Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.05.2017., 06:55   #28771
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Fanatik, zvučiš ko da te Merc plaća da ih braniš, meni je to bilo smiješno, čemu kupuje takav auto, oštetit će si ga negdje od nesigurnosti.

Novi Švabo u 2014.oj od 50+ 000 ojra da nema u seriji najobičnije stražnje parking senzore, i pazi niti svjetlo u preticu suvozača, cd player koji ne podržava mp3, sorry, to je smiješno
Merc da me plaća? Da bar! Merc mi je od švapske trojke na zadnjem mjestu, iza audija i bembe.
Zašto ti smiješno što kupuje takav auto? Nije ga od tvojih novaca kupio. Ak je loš vozač, sjebat će bilo koji, od clia do lexusa. A i ovo čuđenje što nema u opremi... Bože moj, svaka roba ima svog kupca. Kaj, da ima neki premium package, ti bi se čudio što nema još mali milion stvari koje može extra doplatit i iskrcat xxx ojrića. Čovjek si je odlučio vozit mecu, sviđa mu se izgled auta, unutrašnjost, luksuz. I odlučio je ić na base varijantu. Pa kaj? On ga vozi, ne ti. Jel ti na svom autu imaš ultra high paket opreme koji uključuje sve moguće što se moglo uzet? Ne kužim to zabadanje nosa u tuđe stvari. Tvrdi uzeo mazdu, green fanboy uzeo fiestu. Jesu zadovoljni autima, jesu. I to je najbitnije. Kaj me boli neka stvar što od opreme imaju unutra dok su oni sretni. Po tvom, ak ideš kupovat neki auto više klase odmah moraš doplatit dodatne opreme za još jedan auto da bi imidž u tvojim očima bio zadovoljen. Bzvz.
Što se cla tiče, za parking senzore ne znam u kojem paketu idu, no ima usb koji čita mp3 a ovo za pretinac neću tvrdit, nisam ga otvarao no sumnjam da nema svjetlo.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2017., 07:04   #28772
Dragster
Premium

Dragster's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
škoda citigo majka i kraljica
Dragster je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2017., 07:10   #28773
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Kad smo kod Mercedesa...
Dobili C klasu za jedno putovanje, 220d, (automatic,xenon, senzori,navigacija bla bla)novu, 5000km je imala...
Auto ima elektično podešavanje sica ali nema podešavanje lumbalnog dijela, wtf????
Neudoban i skučen za popizdit, manji je od Focusa
Ono kaj je pozitivno je to kaj auto ide dobro, mjenjač radi super.
Sve u svemu, postoji dosta auta koji daju više za te novce, al to je Mećka, "unas su to prava kola"
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2017., 07:22   #28774
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Ak je stef u supi ugradjivao plin da.
Starci imali 2 auta na plin, morao sam doc skroz do auspuha da osjetim miris, naravno nitko drugi ne bi.
Dok s druge strane dizeli najnoviji i dalje smrde, bar meni.
Za benzin nemrem nis rec jer mi to mirisi
Iako osjetio sam vise puta smrad plina kad sam se vozio ali ni priblizno starijim dizelima.
Golf 1 i 2 po najnovijem idu na dimnjačarski pregled umjesto ekotesta
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2017., 07:22   #28775
vorda22
Guest

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Ak je stef u supi ugradjivao plin da.
Starci imali 2 auta na plin, morao sam doc skroz do auspuha da osjetim miris, naravno nitko drugi ne bi.
Dok s druge strane dizeli najnoviji i dalje smrde, bar meni.
Za benzin nemrem nis rec jer mi to mirisi
Iako osjetio sam vise puta smrad plina kad sam se vozio ali ni priblizno starijim dizelima.
ok, ne kuzim se, samo kaze da se fejst osjeti ponekad

Sent from my MI MAX using Tapatalk
  Reply With Quote
Staro 03.05.2017., 07:44   #28776
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Golf 1 i 2 po najnovijem idu na dimnjačarski pregled umjesto ekotesta
Samo meni nije jasno, kako ovi na tehničkom puštaju takve čađare a paralelno gnjave ljude s novim / novijim autima za ispuh. Koliko puta ispred sebe vidim auto koji doslovno kao lokomotiva ispušta crni dim dok je ćale svojedobno morao svoju fiestu, koja ima katalizator btw, voziti po obilaznici da se ispušte kako bi prošla test.
burmuz je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2017., 07:46   #28777
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Stotara u pepeljari.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2017., 11:00   #28778
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
nije stotara nego stavka da kola ne posjeduje katalizator i onda se mijenjaju neke stavke po ekotestu ili preskaču i zato gledamo u te relikte povijesti i gutamo njihova govna.

nemreš sad ti odjednom ubit milijon duji u državi... ko će onda glasat?
syss je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2017., 11:06   #28779
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ono kad golf 3/4/5 TDI ispred tebe stisne gas do daske, obavezno kočim/stajem i palim unutarnju ventilaciju.

Za prebit vozača i prebit onoga tko ga je pustio na tehničkom.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2017., 11:17   #28780
Apacer ft Bozja
Baja!
Moj komp

Apacer ft Bozja's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Novi Švabo u 2014.oj od 50+ 000 ojra da nema u seriji najobičnije stražnje parking senzore, i pazi niti svjetlo u preticu suvozača, cd player koji ne podržava mp3, sorry, to je smiješno
O čemu ti pričaš? Ima svjetlo u pretincu ispred suvozača. A i ovo da ne svira mp3ice je glupost totalna. Jesi se ti kad vozio uopce u nekom Mercedesu koji je napravljen u zadnjih desetak godina? Ne znam odakle vadiš ovakve bisere...

Citiraj:
Autor jed2i Pregled postova
Auto ima elektično podešavanje sica ali nema podešavanje lumbalnog dijela, wtf????
Sa desne strane sjedala se nalazi ko prekidač neki za namještanje lumbalnog dijela. Ja vozim W204 (znači predzadnja linija, ne zadnja!) pa ima to, stoga si trebao malo bolje pogledati oko sebe.
Staro 03.05.2017., 11:19   #28781
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Brijem da bi pola auta palo tehnički da se oni striktno pridržavaju svih pravila i propisa.
Pa bi onda bilo kukanja
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2017., 11:42   #28782
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2013
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Brijem da bi pola auta palo tehnički da se oni striktno pridržavaju svih pravila i propisa.
Pa bi onda bilo kukanja
Da zanimljivo je to kod nas. Jebu ljude s novim autima i onda puštaju ove kaj voze krame koje dime ko lula mog starog. Jel eto....
Tvrdi je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2017., 11:48   #28783
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Pa kada je cijeli sustav (država) temeljen na korupciji pa nije niti čudo da se to dešava.
Staro 03.05.2017., 11:58   #28784
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Pa ok ali gdje je tu logika. Nekog taslačiš za 2 grama CO2 a netko zagađuje kao tvojih 20 i taj je uredu. Pa onda brate pusti sve. Ne vidim ni jedan argument da se tako postupa.
P.S. Isto i ja palim unutarnju ventilaciju, dodao bi stare mercedese koji idu na plavi dizel, passate i opele iz doba Henrika I. Pričara
Staro 03.05.2017., 12:04   #28785
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

kažem vam postoji na snazi neki arhaičan zakon da vozila koja nisu kategorizirana kao katalizatorska imaju druge mjere.
Staro 03.05.2017., 12:05   #28786
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
kažem vam postoji na snazi neki arhaičan zakon da vozila koja nisu kategorizirana kao katalizatorska imaju druge mjere.
Da. NE imanje katalizatora dođe kao dozvola za trovanje ljudi oko sebe. Samo kod nas.
Staro 03.05.2017., 12:15   #28787
Green_FanBoy
FC Bayern <3
Moj komp

Green_FanBoy's Avatar

Datum registracije: Mar 2015
Isto ko i onaj bullshit, ako iza nemaš pojaseve ne moraš se vezati, ali ako imaš moraš...

Zabraniti sve kaj iza nema pojas i točka. Zabraniti sve kaj nema kat., dpf i točka.
Green_FanBoy je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2017., 12:23   #28788
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Bilo je priča da će počet provjeravati dal auto ima EGR i DPF.
Pa bi ekipa koja ih je izvadila mogla bit u problemu.
Staro 03.05.2017., 12:45   #28789
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Pa da. Dizel zagađuje više i manje troši. A mi smo sad članica EU a ona jako brine o okolišu haha...
Staro 03.05.2017., 12:45   #28790
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Ne pratiš, ostao si u 90tima, onda se uvozili Fijata ko danas švaba, u zadnje vrijeme najviše uvezenih po statistici BMW-a e90, Golfova šestica i Renola Meganea 3
Lažem ja, laže selo cccc....
Sasvim logična stvar. Svi navedeni imaju nizak co2 i nisu velika davanja, a i nabavna cijena je dosta niska. BMW ima problema s lancem, prosječnom švabi nije ni na kraj pameti to popravljat pa ga daje ispod cijene. Golf 6 socijalne su dosta jeftine a našem narodu privlačne, jebiga teško je odolit plastičnom volanu i ručnoj klimi. Megane je francuz i to se za džabe prodaje, pogotovo ako je interijer uništen, a vrlo često je.

Svi ti auti imaju neki problem zbog kojeg im je cijena u njemačkoj dosta niža od one na našem tržištu. Pogledaj aute koji nemaju takvih problema i u njemačkoj ćeš ih nać za istu cijenu kao i ovdje, ako ne i skuplje radi opreme.

Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Bilo je priča da će počet provjeravati dal auto ima EGR i DPF.
Pa bi ekipa koja ih je izvadila mogla bit u problemu.
Prvi problem ti je da tehničari koji rade preglede su nedovoljno školovani za ikakve radnje oko auta. Drugi problem je što se za 100kn sve može.
tech je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2017., 13:08   #28791
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Imao sam Kadetta čađaru iz '89 koji je uredno prolazio na tehničkom, bez ikakvog mita i korupcije. Razlog: zadovoljava proizvođačeve specifikacije i normu koja je važila kad je proizveden. To što sam komotno s njim mogao postaviti dimnu zavjesu po cesti kad stisnem gas je druga stvar.

Ali zato danas, kada hoću iz Njemačke uvesti dizelaša starog dvije godine sa EURO6 normom, 133 g CO2 na km i provjerenih 37 tis. km, e onda dolaze svakakve trošarine i porezi od cca 10 tis EUR (da ne spominjem godišnji porez na auto mlađi od 10 godina). Bome neće uhljebi vidjeti te pare. Sada mi se najviše isplati voziti 16 godina starog Passata sa skoro 400 tis. km. Skoro da mi dođe u njega ugraditi rolling coal sustav i voziti se oko zgrade Vlade, ministarstava i tehničkih stanica...
Garro je online   Reply With Quote
Staro 03.05.2017., 13:19   #28792
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
Citiraj:
Autor Green_FanBoy Pregled postova
Isto ko i onaj bullshit, ako iza nemaš pojaseve ne moraš se vezati, ali ako imaš moraš...

Zabraniti sve kaj iza nema pojas i točka. Zabraniti sve kaj nema kat., dpf i točka.
Neće baš ići, oboje.

I jedno i drugo je stvar činjenice različitih tehničkih specifikacija po starosti vozila. Država ne smije "podvući crtu" i reći "sve što je ispod te i te norme mora u otpad". To dolazi godinama, "prirodnim" odljevom.
Staro 03.05.2017., 13:21   #28793
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Citiraj:
Autor Garro Pregled postova

Ali zato danas, kada hoću iz Njemačke uvesti dizelaša starog dvije godine sa EURO6 normom, 133 g CO2 na km i provjerenih 37 tis. km, e onda dolaze svakakve trošarine i porezi od cca 10 tis EUR (da ne spominjem godišnji porez na auto mlađi od 10 godina).
10 k eura? na 133g co2? Daj mi molim te pokaži da to vidim, gdje je tolika trošarina na auto s tim ispuhom? Sve da je Panamera ne može toliko biti. Za novi, ajde de kod nas, ali za polovni u DE sumnjam.
Staro 03.05.2017., 13:35   #28794
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Govorim ti za trošarine kod nas.

BMW 320d touring xdrive automatik sa malo boljom opremom, 37 tis km, 133 g CO2, 23 mjeseca star, cijena novog u Njemačkoj 62 tis. EUR, mogu ga tamo dobiti za nekih 31-32 tis. EUR kod ovlaštenog BMW dealera.

Kalkulator onog što našoj državi trebam dati ti je tu: http://uvozauta.com/

Go!
Garro je online   Reply With Quote
Staro 03.05.2017., 13:41   #28795
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Citiraj:

BMW 320d touring xdrive automatik sa malo boljom opremom, 37 tis km, 133 g CO2, 23 mjeseca star, cijena novog u Njemačkoj 62 tis. EUR, mogu ga tamo dobiti za nekih 31-32 tis. EUR kod ovlaštenog BMW dealera.

Go!
Možeš uzeti vještaka pa neka on procijeni. Da se tu spustiti
EDIT: gleda se ne cijena novoga već trenutno koliko je sada. Sad, imaju naši tu neku bazu preko koje procjenjuju no možeš uzeti vještaka, što sam spomenuo.
Nije isto novi BMW ili star dvije godine što mu je, sad lupam ali 20%- 25% manja cijena, ako ne i više

Zadnje izmijenjeno od: burmuz. 03.05.2017. u 13:49.
Staro 03.05.2017., 13:44   #28796
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Ništa me ne čudi. Prvi vlasnik mog auta je platio porez kad ga je kupovao. Sad sam ja iskrcao skoro 3 soma. Idući će vlasnik isto. I sad tako u teoriji a i praksi (ak se ostvari) taj auto ako bi promijenio 6 vlasnika, država bi od poreza na taj auto ubrala još jedan takav auto haha. A tu je i godišnji porez na auto. Kao luksuz je ako se vozi auto 9g star. Daj 300kn na sunce! haha
Cestarine plaćamo pri registraciji, na naplatnim na autocesti i u gorivu benzina. Sad ove trošarine koje su tu tobož da zaštite ekologiju. One su tu da nas deru ko ovce.
Staro 03.05.2017., 13:55   #28797
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:

Go!
Misliš na ovo?

31,223.90 kn

Posebni porez na motorna vozila

Eco komponenta 22,085.00 kn

Vrijednosna komponenta 69,750.00 kn

Ukupno 91,835.00 kn

Umanjenje za rabljeno vozilo -66 %

Konačno 31,223.90 kn

Gdje vidiš 10k?
Staro 03.05.2017., 14:04   #28798
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
To dolazi godinama, "prirodnim" odljevom.
samo što kod nas prirodni odljev traje po 30 godina bez greške pod random retardiranih izlika.
Staro 03.05.2017., 14:07   #28799
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Treba zabranit ulazak starim dizlasima u siri centar Zagreba, kao kaj je sad moderno vani. Meni isto idu na zivce poprilicno kad se voze sa Golfovima II pa cak i nekim puno novijim dizlasima kaj smrde ko kuga..
MAGARAC je online   Reply With Quote
Staro 03.05.2017., 14:10   #28800
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Koliko sam čitao carinici sada šalju VIN uvozniku i oni im ispišu koju sve dodatnu opremu auto ima i onda si ga fasovo.

Uglavnom je onda bolja opcija ići na procjenu vozila, nego da oni to rade po deprecijskim tablicama.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na