|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2003
|
![]() Imam novu ploču Gigabyte KT133A sa onboard soundom. Na nju sam priključio Radeon 7500 LE (DDR, "Manli"). Kod instalacije windowsa, ne prepoznaje VGA karticu, tj. ne stavlja je u Display devices (adapters). Refresh ekrana je 60Hz, dakle, slike ima. Kod instalacije drivera za Radeon, nakon traženja restarta, podizanje windowsa blokira na uvodnoj špici. Pokušao sam i sa nekim upgradeom drivera sa web-a, ali isto. Nakon toga, pokušao sam ponovo formatirati i staviti windowse, ali na način da prvo instaliram on-board sound. Sada pak neće ni muzičku da instalira (blokira pri podizanju windowsa). Molim znalce da mi daju savjet, uz napomenu da sam kod prve aplikacije Radeona na novu ploču i na stare windowse uspio instalirati audio karticu, a Radeonu se nije mogla podesiti frekvencija osvježavanja. Ne znam što da radim. POMAGAJTE :clap:
Pozdrav, Ivan Gigabyte 7ZXE AMD XP 1700+ ATI Radeon 7500 LE DDR 64MB Maxtor 20GB / CDRW NEC 8/8/32 256MB SDRAM ThermalTake Volcano 6Cu+ Thermaltake SmartFan+ (x2) JNC midi_tower_350W V7 N95 S monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Koji OS? XP? si stavio SP1? si stavio VIA 4-in-1 prije instalacije drivera? koja verzija DX-a.... moras malo detaljnije reci kaj si radio, samo tako ce ti ljudi moci pomoci. O.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | ||||||||
Senior Member
Datum registracije: Nov 2001
|
Imao sam istih problema, sp1 ih je rješio! odjava! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
detaljnije o konfiguraciji
Detaljnije: - instalirao sam winXPpro, bez SP1 (nemam) - instalirao drivere 4 in 1 za MBoard - prethodno formatirao particiju (i u FAT 32 i drugi put NTSF) - povadio sve PCI kartice (modem) - Ploča je Gigabyte KT 133A, sa SDRAM-om, čipset Via KT 133A, uz AMD Xp1700+ - HDD maxtor 20G, ATA 100 - CD Rw NEC - BIOS nisam dirao osim uključivanja opcije AC sound onboard i Sound blaster - Radeon 7500 LE (DDR, Manli) je radio prije ispravno na drugim pločama - tijekom SVAKE instalacije xp-a, instalacija xp-a mi blokira (točnije kad instalira uređaje) - zatim restartam i ide dalje (kao da se ništa nije dogodilo) !???? - kad je instalacija Xpa završena, u device manageru se pojavi žuti uskličnik ispred VGA adaptera, ali tu istu ikonu sistem ne smjesti pod «display adapter»već negdje ispod (PCI controller ili slično). Na prijašnjim pločama, a sa istim Radeonom, sistem bi pronašao neku običnu VGA, stavio je pod «display adapter», a ja bi joj izmijenio drivere (u Radeonove) i sve bi nakon restarta radilo. - pokušao sam i na način da nakon gole instalacije windowsa i drivera 4 in 1 prvo instaliram audio device, ali i kod muzičke se događa blokiranje prilikom instalacije. To stoga što sam mislio da možda treba prvo nju instalirati. - znam da bi trebalo «nešto» promijeniti, ali šta - provao sam i sa skinutim driverima (ne najnoviji), ali isto. …hvala momci.
Pozdrav, Ivan Gigabyte 7ZXE AMD XP 1700+ ATI Radeon 7500 LE DDR 64MB Maxtor 20GB / CDRW NEC 8/8/32 256MB SDRAM ThermalTake Volcano 6Cu+ Thermaltake SmartFan+ (x2) JNC midi_tower_350W V7 N95 S monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Odi u BIOS i promijeni vrijednosti za AGP .... e sad se ne mogu sjetiti... sjecam se da su bile hexa vrijednosti, svojevremeno sam imao i ja takvih problema na kt133a chipsetu i tako sam rijesio LAcy |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
manual comp. driving
OK, zahvaljujem na informacijama. Kad sam isključio Audio device u BIOS-u, normalno sam instalirao Radeona, i sve radi super. Radeon i muzička bi koristili isti IRQ, i to je bio očiti problem. Još kad bi znao kako promijeniti IRQ za AGP, to bi bilo dobro, ali i ovako ne smeta jer već imam dodatnu zvučnu karticu koju sam ugradio. Provat ću i mijenjat AGP comp driving, pa ćemo vidit šta se uz to još mijenja. Hvala, Ivan
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|