|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
![]() ovak ubacim HDD koji ide prek sata kabela u komp jerbo je bio jeftiniji i sad kak sam se sjebo skuzim da to nije plug&play, rekoh nema frke stavim drivre sa cda za maticnu i nece mi ponovo u windowsima ocitati... ajde dobro, reinstaliram windowse prek jumpera zbrisem sve sa CMOSa i mislim si mia majka instaliram drivere i ponovo nece. E sad u cemu je problem komp ocitav hdd zato sto prije ulaska u windowse mi se ponudi opcija daodem u SATAraid komande i tam imam neke funky opcije koje ne kuzim (kuzim sam onu za formatiranje a nisam ziher jel trebam formatirati??) u svakom slucaju ocitava hdd normalno u tome sranju prije windowsa a u windowsima noga u jaja ![]() Sad da ljudi zaju imam windowse XP bez ikakvog SP nasvijeze instalirane tak da sumnjam da je u windowsima stvar Ak neko zna ili ima prijedlog neka plz kaze |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Prvo provjeri u BIOS-u jel ti je enejblan SATA kontroler. Drugo, kod instalacije windoza stisni F6 za dodavanje drivera za SATA kontroler s diskete. Treće, stavi Win XP SP2 (ili SP1). Četvrto, provjeri BIOS update za svoju matičnu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ok sad sam malo puno nab al kak 1) updejtam bios 2) kakve diskete za sata kontrolere(nisam dobio nikakve diskete) sam to odgovori i to je to jerbo ja sam ti malo veci nab kod takvih stvari i drzim se onoga ak radi nemoj popravljati tak da ![]() ![]() edit u biosu je upaljen sata kontroler al mi se i dalje ne pokazuje u windowsima -.- ajde pomozite molim vas vec sam ocajan ![]() Zadnje izmijenjeno od: Amos. 02.12.2005. u 22:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Odi na stranicu proizvođača, skini drivere za SATA kontroler i instaliraj. Nakon toga upad u Disk Management te formatiranje.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
sata kontroler nema veze sa hardom vec s maticnom tocnje s chipom koji je na maticnoj(ili kartici) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Nisu to nikakvi komadići plastike nego jumperi ikao što mighty kaže nema toga na sata diskovima. Napravi ako što ti je tor rekao - kod instalacije win trebas pritisnuti F6 i ubaciti disketu s driverima - ako nemas, kopiraj s cd-a od maticne na disketu i problem riješen. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
|
Neće reinstalirat Windowse zbog *ebenog SATA diska!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Hmm, a o kojoj ploci je rijec u ovom slucaju, da nije Asus? ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Bas se fino zabavljam citajuci razno razne odgovore koji nemaju veze s mozgom (samo neki). Vec sam na ovom webu procitao jedno dosta dobro uputstvo o instalaciji SATA HDD. Postoje neke stvari i cinjenice bez kojih ne treba uopce kretati sa SATA ako ih nemate. SATA interface (sucelje) je najnovije na trzistu i kao takvo ne zahtjeva nikakav update mobo. Windows CD mora biti najmanje sa SP1. Driver za SATA se nalazi na mobo CD. Stavi CD u CD-ROM, right-click>pritisni OPEN>klik BOOTDRV>klikni MENU i sada nastaje najveci problem, koji odabrati. Stavi se prazan floppy disk i pritisne se broj ilimslovo za opciju drivera. Kada se zavrsi kopiranje SATA drivera na floppy disk, taj isti disk se stavi u PC sa SATA HDD. Cim se krene sa instalacijom pritisne se F6 i dalje se samo sljede instrukcije na monitoru. Za neke modele ploca SATA driveri vec postoje na SP1 ili SP2, ali ne za sve. Iz vlastitog iskustva znam za Gigabyte, Asus, Abit, MSI. Samo neki ne svi. CD koji dolazi sa mobo jednostavno mora imati taj driver. Moze se na kutiji procitati koji je chipset, sto pomaze pri selekciji drivera na DOS menu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
EMP moderator
|
Vidim da si i ti jako pametan kad misliš da treba reinstalirat Windowse kako bi proradio SATA disk.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Hi domy_os Stvarno ne znam cemu tako ironican odgovor. Svaki put kada se mijenja mobo, treba reinstalirati Windowse, JEDINO ako je mobo sa istim CHIPSETOM onda NE. Ako mjenjas HDD tj IDE u SATA opet -da. Molim te pojasni sta sam krivo napisao. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
EMP moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Hey man, mislim da nema nikakvog smisla za bilo kakvo prepucavanje oko necega. Ovaj forum smatram kao dobro mjesto za razmjenu znanja, savjeta, iskustva, da se pomogne koliko se zna i moze. Sve sto ovdje napisem, znam jer sam sve to isprobao. Mozda nisam dobro razumio: 1/ Ako imas PATA u PC i mjenjas ga u SATA (pretpostavljam da je SATA blank-prazan-) novi HDD, normalno da moras staviti odn. reinstalirati Win. 2/ Ako vec postojecem PATA dodajes SATA, NE MORAS reinstalirati Win na Pata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
![]()
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
OK , I GIVE UP |
![]() |
![]() |