|
![]() |
#35491 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
I ono iza cega stojim je da konjica ispod haube nije na papiru, znaci auto od 200ks ide ko auto od 200ks, a ne kupim faking koreanca ima 100ks a ide ko 75 :/ Poslano sa mog SM-G960F koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#35492 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Nisu samo konji presudni, jako je bitna i getriba i prijenosi u dotičnoj, sjećam se da je recimo proton imao prvu valjda 70kmh, druga je išla 120-30 Tako i accent.. A da ne spominjemo težinu auta... Koja se opet može nadomjestiti sa dobrom getribom. Evo moj atlas ima 2.5tona, ima 280ks, 4motion, i 8 brzina aut mjenjač Auto naspram mog Audija ide bolje iako je pun k teži i veći.. getriba ga spašava |
![]() |
![]() |
![]() |
#35493 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
U to doba jedan Mustang GT je imao 4,6 V8 SOHC od 260KS, dakle ne upola manje od Audijevog 4.2 V8 nego 40KS manje ali oko 10Nm momenta više (410 vs 400). Time da je Audijev motor V8 DOHC 40 ventilac a kramp ima stari SOHC i 16 ventila pa nije ni čudo da ima 40KS manje. Potrošnja im je bila gotovo identična 16-23mpg (Mustang) vs 15-23mpg (A6 4.2 C5) Ovo za koreance ti isto baš ne drži vodu. Imam 100KS koreanca od 1100kg i ide bolje nego talijan od 75KS i oko 900kg. Valjda jer je japanac pod kožom. No vozio sam se u Genesis Coupeu i nemam baš nikakvih zamjerki kako takav auto ide iako je koreanac.
![]() |
![]() |
#35494 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() ![]() Što se koreanaca tiče, snaja dan danas još ima accenta od 90ks, kojeg je kupila novog 2003e, i koji nije nikad mogao soli na rep staviti upravo talijanu, starijem 7 godina i sa 75ks. 2 putnika u oba i isto gorivo u oba, s upaljenom klimom i s ugašenom ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35495 |
Moderator
|
Mucica, jel mi pričamo o budućim izvedbama ili standardnoj verziji koja je dolazila uz A6? Dakle ne pričam o S6/RS6 niti o kasnijim TFSI izvedbama. Sve što hoću reći je da pretjeruješ kao i obično.
![]() |
#35496 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Izravna usporedba je grande punto, 1.4 od frenda koji je isao losije, trosio vise i imao veći ajnšlus ![]() Jest cudniji za voziti korejanac, slazem se, jer je drugacija getriba od deeeebele vecine europljana. No kako vec gore rekoh - teraj prema visokom okretaju, nema gubitka ubrzanja vec fino konstantno dernjacenje motora i gomilanje brzine.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35497 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Da korejac nije neka sreća tu se slažem no auto koji voli visoke okrtaje je jako zabavan za voziti. Ako znaš s takvim autom, može biti zabavna i dinamična vožnja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35498 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Samo znas sta je - to je Hyundai i nema tu prevelikog lezanja, nije to auto koji ce se ukopati kad nagazis kocnicu vec ce se poljuljati da ti to osjetis, nije tvrd i nije napravljen za zabavu u tom smislu sto govoris, em' brzine nisu tako brze prilikom mjenjanja. No svejedno, ja svog znam povesti i razvesti, preticanje obavezno niza i do pred crveno, pogotovo kada je uzbrdica. Accent ispod min 2.5k rpm-a nema sta traziti, mrtvo puhalo, jedino kruzanje.....
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#35499 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() S R.S om nemam nekih problema kod pretjecanja, samo u manju ubacim i dok mi se lampica ne upali i ne zapiskuta ne mijenjam na više. https://www.youtube.com/watch?v=Tfmj6Rd-5Xc Zadnje izmijenjeno od: burmuz. 04.04.2018. u 13:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35501 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() P.S. jučer mi je proklizio s druge na treću, s treće na četvrtu i nisam vjerovao s četvrte na petu ( na novim gumama ), to nisam još doživio. Baš sam ga životinjski nagazio, zima bila preduga. Ma gušta joj, bolje da ne pričam. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35505 |
Banned
Datum registracije: Dec 2017
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35507 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35508 |
kenova?
Datum registracije: Aug 2007
|
Alo eksperti, pozdrav ![]() pitanje je sljedece: starci se primicu peMziji pa bi uzeli neko auto. Najblize su novom. Zagrizli su za Logana karavana, osnovni model, ovi novi ambience 1.0 3cilindras turbak sa 75 konja, pod motom novo je novo. Istinabog, to auto bi prelazilo mozda 10-12 godisnje, vecinom u lokali, nekad za shopping i to je to. Zamislite najnezahtjevnije korisnike, e to su oni ![]() E sad, ima li ko kakvih iskustava iz prve ruke o loganu, pogotovo o ovom 1.0 motoru? Posto ja pljujem po tom autu, mozda ima i druga strana medalje ![]() A drugo pitanje, koliko god glupo bilo, gdje kupit pristojno polovno auto da nije preso suludi broj kilometara, da je karavan par godina star... ovo po njuskalu sto gledam je bozete sacuvaj. ima li nekih korektnih salona gdje ti bas nece uvalit muda pod bubrege, i ako ih znate, recite... e svasta li nadrobih, pomagajte |
![]() |
![]() |
![]() |
#35509 |
Moderator
|
Drito to. Totalno podijeljeni osjecaji. S jedne strane mi je toliko drago sto ih je netko napokon posteno naguzio da je to tesko opisati. S druge strane bi plako jer, u pravilu, nis nije krivo na tim autima. Gledao sam dokumentarac o tome i koje pizdrarije su popusili klijenti to nije normalno. Oni su doslovno ljuti i osjecaju se krivi jer "ubijaju planet" jer su im lagali o ispusnim plinovima. A pored im stoji Ford F250 s dizelom koji dimi ko lokomotiva. Toliko jadno lakovjeran i naivan narod da je to za plakat.
![]() |
#35510 | |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#35511 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
@Fatal: Logana MCV imaju moji frendovi koji su isto htjeli novi auto, a već su imali dvoje djece. Auto ima jedno par godina afaik... Taj auto odozada izgleda kao dječje igralište i prilično je dug za jednog karavana. Ne vidim zašto bi to netko uzimao tko nema djecu za vratom ili planira voziti teret svako malo. Isto uzeli ovaj najjeftiniji benzinski motor sve s ciljem najniže cijene. Ovo što znam iz razgovora je da se ne žale i hvale ga u stilu uloženo-dobiveno. Više od toga ti ne bi znao reći. Prije su imali neki stari C3.
![]() |
![]() |
#35512 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
Kasnije se pokazalo da svi muljaju oko tih testova i brojka, ali VW im je trn u oku jer im je prejak na domacem trzistu pa su se fokusirali na njih. a svabe ko svabe, dali odmah guzice. Isto ko sa onim ekonomskim imigrantima. Samo da bi se pokazali kako su oni posteni i tolerantni. Srecom pa su toliko jaki da ce i kroz tu aferu proci bez nekih vecih fin. problema koja nece uzdrmati firmu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35513 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Prejak je u IT / cloudingu. Jedno je kad brojke možda nisu realne, a drugo je kad namjerno ugradiš jebeni softver koji regulira emisije, ovisno o uvjetima. I naravno da neće propasti jer su sve ostale EU zemlje spustile gaće pred DE, ali me baš zanima kakve bi sankcije prema zemljama bile da su se odlučile za (osnovanu) tužbu.
![]() |
#35514 | ||
gadget freak
|
Citiraj:
Dakle, ne pretjerujem, pogotovo ne 'kao i obično' s čim si najašio na mene koji nisam postao 2 godine po forumu do nedavno. Ili hoćeš reći da je potrošnja amera od 4000-5000ccm i V8 sa za to doba apsolutno svim komponentama motora zaostalim naspram europskih auta bajka? Dakle, ne potrošnja s wikipedie, nego real life potrošnja. Citiraj:
Gle, ja sam Tempru imao 2.5 godine, Accent je još kod snaje. Dakle ne pričam ti o nekom slučajnom susretu s accentom nego o 10ak odlazaka na more, što autoputem, što kroz bosnu. Na autoputu, dok je idealno ravno, accent je marginalno brži, čim krenu uzbrdice, auto je mrtav i nabijanje gasa ide dotle da moraš držat pun gas 3.a-4.a da bi jedva jedvice zadržao 80-85kmh brzinu na koju padne kad dođe prava uzbrdica. Primjer ti je cesta sanski most-bosanski petrovac-drvar kojom prolazim 4x godišnje, accentu doslovno pada brzina naočigled bez obzira na gas do poda. Ni gašenje klime mu ne pomaže ![]()
![]() |
![]() |
#35515 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Matrix 1.6 i Getz 1.4 dohc vise puta godisnje prelazili bosnu i liku sa 2-4 osobe unutra i prtljagom bez stiskanja gasa do poda. Kad bolje razmislim, ja osobno nikada nisam stisnuo pedalu do kraja u njima, a vozio sam sva ta brda od senja do sarajeva. Na autoputu ri-zg se nisu proslavili. Na magistralnim putevima i po brdima gdje i ovako nema smisla ici brze od 70-80 sa punim autom se uredno vrte u visokom uz nesto buke i bez klime, jasno. Ti auti vole visoke okretaje i nema druge.
![]() |
![]() |
#35516 |
Banned
Datum registracije: Mar 2018
|
Jučer mi došao frend iz štutgart i veli da će dopustiti samo dizel euro 6. Dakle sve starije ide van. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35518 |
Banned
Datum registracije: Mar 2018
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35520 | |
Moderator
|
Citiraj:
Potrosnju nisam vadio sa Wikipedie nego sa prijava vlasnika vozila. Al ok, kako god tebi pase. Ti si ipak jedini u pravu.
![]() |
![]() |
|
|