|
|||||||||||
|
|
#38581 |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Svaki put kad neko pocne pricat kako se El.Auto zapali sjetim se ovog videa sa Benzincem ![]() https://www.youtube.com/watch?v=Cy_itaW9C1A
|
|
|
#38583 | |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#38584 | |
|
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
netko je spomenuo strujnog jaguara uz ono odvratno nešto što mercedes nudi, a vidim da koštaju tu negdje... stvarno bi razmišljao punih ssd-random-access-time kojeg bi odabrao ![]() |
|
|
|
|
|
|
#38585 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
A spontana zapaljenja su moguća kod svakog auta. |
|
|
|
|
|
|
#38586 | |
|
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Who cares, vozač dobro završio, auto izgorio i bok. Požar kao takav se sanira na drugi način i to je to. Pogledajte si malo fejsbuk od Zg vatrogasaca, malo malo zapaljen auto ovdje il ondje. Desi se.
|
|
|
|
#38587 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kakva je prometna situacija u ZG? Trebao bih ovih dana do Doma sportova pa me zanima dio rotor-Jadranski most-Savska do Vukovarske. Ljetos su uređivali tram prugu po Savskoj pa je bio krkljanac, a ne znam kakva je situacija s rotorom tj. ima li kakvih ograničenja prometa. Nisam siguran bi li možda bilo bolje doći do Doma sportova iz smjera Trešnjevke (Zag. avenija-Selska-Ozaljska).
|
|
|
#38589 | |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
|
|
|
|
#38590 | |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Prema statističkim podacima iz 90 i neke, to se događa u 0.25% sudara. Sad si zamijeni sva vozila na "fosile" sa el. vozilima i reci da bi bilo manje toga? A bateriju ne možeš ugasit. Super je smjer u kojem razvoj transporta ide, ali da ga jebeš još nije vrijeme za MASOVNU primjenu toga. |
|
|
|
|
|
|
#38591 | |
|
DBS
Datum registracije: Nov 2010
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#38592 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Za razliku od požara na klasičnim vozilima koji se u startu daju riješiti i aparatima, ovdje je jedina taktika "makni se čim dalje".
|
|
|
|
#38593 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
|
|
|
|
|
|
#38594 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
![]() Tip kojeg znam je imao istovremeno Ferrari, Porsche i Maserati Quattroporte. Za Ferrari je komentirao da je više vremena bio u servisu nego što ga je vozio, a Porsche je bio dnevno peri-deri vozilo. Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#38595 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Istina, zato što će ako npr curi gorivo na ispušnu granu to ishlapiti a dizel će se zapaliti. Ja sam u 20 godina vozačkog staza gasio/pomogao 4 auta. Od toga 3 dizela i 1 benzinac . Taj benzinac je jedan limar u Osijeku farbao taj dan i nešto je zabrljao sa električnim instalacijama. Nije auto došao 5 km od njega... Jedino dobro kod dizela je što neće eksplodirati 😂 |
|
|
|
|
|
#38596 | |
|
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Napomena o tome pisala je na unutarnjoj strani sjenila za sunce. Dobro je već netko prije napisao da je u odnosu na broj prometnih, vrlo malo zapaljenja vozila.
|
|
|
|
#38598 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#38599 | ||
|
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
(atiker), po specifikaciji za 100kW, ne znam tip napamet, moram se sjetit preko dana dić haubu .To sa preniskim tlakom mi je bilo još samo jednom do tada, samo proradilo je samo od sebe drugo jutro najnormalnije sve, a ovaj drugi put kad sam završio zbog toga na servisu, tamo su rekli da je greška samo bila u zaštopanoj dizni :/ Budem pročačkao po tom elektroventilu, valjda mi nije naljepnica od tehničkog preko toga .Hvala na tipu! Filter(e) mijenjam oba svakih 10-11000km obavezno. Tlak plina mi je u zelenom kad spojim dijagnostiku, budem vidio koliko točno pokazuje mjerenje. Zanimljivo mi je da kad se vozim autoputem od tog kvara pa nadalje, prvih par km ne ide nikak na sve preko 3000 o/min, onda lagano kao da se odštopa pa ide kudikamo normalnije, mada ni približno kao prije. Tak da nešto s tim svime nije kako treba, baš kao da ili nema dovoljno pritiska u sustavu ili dizne ne daju dovoljno. Feeling je ko da probija kabel od svjećice, a to nije jer je sve novo i na benzin ide najnormalnije, ko da ima 50ks više. Kroz 15-20 dana ću skupit km za servis vrlo vjerovatno pa ću ih malo duže maltretirat tamo. Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#38600 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
|
|
|
|
|
|
#38601 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Za BMW ima i servis u Sloveniji korektnije cijene i upis na BMW server, odmah preko granice, zaboravio kako se zove. A tak je panoramix, mislim da sad svi auto imaju navedeni "prekidač" no nažalost nemamo svi mali aparat za gašenje. Kod nesreče se većinom zapali ulje od motora ili ostaci iz filtera i to u malom postotku. Ostala zapaljelja su od neispravnih dijelova ili nepredviđenih komponenti. |
|
|
|
|
|
#38603 |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
A to je ipak njihova odluka, vrlo vjerojatno će ubit samo sebe ako nisu vezani, a ne nekog drugog. U tom slučaju, neka ljudi rade što žele. |
|
|
|
|
|
#38604 | |
|
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#38605 |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Kaj se to desava s Mazdom? Nova 6-ica, dizel 10 konja jaci, par desetaka vise Nm, a nikad sporija. Pogotovo s automatikom. Mazda 6 2.2D 185HP, 445Nm biturbo - 9.0sec Audi A4 2.0TDI 190HP, 400Nm - 7.7/7.2sec BMW 320d 190HP, 400Nm - 7.3/7.2sec Mercedes C220d 195HP, 400Nm - 6.9sec Razlika između 9sec i 7sec do 100km/h je dan i noć. ![]() |
|
|
|
|
|
#38607 | |
|
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
A Mazda još gura automatike iz 90-ih |
|
|
|
|
|
|
#38608 |
|
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
baš audi ima najbolje od svih, baš baš audi... nitko drugi od dsg-based ekipe nema dobar nego baš audi ![]() mazda sigurno ne gura automatike stare 30g, ali ako aludiraš na klasičan planetarni, pogledaj kaj kažu o zf-u u jaguar f-type recimo ![]() |
|
|
|
|
|
#38610 | |
|
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Trenutno u svom autu imam zf od 8 brzina i to je kita naspram dsga |