|
|||||||||||
|
|
#35704 |
|
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa ne znam zašto to ljudi ne rade po defaultu... stani iza nekog merca ili bilo čega novijeg godišta i možeš na prste pobrojat koliko je automatika u koloni. merc sam spomenuo jer normalan narod stavlja svih 333 led-ice štopa u cilju upozoravanju drugih da kočiš i da je ispred njih nekakva zapreka, ali di će balkanski prosječni krkan mijenjat tamo u neki N/P kad je shvatio hack kako može apsolutno ništa ne raditi dok creepa u prometu. edit: stavi u p i riješio si se ručne |
|
|
|
|
|
#35705 |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
M'je, najbolje da i onda automatikom rucno mijenjas brzine. ![]() Kakav P, eventualno, eventualno, eventualno ako su ti vruće kočnice i ako ćeš dugo čekat, N. A inače ovisi kakvog imaš. BMW s double clutchom neće creepat dok ne daš gasa, pa ne moraš držat kočnicu. Moderni torque converteri automatski prebace u N iako si u D dok gaziš kočnicu pa se ne pregrijavaju niti se oštećuju. EDIT: Syssa: ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#35708 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Definitivno jedan od razloga zašto ne bih uzeo automatika ako ne moram. Za gužve, stani-kreni po gradu je muka. Dakako, za otvorenu cestu je kao stvoren. Makar, mislim da neću imati baš previše izbora, gotovo svi noviji auti iole malo bolji i da imaju konja su automatici, pa će se morati pregristi g.... |
|
|
|
|
|
#35710 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
|
|
|
|
|
|
#35711 |
|
Banned
Datum registracije: Mar 2018
|
Kad ameri obožavaju automatike onda znaš da je to nekaj gala. |
|
|
|
|
|
#35712 | |
|
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#35713 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
![]() Po gradu je imat manualca kompletna muka, a kad se domogneš otvorene ceste onda je il svejedno il želiš sam shiftat. Možda misliš na stare automatike i drndanje pri niskim brzinama i njihovu neodlučnost. |
|
|
|
|
|
|
#35714 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Svakako može biti da je nekome obrnuto, ukusi i to sve. Vozio sam automatika i nisam fan, više volim mijenjati kad ja mislim da je to dobro a ne da mi auto govori. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#35715 |
|
Banned
Datum registracije: Mar 2018
|
|
|
|
|
|
|
#35716 | |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Uglavnom, ja automatik drzim u slijedecim polozajima: R - kada idem u rikverc (naravno) P - kada cu parkirati i ugasiti auto. Isto tako ako trebam izaci iz auta, a necu ga gasiti, npr. kada si trebam otvoriti vrata od dvorista da ga uparkiram (nemam automatska) ![]() D - sve ostalo sto nije gore navedeno N - nikada. N bi mislim trebalo koristiti za slepanje mada za automatik kazu da se u pravilu ne slepa osim ako bas nemas drugog izbora U manualni mod ubacim samo na duzoj nizbrdici kao npr. kada se spustam sa Ostrovice prema Krku, pa da ne moram pretjerano kociti na dugackoj nizbrdici. Evo ti i video u kojem lik objasnjava 5 stvari koje NE raditi sa automatskim mjenjacem: https://www.youtube.com/watch?v=6zzEtxJkC7Y , pa nije lose pogledati.
If you are not paranoid you don't have enough information Zadnje izmijenjeno od: Tumor. 17.04.2018. u 16:21. |
|
|
|
|
|
|
#35719 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Da, u D. Pogledaj si start-stop automatike, kada si u D se jedino gasi. Kada ga staviš u p se ne gasi tako dugo dok ne okreneš ključ da ga ti ugasiš. Misilm da ti to samo po sebi govori. Bar je tako kod Audi A3 2017. |
|
|
|
|
|
#35720 | |||||||||
|
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ja osobno izbacim u N jer mi se ne da drzati kocnicu a i "otspanam" getribu i smanjim pritisak ulja. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
2 opcije: ili frajer gore nikad u zivotu nije vozio automatika u guzvi (ili je vozio jednom na 3 minute) ili trola. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Naravno da je normalno drzati u D. Gledaj to ovako kao da stojis na semaforu u brzini sa stisnutim kvacilom. S tim da automatiku to nista ne smeta. A N ti je ler. |
|||||||||
|
|
|
|
|
#35721 |
|
Premium
|
Stari moj vozio sam Ferrari 458, Audi R8 i prije par dana Megane GT i mogu reći da mi u gradu ide na k automatika. Možda sam se krivo izrazio, nisam mislio na sekvencionalni mjenjač, tu nemam prigovora. Nego kada ti auto sam šalta, modovi cruise, sport simo tamo, ne paše mi i uvijek koristim pedalice iza volana ako mogu. |
|
|
|
|
|
#35722 |
|
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
da, i? Vozio sam i ja Porsa, Audi RS7, S4, Lexus ISF, razne mercedese, i kakve to ima veze? Ti supercarsi nisu mjerilo i nisu predvidjeni da se voze u svakodnevnoj guzvi u prometu, njihove getribe su poslozene za performanse, a ne svakodnevno taljeganje. a trebao bi ti onda probati voziti takvog ferkana ili audija sa manualcem pa da vidis patnje tek onda! |
|
|
|
|
|
#35723 | |
|
Baja!
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
|
|
|
|
#35724 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#35725 |
|
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Opet stvar subjektivnosti,usporedio bi to sa sexom....nismo svi isti,neko voli bičevanje,neko voli da ga cura gađa sa strap onom prvo....tako i tu,neko preferira manualac nad automatikom. Vjerovatno ljudi koji ga nikad nisu imali duže od koji dan ili žive pred Delnicama. NIje puno ali ih ima. Krenuo sa automatikom u svijet autiju,veliki dio odvozio sa automatikom,čak i moj byboat car je automatik(Smat ) i nema šanse da ikad više uzmem manualca. Čik ili telefon u desnoj je standardni položaj u mojoj vožnji ![]() Tko nije prolazio kroz Zagreb i Munchen godinama sa manualcem i usporedno s automatikom ne zna šta je pakao i raj. |
|
|
|
|
|
#35728 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Isto iskustvo sam imao s Chrysler Sebringom, katastrofa od mjenjača. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#35730 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ja sudim automatika po mazdi cx-5 od punice Vozi sam ga mnogo I kad sa njime stanes bilo gdje ... ravnina ili up/down auto stane, zadrzi malo kocnicu i on drzi dalje sam A štop svijetla se ugase Malo gass i kreces dalje Bas da i na semaforu ne bode u oči kad stojis na kocnici a ne trebas stavljat u n ili p mode Pa istu stvar vam imaju i novi golf 7 manualac Svi su sad sa tom elektro rucnom Ili kad stanes pa on krene nekamo, nagazis ga jos jednom i on dalje sam drzi kocnicu, pojavi se znak od rucne al zelene boje Na mali trzaj kuplonga on otpušta i ti kreces Ne moras vise sjedit na kocnici ili pilit ga na kuplungo Ili polo iz 2014 kojeg sad na poslu ganjam... ima 3sec holder kocnica... pa kad na laganoj neravnini zadrzi, jer on misli da mora “pomagat” A samo ga treba na vrijeme pustit, naravno ekipa veli da se to neda iskljucit. Al zato je tu 1 zubac ručne klasične i ništa se elektronika ne mješa u pomoć |
|
|
|
![]() |
|
|