|
![]() |
#35161 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Za zaštitni sloj pogledaj keramičke premaze (Sonax u setu za poliranje farova ima i maramice s keramikom).
![]() |
![]() |
#35162 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Kupovina polovnih automobila kod mene je bila horor priča za sebe. Da je lako - nije.
![]() |
![]() |
#35163 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Evo šta sam vozao po USA ovih dana: https://imgur.com/a/96Wdc Lijepo ide ta Impala, 3.6L V6 305 konja
![]() Zadnje izmijenjeno od: Hrconja. 26.03.2018. u 15:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35164 | |
Bazinga
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#35165 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
A čuj, dugo te nisam čuo vidio osim random postova, pa morao ovako ![]() ![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35166 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Kasko nemaš? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35167 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Bio danas u salonu. Cijena 111k kuna za potpuno opremljen Sandero Stepway 1.5dci 90ks u novoj Black&White opremi (7" touchscreen multim. ekran sa navigacijom, parking senzori sa kamerom, prednje maglenke, komande na volanu, bluetooth telefoniranje, tempomat.... i još brdo toga) Ako idem na financiranje u 3 rate dobijem 2 godine dodatnog jamstva i gratis kasko za prvu godinu. Bio u autu malo i mogu reći da je ipak to dosta bolje nego što se govori tako da mi se čini da ću ipak ići na Dačiu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35168 |
lijevo smetalo
Datum registracije: Jan 2014
|
Hoćeš nadoplatiti za stražnje prozore na struju? ![]() Pretpostavljam da ti nisu ponudili nikakve popuste (pa ni set zimskih kotača).
![]() |
#35169 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
ali ako ti je samo ogrebana šajba možda možeš regularno osigurati šajbu pri sljedećoj regi dodatno i jedino što ćeš morati ju dokrajčiti sam da dobiš novu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35170 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35171 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Jednom sam kupio novi auto. Nikad više. 111 000kn za novu Daciju? Svaka čast ja nebi. Najisplativije je uzeti rabljeni 3-5 godina, voziti ga 5-6 godina pa opet tako. Tu Daciju ćeš ionako prodavati za 5 godina kad skužio koliko si izgubio i da dobiš nešto još za nju dok vrijedi. Posebno ako si auto uzimao na rate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35172 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Hvala svima na odgovorima. Nemam kasko. Bila izmjena skupa ili ne, zamijenit ću ju sigurno. Samo sam mislio isprobati. Ne mogu pogoršati stanje, kad svejedno ide nova ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35173 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Ja sam mijenjao pred mjesec-dva staklo na svom autu, tražio ponude u 5-6 radiona kaj se bave s tim, dobio prilično različite cijene ali sam na kraju za Pilkington staklo (bez OEM loga) platio 1200kn dok su najskuplje ponude išle i do 3k kn. Čak i relativno kvalitetnije kineske šajbe (Benson) su bile oko 800kn, kaj nije mali trošak ali opet nije najstrašnija stvar ikad ![]()
![]() |
#35174 | |
49%winner
|
Citiraj:
Kad sam uzimao polovni auto svi nesto govore amortizacija, ovo ono... Posto sam za auto stedio sa strane, nisam si izbio nista iz usta, ustedio sam i dao taj kesh. Da ga sutra razbijem i prezivim ne bi na to gledao kao trosak jer me u tom trenu i godinama koje slijede taj auto nece nista kostati (ide ravno u smece). Za 10 godina dok jos budem vozio isti auto on me nis ne kosta, ali me kosta odrzavanje i na to sam pristao cim sam odlucio uzeti auto. Kao sto farbas stan, apgrejdas komp, placas rezije, tako i auto - imas "gubitke" koji ti omogucuju drukciju kvalitetu zivota. Kada ga odlucim prodati meni ce te pare biti samo plus, tj instant zarada, a ne zakrpa za neku davnu investiciju. Ekonomski gledano ovo moje razmisljanje je krivo, ali ekononski gledano nisam d.o.o nego covjek koji zeli voziti auto ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#35175 | |
Bazinga
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#35176 | |
Varilnik
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35177 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Nije lako i jest lako, jer imas izbora. Nije fer pricati covjeku da ce prodavati auto, jer ako grijesim i ipak vidis buducnost, dodi da uplatimo zajedno neke pare, djelimo ih...... tj, ne vidis buducnost i nije zahvalno ravnati se po sebi i ocekivati da svi tako rade. Jer eto, tebi to odgovara.... nekome ne odgovara. No! Pazi racunice kod mene: Auto kupljen u prosincu 2003-e. Na kes bi bio 10750€, na 7 godina kredita je ispao ~110000 kuna. OK. Sada auto dakle ima: 14 godina; 240 000 km; vrijednost ~1000€. EOD. No, u tih 14 godina znam sto je ulagano u njega, kakvo je stanje podvozja, motora, elektronike, limarije. Znam koliko me kostaju potrosni dijelovi, znam gdje naci polovno original, znam gdje naci novo skupo i novo jeftino. I auto nije raspadnut iznutra niti najmanje, osim tepisona uz kvacilo jer imam siroko stopalo i pritiskom na kvacilo dobija i tepisom po njonji. I volan, koji jednostavno se poceo ruliti na mjestima drzanja...... Kakva racunica i kome racunica? Evenutalno mogu biti nesretan jer nemam dodatne opreme gotovo nista, nema ABS-a, ESR-a, nema klime, nema navigacije, nema BT-a, nema komandi na volanu, nema elektronskih retrovizora niti grijanih sjedala, nema daljinskog...... Zalim jedino sto nemam klime, jer sve ostalo sto mi je bitno imam na mobitelu i spojeno na radio, dok kamera mi zatreba jednom u mjesec dana kada je bas na knap. Ostalo....... pa i potrosnja mi je vise nego tolerantna: grad: ~8l autoput: 6-9l kombo normala voznja cca 15 preko ogranicenja: 5.5-6l Benzin, 1.3, 82 konja. Ovaj vikend taj isti 14 godina auto je potegnuo 180 na autoputu. Potegnuo, inace 160 je neka top speed gdje je preko forsiranje...... Znaci, ide, ubrzava, nije trom i tada papa ~9l. No ima jos preko 2000 RPM-a...... Tako da ono, ima ljudi koji kupe sto zele i sto mogu i sto trebaju. I onda to "cuvaju", odrzavaju, ulazu. U odredenom trenutku se rastave od njega, no ne bez zalosti ![]() I onda da razmisljam o drugom autu, starom 5-6 godina, koji isto moras odrzavati i placati ga, koji isto se hoce pokvariti?
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35178 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Naravno, rekoh ja nebi. Definitivno ako zbrojiš i misliš voziti 10+ godina. Za tu lovu, da mora biti dizel, npr. radije 3 godine stara Octavia 1.6 TDI. Kvare se i novi i par godina stari auti Opet, moje razmišljanje. A i dosadno je voziti jedan te isti auto 10tak godina cccc..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#35179 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
![]() Što se tiče te Dacije, teta iz vrtića koja mi čuva klinca ima prvu genareciju Stepwaya i jednom prilikom smo razmijenili par riječi i o autu i kaže da osim redovnih servisa nikad nije lipe uložila, a vozi se svaki dan, ima i svoje klince koji bez problema znaju rastaviti svaki auto... i da, ja na unutrašnjosti njenog auta bogami nisam vidio nikakvo habanje od korištenja ![]() Usput ako nisi, baci oko na osnovni model S-Crossa, nemaš opreme kao u Daciji (imaš tempomat, sve prozore i retrovizore na struju, klimu i više ti zapravo i ne treba u osnovnom modelu jer manje opreme znači i manja mogućnost da se nešto pokvari), cijenom su tu negdje a trenutno još uvijek dobiješ set zimskih guma sa felgama i senzorima tlaka (meni su ga prošle godine nudili za 110 000 kn ali bez seta zimskih kotača), a auto je malo veći od Stepwaya, bolje se sjedi i jako je lagan (ugodan) za voziti... jedino što je unutra 1.0 turbobenzinac no potrošnjom je tu negdje kao i dci samo što je puno tiši ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35181 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
111 000kn za Dačiju? Ma nema tog boga... Što se garancije tiče, ama baš nikakve koristi od nje nisam imao prvih 4 godine. Obavežu te da k njima moraš dolaziiti na servis, uredno ti rade duplo skuplji servis nego neovlašteni serviseri, ja sam prekinuo prošle godine odlaziti u ovlašteni, jer sam otkrio da su mi uredno naplaćivali filter klime 250kn a nisu ga zamjenili već samo malo kompresorom ispuhivali itd. Uglavnom, otišao u neovlašteni, platio duplo manje i zadovoljan. Gotovo ništa nije išlo u garanciju osim nečega što je njihova greška (kada su mi mjenjali zadnja vrata, zaboravili uštekati svjetla na vratima, pa mi to nisu naplatili itd.). |
![]() |
![]() |
![]() |
#35183 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35184 |
Banned
Datum registracije: Mar 2018
|
Ja sam bio u dovjbi dal uzet neki novi, manji i lošiji auto ili neki kvalitetni polovnjak (švabo, japanac) za 10 t eura. Odlučio sam se za drugu opciju i nisam požalio. Auto je imao 90 tkm od prvog vlasnika i kao nov je. Uvijek je to bolja opcija u tom cjenovnom rangu. Pogovoto jel je najviše izgubio na cijeni u tih 4 godine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35185 |
Premium
|
Za ove spike "moji poznanici kupili polovno pa se zajebali". Imajte na umu blakanski mentalitet kupovanje auta iz vag grupacije sa 300-400-500k km i takve gluposti. I da većina ljudi nezna prepoznat jel auto ima 300-400k kad jeskinuto na 120k (bubam) ili da je auto imao karamblo. I onda kukulele popravaka i troškova. Po menije je najbolja neka sredina između ove gore spomenutih auta/slučajeva i nove dačije od 110k kuna (pobogu). EOD od mene na ovu temu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35186 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
da idem na dačiju i sam bi izabrao stepway jel mi jednostavno bolje zgleda, ali jesi razmotrio obični sandero tce sa tvorničkim plinom? oprema je isto fajn (laureate), imaš osjetno veći range, manja trošarina i dođe 26k kn manje u startu, a doplate su lol jeftine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35187 |
Varilnik
|
Ma gledao sam sve i svašta pa i taj obični sandero ali volio bih dizela a euro6 je tako da mogu zagađivati sve metropole u EU ![]() @sheby - probaj iskonfigurirati novu vitaru alpari ovome sanderu. Zadnje izmijenjeno od: SaleFFS. 27.03.2018. u 11:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35188 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Kada ću uzimati auto, uzeti ću 2-3 godine maksimalno star iz uvoza ( imam rodbinu vani a i od starog prijatelj iz vojske bavi se uvozom). Znači budžet oko 30k eura, dok to nemam niti ne gledam novi auto ( imam megija starog 7 godina i planiram ga voziti još barem 2-3 godine ). Eventualno ako naiđem na našeg čovjeka da prodaje ono što me zanima u RH, super no koliko vidim oglase to su nerealna potraživanja, da sad ne idem u detalje. Znači gledam ispod 100k km i do makisimalno 3 godine starosti..i da je EU auto, nikakvi japanci, korejci, indijci. Ne kažem da ne valjaju navedeni ali to je čisto subjektivno. Gledajući na autoscout i mobile.de vidim da se za tu paru može kupiti ok auto. Cijene novih kod nas su doslovno smiješne i mislim da nikad ne bi vidio malo bolji auto da nema uvoza iz vana kao i velika većina ljudi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35190 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
![]() Netko je kupio ovi auto i prodaje ga nakon 3-4 godine, a auto je napravio recimo 80 000 km... i to platiš recimo 100 000 - 110 000 kn. Znači prodao ga je taman kad je istekla tvornička garancija, prodao ga je taman kad je gume potrošio skoro do kraja, prodao ga je taman kad je došlo vrijeme za prvi veliki servis... i koliko će tebe sad kao kupca doći novi komplet guma i veliki servis i možda popravak još neke sitnice... e pa to dodaj na onih 100/110 k kn. Sa druge strane za 115 000 kn kupiš S-Crosa sa kojim dobiješ komplet zimskih kotača, imaš tvorničku garanciju od 3 ili 4 godine (treba provjeriti koliko je točno) i slijedeće četiri godine imaš samo redovne servise koji su oko 1 000 kn u prosjeku. I na kraju kad sve zbrojiš, nakon četiri godine ti je rabljeni auto star 7/8 godina i troškovi održavanja počinju rasti jer se trebaju mijenjati potrošni dijelovi zbog starosti ili imaš četiri godine star auto kojeg si kupio novog i koji će još barem četiri godine voziti bez prevelikih ili nenadanih ulaganja zbog zamora/prirodnog starenja materijala i najveći izdatak će ti biti kupnja novih setova guma. ... jbg, moja matematika je ipak na strani novog auta ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|