|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Eksterna ip adresa rutera
Pokusavam forvardirati port iz jednog rutera u drugi pa na pripadajuci komp. Internet kaze da forvardiram port na prvom ruteru i usmjerim ga na vanjsku IP adresu drugog rutera. Kako dodem do iste? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
a? Dakle ako sam polovio treba ti tvoj IP, koji u RH nije statički, mijenja se svakih 24 sata (ako ne plaćaš dodatak), dakle ako trebaš na duže vremena onda ti treba uslugao kao kod dyn dns,no-ip, ... ako ti treba trenutno onda odeš na npr. https://www.whatismyip.com, BUGovu stranicu, i pisat će ti trenutna adresa, mada piše i u routeru ako znaš di treba čitat ... a IP adresu kompa na koji želiš preusmjeriti promet fixaš, dakle nije na DHCPu već ti kažeš koja će mu IP biti u LANu trajno i onda na routeru preusmjeriš taj port na taj komp. NPR. sa interneta očeš se spojiti preko RDC( Remote desktop computer ) u windowsima na komp doma, a imaš adsl i nemaš fixnu IP adresu. Stvori DNS account negdje, npr. no-ip.com imaš pravo na tri besplatne. U router uneseš podatke koje si dobio, npr. nemam.IP.fixni.coma (unosi se u routeru pod DDNS ) U LANu fixaš komp na adresi 192.168.1.151 a port ti je za RDC po defaultu 3389 i njega u routeru preusmjeriš na 192.168.1.151 I sada si u Bubanj potoku i očeš se spojiti na komp doma. pokreneš RDC na kompu i ukucaš umjesto IP adrese nemam.IP.fixni.coma i router će sam preusmjeriti promet na komp 192.168.1.151 na kojem je recimo baza "dokumentaraca o produžetku ljudske vrste" a ne na sestrin komp koji je na DHCPu i upravo vodi raspravu na Skypu o susjedu kat iznad ...
![]() Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn. Zadnje izmijenjeno od: Black Dragon. 27.07.2017. u 15:28. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Tek sada sam se pogubio ... Dakle ja domam imam skoro istu situaciju i sve mi radi. Dakle iskon mi je prebacio Zyxella u bridge mode, i onda je on spojen sa mojim routerom i to je to. Na kužim razlog zašto bi ti router od iskona bio router? Si ih zvao da ga bace u bridge mode i onda routanje preuzme tvoj Router, a zyxellu možeš pristupiti na 192.168.5.1 ili ti taj IP fali ? moji port fowardi iza iskona: FTP Server RDC uTorrent Serviio Serviio web WebDAV Server Cloud Station Web Photo Mail Station
![]() Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn. Zadnje izmijenjeno od: Black Dragon. 27.07.2017. u 17:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Nakon sto sam 768 puta ponovio istu stvar.... sad radi ![]() Ne znam ni kako ni zasto, ali radi. Nadam se da ce potrajat. Moram si nac neko stivo za debile vezano uz mreze i rutere. Mogu li ubost pc u ruter koji je u bridge modu i normalno imat internet i ostalo? Imam iskonov ruter na katu gdje je jedan PC, i onda kabel ide kat nize u drugi ruter na jos 3 PCa. Do sad nije trebalo nista rutat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas