|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
danas mi nije suđeno prestat radit s mrežama (do malo prije sam lemio po jednom AP-u da mu napravim POE, na kraju završio u dimu jer očigledno mu se nije svidilo dobit 12V na lan čip... cest la vie... ) @alarmiran - ti to gofance ima WISP mod? enivej, daj napravi pliz kontra stvar čisto za test, postavi taj tplink kamo već, sa fixknom adresom. i sad fino uzmi laptop, spoji se kabelom na glavni router,, otvori dos prompt i ukucaj ping 192.168.kojiveć ti je ip od tplinka -t i gledaj dali roka pingove, ili ti nakon par minuta izbaci timeout. ako počne bacat timeoute, znači da pukne link između routera i repeatera. znaš li ti, koliko si do sada puta mogao instalirat openwrt na njega (ako podržava)? pa jedno milijun. ako ne podržava, pa mogao si barem nekoliko sx-a kupit s njuskala i , yet again,instalirat openwrt na njih. odoh dok nisam počeo pisat pizdarije, dim od lema zna čovjeka udarit u glavu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Slicno je kod mene sa jednim routerom koji ako stavim da siba na 300Mbps laptop mi se ne moze spojiti jer iako je WiFi n ne podrzava kartica u njemu vise od 75Mbps. Daj mi reci ako na laptopu iskljucis WiFi i spojis se kablom na repeater dali laptop radi normalno ?
![]() |
![]() |
#33 | ||
Registered User
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
Citiraj:
ako se prvo spojim kablom sa rutera na laptop,pa odmah poslije sa kablom od repeatera,onda laptop radi.(znaci prvo se spojim zyxell-laptop pa onda tplink-laptop) sa kompom kada disableam adapter,te ga enable ponovno,uspije se spojit tp link-komp,premda mu treba dugo te se pojavi ona famozna 169.x.204.40 adresa te ip4 autoconfig,ali se kasnije prepravi na 192.168.1.22. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
|
Nista, resetaj ga od iza i ponovo postavi. Nemas nikakve koristi od takvog repeatera, osim toga uvjek ga mos vrnit u ovakvo stanje kao sada. Kada budes ponovo podesavao po onim uputama stavi Tx rate 54Mbps umjesto 300Mbps jer kad ga resetiras ta opcija bi morala biti vidljiva. Ako se ne vidi ni nakon reseta tp-linka onda nesto nije u redu s njim...bilo fw koji je gore ili hw nesto.
![]() |
#35 |
Registered User
|
e ovako,čini mi se da sam našao rješenje. čini se,da je trebalo,kako vas je tu već par napisalo,i komentiralo samo sstaviti na tp linku enable na DHCP server,jer čini se ovo je mutavi repeater. sada mi svi wifi(imam 2 za testirat-laptop i mob) imaju ip adrese od tp link-a 192.168.1.110-192.168.1.199 range sada nakon što i ugasim wifi na mobu,te ga ponovno upalim,dobijem IP adresu od tp linka (192.168.1.110) a ne od rutera (192.168.1.20-192.168.1.100 range) edit: primjetio sam da mi sada na mob,kada miruje,wifi mi nakratko,kao krepa ali se odmah spoji. napravio sam pinganje na ip adresu moba 192.168.1.110 te sam dobio nekoliko Request timed out sve dok ne stisnem mob,tj ne aktiviram bilo što na mobu Zadnje izmijenjeno od: Amormian. 08.02.2017. u 23:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Jel me tko tražio ? ![]() @silver_tip Vidiš da je slagano sa istom / sličnom filozofijom, pogotovo na tragu iskustva sa tim uređajem. Definitivno nešto nije uredu, dali sa konkretnim primjerkom ili sa cijelom serijom ... Kad se podesi šta treba onda se sve skupa počne blesirati, čak nevezano kako je podešen DHCP Server u WA801. @Amormian Fino to smetje vrati di si kupio, uzmi nofčeke, i uzmi ovo > https://www.links.hr/hr/adsl-router-...icni-053524158 šteta šta trenutno nema ND modela na tržištu (D znači promjenjive antene), ovaj 843 provjereno ok radi kao Universal Repeter i složit ćeš ga za 5 min. Jedino obrati pažnju gdje ćeš ga staviti u prostoru, ne napamet nego gdje si siguran da ima ok link prema gl. routeru. EDIT: To sam ti rekao da upališ kada ga postaviš samostalnog na poziciju. That's it ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Registered User
|
jesi da,rekao si,ali ja nisam htio dirati. eh sad jedino to za Request timed out,to mi je problem ako u stanju mirovanja mobitela wifi se prekine,isključi,ode na sleep,štogod već,jer ono trebaju mi dolazit poruke na whats app ili viber a meni je kakti wifi off... btw,hvala svima što se trude ko cucki riješit ovo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
|
Je... samo to nije normalno. 2 DHCP servera na istom subnetu iako se range ne preklapa. To nikako ne moze valjat dugorocno... On sve pa i DHCP mora dobivati od master routera ! Ili ne valja... Vracaj ga ili ga postavi kao Client ( ako to radi uopce ) i onda lan kablom iz njega idi u onaj sto si spomenio neki ljevi da jos imas i taj ljevi postavi ko AP. Bar ce sve raditi normalno.... ako ovome Client radi ok. Taj ljevi se moze postaviti kao AP sa istim imenom mreze i zastitom ali samo pomaknes kanal 4-5 gore naspram Zyxela pa ces imati roaming tj. uredjaji ce se spajati na jaci signal. Dakle taj drljavi repeater mos iskoristiti da prenese kao Client WiFi do sebe a dalje iza njega onda mos sta os stavljati kao AP.
![]() |
#39 | |
Registered User
|
tp link pa lan kabel u tg782i---->te onda stavit taj tg kao AP -->
jedino što ne znam je kako staviti firmwire na taj tg782i,pošto gore ima tcomov... Citiraj:
aha mislis da ide ovako zyxell wifi---->tp link pa lan kabel u tg782i---->te onda stavit taj tg kao AP jedino što ne znam je kako staviti firmwire na taj tg782i,pošto gore ima tcomov... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Moderator
|
Pusti za sada taj prijedlog od silver_tip, uostalom možeš zamijeniti uređaj ako ne radi / ne valja. Već smo utvrdili da kod ovog 801 govanca mora ovakva kombinacija sa dva DHCP Servera, nije po knjizi ali radi. Ista priča je bila već par puta sa istim uređajem. Ovo će mu raditi, samo treba Lease time malo smanjiti na oba uređaja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Premium
|
tp link pa lan kabel u tg782i---->te onda stavit taj tg kao AP
|
aha mislis da ide ovako zyxell wifi---->tp link pa lan kabel u tg782i---->te onda stavit taj tg kao AP
|
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Potrazi na mobitelu opciju da wifi ostane ukljucen i kad mob ode u mirovanje/spavanje, pa ce ga dolazece obavijesti probudit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Registered User
|
problem je bio u Address Lease Time u tp linku,tamo je bila 1 min. sada sam stavio isto kao u zyxelu,na 24h. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Moderator
|
I to sam rekao da pogledaš ![]() 1 min je definitivno premalo, a 24H previše. Premalo čak i da se radi o kakvom kafiću ili sl. i tada se stavi na cca 15 min. Kad je termin prekratak onda gotovo stalno pita ip adresu (taman je dobije i evo ponovo), pa nema kad proći ono šta želiš "gledati". Za doma gdje se klijenti ne izmjenjuju puno može ostati na tih 24 H, eventualno se može nešto smanjiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|