|
![]() |
#29612 | ||
Sremium
Datum registracije: Oct 2013
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#29613 | |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
HOMTOM HT17 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29614 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
ovo ne vrijedi nužno samo za turbo benzince, i u atmosfercu od 110ks i 1000kg jednako dobro osjetiš taj šus u visokim okretajima u 2. i 3. brzini, ali i na recimo 130km/h u 4. brzini ![]() nismo dugo o diskovima i paknama raspravljali. @Dottore - kaj si ono rekao koji su najbolji diskovi? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29615 | |
Sremium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29616 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Znači pozlit će mi. Zadnjih 10 strana vi o tome kako je dizel zakon... Nego, kamo na nekakav izletić skočit za vikend. Do cca sat, sat i pol vožnje max izvan ZG ? Planirao sam možda neki dvorac u Zagorju ?
![]() |
#29617 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
I s time je razlika velika u korist dizelaša. Vozim dizelaša i benzinca kompakt klase, i uspoređivao sam troškove. Na 23.000 km koliko ja cca godišnje prelazim s dizelašem, razlika u gorivu je oko 1000 eura godišnje. Osnovno održavanje, rega, osiguranje, to sve nisu velike razlike. U ciklusu 5 godina vožnje to je cca 38.000,00 kn razlike u gorivu, a to je jaaaako puno troškova koji se iz toga mogu pokriti.
![]() |
#29618 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#29620 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() Na sat vremena ti je i Varaždin koji je precijenjen, recimo meni je ljepši Čakovec, pa u istom krugu možeš i do Trakošćana. Nije ni to loša ideja, imali smo tamo TB odnosno grupno prežderavanje i prepijanje i sve je bilo na mjestu. A i morali smo probat sve one rakije/likere što imaju ![]() EDIT: Moglo bi se ovo prebacit u posebnu temu, jer će svaki pokušaj neke korisne rasprave pojest rasprava o dizlima i benzincima. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 07.06.2017. u 10:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29621 | |
Sremium
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 07.06.2017. u 10:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29622 | |
Premium
|
Citiraj:
Moj dizelaš troši 6,2 l/100km, a benzinac iste klase i slične snage i preko 8,5l. Imam doma tablicu s potrošnjom unatrag 3 godine, sve crno na bijelo. Dizel 0,54 kn/km, benzinac 0,88 kn/km. Slobodno vidi koja je razlika na 23.000,00 km. A znam prijeći i preko 24.000,00 km ![]() Da je razlika manja od 2000 kn, nitko živ ne bi kupovao dizelaše.
![]() |
![]() |
#29623 | |
DBS
Datum registracije: Nov 2010
|
7l jedino u gradskoj potrošnji ili ako imaš tešku nogu. Nekoliko ljudi ovdje je spominjalo 6l. Ja stavio i sliku jučer. Citiraj:
I koliko god momenta on imao - i dalje moraš u nižu i visoke okretaje da bi Skyactive potegao kako spada. Što je gušt samo po sebi. Ali i ograničenje. Pročitaj članak koji sam linkao par postova ranije. EDIT: Čisto da ne bi bilo... Turbo ne znači štedljivost, već veća snaga za isti volumen i više momenta na širem rasponu okretaja. Vrtnja turbine u ispušnoj grani nije besplatna energija. ![]() Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 07.06.2017. u 11:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29624 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Eee thx ali ovaj vikend me nema u Kroaciji. Sljedeći tjedan je u planu skoknut nekamo. Citiraj:
Imaš kaj za preporučit ?
![]() |
![]() |
#29625 | ||
Sremium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Isto tako sad je opet pitanje koliko štedi neko ko je uzeo novi auto od nekog ko je uzeo auto star 3-5g. u jako dobrom stanju hehe Istina ja ne vozim lepu novu mazdu ko Thor ali sam ju platio više nego duplo manje plus malo km radim pa me boli kuki za to koliko mi troši. Svako ima svoju situaciju. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#29626 |
DBS
Datum registracije: Nov 2010
|
Ako se ne varam nitko ovdje ne osporava činjenicu da ako radiš malo kilometara i voziš se primarno po gradu diesel ti nije najbolja opcija - već benzinac. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29627 | |
Premium
|
Citiraj:
0,54 kn/km x 23.000 km = 12.420,00 kn godišnje 0,88 kn/km x 23.000 km = 20.240,00 kn godišnje razlika je 7.820,00 kn godišnje Potrošnja za dizelaša je 100 % točna, a za benzinca sam radio usporedbu sa istim relacijama jer i njega vozim i vozio sam prije stalno, rađeno prema razlikama u cijeni goriva koej su bile prije cca 3 godine. Cijene goriva se mijenjaju, može biti odstupanja, ali ne velikih. To je u 5 godina eksploatacije razlika od skoro 40.000,00 kn. Taman da mi u tih 5 godina repariram i pumpu i turbo i kaj ti ja znam kaj sve ne, da ih moram reparirati, ja sam u debelom plusu. Radio sam detaljne usporedbe i računice prije kupovine dizelaša, i sasvim sigurno ne bih kupovao da je razlika manja. A u 3 godine s rabljenim dizelom sa skoro 300 000 km, nisam mijenjao niti jedan dio na motoru vezan za dizel gorivo, osim senzora tlaka goriva ![]()
![]() |
![]() |
#29628 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ja isto izbjegavam ovu temu zadnje vrijeme, doslovce ništa zanimljivog za čitati, nego rasprava koji ima većeg... Benzinac vs Dizel, HDZ vs HNS, Iphone vs Android, Windows Laptop vs MAC.. Sve su to subjektivne rasprave, nikad nećemo promjeniti svjest ljudi koji su slijepi i vide samo ravno. Evo ja npr. imam Citroen C3 Exclusive (tempomat, ergo sjedala, zatvaranje retrovizora automatski, automatska klima, alu felge itd.), 2004. godište, ima 160tkm, 1.4hdi, redovno servisiran, bez ijedne mane, prodajem ga uskoro jer žena dobila posao blizu mene i jednostavno mi je Citroen trošak. U 11 mjesecu ide rega + 4 nove zimske gume. I ostaje mi Kia Rio 2012. godište, 45tkm ali 1.2 benzin, osim klime nema nšta... I ne veselim se tome, jer jednostavno uvijek sam bio pristaša dizela i ljepše ga je voziti. Kia ima 80KW i dalje imam filing da ima 30KS, ali jbg, nova je pa ću si to ostaviti. Ali ne namatam već 5 stranica kak je dizel bolji od benzinca i obrnuto. Dajte nešto konkretno ljudi. Ima ko novi Peugeot 3008 ili Renault Talisman? Dizel me zanima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29629 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29631 |
Premium
|
Ovak. Santa Maria je užasna zadnjih godinu-dvije. Idu više na brojku i veličinu menia nego na kvalitetu. Ima dosta klope na izbor ali da je nešto fino, nije ništ posebno. I najgore je da idem dosta često tamo, tipa 4-5 mjesečno i svaki puta je hrana drugačija. Naruči neku tjesteninu 3 puta u mjesec dana, svaki puta će imati drugačiji okus. Domenico je ok, ništa posebno. Ljudi ga hvale jer u VŽ nema dobre pice za pojesti, ali meni je prosječna pizza tamo. U vž konretno nemaš ništa dobrog za pojesti. Mala Hiža ti je vrhunska i skupa. Đurina Hiža vrhunska i skupa. Kneginečka Hiža ti je prosječna, mogu se pojesti dobra rebarca i hamburger. Stara cesta VŽ - Marof ti je restoran Varaždinbreg poznati kao Češljaš. Imaš dobru pizzu i u 4M u Petrijancu (10km od VŽ-a). Ali Mala Hiža i Đurina hiža su 2 stepenice od ostalih navedenih restorana. Đurina hiža je po meni broj 1 50KM u krugu varaždina po mesini. Od srnećeg stake-a, T-Bone stake-a, domaćih hladnih plata (kosana mast, srneće kobasice, veprovina), super kvalitetno vino itd. Ali računaj nekih 400kn za 2 osobe (minimalno). Mala hiža su specijaliteti, sezonske salate, deserti itd, dok je Đurina baš HC mesina i vino. Ako imaš kakvih pitanja, javi se. Samo da ti kažem. Trakošćan je po meni bezveze ići. Niti imaš šta vidjeti (osim dvorca), gužva je i daleko je. Jedino je krug oko jezera ok za proći (nekih 5km). |
![]() |
![]() |
![]() |
#29632 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Taman dvije godine nisam u Vž ![]() Jer ja nemogu reći da sam pojeo nešto loše tamo dok sam živio u Vž, nije to u rangu Hiže, al jebiga. Za 4M sam čuo i ja da je ok, al nisam nikad bio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29633 |
Premium
|
Pa rekao bi da da. Nemam pojma. Pizze su im prosječne (čak i ispod toga), tjestenine sve više vodenaste, meso je relativno loše, meksično kak naletiš, lazanje od 5 puta 4 puta bile koma. Lignje prosječne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29634 | |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
a di ti je racunica kolko je dizel skuplji u startu i servisima? moja punica radi 30 000km godisnje otvorene ceste bez grada, sa benzinca presla na dizel... u startu je dizel bio oko 15000kn skuplji, redovni servisi zbog ulja i filtera su skuplji u prosjeku 500kn, skuplja joj registracija... ona ne vidi nikakvu ustedu za sada...
![]() |
![]() |
#29635 | |
Premium
|
Citiraj:
Kupovao sam rabljeni, razlika je bila nekih 1500 eura u odnosu na slicnog benz, i tu sam si razliku vec vratio kroz manju potrosnju goriva. Razlika ulja i filtera je fakat mala. Jedino filter nafte cca 500kn svaku drugu godinu. Ne znam o kojim autima je rijec, ali za istu klasu i snagu auta ( jedino tako i mozes usporedjivat) razlika definitivno postoji. Za novi auto je druga prica, ali opet, na 30tkm, ako je ista klasa i snaga auta, razlike mora biti. Na otvorenoj cesti i laganini na gasu, mozda i nije velika razlika.
![]() |
![]() |
#29636 |
|
govorimo o novim autima, renault... 90ks dizel 100ks benzin... godinama kupuju iskljucivo nove aute, voze 5 godina i menjaju, punica vozi 34 godina istu relaciju moze zmirecki odvest ![]()
![]() |
#29637 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Ja za te novce skoro napravim redovni servis na Golf V, a clio 2 još jeftinije. Koliko je košta servis kad je 500kn skuplji? EDIT: Sad vidim da si odgovorio dok sam pisao ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29638 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29639 |
|
dok su auti u garanciji moraju se postivati servisni intervali i menjat sve kaj pise inace garancija bye bye... ulje za moderni dizel je skupo, filter nafte je skup, filter motora je skuplji neznatno, filter klime je skuplji, i tak... nabere se...
![]() |
|
|