|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2005
|
Pentium D 820
Bok U konfiguraciji koja nece sluziti za igre, nece biti overclockirana, vec ce joj glavni zadatak biti da radi 24h i da se pri tome sto bolje nosi s vise istovremeno otvorenih programa - isplati li se ici na Pentium D opcenito, a zatim i na konkretni model (820)? Ostatak bi bio Asus P5LD2, (Intel 945P), 2 x 512 DDR2 Kingston Value, Hitachi 250GB SATA II, Sapphire X550, Zalman 7700AlCu, Enermax Noisetaker 420W, Antec P180. Jel ima netko konkretnih iskustava kako se Pentium D ponasa u praksi? Kako stvari stoje sa zagrijavanjem? Inace dugo sam bio sklon ici na neki Venice, ali sam se nekako razocarao s plocama za AMD-a. Kao prvo, sve bolje ploce mi djeluju kao stvarane iskljucivo za gejmersku populaciju i ekipu koja trazi ekstremni OC, dok je sve ostalo u drugom planu. Kao drugo, uz skoro sve ploce dolazi zujalica na chipsetu, a na onima gdje ih nema postoji opasnost od pregrijavanja (barem prema onome sto sam mogao procitati po raznim forumima, itd). Inace Venice ima veliki plus zbog manjeg zagrijavanja, tu bih cak isao na pasivno hladjenje s nekim hladnjakom poput Sonic Towera ili sl (izmedju ostalog zelim i tih PC). Ovako ispada da se moram odluciti izmedju "defektnog" procesora (Intel) i "defektne" (AMD-nf4) maticne. :-) Kad li ce Intel poceti proizvoditi chipsete za AMD procesore? ;-) A mozda sam si ja sve to samo umislio, mozda mi je svejedno uzeo jedno ili drugo? :-) Sto vi mislite o svemu tome? Hvala i pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Hm, 820D bas i nije neki kralj brzine, a i nemalo se grije, ja bi ti preporucio da razmislis od nekom X2 ili dualcore 939 opteronu i pogledas Foxconn nForce4 ploce, nisu ciljane na uber-overclockere, nego na korisnike kojima je stabilnost i jednostavnost koristenja na prvom mjestu, stabilne su, a i nece te zaboljeti novcanik ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Onda ti je najbolje kupiti D820, osim toga mislim da su mu u nekom domaćem IT časopisu dali titulu best buy dvojezgreni procesor,ali nisam siguran...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: Pentium D 820
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
di si to procitao da nema dobre matične za amd...?? abit an8 sli (pasivno hlađen čipset, vrhunska ploča sa nf4 čipsetom, gotovo da nema niti jedne zamjerke) asus a8n32-sli (nova revizija asusove an8 matične koja se pokazala gotovo kao promašaj, salbe preformanse, puno problema, previsoka cijena, dok se ova nova, za sada, pokazala jako, jako dobrom pločom i ulazi u sam vrh ponude matičnih sa nf4 čipsetom za amd) dobro, dfi je za overclockere, sve stoji, ali to da nije za svakodnevni (24/7) rad, to nema smisla, ploča jako dobro opremljena, vrhunske preformanse, kvaliteta...šta ti treba više...?? što se tiče intela, uzimati dvojezgreni proc IMO nema smisla, skuplji je od 64bitnog 3.0 prescotta za cca 600kn, a za 600kn si možes kupiti 200gb disk npr...a običan prescott dovoljno je dobar da s njim radis vise stvari istovremeno... izbor ploča za intela je isto dobar, asus p5wd2, abit aw8 (955x čipset), ali i 945x čipset također je dobar...nvidina revizija nf4 čipseta za intel nije se pokazala baš dobra prema mojim informacijama tako da bi to izbjegao... Zadnje izmijenjeno od: masni. 25.11.2005. u 14:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Re: Re: Pentium D 820
Citiraj:
24 satni rad ne znaci 24 satno mrcvarenje u neke profesionalne svrhe, to je vise radi komocije da npr. mogu cijel noci ostati nakacen na servere u firmi, da se pokrenuti programi ne gase i da se u pozadini stalno vrti neki download/upload. Dakle, tek PC koji tiho cuci u kutu sobe i obavlja onoliko posla koliko dobije. Sto se tice love, ne postoji neki strogi limit. Ono sto mi treba za ugodan rad spreman sam i platiti. Ali sigurno necu ulagati u nesto sto necu iskoristiti. Ne kupujem "najbolji komp u selu". :-) |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ostaju mi neki Asusovi i neki Gigabyteovi modeli. E sad, ako idem na Venice onda zelim iskoristiti cinjenicu da se ne grije puno i hladiti ga pasivno (npr. Sonic Tower ili Scythe Ninja SCNJ-1000). Tu pocinju komplikacije. Gigabyte ploce navodno imaju problema s montazom takvih hladnjaka. Asus A8N Premium ima pasivno hladjenje chipseta, ali kad malo bolje pogledas review-ove i forume, ispada da se to "pasivno" hladjenje oslanja na puhanje s CPU coolera. Znaci da od pasivnog hladjenja nema nista. A u tom slucaju mi je svejedno uzeo AMD-a ili Intela. Ispada da u oba slucaja postoji problem pregrijavanja, u prvom slucaju je to chipset, u drugom procesor. BTW, na nekim stranim news-grupama i forumima ima ljudi koji se zale na probleme s tom novom serijom Asus ploca. Radi se u raspadanjima RAID polja i sl. Te ploce kostaju dosta i za tu lovu ocekujem da rade pesprijekorno, a ne da strepim za podatke i sl. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Pogledaj abit AX8 ali pazi da je rev2 jel ta revizija u potpunosti podržava x2 procesore. http://www.abit-usa.com/products/mb/...es=1&model=294
![]() |
#13 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Čovjek je rekao da ne želi AMD procesore ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Ja bi ti preporučio 630 seriju proca ![]() To ili da kupiš nekog nortija sa HTom na više od 2.8ghz... Rabljenog naravno. Ostale prescote izbjegavaj. Uz njih je teško složiti tihi komp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
u svakom slučaju dobra konfiguracija, ali ja bi ti preporučio više ram-a u manje stickova, dakle 2*1gb recimo. to će ti vrtiti sve što trebaš. zašto tako? zato što 4 sticka provjereno ne rade 100% stabilno, tj morati ćeš restartati komp nakon nekog vremena (osim ako imaš registered RAM), a i ako imaš samo dva sticka, dobiješ nešto malo na performansama zbog PAT-a. također, windowsi xp ti neće izdržati više od 2-3 tjedna bez restarta, pa razmisli da li te to zadovoljava. ako možeš, obavezno uzmi dualcore - čovjek se preporodi kada počne na tome raditi - sistem je responsivniji beskonačno mnogo puta, sve radi bez problema i zastajkivanja, svakako preporučam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |