 1,354 EUR/L

Ne računajući dodatne uplifte...
Staro 10.10.2018., 15:04   #39430
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 10.10.2018. u 15:10.
Staro 10.10.2018., 15:07   #39431
Colop
Premium

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova

Ja bi volio gdje su te pumpe s tim cijenama. Posebno u Austriji. Zadnja dva tjedna gdje god sam gledao je bilo skuplje u RH i na kraju točio isključivo u RH. Bez obzira bio sa službenim pa mi je svejedno ili privatno.

Čudi me, jer je Austrija uvijek bila jeftinija, osim ako ne tankaš na njihovom OMV-u.
A kod njih oscilacije od 0,30 eura od benzinske do benzinske nisu neuobičajne na autocesti.
Staro 10.10.2018., 15:13   #39432
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Imaš pravo, al opet je jeftinije nego kod nas...
U Austriji ima po tim niskim cijenama...
Citiraj:
Čudi me, jer je Austrija uvijek bila jeftinija, osim ako ne tankaš na njihovom OMV-u.
A kod njih oscilacije od 0,30 eura od benzinske do benzinske nisu neuobičajne na autocesti.
Ma nikad na autocesti, no nisam ni u Beču nijednom vidio takve cijene. A ne pada mi na pamet vozikati se naokolo tražeći najjeftinije pumpe.
Na stranu što se svuda daju naći preskupe nebuloze.
Staro 10.10.2018., 15:19   #39433
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Ma jasno. Ali stoji da ćeš na random pumpi, u prosjeku, u Sloveniji i Austriji utankat jeftinije nego kod nas.

Gledao sam sad baš listu benzinskih baš po Beču, kao što Colop kaže, variraju cijene dosta, ali većina ih je jeftinijih.
Staro 10.10.2018., 15:19   #39434
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp

riceburner's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Ma nikad na autocesti, no nisam ni u Beču nijednom vidio takve cijene. A ne pada mi na pamet vozikati se naokolo tražeći najjeftinije pumpe.
Na stranu što se svuda daju naći preskupe nebuloze.

kod njih cijene variraju tijekom dana! ja redovito tocim na hofer samoposluznim i cijene su opako niske...

riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2018., 15:20   #39435
Colop
Premium

Ja tankam obično po selima oko Parndorfa kad vodim ženu sa sobom, a na autocesti na Shell ili bilo kojim drugima osim OMV-a.
Staro 10.10.2018., 15:21   #39436
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
prekjučer sam u parndorfu natočio shell power nekakav, valdja premijum dizel, jebeš me sad ak se sjećam cijene ali oko 1.22
Staro 10.10.2018., 15:25   #39437
Colop
Premium

Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
prekjučer sam u parndorfu natočio shell power nekakav, valdja premijum dizel, jebeš me sad ak se sjećam cijene ali oko 1.22

U Parndorfu je najmanja gužva i najjeftinija cijena na onoj benzinskoj na kružnom toku pored McDonaldsa.

Nego kakvo je stanje u Parndorfu, jel ima izbora i jel velika gužva?
Može i na pm da ne spamamo po topicu
Staro 10.10.2018., 15:35   #39438
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
točno tamo sam bio da, ta benga

vrlo kratko ću ti tu odgovorit, otišo sam i vratio se praznih ruku, sve cijene u fullu nema nikakvih popusta trenutno, đabe išao, izlet eto, ni čokoladu nisam kupio, gužve nije bilo
Staro 10.10.2018., 16:22   #39439
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Ne znam da li je dobra tema, bio sam u petak u Chellu na novoj lokaciji (tamo iza Antunovića na zapadu), i idem van iz restača i ispred mene sjedi lisica na sredini ceste.. Stara, ofucana, bez repa... Ok, kod sebe sam toga dosta vidio, ali u Zagrebu, onako sam ostao šokiran.. Odakle jbt je došla?
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2018., 16:34   #39440
dart_tom
Premium
Moj komp

dart_tom's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Jel zna tko kakva je cijena dizla u bosni, tj u RS
Kontam da bi mi se isplatilo odvest na cavape do arizone i napunit tank
dart_tom je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2018., 16:39   #39441
Tex Willer
Premium
Moj komp

Tex Willer's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor dart_tom Pregled postova
Jel zna tko kakva je cijena dizla u bosni, tj u RS
Kontam da bi mi se isplatilo odvest na cavape do arizone i napunit tank
u subotu je bila oko 2,31 km, ako sam dobro vidio, ja sam 95-icu točio -2,27 km
Staro 10.10.2018., 16:52   #39442
dart_tom
Premium
Moj komp

dart_tom's Avatar

Citiraj:
Autor Tex Willer Pregled postova
u subotu je bila oko 2,31 km, ako sam dobro vidio, ja sam 95-icu točio -2,27 km
Bome mogao bi se zaletiti, moram sam vidjeti na kojoj da tankam jer se dosta zna razlikovati cijena, i naravno na karticu jer tada mi je 3,8 marka
Staro 10.10.2018., 17:14   #39443
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
Prijatelj je imao ured sa pogledom na splitsku luku gdje je carina bila, i kaže mi da je to bila strava što bi ovi radili prilikom istovara vozila, od turiranja vozila do u crveno pa na dalje.

A vrhunac bezobrazluka je bio kada su čovjeku isporučili Toyotu koja je bila oštećena po krovu prilikom istovara (veliko udubljenje), čovjek se vratio taj isti dan ili idući dan ujutro i ovi su ga zezali sa tim do te mjere da ih je tužio
"Radili" - znači netko je fasovao ili ti frend više nema ured tamo?

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends
T}{OR je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2018., 17:20   #39444
Colop
Premium

Citiraj:
Autor T}{OR Pregled postova
"Radili" - znači netko je fasovao ili ti frend više nema ured tamo?
Nitko nije fasovao, firma od frenda otišla u stečaj . To se sve dešavalo prije 7-8 godina kad još nismo bili u EU., pretpostavljam s obzirom kako se danas vrši unos vozila da nema više onog klasičnog carinskog pregleda kako je bilo prije.

Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: Colop. 10.10.2018. u 17:33.
Staro 10.10.2018., 18:22   #39445
Nybelung
Guest

Sad je u BIH 2.36 gorivo na INA-i, i 2.31 na privatnim koje gorivo dobavljaju iz Srbije, tipa Gazprom.
Ne znam koji je vrag s tim Gaz gorivima btw. Kad tocim Super 95 kod njih auto mi duplo dulje vergla. Na INA gorivu pali na zub. Prvi put sam mislio da mi je auto pokvareno.
  Reply With Quote
Staro 10.10.2018., 18:36   #39446
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
točno tamo sam bio da, ta benga

vrlo kratko ću ti tu odgovorit, otišo sam i vratio se praznih ruku, sve cijene u fullu nema nikakvih popusta trenutno, đabe išao, izlet eto, ni čokoladu nisam kupio, gužve nije bilo
Kolega s posla u ponedjeljak uzeo odijelo za svadbu s 40% popusta i još par kila mannera.

edit: @Colop, pojma nemam, ja pojeo manner, ostalo me ne zanima

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Ne znam da li je dobra tema, bio sam u petak u Chellu na novoj lokaciji (tamo iza Antunovića na zapadu), i idem van iz restača i ispred mene sjedi lisica na sredini ceste.. Stara, ofucana, bez repa... Ok, kod sebe sam toga dosta vidio, ali u Zagrebu, onako sam ostao šokiran.. Odakle jbt je došla?
S područja Leclerc rugla koje je sad lagano poravnato.

Zadnje izmijenjeno od: generic. 10.10.2018. u 20:57.
generic je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2018., 19:22   #39447
Colop
Premium

Citiraj:
Autor generic Pregled postova
Kolega s posla u ponedjeljak uzeo odijelo za svadbu s 40% popusta i još par kila mannera.
.
I kome da sad vjerujem.

Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk
Staro 10.10.2018., 20:34   #39448
Tex Willer
Premium
Moj komp

Tex Willer's Avatar

Citiraj:
Bome mogao bi se zaletiti, moram sam vidjeti na kojoj da tankam jer se dosta zna razlikovati cijena, i naravno na karticu jer tada mi je 3,8 marka
Na karticu svakako.

Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Sad je u BIH 2.36 gorivo na INA-i, i 2.31 na privatnim koje gorivo dobavljaju iz Srbije, tipa Gazprom.
Ne znam koji je vrag s tim Gaz gorivima btw. Kad tocim Super 95 kod njih auto mi duplo dulje vergla. Na INA gorivu pali na zub. Prvi put sam mislio da mi je auto pokvareno.
Ja točim na AGS (Antunović), ne znam odakle nabavljaju gorivo, ali do sad nikakvih problema nemam. Dosta poznanika koji voze dizele toče na Nestro, isto se nitko nije žalio.
Staro 10.10.2018., 20:37   #39449
dart_tom
Premium
Moj komp

dart_tom's Avatar

Citiraj:
Autor Tex Willer Pregled postova
Na karticu svakako.

Ja točim na AGS (Antunović), ne znam odakle nabavljaju gorivo, ali do sad nikakvih problema nemam. Dosta poznanika koji voze dizele toče na Nestro, isto se nitko nije žalio.
koliko je dizlo na antunovicu?
Staro 10.10.2018., 20:42   #39450
Tex Willer
Premium
Moj komp

Tex Willer's Avatar

Citiraj:
koliko je dizlo na antunovicu?
U subotu je bio 2,31, sad da li je u međuvremenu poskupio ne bih znao.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na