|
|||||||||||
|
|
#35732 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#35733 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Ukoliko ste se pitali zašto je na nekim dijelovima autocesta najednom ograničena brzina, danas je HAC raspisao natječaj za sanaciju: Citiraj:
|
|
|
|
#35734 | ||
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Ni 911 sa svojim PDKom nije skroz uglađen pri niskim brzinama ili kad ideš stati.Citiraj:
![]() |
||
|
|
|
|
|
#35736 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Nakon što sam kupio automatik, ne znam koji đavo bi me natjerao da idući auto kupim s manualnim mjenjačem ![]() Ista stvar je sa svim ljudima koje znam da su vozili automatik dulje od 2 dana, odmah se priviknu i nema povratka. |
|
|
|
|
|
#35738 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#35739 |
|
Banned
Datum registracije: Mar 2018
|
|
|
|
|
|
|
#35740 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Ovo je na razini priče koju sam slušao kad sam tražio da mi auto ima pogon na sva 4: "kad ti odapne, a odapet će, naši ga ne znaju servisirati i morat ćeš u Sloveniju ili Austriju i platit ćeš to puno i srać, truć, srać...". Isto je bilo i kad sam umjesto "provjerenog" V6 TDI-a od 150 KS rekao da slobodno stave četverocilindrični PD od 130 KS: "to ti je novi neprovjeren motor, hrvatsko gorivo će zablokirati mlaznice koje su jako osjetljive, a onda ćeš platiti 15 tisuća kuna zamjenu mlaznica koje ćeš opet morati mijenjati jako brzo, i to ti je sve jako skupo i srać, truć, srać..." Skoro 17 godina i 408 tisuća kilometara kasnije, pogon i PD mlaznice se drže kao i prvog dana. Da me je bar netko pametan upozorio na prednji ovjes, nosače motora i hrpu drugih malih stvari, ali "neee, to ti je kao tenk, Švabo je to za sebe radio...". Ako naletiš na neodržavani auto kojem je budala vadila mast, naravno da ćeš imati trošak. Ili ako jednostavno nemaš sreće, postoji ista razina vjerojatnosti da ćeš ga skucat u prvo drvo kao i da će ti odapet automatik. Dobar automatik bi uvijek izabrao pred bilo kojim i bilo kakvim manualcem. Ameri možda jesu za neke stvari blesavi, ali po pitanju automatika su potpuno u pravu. Mijenjanje brzina je jedna stvar o kojoj zbilja ne trebam voditi brigu. Usput, potpis na ovo što je Gabre napisao, svaka mu stoji. ![]() |
|
|
|
|
|
#35742 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Sta radite s desnom nogom dok vozite na tempomatu? Koliko je 'sigurno' tako voziti, a desna noga nije uvijek spremna za pritisak kocnice? Jeste li imali anegdota kad ste pvi put tempomat poceli koristiti, ono zapela noga na papucicu, kasnije reagiranje zbog neprirodnog drzanja desne noge i sl... Inace s refleksima nemam nikakvih problema, pogotovo u gradu, ali na AC upalim tempomat i pokusavam nogu drzati blizu kocnice. Nerijetko se ulovim da nogu drzim u zraku iznad kocnice i to pocne smetati. Nisam jos imao nagle intervencije dok sam bio na tempomatu pa zato ova glupava pitanja ![]() Pod "intervencije" mislim vise na zalutalu bestiju na putu, cjepanicu ispalu iz prikolice golfa i sl. Kad je promet onda je noga u zraku i spremna - a brzinu uskladjujem preko volana, jasno
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 18.04.2018. u 12:34. |
|
|
|
|
|
#35743 |
|
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
3 stvari kojima amerima skidam kapu (i godine od koje je maltene standard): - automatik - klima kućna/kola - onaj drek što usitnjava otpad u sudoperu edit: od prvog puta kada sam vozio na tempomatu noga na pod i kontroliram brzinu preko volana, naravno pričamo o autoputu bez naznake nekih gužvi i sl. |
|
|
|
|
|
#35744 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#35745 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Nakon 1500 kilometara u komadu s automatikom (New Jersey - Nashville), nema boga isusa da mi ikad vlastiti auto bude automatik (eventualno semi-automatik). Lijeva noga odumrla od nekorištenja, a desna em od konstantnog držanja gasa po autocesti (auto nije imao tempomat), em od držanja/puštanja kočnice kod vožnje satima u koloni. Ne bih ručni mjenjač mijenjao za ništa.
|
|
|
#35746 |
|
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Lol. Ko da bi ti s manualcem bilo drugacije, peta sesta brzina i dobijes istu stvar. Btw kad ces sa vlastitim autom (ponovno) prijec 1500 u komadu i kolik cesto? Sent from my LG-M250 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#35748 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Zato ručni mjenjač globalno polako i nestaje, nema više smisla osim donekle cijene.
|
|
|
|
#35749 | |
|
Premium
|
Citiraj:
I kao vrhunac, došao si na ideju da je u gužvi lakše svako malo kod manualca: 1. stiskati kuplung; 2. izbacivati iz i ubacivati u brzinu; 3. stiskati i otpuštati kočnicu umjesto samo radnje pod brojem 3. kod automatika? Daj, molim te, pojasni mi kako si uspio doći do tih zaključaka. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#35750 | |
|
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
|
|
|
|
#35751 |
|
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Ola, došlo vrijeme da se polako rastanem od svog sporckog nemačkog kola (Polo Classic, 1.6, '97 sa 140000km) i uzmem nešto novije. Iako s motorom nikakvih problema, svi plastični dijelovi oko motora i šasije se malo pomalo raspadaju i iako se samo kvare sitnice, ozbiljno narušava moj zen, a i nema klimu, a bome ni jednog jedinog zračnog jastuka. S obzirom na način korištenja i kilometre koje radim (ispod 10000 godišnje) dizel otpada, 90% su kratke rute tako da ide benzinac definitivno. Ne zato jer babske priče govore da se dizeli kvare, nego sigurno preko polovice ruta ne zgrije ni vodu u rashladnom sustavu do kraja, a kamoli ulje. Ako ima ko koju pametnu za dodati na ovo bio bih zahvalan: S budžetom od 40-45k, gledao sam nešto ala Focus, C4, Pug 308, Meggi i njihovu manju braću C3, Fiesta, Clio sa nekim 1.4 ili 1.6 benzincima, u pravilu nekakva 4 cilindra, klima, malo više zračnih jastuka, osobno bih jako htio tempomat, ali definitivno nije uvjet. Ono što definitivno je uvjet je duljina vozila od max 445cm i ne starije od 10g (psihološka granica). Snagu ne ganjam, sasvim mi je dovoljno 75ks iz trenutnog nemačkog sporckog kola koje vozim. Očekivano vrijeme eksploatacije je sigurno 4-5 godina. Ideja je u narednih mjesec dana pronaći nešto adekvatno, da nije preko 150-160k km i da me baš ne očekuje preko 1000€ servisa odmah nakon kupovine. Primjeri: Fikus 1.6 Astra C3 Pug 308 Naravno ako znate nekoga da prodaje nešto takvo slobodno se javite ![]()
|
|
|
#35753 | |
|
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#35754 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Osobno, s tom lovom https://www.njuskalo.hr/auti/kia-cee...oglas-25268626 Ako je preveliko, onda ovaj nešto https://www.njuskalo.hr/auti/hyundai...oglas-25200221 |
|
|
|
|
|
#35755 | |
|
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Najače mi je odumiranje lijeve noge, ko da je vozio rutu od 1500km tri godine pa su mišići atrofirali ![]() Kužim, ne paše svima automatik isto ko ni buba u uhu na putu....al bože ne trebamo modicinske razloge tome vaditi.... Osobno meni se na tvrdim kuplunzima na rentacaru znala noga grčit na duljim putovanjima i gostovanjima pogotovo kad je nastupila gužva negdje....a išlo se do Edinburgha i Kieva/Panjevežisa najdalje sa autom/kombijem....al takvih putovanja je toliko malo u životu da mi nebi utjecalo na odabir osobnog auta. Zadnje izmijenjeno od: trouble. 18.04.2018. u 14:52. |
|
|
|
|
|
|
#35756 |
|
Omicron Alpha resident
|
|
|
|
#35758 |
|
našikan pravim haos
|
Imali smo tu raspravu već danas... Čisto teoretski, koja razlika je na automatiku razgovarati na slušalicu i s desnom okretati radio stanice na joysticku ili umjesto toga razgovarati na telefon sa desnom rukom i ne vrtiti joystick tada? Zadnje izmijenjeno od: trouble. 18.04.2018. u 15:23. |
|
|
|
|
|
#35759 | |
|
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Ja često vozim desna gas, lijevom kočim, pa se mislim da sam u F1 zakon je tako |
|
|
|
|
|
|
#35760 | |
|
našikan pravim haos
|
Citiraj: