|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
(riješeno) Windows has stopped this device because it has reported problems - RX470
Napravio sam gresku i kupio RX470 preko njuskala. Rijec je o MSI Armor 4GB. Pokusao sam: Uninstall drivera iz safe modea sa AMD clean up utility Install drivera nakon restarta Uninstall drivera iz safe modea sa Guru3D alatom Install drivera nakon restarta Driveri koje sam probao: 16.12.1 17.2.1 17.4.2 Kod prodavaca je kartica radila normalno, a kod mene je u Device Manageru RX 470 "ugasen", i koristi se Microsoft Basic Display Driver.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
a ostatak konfe? matična, cpu, napajanje struju si joj dao kako treba? 6 pinsko ili 8 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Stavio sam sad ostatak konfe u Moj komp. i7 4790k, Gigabyte Z97 D3H, Antec 550W (80+ bronze). 8 pinsko je, napajanje mi ima 6+2, s obzirom da je onaj "klik" mehanizam savršeno sjeo, moralo bi biti dobro spojeno. Onih +2 su isto gurnuti do kraja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
Da tamo je bila i prosla grafa, Radeon 7850... Format Windowsa mi je zadnja opcija, jer bi izgubio 2 dana na setup environmenta za rad. A mnogi pisu da im to nije pomoglo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Bios na maticnoj je F9 (015.050) Zadnje izmijenjeno od: Elven. 15.04.2017. u 11:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Driveri su instalirani na identican nacin kao i kada sam instaliravao najnovije za 7850. Najnovije sto sam probao: uninstall grafe iz windowsa reset biosa izvadio grafu (usput pocistio cijeli komp od prasine, sto mi se jucer nije dalo ![]() ponovno ju spojio rucno instalirao drivere (manualno mu pokazao na file unutar packages/drivers/display) i opet isto... jos mi jedino ostaje boot sustava bez graficke, pa s grafickom... ali idem sad prvo biose ponovno instalirati, pa ako to ne prodje, lagano odustajem jer ne mogu formatirati komp... Ni flash BIOS-a maticne nije pomogao. Grafu necu flashati, ide na trznicu, nekom drugom ce valjda raditi. Ako ne... bude dobar paperweight. Zadnje izmijenjeno od: Elven. 15.04.2017. u 13:50. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
ja imam isto sa gtx1060...proba san i nvidia support (20-ak mejlova je izmjenjeno) ali ništa nije pomoglo osim starijih drivera koji rade najnormalnije dok s novima baca code 43. Zadnji driver koji mi radi je 376.53 - bilo koji noviji i odma code 43... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
EDIT: Nevjerojatno, ali radi sa 16.10.1 driverima bez ikakvih problema... sad idem malo testirati u gejmovima... Nasao sam teorije da je to zbog OC kartice... one na default taktovima rade normalno (a nes ti OC-a kod mene, 24 Mhz...). Koliko vidim i ti imaš OC karticu i stariju ploču, kao i ja. Zadnje izmijenjeno od: Elven. 15.04.2017. u 14:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Nov 2011
|
meni je sličan problem bacalo, a na kraju je prdnulo napajanje i ubilo ploču ... a uvjeren sam bio da je grafička otišla pregledaj malo ploču i kada bi imao drugo napajanje za isprobati
![]() |
#15 |
bu
Datum registracije: Jan 2017
|
Probaj stariju verziju drivera, 16.9.1. ili nize Mozda je kartica rudarila i gore je moddani BIOS, a novije verzije drivera ne rade sa moddanim BIOS-ima bez patchanja (mislim da nakon 16.9.X verzije)... A prodavac zaboravio vratiti original BIOS na karticu Ako radi sa starijim driverima onda moras flashati original BIOS na graficku i radit ce ti sa svim driverima
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Najvjerojatnije da je rudarila i da je gore modan bios, kao sto kaze maxonja
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
neznan koliko ce ovo pomoc kolegi al evo mali update od mene; stvar napokon radi (friški driveri od nekidan) ali je korišten custom install: instaliran samo driver i nvidia physx, 3D gluposti i GF Exp app ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
neodgovorno od strane prodavaca u svakom slucaju...a mozda nije ni znao |
![]() |
|
|
Oglas
|