|
|||||||||||
|
|
#32342 |
|
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ja stalno palim i gasim svjetla sam. Automatika mi u drugim autima smeta samo po zimi. Tada često znam stajati po par minuta sa upaljenim autom kad dođem po nekoga i onda mi dobro dođe što mogu ugasiti kratka i ostaviti samo pozicije. Na dosta mjesta se moram uparkirati u rikverc i onda mi svi nadolazeći vozači psuju sve po spisku (vjerojatno) jer baš baca snop nebu pod oblake .Ali da, bolje da ja malo trpim i vozači oko mene nego ovo što sada imamo. Šou po magli ujutro. Ono, dan je pa ne moram upaliti svjetla. Stvarno ima kretena na cesti. |
|
|
|
|
|
#32343 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Fakat nekaj ne štima s prometom u Zg. Jutros u 6.15h krećem iz Svete Nedelje u Vinogradsku, vozim starog na pregled. U Vinogradsku sam došao u 7.20h. Sat vremena za 20ak km. Od Jankomirskog mosta preko Zagrebačke do Ilice, mic po mic po mic. Kam idu svi ti ljudi? Situacija je 5 puta gora nego tamo davne 2003-e. Već počinjem misliti da Zagrebu i prigradskim područjima zbilja treba metro.
|
|
|
#32344 | ||
|
Guest
|
Citiraj:
Pa upravo to se i dogodilo, otpao uteg sa felge, postavljen novi i problem riješen. Zar se zaj postupak ne zove balansiranje? Evo, utipkao u google i izbaci mi prvi rezultat ovdje, gdje se opisuje i problem, i postupak. Na guma+felga (kotač), na to sam mislio (je li u tome nesporazum?). Ja nikada nisam vidio da se guma balansira bez felge, pa sam mislio da se podrazumijeva da je guma na felgi kada se o balansiranju govori. Ili možda griješim? Citiraj:
Kako možeš biti siguran da nakon što si prošlu sezonu skinuo set kotača (guma+felga sam i ja mislio, dakle mislimo svi na isto), i sada ga hoćeš vratiti sam na auto, dakle kako znaš da je kotač "u balansu"? Nikako. ... Otišli smo u nepotrebne rasprave jer se nismo razumjeli. Sve što ja hoću reći jeste- voziti auto bez balansiranja kotača je rulet, i ne bih ga preporučio nikome jer sam posvjedočio iz prve ruke kako to grdo može izgledati. Osim toga, platiš autoput da uštediš na vremenu, na kraju izgubiš i vrijeme i novac na vulkanizera da te izvadi iz dreka jer se auto trese k'o nenormalan. Ne isplati se, imo, no svatko neka radi po svome nahođenju. Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 27.10.2017. u 10:41. |
||
|
|
|
#32345 |
|
Sremium
Datum registracije: Oct 2013
|
To sam ja imao na corolli i sad mi fali na mazdi jel se jop navikavam na paljenje. To je fakat trebala bigt obaveza posebno za ove brdovite krajeve di se štedi na faking žaruljama... |
|
|
|
|
|
#32346 | ||
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Inace znam sto je to balansiranje kotaca ![]() Citiraj:
Drito to. Moze bit do hrpe stvari. Mada bi se kladio da je do felge. Mozda je lagano popigana. A i kako si rekao, ukoliko je do diska neka provjeri laganim kocenje sa nesto vise brzine. Popigani diskovi ce se prije osjetiti pri kocenju nego cisto u voznji. I da, definitivno valja obratiti pozornost na glavcine kad se montira kotac.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 27.10.2017. u 11:00. |
||
|
|
|
|
|
#32347 |
|
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
|
|
|
#32349 |
|
Premium
|
I semafori i ljudski faktor i prometnice... sve to stvara ogromnu gužvu skoro u svako doba dana po Zagrebu. Zbilja bi trebalo razmisliti o metrou, povezati VG, SMB, Zaprešić, Jasku i Sesvete zajedno sa Zg i rasteretilo bi se grad. Prvi bi prije išao metroom u Zg nego autom. Tako je, presudan faktor ![]()
|
|
|
#32351 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Za ekipu koja mrzi promet u Zagrebu, trebate doc ovdje i vidit kak novopridosli kinezi i indijci voze ![]() Odmah cete htjet nazad u ZG guzvu ![]() Sad kak su pocele kise ekipa se lagano prebacuje u full retard mod. Voze se 30 di je ogranicenje 60, 75% ekipe ne pali svjetla nocu vec se voze na drl-u, nemaju pojma kak funkcionira 4way stop, koja je razlika uzmedu obicnog i 4way stop krizanja, kak se vozi kroz kruzni, kak se parkira,skrecu desno iz lijeve trake, ne z aju cemu sluzi traka za ubrzavanje odnosno kak se ukljucit na autocestu/obilaznicu... Danas trenirao novog lika, neki koreanac, reko danas ti vozis jer lik ima navigacijske sposobnosti ko James May. Da bi tip tokom dana prvo probao vozit u rikverc kroz kruzni tok, stao na krizanju dok je na semaforu bilo zeleno i skoro skrrnuo u jednosmjernu u suprotnom smjeru. ![]()
|
|
|
#32352 | |
|
Guest
|
Citiraj:
Sent from my MI MAX using Tapatalk |
|
|
|
|
#32353 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2017
|
nema frke, provjeri još da budeš ziher.. nego, jučer izašao drugi dio, kaj velite, ne treba balansirat? ![]() na 4:15 se odlično vidi.. https://www.youtube.com/watch?v=3vElCOug8Fw |
|
|
|
|
|
#32354 | |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=iSsDPVRAzjg enjoy ![]() za bozic i novu godinu da odes u santos (grad 1 hr od sao paula) treba ti cca 12 sati voznje ![]() |
|
|
|
|
|
|
#32356 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
https://www.whatcar.com/news/reliability-survey/ Naletio na internetu. Par zanimljivosti koje sam primjetio , Alfa Romeo pri vrhu Tesla na dnu. Šta nije jedna od prednosti električnih auta manje pokretnih dijelova pa tako i manja kvarljivost? |
|
|
|
|
|
#32357 | ||
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Skoro 8 sati sam u autu, ovo sve vidim unutar 2 sata vožnje...čini mi se da se ljudi ni ne prebacuju u full retard mod, već su 0-24 u njemu. Citiraj:
![]() Navodno je model X katastrofalno složen.
|
|
|
|
#32358 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Samo treba podesiti semafore i da vidiš u startu 30-40% manje gužve. Kao što rekoh u Zagrebu gužve naprave semafori. Čisti dokaz tome je kad se vozite po noći pa koliko ima semafora i na koliko ste njih stali, sve ce vam biti jasno. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#32359 |
|
Guest
|
ja selim uskoro u Istanbul. ono sto sam vidio, odgovara mi nacin voznje ![]() Sent from my MI MAX using Tapatalk |
|
|
|
#32360 |
|
The mighty pirate
|
|
|
|
#32363 |
|
Premium
|
Otkad se vozikam po Zagrebu, a uskoro će biti dva desetljeća, između ostalog sam naučio da se treba čuvati vozila s KR tablicama. Prvo sam mislio da je to zajebancija, ali kroz godine shvatiš da gdje ima dima ima i vatre. Ne jednom sam skoro poginuo radi KR i njihovih neshvatljivih odluka u kružnim tokovima, autocestama i avenijama. Neka i dalje ostane u domeni šale (da mi se netko ne uvrijedi) ![]()
|
|
|
#32366 |
|
Guest
|
|
|
|
|
#32367 | |
|
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() Dajem ti tjedan dana prije nego si počupaš svu kosu...ili to za tebe odradi prosječan Turčin u rush houru ![]() Nije bez razloga murja svakih par stotina metara i nadgleda promet. Ludi su oko nogometa i prometa i tu radi sve što dođe pod ruku ![]() Putovao sam tjedan dana iz hotela s europske na posao na azijsku stranu. Svega sam se nagledao, svega...
|
|
|
|
#32369 |
|
49%winner
|
Bome iznenadilo me koliko su ZG table bile ljubazne prema mojim PU tablicama dok sam se gubio po Zagrebu neki dan. Al kad ih vidim u Puli nisam sretan. Ne znam zasto tako, ma dojma sam kako im smeta sporija voznja po selu i ocajnicki fali preticajna traka. Jbga, ovo selo ne ide "brze" od 50ak km/h pa vjerojatno zato tako sporo vozimo kad dodjemo u metropolu ![]()
|
|
|
|
#32370 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Naravno, kad nema smisla zivcirat se ili jos gore ![]() Meni su najgori oni kaj se stalno voze isto, u srednjoj traci bez obzira sto je zakrcena od takvih pa se prestrojavaju zadnjih 10 godina na istom mjestu, po kisi voze 20 itd.. Ovi KR, Sk se bar voze dok ovi samo rade guzve.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 27.10.2017. u 15:04. |
|
|
|
![]() |
|
|