|
|||||||||||
|
|
#34592 |
|
Sremium
Datum registracije: Oct 2013
|
ahahah najbolesnije je kaj tip u yubito videu naglašava dizajn..ajd da je naveo nekaj drugo di su švabe jaki ali dizajn....ahhaha Nakomičnije je kaj su švapski auti iz 70ih i 80ih imali više stila....zapravo upikno bi si baš jednog da imam love Moram priznat da od švabica od dizajna mogu prožvakat jedino X6..... Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 01.03.2018. u 10:48. |
|
|
|
|
|
#34593 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Eto, koliko su ukusi različiti i kako je o njima nezahvalno raspravljati. Meni je generalno dizajn BMW-a (uz iznimku X6 kojeg smatram rugobom na kotačima), Audija i Mazde odličan, dok ne mogu smisliti novije Mercedese i Renaulte. Što ćeš, sto ljudi, sto ćudi. ![]() |
|
|
|
|
|
#34594 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
A bas sam si mislio ko moze voljet te X6 i Mercedes GLE ![]() Tu di zivim ih nazalost ima jako puno, sto savrseno se uklapa u Slovacki mentalni sklop. Nikad nisam shvatio taj koncept zelim kao neki veliki SUV sa ogromnim kotacima ali koji je u biti sportski coupe sa malo mjesta u kabini ![]() |
|
|
|
|
|
#34597 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Da, postoje smjernice kod dizajna proizvoda iste firme (guideline se zove, a osim u auto industriji, SVAKA ga firma ima), a postoji copy - paste na kojem izmijeniš 3 linije. Nijemcima godinama najbolje ide ovo drugo. Naprave jedan dizajn, i onda copy - paste na cjelokupnu paletu uz minimalne izmjene koje su uvjetovane fizičkim gabaritima. Izuzeo bih BMW ovdje, jer oni od samih početaka imaju određene smjernice u dizajnu kojih se drže i danas (čak i u vrijeme Chrisa Banglea), a ne izmišljaju novi identitet kako vjetar puhne, kao što je slučaj kod Mercedesa i VW/Audija, Opela, Forda... Pošto pričamo o konzinstenciji u dizajnu, BMW je jedan od rijetkih proizvođača, koji je i danas vjeran onom što su definirali u početku.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 01.03.2018. u 18:38. |
|
|
|
|
|
#34598 |
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Ček, hoćeš reć da izgled (iznutra i izvana) talismana, meganea i koleosa nije copy/paste??? I realno, kog boli neka stvar za to? Ne kupujem paletu vozila, nego jedno. Ako izgleda dobro, zabole me što njegovi rođaci izgledaju slično. A isto ne znam zašto bi izuzeo bmw, copy/paste na najjače, unutrašnjost pogotovo.
|
|
|
#34600 | |
|
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#34601 | |
|
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() I dalje pričamo o dizajnu, u koji se očito ne razumiješ i ne želiš shvatiti da postoje smjernice u dizajnu, koje tvore prepoznatljivost branda i postoji ovo što rade Mercedes i Audi, a to je scaling jednog dizajna. Ne kažem da BMW to ne radi. Radi. No, pričam o konzistentnosti. Uzmi neki BMW iz...80-ih i uzmi neki trenutni model. Onda uzmi Audi ili Mercedes i pokušaj (osim logotipa), naći stvari koje su se i danas u sličnom obliku održale u tom dizajnu. Na Mercedesu i Audiju nećeš naći nijedno. Možda TI to ne cijeniš, ali tradicija je veliki dio imidža nekog branda i, možda ti to zvuči nevjerojatno, ali kupci to cijene i to je jedan od bitnih razloga zašto jedan brand vrijedi više od drugog. Čitaj, besplatno je: https://www.northstarmarketing.com/2...d-consistency/ Da se vratimo na fotke gore, radi se o 3 različita modela (a i klase) Audija, a i ova 3 Renaulta na kojima inzistiraš. Možda ti iz tog bude jasnije o čemu pričam. I dalje me ne zanima što ćeš kupiti i što ti se sviđa, pričam o dizajnu i nečemu gdje bi, prema tome što se voli nazivati "premium", trebalo imati više pažnje posvećene dizajnu.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 01.03.2018. u 19:12. |
|
|
|
|
|
|
#34602 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Meni osobno je najbitnije da auto ide brzo i da je lijep, i nisam vezan za marke, premium ili ne. Opet ukusi... no kad im može biti, govorim o "premium" ekipi što će se bezveze pretrgnuti kad obična kocka style radi. Eto ti najprodavanije u nas: golf, bmw 3, škoda octavia. Kocka, kocka, kocka ![]() Doduše ni audiji nisu nisu baš neka sreća ^^ |
|
|
|
|
|
|
#34604 | |||
|
NITKOV
|
Ja tebe nisam vrijeđao pa se molim da se suzdržiš. A i ak je nešto bilo trolanje ovdje, to je bio tvoj jeftin fotošop A četvorke. Citiraj:
Da, nisam se rodio kao dizajner, nisam studirao dizajn i nisam u dizajnerskim vodama. Pa šta onda? No rado ću naučit nešto novo. Ok, slažem se da je bmw dosljedan, i šta s time? Nikom ništa. Mogu reć i da je Lada dosljednija od bmw-a ak ćemo tako. Mislim da se kupci ni audija ni mercedesa ne osjećaju loše zbog toga što je bmw vjeran jednom načelnom dizajnu od početka niti brendovi mece i audija loše stoje. A reć da jedan mercedes nema tradiciju izrade vrhunskih automobila ili da je loš brand je ![]() Citiraj:
Citiraj:
I premium klasu ne čini samo vanjski dizajn auta, no po tvojim postovima vidim da si ti uvjeren da čini.
|
|
|
|
#34605 |
|
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Pa gdje je BMW dosljedan? Ima dobrog humora ovdje u topicu. Današnji dizajn nema veze sa onim od prije 25 godina. Doslovno da maknes značku ne znaš što je. Sent from my HTC U11 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#34608 |
|
NITKOV
|
Pa je, možeš povezat prastari bmw star 50 godina i današnji, prvenstveno zbog karakterističnih bubrega a onda i oblika farova. Bubrezi su imali razne interpretacije no uvijek su bili tu. Ajd, farova je bilo svakakvih u početku no ustalili su se u obliku dvostrukog reflektora kakvi su i danas.
|
|
|
#34609 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
jel mi može netko reći koja je to "premium" ekipa? ak mi netko kaže da je to golf množim ga s nulom zauvijek. više ga ništa ne spašava. |
|
|
|
|
|
#34611 | |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
Ja bi se složio sa svime osim sa Teslom ! Interijeri su im squeaky i polu plastični, što je za tu cijenu kriminal. Ok plaća se inovacija ali svejedno
|
|
|
|
#34612 |
|
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
|
|
|
|
|
|
#34613 |
|
Premium
|
Jako zanimljivo, nebi teslu kupo nikad, novi ni polovnu. Jako moraju promjenit svoju politiku. Djelovi se mjenjaju unutar par godina ko čarape, 2-3 drive unita, 2-3 battery packa itd. Neznam tko je pisao ovdje da je naručio model 3, al ja bi odustao odmah. |
|
|
|
|
|
#34614 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#34619 |
|
Premium
|
Ako mene pitaš imam ovaj samo nije "cup" verzija https://www.njuskalo.hr/auti/renault...oglas-16593338 |
|
|
|
![]() |
|
|