Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.10.2018., 22:09   #39031
tizhu
Premium

Datum registracije: Sep 2014
moja nedjelja:
14h zagreb
19h bratislava
19:30 piva
20:30 koncert
22:30 pokret za zagreb
03:00 perem zube doma
put: 762 km
prosječna brzina: 83.5 kmh
gorivo: 54.2 L
prosjek: 7.0
motor: 1.9 turbo diesel
konja: 130

taj dan nisam popio kapljicu kave, a niti vode i nije mi se začudo spavalo u autu. nikada nisam toliko vozio unutar 13 sati. bio sam sam u autu pa sam bio nabrijan. inače tempomat na 150 iza ponoći neprocjenjiv.
tizhu je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2018., 22:28   #39032
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Those are rookie numbers... 9,5 h čiste vožnje, 950 km, 3.0 motor, 258 KS, cca 75 litara dizela. Jedna kava.

Isto jučer.
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2018., 22:32   #39033
akoj
lijevo smetalo
Moj komp

akoj's Avatar

Datum registracije: Jan 2014
Preporuka servisa i optike na području OS?

Počeo me zezati ovjes.
Staro 01.10.2018., 22:35   #39034
tizhu
Premium

Datum registracije: Sep 2014
možda i jesu rookie, ali dok si se ti vozio ja sam "stajao" na koncertu i trošio dodatnu energiju. i ja sam bio 9 i pol sati u autu, samo sam napravio pauzu, ali ok, izazov prihvaćen
tizhu je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2018., 22:37   #39035
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
I ovi komentari o veličini xlr su ti cirkus Pa SQ7 JE Q7 sa najjačim motorom u ponudi, dimenzije su ISTE, tj razlika je CENTIMETAR i POL u dužini zbog drukčijih branika
Pa upravo to. Netko osjeti cenat više, a netko ga vidi
Ne viđam često taj model u selu, a čak nisam ni siguran je li to bio SQ7 jer nema oznake na sebi i svi mi izgledaju skoro pa isto. Nije isključeno da je bio Q5 :svemirseruši: jk
Staro 01.10.2018., 23:25   #39036
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Pa upravo to. Netko osjeti cenat više, a netko ga vidi
Ne viđam često taj model u selu, a čak nisam ni siguran je li to bio SQ7 jer nema oznake na sebi i svi mi izgledaju skoro pa isto. Nije isključeno da je bio Q5 :svemirseruši: jk

Ma gle, meni osobno općenito suv klasa kao takva nema smisla uopće, nit su terenci nit su karavani a o održavanju bolje ne. Besmislena i bespotrebna klasa auta. Ako hoću luksuznijeg terenca kupit ću dottoreov Gelandewagen ili Landcruisera, ako hoću luksuznog karavana kupit ću rs6. Jednostavno

A o tome tko osjeti cenat više ili tko ga vidi, hm, nešto si mi previše upućen u to
Staro 01.10.2018., 23:53   #39037
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
A o tome tko osjeti cenat više ili tko ga vidi, hm, nešto si mi previše upućen u to
Ograđujem se od svih insinuacija dok još premjeravamo automobile
Staro 02.10.2018., 00:01   #39038
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:

Ma gle, meni osobno općenito suv klasa kao takva nema smisla uopće, nit su terenci nit su karavani a o održavanju bolje ne. Besmislena i bespotrebna klasa auta. Ako hoću luksuznijeg terenca kupit ću dottoreov Gelandewagen ili Landcruisera, ako hoću luksuznog karavana kupit ću rs6. Jednostavno

U da, vozio se u Dubaiu u Landcruiseru sa 7 sjedala, strava koliko je to auto ogromno, udobno i luksuzno.
Potrošnja se mjeri u kilometrima po litri
1 litar = 8,6 km

Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2018., 00:04   #39039
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
11l/100km? vrhunski

SUV ima svoje prednosti, ja sa 3 djece vise nisam mogao nikako sa A6 izlaziti na kraj. Karavan mi nista ne bi promijenio.

logican sljedeci korak je bio ili neki monovolumen ili SUV
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2018., 00:31   #39040
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
11l/100km? vrhunski

SUV ima svoje prednosti, ja sa 3 djece vise nisam mogao nikako sa A6 izlaziti na kraj. Karavan mi nista ne bi promijenio.

logican sljedeci korak je bio ili neki monovolumen ili SUV
U kom smislu ima prednosti jedan X5 naspram 5ice karavana s xdrive-om, jedan q5/7 naspram a6 avanta quattro/eventualno allroada? Prostorno? Ne bih rekao, razlike su minimalne, ako ih i ima uopće. Podignut je od zemlje? To služi čemu, odlasku u ribolov vikendom? Ima gume netipičnih dimenzija, redovno 30-50% skuplje nego ekvivalenti na karavanima. Prave terenske sposobnosti nula bodova, tj ništa više nego jednako pogonjen karavan istog proizvođača. Potrošnja također redovito ohoho veća naspram karavana zbog uredno preko 2t mase, ogromnih kotača i ogromne čeone projekcije.
Kažem, meni to nema smisla, al nikakvog. Al to sam ja
Uvijek bi mi izbor prije pao na karavana sa quattrom ili ekvivalentom ostalih proizvođača nego iti jednog teškaša iz suv kategorije.
Staro 02.10.2018., 00:32   #39041
Colop
Premium

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
11l/100km? vrhunski
Tako je pisalo na onoj naljepnici energetske učinkovitosti na staklu, ali mislim da nema realne šanse da V6 ili V8 tako malo troši.

Staro 02.10.2018., 00:38   #39042
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
U kom smislu ima prednosti jedan X5 naspram 5ice karavana s xdrive-om, jedan q5/7 naspram a6 avanta quattro/eventualno allroada? Prostorno? Ne bih rekao, razlike su minimalne, ako ih i ima uopće. Podignut je od zemlje? To služi čemu, odlasku u ribolov vikendom? Ima gume netipičnih dimenzija, redovno 30-50% skuplje nego ekvivalenti na karavanima. Prave terenske sposobnosti nula bodova, tj ništa više nego jednako pogonjen karavan istog proizvođača. Potrošnja također redovito ohoho veća naspram karavana zbog uredno preko 2t mase, ogromnih kotača i ogromne čeone projekcije.
Uvijek bi mi izbor prije pao na karavana sa quattrom ili ekvivalentom ostalih proizvođača nego iti jednog teškaša iz suv kategorije.
Napišem duži postolar izadjem iz auta
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Tako je pisalo na onoj naljepnici energetske učinkovitosti na staklu, ali mislim da nema realne šanse da V6 ili V8 tako malo troši.

Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2018., 02:56   #39043
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Meni je draže smanjiti prtljagu nego povećati auto. Živcirao bi me "veliki" auto po gradu kao što je split.
Guram kolica zadnjih pola godine i topla preporuka za sve buduće tate/mame:

Ovo stane i u Smarta

Koristim ona Recaro takva kišobran kolica..isto ih stisnem...stanu na svako sjedalo, auto...najbolja stvar.
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2018., 03:00   #39044
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Citiraj:
Autor burmuz Pregled postova
Ma meni su općenito ti "sportski" SUV-ovi najdraža klasa auta. Ne znam, prije sam volio niske jurilice no što sam stariji to više volim ovakve. Makar, nema baš izbora za neki normalan novac, evo taj Edge je osvježenje, mislio sam da je samo za USA tržište, ima ga na cjeniku u Fordu hrvatska.

Može netko reći što hoće, no u tom segmentu ( SUV da ima dosta konja i ide kako spada ) jedino, ako izuzmemo egzotiku za koju dijelove moraš svijećom tražiti i servisna mreža je u krasnoj k...., jedino njemački proizvođači nešto imaju za ponuditi, evo čast iznimkama kao taj Edge ili novi sad Kodiaq VRS.
Ne znam što prijeći ostale staviti 200+ konja motor u auto preko tone i pol, stvarno ne znam. Stave veliki SUV i dizel 130 konja. Sjednu petorica krkana od 100kg i prtljaga, moraš ga gurat uzbrdo valjda.

Govorimo o ovomc jeniku: https://fordcms.blob.core.windows.ne...dge_cjenik.pdf

?

Nekako sumnjam da je to ST model...jer i mene zanima koliko dođe taj model.
Staro 02.10.2018., 09:08   #39045
Majti
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2010
Citiraj:
Autor X-Plosiv Pregled postova
Govorimo o ovomc jeniku: https://fordcms.blob.core.windows.ne...dge_cjenik.pdf

?

Nekako sumnjam da je to ST model...jer i mene zanima koliko dođe taj model.
Za te novce u US kupiš 2 https://www.ford.com/suvs-crossovers/edge/
Majti je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2018., 10:03   #39046
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
Autor akoj Pregled postova
Preporuka servisa i optike na području OS?

Počeo me zezati ovjes.
Bio sam na par mjesta unazad godina i svi sad imaju "moderne" laserske sustave tako da nemos bas nesto promasit. Konkrento sam bio prosle godine u Vulkalu (na kraj vukovaske ulice) i dobro su odradili posao. Par godina prije toga par sam bio u Vulkanu (u Hutlerovoj) isto moderan stroj nema problema.
Staro 02.10.2018., 11:16   #39047
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
@majti
Uspoređivati cijene kod nas/EU i USA nema smisla jer se zna da su USA debelo jeftiniji. Ovo što pišeš za Edge važi i za Mustange i brdo drugih. Problem je što kod uvoza imaš milijun dadžbina - prijevoz brodom USA-EU, privremeno osiguranje i tablica, homologacija,... Troškova k'o u priči. Jest da na kraju prođeš jeftinije, ali ti treba brdo živaca.

@jopis
U SUV-u imaš povišenu poziciju u odnosu na 'normalne' aute. Obožavam taj položaj.
Staro 02.10.2018., 11:26   #39048
Colop
Premium

SUV ima povišenu poziciju, ali je valjda i nestabilniji u vožnji zbog povišenosti?
Staro 02.10.2018., 11:28   #39049
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Citiraj:
Autor Majti Pregled postova

I za Mustang V8 u HR kupiš 6-7 u USA, ne kužim tvoju izjavu

Da me bolilo ovo ljeto kada sam sa nekim kvazi amerikancem što već pričao u kafiću i gledao ST/RS parkiran ispred i govori mi kako je smijurija tamo imati auto...boli
Staro 02.10.2018., 11:42   #39050
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Staro 02.10.2018., 11:43   #39051
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Mogu samo reći dvije stvari.
Moj stari je jednom probao visok auto, više ne može sjesti u nizak auto, pa bi to rekao da je prednost SUV-a naspram jednog 530 BMW-a. Bila to navika ili bolje vozne karakteristike, pa čak i godine, nevažno.
A kao drugo, frend koji sada vozi SQ7 je prije toga vozio A6, star 6 mjeseci.
Njegov stari je u to vrijeme vozi Q7. Pošto vode uspješnu firmu su često na putu, jer imaju po Europi dosta dislociranih poslovnica i često putuju od jedne do druge. Često avionom, ali često i autom. I nedugo smo pričali, išli su iz Varaždina do nekog gradića u Njemačkoj (nekih 1200km) u jednom tjednu 2 puta. Jednom s njegovim A6, drugi puta s Q7 od staroga.
Kaže on, nebo i zemlja. Nakon par sati vožnje u A6 se osjećaš zgaženo, em se morao rastegnuti, em se morao dići malo i odmoriti, dok kod Q7 to nije bila situacija.
Koliko je to istina, ne znam, čovjek ima vozni park od par milja eura, pa mu vjerujem. Em ga znam već 20 godina, i znam da znao čemu priča.
I onda je odlučio kupiti SQ7

Ali ajde, tehnički gledano, SUV i sedan imaju razlika, i to dosta. SUV je čvršći auto, drugačije podvozje, viši. Prostorniji su, bolje vozne karakteristike po lošim cestama, po makadamu itd. Bolji pregled iz kokpita.
Ali sve ovisi o osobnim preferencijama. Osobno Q7 prije bilo kojeg BMW-a.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2018., 12:11   #39052
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Btw, POČETNA cijena SQ7 je milijun kuna a ne 100.000€ kako je netko napisao.
Ako se referiraš na mene, napisah Q7 na SQ7
Inače glupe si mi spike "ako netko ima za xy onda može baciti još xy jel eto"- Upravo zbog toga imamo brutalne cijene auta, nakita, nekretnina itd. ( osim poreza i davanja naravno).
Znači netko ima 200k eura za auto i on će dati još 50k jer eto, ima. Možda albanac ili turčin, švabo i švicarac neće, barem tako kaže moj tetak koji je živi u Austriji i milijunaš je. Ima nešto ljudi na svijetu koji ne vole da ih se pravi budalama.
P.S. sad me Edge zaintrigirao, da ga je trebalo spomenuti, baš i nije XD

Zadnje izmijenjeno od: burmuz. 02.10.2018. u 12:16.
burmuz je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2018., 12:29   #39053
Colop
Premium

Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova

I šta ti se čini ?

Svjetla mi se sviđaju, izgled prednje rešetke ne, komandna tabla mi je ok, iako mi se viđe sviđa ovo rješenje sa F30 gdje je display izdignut na vrhu, nova automatska klima mi se ne sviđa jer mi se čini da moraš nabadati po onom kotačiću za povećati smanjiti temperaturu.
Guzica mi se ne sviđa.

Što se tiče pitanja SUV/Limuzina, ako je SUV toliko superiorniji i komodniji , zašto uprave svih tvrtki koje znam, kao i pojedinci koji voze 1000+ km tjedno voze isključivo limuzine?

Ista stvar i kod prijevoza štićenih osoba osoba, u 90 % slučajeva se radi o limuzinama, a ne o SUV.

Nije retoričko pitanje, nego stvarno pitam.
Tipa da jednom ili dva puta tjedno morate napraviti ST-ZG-ST, a jednom mjesečno ST- Munich -ST što bi kupili, SUV ili limuzinu. Znači govorimo o nekih 1500 km tjedno, 90 % AC.
Budget do nekih 600k.

Zadnje izmijenjeno od: Colop. 02.10.2018. u 12:45.
Staro 02.10.2018., 12:45   #39054
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova

...

Ali ajde, tehnički gledano, SUV i sedan imaju razlika, i to dosta. SUV je čvršći auto, drugačije podvozje, viši. Prostorniji su, bolje vozne karakteristike po lošim cestama, po makadamu itd. Bolji pregled iz kokpita.

Ovo boldano mi je upitno
Staro 02.10.2018., 12:46   #39055
ShebY
Premium
Moj komp

ShebY's Avatar

Citiraj:
Sad moš znat koji je paket opreme ima po svjetlima samo
Lepa auta nema šta, ali gepek kao ubjek je blaah, čeka se karavan

ShebY je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2018., 13:18   #39056
vex
Premium
Moj komp

vex's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
Stanu kolica i stvari u svašta, samo komotnije je kad imaš mjesta za još štogod osim kolica i torbe za dijete Ja sam prije quattra imao clia, gdje je gepek smiješnih 260L, pa su unutra taman stala kolica i na njih torba od malog. Ostatak stvari naprijed na suvozački sic Sad sa 440L i stvarno dubokim gepekom je milina. Plinska boca je u rupi rezervnog, a u gepek stane doslovno sve bez ikakvih problema, i biciklić ili kolica, ovisi o potrebi, i kofer i velika sportska torba i torba od malca. I još se naguraju i 2 vrećice špeceraja .

Imaju kosooki takve aute u ponudi, al su uglavnom japan market only, tipa levorg spec b. Baš jedan obiteljski auto
Imam skoro 600l i to mi je bilo jedva kad smo dolazili , jer sam dovukao sve sve sve, i komp, i ultrawide 34' monitor, ma 100 quraca

Subaru je pao u vodu zbog CVT-a .. nek odjebu s tim sranjem
vex je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2018., 13:27   #39057
Colop
Premium

Citiraj:
Autor vex Pregled postova
Imam skoro 600l i to mi je bilo jedva kad smo dolazili , jer sam dovukao sve sve sve, i komp, i ultrawide 34' monitor, ma 100 quraca

Subaru je pao u vodu zbog CVT-a .. nek odjebu s tim sranjem

Ovo je pravi test za svaki prtljažnik.

https://www.youtube.com/watch?v=WMCdE62oLuw
Staro 02.10.2018., 13:50   #39058
vex
Premium
Moj komp

vex's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Tehnički gledano, SUV je govno, posebno ovi pomodarski koji su krenuli od Niissana qashqaija. Dakle obični kompakt podignut, ovi veliki ajde de jer starija ekipa lakše ulazi/izlazi , ove mrcine ogromne su fakat udobnije jer imaš koljena pod pravim kutem, masivne fotelje itd. ... Al ovi mali - lol. Karavan ga pojede u svim pogledima ...

Ali stari moj, moja ex firma se bavi skupljanjem krama sa autoputa kad se razbiju ... svi ti SUV-ovi kad se razbiju završe na krovu kotrljajući se okolo, tak da ne bih hvala ...
vex je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2018., 13:54   #39059
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Trebat će mi malo vremena da se naviknem, čudnovat je po dosta pitanja i ima neke upitne dizajnerske dodatke - treba ga vidjet uživo... Do tad, tvoj mi je apsolutno top.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2018., 14:22   #39060
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Ne znam, F30/31 mi je ljepši... možda ću promijeniti mišljenje kad ga vidim uživo.
Garro je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na