Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kriptovalute
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.01.2018., 00:59   #4201
bez_komentara
Registered User

Datum registracije: Jul 2017

-->
Ovo budi optimizam, ako se ponovi još koji put na vijestima..

bez_komentara je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2018., 08:44   #4202
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Bas sam o tome razmisljao prije nekoliko minuta. Prica se da Wall Street Boys zele uci u BTC, pa se uvode teorije zavjere da ce srozat BTC da lakse kupe, da salju fake news o regulacijama, banovima, exchangeima, cak i hackerima samo da spuste BTC pa da mogu uskociti.

No zasto bi to radili kada vec mogu pokupovati altove koji su na dnu, kasnije te altove lako pretoce u BTC i imaju jeftin BTC.

Naprimjer uzmu neki alt koji ide samo dolje, kupe puno, naravno da ce taj ALT otic u nebo, zamjene sve najednom za BTC i to isto naprave s drugim altom.

Ako je ovo ikako moguc scenarij u real svijetu moguce je da ce se ljudi (obicni smrtnici) opec na tim malim altovima ako na vrijeme ne izadju...

Sto vi mislte?
Staro 30.01.2018., 13:06   #4203
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
ako to naprave sa doge i rdd, nase prometnice preplavit ce lamborghiniji svih boja s custom tablicama
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2018., 16:49   #4204
trunto
Registered User

Datum registracije: Jun 2015
Ja isto mislim da se spremaju velike pare na upad u BTC, pa se priprema teren... Kada se to desi, ćao altovi. U tom pogledu najsigurnije su investicije BTC, LTC, ETH i NEO. Ostalo sve ide ća...

A možda i griješim... ;-)
trunto je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2018., 18:19   #4205
bez_komentara
Registered User

Datum registracije: Jul 2017
bez_komentara je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2018., 19:38   #4206
livada2
Registered User

livada2's Avatar

Datum registracije: Oct 2017
Citiraj:
Autor trunto Pregled postova
Ja isto mislim da se spremaju velike pare na upad u BTC, pa se priprema teren... Kada se to desi, ćao altovi. U tom pogledu najsigurnije su investicije BTC, LTC, ETH i NEO. Ostalo sve ide ća...

A možda i griješim... ;-)
Bas se nebi slozio za LTC. pojavom LN LTC ce nestat ili spast na jako niske grane . ETH nece nestat al mislim da ce i on lagano u ponor bar za duplo od sadasnje cijene...
livada2 je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2018., 20:14   #4207
pikac992
Registered User

pikac992's Avatar

Datum registracije: Oct 2017
Pa do kad će ovo dolje, smiješno je kada gledaš top 100, a samo 4 coina u + XD
pikac992 je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2018., 21:34   #4208
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

Sad ce ga srozat dokraja koliko ide, pa ce kitovi uletjet.
Staro 30.01.2018., 21:49   #4209
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Facebook bans all ads for Bitcoin, ICOs, and other cryptocurrency

Da se ne shvati krivo, ovo nije još jedan napad na crypto (dapače, čak i sam cukerberg misli napraviti svoj coin) već samo mjera protiv oglašavanja raznoraznih crypto-scamova.
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2018., 00:10   #4210
mdodig
Premium
Moj komp

mdodig's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ima li još itko problem na bitfinexu kad ide s tetherom kupiti btc?
--
Da odgovorim sam sebi: ostala mi dva otvorena ordera na koje sam zaboravio

Zadnje izmijenjeno od: mdodig. 31.01.2018. u 00:19.
mdodig je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2018., 00:51   #4211
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Preporuka: izađite iz Tethera.
Staro 31.01.2018., 08:01   #4212
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
nakon mjesec dana cekanja, dosao IGNIS na bittrex.

naravno dumpelini odmah, a nisam znal da ga listaju u 23h sinoc da prodam i probam nadokupiti.
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2018., 09:16   #4213
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

Da, ovo za Facebook je u biti pozitivna stvar za BTC i za opce dobro, jer kako taj Facebook izgleda to je ziva koma. Ali mediji opet koriste priliku i stvaraju bombasticne naslove. Vidio sam naslov "Facebook Bans Bitcoin ADS", sto je katastrofalan naslov i zvuci kao ogroman udarac Facebooku, a kad procitas o cemu se radi vidis da nije to.
Staro 31.01.2018., 10:05   #4214
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Autor dada-as Pregled postova
Vidio sam naslov "Facebook Bans Bitcoin ADS", sto je katastrofalan naslov i zvuci kao ogroman udarac Facebooku, a kad procitas o cemu se radi vidis da nije to.
Istina, gade mi se takvi clickbait naslovi, najviše jer stvaraju bespotreban fud i dezinformacije.

https://www.youtube.com/watch?v=KDvKLA_0d-I

P.S.
South Korea Doesn't Intend to Ban Crypto Trading, Says Finance Minister

Jel netko primjećuje obrazac ponašanja koji se ponavlja? Banirat ćemo - FUD - cijene padaju - možda ipak nećemo banirati - samo ćemo regulirati - cijene rastu

Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 31.01.2018. u 11:14.
Staro 31.01.2018., 14:44   #4215
kvaju
Registered User

kvaju's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Preporuka: izađite iz Tethera.
Imaš li preporuku neke mjenjačnice na kojima ima dobar izbor altcoina i 'pravi' usd?

Iskreno u strahu sam sa ovim USDT, nemam pojma više šta da mislim, koje je tvoje mišljenje o ovom svemu, osim izađite iz USDT?
Da će puknuti? Koji je zapravo najgori scenario koji se može desiti?
kvaju je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2018., 15:01   #4216
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Autor kvaju Pregled postova
Imaš li preporuku neke mjenjačnice na kojima ima dobar izbor altcoina i 'pravi' usd?

Iskreno u strahu sam sa ovim USDT, nemam pojma više šta da mislim, koje je tvoje mišljenje o ovom svemu, osim izađite iz USDT?
Jako malo ih ima alt/usd parove...probaj sa Bitfinex i Kraken.

Za ovo drugo, ne znam. U šali sam napisao ovo, no šanse da se to desi u tolikoj mjeri su manje vjerovatne nego više vjerovatne.
U svakom slučaju ako se otkrije da je Tether bio napuhani balun, to će odjeknit snažno u svijetu jer i ovako je generalno mišljenje javnosti da je Bitcoin "napuhani balun" i da je cijela crypto scena piramidalna Ponzi shema.
Puknuće tethera će im samo dati vjetra u leđa, zamisli samo naslove u novinama koji jedva čekaju tako nešto, a onda ti naslovi neminovno počmu utjecati na tržište i dalje je sve pod upitnikom.
Staro 31.01.2018., 15:08   #4217
gunther
Premium

Datum registracije: Sep 2005
Sve je to tako riskantno...

Zato ja sebi rekao:

Holdam dok ETH ne dodje na 9000 dolara i onda izlazim van
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
gunther je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2018., 15:09   #4218
Alister
Premium
Moj komp

Alister's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
ti budeš napravio pad sustava kada izađeš van s tih par miliona $ koliko imaš
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2018., 17:38   #4219
Gigi1
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Zar nije tamo pocetkom 12mj pocelo cesljanje za usdt i njegovo pokrice od strane neke usa regulatorne ag. i da jos traje...koliko trebas biti lud da i dalje stancas na crno dok te cesljaju?

Ps nitko u moru ovog fuda ne pita, a sto ako veliki igraci kupuju usdt od pocetka 2018 i samo cekaju da ga utope za jeftin btc?
Staro 31.01.2018., 17:46   #4220
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor kvaju Pregled postova

Citiraj:
Jako malo ih ima alt/usd parove...probaj sa Bitfinex i Kraken.

Za ovo drugo, ne znam. U šali sam napisao ovo, no šanse da se to desi u tolikoj mjeri su manje vjerovatne nego više vjerovatne.
U svakom slučaju ako se otkrije da je Tether bio napuhani balun, to će odjeknit snažno u svijetu jer i ovako je generalno mišljenje javnosti da je Bitcoin "napuhani balun" i da je cijela crypto scena piramidalna Ponzi shema.
Puknuće tethera će im samo dati vjetra u leđa, zamisli samo naslove u novinama koji jedva čekaju tako nešto, a onda ti naslovi neminovno počmu utjecati na tržište i dalje je sve pod upitnikom.
Ja mislio da je tvoj post u vezi ovoga. U tom slučaju treba bježati i od bitfinexa.

Citiraj:
Autor Gigi1 Pregled postova
Zar nije tamo pocetkom 12mj pocelo cesljanje za usdt i njegovo pokrice od strane neke usa regulatorne ag. i da jos traje...koliko trebas biti lud da i dalje stancas na crno dok te cesljaju?

Ps nitko u moru ovog fuda ne pita, a sto ako veliki igraci kupuju usdt od pocetka 2018 i samo cekaju da ga utope za jeftin btc?
Drito to.
generic je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2018., 18:28   #4221
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:

Da, pa su nedavno dali otkaz toj revizornoj agenciji jer im kao treba "pre dugo da završe reviziju", tako da revizija nije završena.

Ako si veliki igrač, ne vidim prednost čekati BTC u USDT-u vs. USD-u.

Staro 31.01.2018., 18:43   #4222
Gigi1
Premium
Moj komp

Usd nemozes prebacivat kad i gdje zelis, usdt mozes, kupis ga na tether stranici i radis s njim stogod zelis odnosno na skoro svim mjenjacnicama je omogucena trgovina.

Sto se audita tice malo prokopati povijest kako i zasto je jedna od 5 najjacih audit firmi propala pred koju godinu(sad ih je 4)

Ne kazem da usdt je ili nije scam, no iako je panika on i dalje cirkulira u ogromnim kolicinama+iz nekog razloga mu cijena ne pada ,a stanca se na veliko...cudno zar ne?

+Zasto ga je toliko istancano a market cap pao sa 800 na 400 u zadnjih mjesec/mjesec i pol...zasto se ne pumpa ako se pomocu njega pumpalo u 8,9,10,11 mj...
Staro 31.01.2018., 19:37   #4223
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:

segregator je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2018., 23:15   #4224
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Usd nemozes prebacivat kad i gdje zelis, usdt mozes, kupis ga na tether stranici i radis s njim stogod zelis odnosno na skoro svim mjenjacnicama je omogucena trgovina.
Pričamo o USDT/BTC, ne nekom drugom paru.
Ako veliki igrači čekaju niski BTC, kao šta kažeš, onda i dalje ne vidim smisao koristiti USDT za tu svrhu, pored pravog dolara.
Tether sutra može nestati i nikom ništa, tako im piše u ToS-u, pogledaj točke 11 i 12.

Citiraj:
Sto se audita tice malo prokopati povijest kako i zasto je jedna od 5 najjacih audit firmi propala pred koju godinu(sad ih je 4)

Ne kazem da usdt je ili nije scam, no iako je panika on i dalje cirkulira u ogromnim kolicinama+iz nekog razloga mu cijena ne pada ,a stanca se na veliko...cudno zar ne?

+Zasto ga je toliko istancano a market cap pao sa 800 na 400 u zadnjih mjesec/mjesec i pol...zasto se ne pumpa ako se pomocu njega pumpalo u 8,9,10,11 mj...
Ako pogledaš njihov whitepaper, već u Abstractu ti piše, a detaljnije u Proof of Reserves dijelu, da je svaki Tether osiguran u omjeru 1:1 sa pravim dolarom, na njihovom računu u banci.

Ako pogledaš njihov market cap (btw. gdje ti vidiš da je pao?) on samo raste, pogotovo pogledaj skok na 27.1.2018.
Iz vedra neba je na tržište došlo ~630 milijuna tethera, da ne spominjemo puste dokaze o tome koliko ih printaju na onu adresu od Bitfinexa.

I sam Cryptoinvestor kojeg hvališ je napravio poseban video gdje obrazlaže zašto misli da je Tether najveća prevara.

Dali su otkaz revizijskoj firmi.

Kad sve to zbrojim, sumnjivi su. Mislim da njihova tvrdnja da je Tether osiguran 1:1 sa dolarom je jednostavno smiješna laž.

Ili su neki jebeni igrači pa si tako lako osiguravaju dolare za štancanje tethera, pa ih mogu toliko printati ili je ovo jedna velika prevara i bezobzirno printanje neosiguranog novca, a znaš kako svaki bubble završava...

No ti kako hoćeš, ja ionako nisam neki financijski stručnjak.

Citiraj:
Autor segregator Pregled postova

Da se naježiš...
Staro 31.01.2018., 23:28   #4225
Gigi1
Premium
Moj komp

Citiraj:
Pričamo o USDT/BTC, ne nekom drugom paru.
Ako veliki igrači čekaju niski BTC, kao šta kažeš, onda i dalje ne vidim smisao koristiti USDT za tu svrhu, pored pravog dolara.
neki dan je bilo po 500usd razlike u btc/usd paru i btc/usdt paru...arbitraža

Citiraj:
Tether sutra može nestati i nikom ništa, tako im piše u ToS-u, pogledaj točke 11 i 12.
može, kao i skoro vecina coinova

Citiraj:
Ako pogledaš njihov whitepaper, već u Abstractu ti piše, a detaljnije u Proof of Reserves dijelu, da je svaki Tether osiguran u omjeru 1:1 sa pravim dolarom, na njihovom računu u banci.
da i nije jos dokazano da nije backan, isto tako nije dokazano niti da je backan

Citiraj:
Ako pogledaš njihov market cap (btw. gdje ti vidiš da je pao?) on samo raste, pogotovo pogledaj skok na 27.1.2018.
Iz vedra neba je na tržište došlo ~630 milijuna tethera, da ne spominjemo puste dokaze o tome koliko ih printaju na onu adresu od Bitfinexa.
nekuzim nisam nigdje napisao da je pao, nego da je s obzirom na nastancanu kolicinu u doba panike po nekoj logici trebao pasti(vrijednost na npr 0,9 usd)...a nije

Citiraj:
I sam Cryptoinvestor kojeg hvališ je napravio poseban video gdje obrazlaže zašto misli da je Tether najveća prevara.
to sto on ima dobru logiku razmisljanja od kad ga pratim ne znaci da je nepogrešiv, isto tako ne znaci da nije u pravu oko usdt

Citiraj:
Dali su otkaz revizijskoj firmi.
ni prva ni zadnja firma koja je dala otkaz revizoru koji nije napravio posao unutar nekog razumnog roka ili roka kojeg su se dogovorili
Staro 31.01.2018., 23:52   #4226
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
nekuzim nisam nigdje napisao da je pao, nego da je s obzirom na nastancanu kolicinu u doba panike po nekoj logici trebao pasti(vrijednost na npr 0,9 usd)...a nije
Mislio sam da misliš na Tetherov market cap, ne globalni.

Kako će pasti ako je osmišljen da bude kopija dolara? Cijena mu ne smije varirati, inače bi bio beskoristan.
Bez obzira na tržište, padale sjekire ili raslo cvijeće, on uvijek mora biti ~$1.

Citiraj:

može, kao i skoro vecina coinova
Većina coinova se ne hvali time kako je kopija dolara i kako je osigurana sa dolarom u omjeru 1:1...

Citiraj:
da i nije jos dokazano da nije backan, isto tako nije dokazano niti da je backan

to sto on ima dobru logiku razmisljanja od kad ga pratim ne znaci da je nepogrešiv, isto tako ne znaci da nije u pravu oko usdt

ni prva ni zadnja firma koja je dala otkaz revizoru koji nije napravio posao unutar nekog razumnog roka ili roka kojeg su se dogovorili
Ok, i šta želiš reći, ne kužim?
Staro 01.02.2018., 00:13   #4227
Gigi1
Premium
Moj komp

ali ipak zna varirati do +-8%

da mozda netko namjerno fudom rusi cijenu btc kako bi ga jeftinio kupio, ne sjecam se da je ikada bilo ovoliko fuda u kontinuitetu, prakticki svakih par dana samo ide fud za fudom od kad je dosao na 20k

edit: od neke 15te min. covjek ima zanimljivo razmisljanje zasto crypto nebi trebalo usporedivati sa klasicnim burzama i onim famoznim grafom balona

https://youtu.be/VHMT8mcm4oU

Zadnje izmijenjeno od: Gigi1. 01.02.2018. u 00:38.
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2018., 00:39   #4228
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
da mozda netko namjerno fudom rusi cijenu btc kako bi ga jeftinio kupio, ne sjecam se da je ikada bilo ovoliko fuda u kontinuitetu, prakticki svakih par dana samo ide fud za fudom od kad je dosao na 20k
Ok...

"Možda netko namjerno" su pretpostavke koje ne vode nigdje, možemo pretpostavljati do sutra i nećemo ništa zaključiti.

Ono šta nisu pretpostavke je slijedeće:

1. cijeli 12. mjesec je bio neviđena eksplozija svih coinova. Mogao si doslovno ubosti prstom u bilo koji shitcoin, i zaradio bi min. 3-4x.

2. takav eksponencijalan kontinuiran rast ima svoju cijenu - ona je dijelom ono šta prolazimo sada. Nakon takvog rasta, bilo je samo pitanje vremena kad će se sve strmoglavit

3. to + planski osmišljeni fud članci (koreja, sad ćemo banirat, sad nećemo, Macron, Warren Buffet, itd.) su doveli do ovog stanja u kojem smo sada

4. pitanje tethera se počelo ozbiljno shvaćati tek prije par dana, onaj period Bitfinex'eda ne uzimam u obzir jer je to još tada bilo jako špekulativno i cijelu teoriju su držali samo njegovi tweetovi.

5. Tu je još efekt prvog mjeseca u godini, koji dokazano donosi depresiju na financijskom planu, pa tako i svake godine na tržištu + tu je i kineska nova godina (16.2.), koja će po mnogima dosta utjecati na tržište pošto...jbga, to su kinezi, ima ih, i izlaze u fiat da bi kupovali darove.

Šta će biti s Tetherom, ne znam, znam samo da s obzirom na sve okolnosti, ne bi ga dirao izoliranim štapom.
Staro 01.02.2018., 08:55   #4229
Gigi1
Premium
Moj komp

Citiraj:

Većina coinova se ne hvali time kako je kopija dolara i kako je osigurana sa dolarom u omjeru 1:1...
ima use case i koristi se za razliku od 90% coinova.

bio scam ili ne jos je prerano da propadne
Staro 01.02.2018., 11:13   #4230
FikiMrcina
Premium

FikiMrcina's Avatar

Datum registracije: Sep 2017
Pa dobro doklen ovo vako crveno sve?
FikiMrcina je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore