|
|||||||||||
|
|
#29252 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#29253 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Gledaj. Prvo, ako je ograničenje brzine 50km/h, atmosferskih prilika nije bilo, vidljivost je i više nego dovoljna, cesta je ravna itd. Traktor je došao s sporedne ceste na glavnu, tipično oduzimanje prednosti. Za brzinu još nitko ništa nije napisao, tako da mislim da je bilo po zakonu. Članak 51. stavak 1, pada u vodu. Drugo, kako ti znaš da on nije povećao pozornost? Traktor je došao s sporedne ceste, križanje je gotovo pod 90 stupnjeva, nije ga vidio. Tako da, povlačiti se za zakone, čovjek se vozi u 30 godina starom traktoru. Sigurno će vući odvjetnike i ne znam što ne nakon što vidi u kakvoj je zdrastvenom stanju i da će hodati po terapijama do kraja života. Kriv je i gotovo. Ako si se vozio po ograničenju, nije bilo pješaćkog prelaza i pješak je pretrčao preko ceste, ne vidim razlog zašto bi bio kriv? Što pješak ima trčati preko 3 trake (osim u slučaju gdje je pješački prelaz)? |
|
|
|
|
|
#29254 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
|
|
|
|
|
|
#29255 |
|
Premium
|
A gledaj, drži se ti svojih mutavih uvjerenja i pravnika i odvjetnika itd. Ja ti kažem da ne bi bio kriv. Pa ajmo se bacati pod aute onda svi da izvučemo neke pare, jer naravno šofer auta će biti kriv... Kao da se to jednom desilo da ja znam... Još jedan primjer. Na ovom križanju je neki klinac od 20 godina udario curicu koja je išla vlakom iz škole. Klinka je prošla 20 metara dalje od pješačkog prelaza, on je imao brzinu u granicama ograničenja, nije tipkao na mobitel ama baš ništa. Klinka je odletela 30m po cesti (znam jer je sestra vidla), mala se borila za život, starci potrošili sve pare za lječenje itd. Na kraju se mala izvukla. Dečko baš ništa nije bio kriv, mala je željela pretrčati cestu. Nakon nesreće, klinac otišao doma i objesio se, ama baš ništa kriv. Inspektor koji je s menom hodao na nogomet je rekao da mu baš ništa nisu mogli naći, ali baš ništa da neke novce izvuku iz njega. Uzimali odvjetnike i ne znam što ne, ništa. Ama baš ništa. |
|
|
|
|
|
#29256 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#29257 |
|
Sremium
Datum registracije: Oct 2013
|
Također ekipa preolako shvaća ulogu za volanom, preležerno se vozi, a hrpa ljudi nije ni svjesna situacije oko sebe. Jedan primjer iz amerike di vozač toyote nema jebenog pojma što se događa iza ili do njega. Čak nije ni skužio da fura lika na gepeku. Totalno odsustvo duha za volanom. https://www.youtube.com/watch?v=CIuYf5T0d5U |
|
|
|
|
|
#29258 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Nije uopce diskutabilno da li je traktorist kriv ili ne. Naravno da je kriv. Po snimci se vidi da je clio vozio preko ograničenja. Mozda se nekome ne čini 15-20 km preko ogranicenja puno ali itekako je to velika razlika u putu zaustavljanja i na kraju u samoj sili udarca pri sudaru. EOD |
|
|
|
|
|
|
#29259 | |
|
Premium
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#29260 | |
|
Sremium
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#29261 |
|
DBS
Datum registracije: Nov 2010
|
Samo sam čekao da oblak dima izađe iz auta kad je vozač spustio staklo... ![]() |
|
|
|
|
|
#29262 |
|
Sremium
|
Mene kod nas najviše iritiraju ovi s mobitelima. Mislim, ok kratko se javiš ak je netko zvao i ideš dalje. Ali ne...to se naziva pa se priča cijelim putem. Pa se vozi lagano na dvije trake, ne daju se žmigavci kod prestrojavanja itd....jebena bomba na cesti. I onda ak mu trubneš onda napravi neki grč na licu u sitlu "kaj hoćeš". Primitiva najveća. A da je kazna 20 tkn i da ga opali jednom tak da mora prodat auto onda ne bi više nikad. |
|
|
|
|
|
#29263 | ||
|
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() 1. Traktorista prije izvrsavanja radnje MORA propustiti vozila u oba smjera. 2. On u tom trenutnku nemoze procijeniti brzinu drugog vozila i duzan je propustiti. Citiraj:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
||
|
|
|
|
|
#29265 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Moja top lista iritacija u prometu: 1. Vučenje po cesti debelo ispod ograničenja 2. Dr... po mobitelu/šminkanje za volanom 3. Koksare na kotačima Btw. da se nadovežem na temu, po meni bi trebao biti kriv onaj tko oduzme prednost i prekrši zakon a ne i onaj tko vozi brže itd. Ali kužim zakon... |
|
|
|
|
|
#29266 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Slikovito, na jednostavnom primjeru. Netko parkira auto na sred ceste, ti udaris u njega. Ti si kriv! Nema veze sto se tu ne smije parkirati. |
|
|
|
|
|
|
#29267 | |
|
Semper iratus
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
)Inače u slučajevima naleta na pješaka, sud utvrđuje i odgovornost pješaka za vlastitu štetu (ako se radi o naknadi štete, a ovaj traži neku isplatu), odrede to u omjeru ili postotku, pa se za toliko njemu umanji tražbina i mora platiti taj dio sudskih troškova. Znači gleda se postupanje obojice. A što se prekršaja ili nedajbože kaznenog djela tiče, to ide po zaslugama jel ![]() |
|
|
|
|
|
|
#29268 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Traktor je gotovo nevidljiv ako gledaš na Google maps, tako da ako je on njega uopće vidio, vidio ga je u zadni čas. Sad se postavlja pitanje, zašto nije kočio. |
|
|
|
|
|
|
#29270 |
|
Premium
|
Da li ga je vidio i zasto nije kocio ce reci vještak (tj.vještaci) i prema tome podjeliti krivicu. Sigurno ce i vozac clia snositi dio odgovornosti. |
|
|
|
|
|
#29271 |
|
Premium
|
A i oko toga se lome koplja, koliko vidim. Sigurno. Prekoračenje brzine + alkohol. |
|
|
|
|
|
#29273 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2015
|
Kad se već hvalimo. Evo gopode iz mojeg kraja. ![]() |
|
|
|
|
|
#29275 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Jednostavno je takvo doba da osim na sebe, moraš gledati uvijek da će drugi zeznuti pa biti pažljiv i za njega. Koliko me je to puta samo spasilo troškova, vremena i zdravlje. Mislim da je svima jasno da nije uopće biti jesi li u pravu ako ti to piše nad grobom. ![]() |
|
|
|
|
|
#29276 |
|
Sremium
|
Svaki dan mi neko izleti iz sporedne a danas je jedan idiot to napravio doslovno kad sam već skoro bio u ravnini s tom sporednom ulicom. I sad on meni maše u stilu isprike a mislim si ja a da smo se sudarili pjevali bi borbene. Idiotluku nema pomoći. Nedavanje žmigavaca (čak i kad se i obavezno mora, radi sigurnosti, kod prestrojavanja) je za hrvate kao dobar dan. Boli ga kuki što ti moraš kočit naglo jer nisi skužio namjeru. Tu meni iskustvo dosta pomaže ali nemaju svi to iskustvo i kaj onda? Luđake koji se namjerno voze po kontra smjeru da bi skratili put po gužvi neću ni spominjat... Danas mi neki luđak u starom audiju ušao u zavoj (dok sam čekao za skretanje desno, on je ulazio lijevo prema meni) pod škripom guma i odmah nakon toga ga malo zaneslo i on još jače po gasu. To je čista ludost i idiotizam. Volio bi znati što je tom liku u glavi. Toaletni papir. |
|
|
|
|
|
#29277 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Čoperi nisu ni ugodni iznad tih brzina, a kazaljka je na manje od pola skale u trenutku udara. Iznad 130 se već ne voziš s tako opuštenim rukama. Što se tiče pitanja previsoke brzine motociklista pitao bih te znaš li kakav je osjećaj izaći s motorom na D1 pa voziti konstantno 80-90 km/h. Vrištao bi od straha kad bi doživio koliko vozači osobnih automobila malo doživljavaju motocikle koji normalno voze. Najsigurnija brzina je 100-110 i da si nijansu brži od onih vozača auta što misle da su brzi. Dakako, ne u naseljenom, nego na otvorenoj cesti. |
|
|
|
|
|
|
#29278 | |
|
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Ovaj clio je isao maks 50-60kmh, maks. Da ga je sasio sa100kmh osao bi i traktor i clio u 3pm 200 metara dalje |
|
|
|
|
|
|
#29279 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Po meni su kazne za nas smrtnike u redu, samo nema dovoljno nadzora od strane policije.
|
|
![]() |
|
|