Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.06.2017., 13:16   #29641
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp

riceburner's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor adaksinjo Pregled postova
nadam se da će obitelj Riceburnerić i dalje kupovati nove benzince, ova 2 koja sam kupil od njih se i dalje veselo koturaju, a troše ko dizeli kad će treći, kaj se čeka?
a dileme su oko obujma motora i izvedbe šasije

riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2017., 13:33   #29642
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor riceburner Pregled postova
dok su auti u garanciji moraju se postivati servisni intervali i menjat sve kaj pise inace garancija bye bye... ulje za moderni dizel je skupo, filter nafte je skup, filter motora je skuplji neznatno, filter klime je skuplji, i tak... nabere se...
Doneseš svoje ulje i dalje vrijedi garancija. Ostali dijelovi od ovlaštenih. Cijene održavanja dizela i benzinca su iste. (odnosi se na VAG)
Sve je OEM osim kočnica (donesem što hoću i montiraju ga)

Registracija je po meni zanemariva.
Koji je model u pitanju zbog registracije?
Ako hoće voziti i neka uzme Smarta. Jeftina registracija i skuplje održavanje.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je online   Reply With Quote
Staro 07.06.2017., 14:03   #29643
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor riceburner Pregled postova
a di ti je racunica kolko je dizel skuplji u startu i servisima?

moja punica radi 30 000km godisnje otvorene ceste bez grada, sa benzinca presla na dizel...
u startu je dizel bio oko 15000kn skuplji, redovni servisi zbog ulja i filtera su skuplji u prosjeku 500kn, skuplja joj registracija...

ona ne vidi nikakvu ustedu za sada...
Slazem se s ovim gore napisanim, cifre su tu negdje, barem u okvirima kompaktnih (novih) auta koje sam ja gledao.
Posto sam u kupovini novog auta bas sam si razmisljao da po prvi puta mozda uzmem dizelasa, konkretno Kiu ceed 136KS, i nakon racunanja sto i kako mi je isplativije opet sam se odlucio na benzinca , unatoc tome sto radim 25k km godisne.
Na kraju sam kapario Vitaru sa 120 atmosferskih KS u koju odmah ide LPG instalacija i to vozim iducih 200k km.
Jasno je da sam isao na sto jeftiniju voznju po kilometru, iako mi je okretni moment i 136KS kod Kie Ceed golicao mastu.

Tri mjeseca sam imao na raspolaganju novi Clio (75KS) i Puga 208 (90KS) na bengu, i ne trose oni previse, ali ono, 400kn ode u vjetar samo tako, u odnosu na plinaru bas se osjeti na financijama.

Dizel je skuplji u startu, skuplji na odrzavanju, nesto jeftiniji na tankanju, ali nista drasticno, po meni ne vise od 1-1.5lmax/100km ovisno gdje se i kako vozi. Kad se sve uracuna da se vrati pocetnih 12-15k kn vise za dizelasa (a u slucaju Vitare i preko 20k kn) treba okrenuti brdo kilometara da se investicija isplati.

No, svatko ima neku svoju racunicu, i nek kupuje za svoje pare sto hoce
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2017., 14:34   #29644
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Nik Pregled postova

E baš to. No ne možeš to svima dokazat...

Kolko će te izać LPG instalacija?

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2017., 14:44   #29645
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
Slazem se s ovim gore napisanim, cifre su tu negdje, barem u okvirima kompaktnih (novih) auta koje sam ja gledao.
Posto sam u kupovini novog auta bas sam si razmisljao da po prvi puta mozda uzmem dizelasa, konkretno Kiu ceed 136KS, i nakon racunanja sto i kako mi je isplativije opet sam se odlucio na benzinca , unatoc tome sto radim 25k km godisne.
Na kraju sam kapario Vitaru sa 120 atmosferskih KS u koju odmah ide LPG instalacija i to vozim iducih 200k km.
Jasno je da sam isao na sto jeftiniju voznju po kilometru, iako mi je okretni moment i 136KS kod Kie Ceed golicao mastu.

Tri mjeseca sam imao na raspolaganju novi Clio (75KS) i Puga 208 (90KS) na bengu, i ne trose oni previse, ali ono, 400kn ode u vjetar samo tako, u odnosu na plinaru bas se osjeti na financijama.

Dizel je skuplji u startu, skuplji na odrzavanju, nesto jeftiniji na tankanju, ali nista drasticno, po meni ne vise od 1-1.5lmax/100km ovisno gdje se i kako vozi. Kad se sve uracuna da se vrati pocetnih 12-15k kn vise za dizelasa (a u slucaju Vitare i preko 20k kn) treba okrenuti brdo kilometara da se investicija isplati.

Nemoj Kiu, ko boga te molim.

Nikad više. Plastika užasna, sve škripa, potrošnja ne baš mala, mrtvi kut ima novi Ceed takav da sam u par navrata gotovo ušao u kružni tok misleći da nema nikoga, i onda mi iz mrtvog kuta izađe auto. Lim relativno loš isto.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2017., 14:45   #29646
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
7500kn s ukljucenim atestom u cijeni (koji je inace 1000kn). Lovato sustav.
Lovato sam imao na bivsem Swiftu, osim redovitog servisa svakih 15-20k km, nula kvarova nula dodatnog troska na 209k km.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2017., 15:08   #29647
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Super cijena, mislio sam da je više.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 07.06.2017., 15:25   #29648
Romul
Premium
Moj komp

Romul's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Koja tvrda rasprava

Jedna stvar mi je malo cudna. Izgleda mi da ovdje na temi Automobili nitko ne kupuje auto po svom gustu. Sve same brojke, troskovi, potrosnja...samo ekonomija. Ne kazem da to netreba biti tako, svi mi kalkuliramo u nekoj mjeri, pa i ja sam, ali eto dobih dojam takav da se svelo sve na u lipu
Ovo bi mi imalo i smisla kada bi se ovdje raspravljalo sluzbeno/poslovno vozilo koje se koristi iskljucivo u poslovne svrhe.

Sto se tice odrzavanja to je vrlo subjektivno. Neko vozi auto dok auto ne stane. To je vrlo osobna stvar kada govorimo o privatnim autima.
Netko kupi novo vozilo i vrlo pazljivo odrzava auto. Mjenja sve cim vidi da bi trebalo mjenjat ne ceka da pukne. Mjenja ulje u mjenjacu, servu, diferencijalu iako proizvodjac to ne predvidja...
Drugi vozi i samo ulje u motoru i nakon 5 godina i 150000 km ga se rijesava. Vrlo realno je da ce na kraju prvi potrositi dosta vise ali ta dva auta ce biti bitno drugacija.
Pa onda ovisi kako tko vozi to auto u kakvim uvjetima i rezimima. Nije isto ako neko vozi ko manijak i prelijece lezece jer eto manje se osjeti kad prodjes sa vecom brzinom preko njih (poznajem i takve da!) ili tegli prikolice... Takve stvari puno vise utjecu na maintenance costs nego dizel vs benzin.

Inace osobno ne patim toliko dal mi je auto bezprijekorno cist, ima ostecenja na haubi od kamencica,ima ogrebotinicu na zadnjem braniku...ne smeta mi ali motor,kocnice,ovjes, gume u stvari sve mora biti bezprijekorno ispravno.

Npr. bas na zadnjem servisu pred mjesec dana sam skuzio da malo slini ulje na manifoldu od povrtnih uljnih para na usisnoj grani. Mana na doticnom motoru. Nisam puno dvojio. 500 EUR i novi manifold je gore.

Imam i dizela i benzinca i svaki ima svoje i prednosti i nedostatke. I da dizel nije nimalo dosadan u voznji, dapace i nakon tolikih godina mi izmami osmjeh na lice kad ga provozam na B roads.
Romul je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2017., 15:26   #29649
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2013
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
E baš to. No ne možeš to svima dokazat...

Ništa se nikome ne mora dokazivati. Isto sam ja tvrdio ali ovdje se tupilo da je dizel puno isplativiji bez da se uzelo u obzir cijenu auta (pogotovo novi, a bome i rabljeni), cijenu servisa te cijenu eventualnih popravaka. Također trebalo se uzeti u obzir i tko vozi, koliko km i gdje.

BTW, CO Volva je već najavio da će vrlo vjerojatno njihovi zadnji dizel modeli biti i zadnji s tim pogonom i da neće raditi nove dizele. Slično kažu i neki drugi proizvođači. Njemačka ih planira riješiti u idućih 10-15g kompletno s cesta. Do 2030 i benzince. Ta je odluka već prošla u bundes parlamentu. Također prodaja dizela je pala za 20% u EU. Zadnje muljaža volksvagena s emisijama nije pomogla općem stanju. U većim EU gradovima već su najavili da će u idućim godinama zabraniti dizele starije od 2015g. ili čak potpuno..

Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 07.06.2017. u 15:38.
Tvrdi je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2017., 16:08   #29650
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Romul Pregled postova
Koja tvrda rasprava

Jedna stvar mi je malo cudna. Izgleda mi da ovdje na temi Automobili nitko ne kupuje auto po svom gustu. Sve same brojke, troskovi, potrosnja...samo ekonomija. Ne kazem da to netreba biti tako, svi mi kalkuliramo u nekoj mjeri, pa i ja sam, ali eto dobih dojam takav da se svelo sve na u lipu
Ovo bi mi imalo i smisla kada bi se ovdje raspravljalo sluzbeno/poslovno vozilo koje se koristi iskljucivo u poslovne svrhe.

Sto se tice odrzavanja to je vrlo subjektivno. Neko vozi auto dok auto ne stane. To je vrlo osobna stvar kada govorimo o privatnim autima.
Netko kupi novo vozilo i vrlo pazljivo odrzava auto. Mjenja sve cim vidi da bi trebalo mjenjat ne ceka da pukne. Mjenja ulje u mjenjacu, servu, diferencijalu iako proizvodjac to ne predvidja...
Drugi vozi i samo ulje u motoru i nakon 5 godina i 150000 km ga se rijesava. Vrlo realno je da ce na kraju prvi potrositi dosta vise ali ta dva auta ce biti bitno drugacija.
Pa onda ovisi kako tko vozi to auto u kakvim uvjetima i rezimima. Nije isto ako neko vozi ko manijak i prelijece lezece jer eto manje se osjeti kad prodjes sa vecom brzinom preko njih (poznajem i takve da!) ili tegli prikolice... Takve stvari puno vise utjecu na maintenance costs nego dizel vs benzin.

Inace osobno ne patim toliko dal mi je auto bezprijekorno cist, ima ostecenja na haubi od kamencica,ima ogrebotinicu na zadnjem braniku...ne smeta mi ali motor,kocnice,ovjes, gume u stvari sve mora biti bezprijekorno ispravno.

Npr. bas na zadnjem servisu pred mjesec dana sam skuzio da malo slini ulje na manifoldu od povrtnih uljnih para na usisnoj grani. Mana na doticnom motoru. Nisam puno dvojio. 500 EUR i novi manifold je gore.

Imam i dizela i benzinca i svaki ima svoje i prednosti i nedostatke. I da dizel nije nimalo dosadan u voznji, dapace i nakon tolikih godina mi izmami osmjeh na lice kad ga provozam na B roads.

kako se ono kaze, POTPIS
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2017., 16:13   #29651
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
I od mene potpis.

Citiraj:
Autor Romul Pregled postova
Jedna stvar mi je malo cudna. Izgleda mi da ovdje na temi Automobili nitko ne kupuje auto po svom gustu. Sve same brojke, troskovi, potrosnja...samo ekonomija.
Već sam sam sebi dosadan, a vjerujem i drugima ovdje pokušavajući objasniti zašto sam kupio auto sebi za gušt. Tako da, eto, imaš jednoga.

Meni dosta ove rasprave. I dieseli i benzinci će se voziti još dugo godina, neće to nestati preko noći. Kako god netko mislio ili nadao se.

I mazda to zna, zato su odj. downsizing i voze po svome - nadam se uskoro HCCI motorima.

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends
T}{OR je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2017., 16:25   #29652
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Šalu na stranu, nikome neću ništa priznati, jedino onima što voze SDI motore, njima se klanjam jer to su po meni mučenici. Vozio sam Golf SDI u autoškoli, mislim da bi se se svi vjerski vođe složili, tko to vozi više od godine dana, odmah ide u raj sa anđelima / 99 djevica ili se reinkarnira u jednoroga automatikom.

Zadnje izmijenjeno od: burmuz. 07.06.2017. u 16:47.
burmuz je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2017., 16:26   #29653
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2013
Citiraj:
Autor T}{OR Pregled postova
I od mene potpis.
Već sam sam sebi dosadan, a vjerujem i drugima ovdje pokušavajući objasniti zašto sam kupio auto sebi za gušt. Tako da, eto, imaš jednoga.
Kupio si ga i ženi i tastu također.

Sry moram malo razbit napetost
Tvrdi je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2017., 17:01   #29654
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Citiraj:
Autor Hrconja Pregled postova
Znači pozlit će mi. Zadnjih 10 strana vi o tome kako je dizel zakon...

Nego, kamo na nekakav izletić skočit za vikend. Do cca sat, sat i pol vožnje max izvan ZG ?

Planirao sam možda neki dvorac u Zagorju ?
Dvorac i ždere u blizini cca 70 km od Zagreba

http://www.mhz.hr/Ustrojbene%20jedin...Veliki%20Tabor

http://gresna-gorica.hr
Staro 07.06.2017., 17:14   #29655
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
I Kumrovec ti je na putu isto

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2017., 18:32   #29656
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Evo došao vrag po svoje i 180.000 km.

Cijena servisa: 195 kn sa PDV-om.
Prometalo: G6 TDI 110 kW
Gdje: Porsche

Što se mjenjalo: ulje, svi filtri, kočiona tekućina, kočione pločice, provjera i dijagnostika elektronike (12 strana ispitnog protokola dobio - 12!!!!!!)
Što je moje: ulje Mobil ESP Formula 5W-30, filteri Mann (zrak, kabina), goriva UFI, kočiona tekućina Motul RBF 660, prednja kočiona pločica ATE.
Što je njihovo: rad, filtar ulja i sitne pizdarije.

Što se vidi: puno mirninje radi s novim uljem, stvarno puno i bolje koči. Neću idući put čekat ovoliko da ih promjenim. Napravili su 18 testnih kilometara, bili gotovi za manje 2 sata ....

Dakle kao i do sad - trošak nije pretjeran, servis na mjestu. Blagodarim.

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je online   Reply With Quote
Staro 07.06.2017., 18:44   #29657
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
Autor Tvrdi Pregled postova
Ništa se nikome ne mora dokazivati. Isto sam ja tvrdio ali ovdje se tupilo da je dizel puno isplativiji bez da se uzelo u obzir cijenu auta (pogotovo novi, a bome i rabljeni), cijenu servisa te cijenu eventualnih popravaka. Također trebalo se uzeti u obzir i tko vozi, koliko km i gdje.
Ja fakat ne znam tko je tupio da je dizel isplativiji. Znam tko tupi da dizel ne valja. No sve to na stranu, recimo da je dizel skuplji 10 k ojrića od ekvivalentnog benzinca. Ajmo zamislit i da je servis duplo skuplji od servisa ekvivalentnog benzinca. Ajmo zamislit i da su dijelovi 5 puta skuplji od dijelova ekvivalentnog benzinca. I ja recimo kupim dizelaša. Kaj tebe boli briga zašto sam ga ja kupio? Auto je u slobodnoj prodaji, platio davanja, poreze, namete itd, dakle sve legalno. Čemu poriv nametanja svog mišljenja i dokazivanja da je nešto drugo bolje? Zabole te neka stvar što drugi ljudi voze, nisu ga tvojim novcima kupili. Netko ga kupuje jer radi puno kilometara, netko voli moment, netko je lijen i voli samo stisnut po plinu dok pretiče bez ubacivanja u nižu itd. Sto stvari može utjecat na nečiju odluku da kupi ovakav ili onakav auto. Ali to stvarno, ali stvarno nije tvoj problem. Ne vidim nikog ovdje od vlasnika dizela da popuje vlasnicima benzinaca zašto si kupio benzinca.

A što se tiče odluke njemačkog parlamenta, mogu ti reć da nije istina. Znam na što misliš, ali to nije to na što ti misliš. Guglaj malo bolje.

Dosta od mene na ovu temu, teško se sa zadrtošću borit.

Nego, ne znam kak prije nisam naletio na ovaj koncept. Mnogo lepa kola.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 07.06.2017., 18:53   #29658
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova

Što se mjenjalo: ulje, svi filtri, kočiona tekućina, kočione pločice, provjera i dijagnostika elektronike (12 strana ispitnog protokola dobio - 12!!!!!!)
Što je moje: ulje Mobil ESP Formula 5W-30, filteri Mann (zrak, kabina), goriva UFI, kočiona tekućina Motul RBF 660, prednja kočiona pločica ATE.

Što se vidi: puno mirninje radi s novim uljem, stvarno puno i bolje koči. Neću idući put čekat ovoliko da ih promjenim. Napravili su 18 testnih kilometara, bili gotovi za manje 2 sata ....

to je smijesno mala cijena za taj posao. cak nevjerojatno. pa cak i sumnjivo nisko. Cak i vrijeme u kojem su to odradili je kratko, ukljucujuci i testno vozanje. Ja bih se zapitao je li sve i zamijenjeno sto je navedeno.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2017., 18:53   #29659
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
koji kurac jebote!?!?!?!?!?!?

Staro 07.06.2017., 19:00   #29660
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Dok ne vidiš, ne vjeruješ.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 07.06.2017., 19:11   #29661
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Gospođa vozi benzinca ili dizelaša?
Staro 07.06.2017., 19:12   #29662
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Ziher dizlo, oni su svo zlo ovog svijeta.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 07.06.2017., 19:16   #29663
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
To ti to,pozlilo joj od smrada iz auspuha i haos nastade.Čestica čađe joj potjerala suzu u oku.U nosu joj zapela.
Staro 07.06.2017., 19:18   #29664
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Prvo pomislim koliko sreće je ovaj SUV imao da je rubnjak zaustavio auto pa ga je samo dotakla........za 10 sec više nije imao.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2017., 19:20   #29665
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
rubnjak ga je još više sjebao, dok se penjala na njega držala je gasčugu, a kad se popela tu istu gaščugu je nastavila držat

because..why not
Staro 07.06.2017., 19:22   #29666
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007

A ovaj Porsche: "Nope, nope, nope, nope."
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2017., 19:29   #29667
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Dafuq & Džizs... morao sam x3 puta pogledati. Ovi stražnji parkirni senzori su joj korisni kao i žmigavci na BMW-u...

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends
T}{OR je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2017., 20:29   #29668
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova

Na motoru koji se vrti preko 14000 rpm promijenim ulje još nakon stajanja cijelu zimu i ne osjetim ništa u radu,a netko osjeti na autu.
Da bolje koči s novom kočionom tekućinom bi vjerovao da se radi o nekoliko uzastopnih i jako agresivnih kočenja na nizbrdici, ali u svakodnevnoj vožnji?
Da si stavio pletene lajtunge pa ajd...ali samo zamjenom na tom relativno novom autu se razlika ne bi trebala osjetiti osim ako si imao tvorničku tekućinu ili su kočnice bile loše odzračene prošli put.

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
to je smijesno mala cijena za taj posao. cak nevjerojatno. pa cak i sumnjivo nisko. Cak i vrijeme u kojem su to odradili je kratko, ukljucujuci i testno vozanje. Ja bih se zapitao je li sve i zamijenjeno sto je navedeno.
Da nisu zamjenili samo kočionu tekućinu u posudici bez da su protjerali staru tekućinu kroz lajtunge i čeljusti i sve lijepo odzračili. Realno, i meni se 200 kuna čini jako malo.

Zadnje izmijenjeno od: Juan. 07.06.2017. u 20:41.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2017., 20:47   #29669
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
promijenio je i pakne, ATE brate ATE!
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2017., 21:48   #29670
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
1.0 GTDi EcoBoost 125KS EURO VI 133.900 kn
1.5 TDCi 120KS EURO VI 149.900 kn

Potrošnja za nedavno spomenutih 30.000 km prema sprit monitoru s istim parametrima:

B: 6,65 l/km x 9,22 kn / 100 x 30000 = 18.300,00 kn

D: 4,95 l/km x 8,26 kn / 100 x 30000 = 12.000,00 kn

Na 5 godina razlika je 31.500,00 kn u potrošnji goriva. Da se na trepavice postaviš, u 5 godina razlika u servisu neće biti ni 5000 kn, vjerojatno i ispod 3000kn. I kad nadodaš razliku u cijeni auta, nakon 5 godina si u plusu 10.000 kn

Za neki drugi auto, računica je možda drugačija, ovisi to i o dionicama, jel otvorena cesta ili grad, kakav je vozač na gasu, netko će ga vozit 5 godina pa priodat, netko će ga vozit dok se ne raspadne...

Poanta je da nema jednoznačnog odgovora, i svatko za sebe može odlučiti što mu je bolje ili isplativije.
-->
Citiraj:
Autor Tvrdi Pregled postova
Ne mora se nikome ništa dokazivati, ali ipak smeta kad netko nešto bubne napamet i stvara famu. Kao na primjer da je redoviti servis dizla značajno skuplji i da se na kraju dizel ne isplati.

Sad sam doma pogledal računicu koju sam nedavno slagao frendici.
Focus, novi, ista oprema:

1.0 GTDi EcoBoost 125KS EURO VI 133.900 kn
1.5 TDCi 120KS EURO VI 149.900 kn

Potrošnja za nedavno spomenutih 30.000 km prema sprit monitoru s istim parametrima:

B: 6,65 l/km x 9,22 kn / 100 x 30000 = 18.300,00 kn

D: 4,95 l/km x 8,26 kn / 100 x 30000 = 12.000,00 kn

Na 5 godina razlika je 31.500,00 kn u potrošnji goriva. Da se na trepavice postaviš, u 5 godina razlika u servisu neće biti ni 5000 kn, vjerojatno i ispod 3000kn. I kad nadodaš razliku u cijeni auta, nakon 5 godina si u plusu 10.000 kn

Za neki drugi auto, računica je možda drugačija, ovisi to i o dionicama, jel otvorena cesta ili grad, kakav je vozač na gasu, netko će ga vozit 5 godina pa priodat, netko će ga vozit dok se ne raspadne...

Poanta je da nema jednoznačnog odgovora, i svatko za sebe može odlučiti što mu je bolje ili isplativije.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na