|
![]() |
#361 | |
♪☺☼☻♫
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Citiraj:
Budem javio brzinu i ostale pojedinosti, ali moram reci da imam Tomato i nije mi brzina nesto (od 20 pa do 45), vjerojatno ce biti bolje s ovim uredajem i jos pogotovo antenama. Imam takoder Maxnet mini a signal mi je zbilja odlican. Minus 58 db. I bolji od 2G i 3G (oko 70 i nesto je bio)... pa se nadam vecoj brzini od bar 50. Lokacija Zagorje. Zadnje izmijenjeno od: xarfaxus. 17.01.2017. u 12:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
FC Bayern <3
Datum registracije: Mar 2015
|
Očekujte veće brzine, nego što vam prognoziraju. Meni je frajer obečao 10-20 mbita, lupa mi redovito preko 60mbita download, i oko 15 upload. (pojma nemam gdje je odašiljač, moguče oko km i pol, moguće više, zbilja ne znam..) AKtiviralo mi se za dan i pol, dobijete SMS. Antene mi ne pomažu nešto, jednostavno sam router stavi na prozor iza zavjese. |
![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#365 |
♪☺☼☻♫
|
S vrha kuce u smjeru (potencijalnog) odasiljaca (2km bez vidljivosti) dobijem -88dBm Ping 20 i brzina 50/26 EDIT: Evo u 2 ujutro iz sobe Oukej, upravo mi aktivirali.
I ovakvo je stanje s prozora bez ikakvog preciznijeg pozicioniranja. Djaba mi i pozicioniranje kad atm spajam s LAN kabelom. -105dBm S vrha kuce u smjeru (potencijalnog) odasiljaca (2km bez vidljivosti) dobijem -88dBm Ping 20 i brzina 50/26 EDIT: Evo u 2 ujutro iz sobe Zadnje izmijenjeno od: Necto. 18.01.2017. u 02:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
♪☺☼☻♫
|
Evo sad se spojim i vidim tu potrosnja mi 16.65GB! na zadnjoj konekciji koja je trajala od 2 ujutro. Do ponoc/2 ujutro san potrosia oko 1.3GB, nakon toga san stavia torrent od 4GB i osa lec gledati film. U cetri ujutro ugasim komp (shutdown) sa vec skinutim torrentom (jedinim) al nisan provjeria potrosnju. what?! ![]() ![]() Odnosi li se ovaj datum i sat na moj.vip na potrosnju u MB isto ili je to samo za neke kune ?
Jer ako je za MB onda je ovo totalno cudno, i zabrinjavajuce ako im sustav radi ovakve greske vec u pocetku. ![]() Znaci potrosnja do 17.01. 14:24 je vec 1GB a ja prvi put uspjesno upalia i connecta router tek u tri popodne jucer. ![]() Next: Evo sad se spojim i vidim tu potrosnja mi 16.65GB! na zadnjoj konekciji koja je trajala od 2 ujutro. Do ponoc/2 ujutro san potrosia oko 1.3GB, nakon toga san stavia torrent od 4GB i osa lec gledati film. U cetri ujutro ugasim komp (shutdown) sa vec skinutim torrentom (jedinim) al nisan provjeria potrosnju. what?! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Premium
|
S vrha kuce u smjeru (potencijalnog) odasiljaca (2km bez vidljivosti) dobijem -88dBm Ping 20 i brzina 50/26 EDIT: Evo u 2 ujutro iz sobe |
Oukej, upravo mi aktivirali.
I ovakvo je stanje s prozora bez ikakvog preciznijeg pozicioniranja. Djaba mi i pozicioniranje kad atm spajam s LAN kabelom. -105dBm S vrha kuce u smjeru (potencijalnog) odasiljaca (2km bez vidljivosti) dobijem -88dBm Ping 20 i brzina 50/26 EDIT: Evo u 2 ujutro iz sobe |
![]() |
#368 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2017
|
Vidim da ovi novi korisnici već imaju novu verziju softvera B03, i u korisničkom sučelju se pojavila stavka "SMS" O čemu se to radi da li se mogu slati poruke, da li je to aktivno ili .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Može link na ovu temu u vipovom forumu? Baš me zanima šta će odgovoriti u vezi ovih antena. Nema prozora, ni kuta gdje nisam probao staviti ovaj njihov ZTE, al na kraju bolji ping na ovom malom huawei routeriću. ![]() Sent from my E5823 using Tapatalk EDIT: evo jedan speedtest... To je prosjek što dobijem. Nekad manje, nekad više. ![]() EDIT2: evo i VIPova ploča Zadnje izmijenjeno od: dhalan. 30.01.2017. u 00:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Premium
|
Kupio sam na forumu Airlive N450R i na njega je spojen mali huawei. Pa onda LANom PS4 i TV i ping je ugl bolji nego na 283+ I evo jos malo testova 283+ Prvi odozdo je bez antena, pa s dvi antene, pa s jednom na utoru kod SIMa, i onda na ovom kontra. Definitvno najbolje s jednom antenom, ali jos bolje s huaweiom. Samo jos da za njega antene nabavim, jos malo da ping bude stabilniji. Brzina ionako ne može više od 30/30. ![]() Sent from my E5823 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
![]() |
#375 | |
Premium
|
Citiraj:
A to je bilo jer sam koristio prije tu uslugu i onda kada se spojim na Vip i idem u modem isto mi pokazuje to. A i isti su modemi. Sad mi pokazuje ispravno kako treba plavu boju. I signal koji nije -60 db nego -87 pa do -90... Nije ni čudno što brzina nije veća od 50 mbit/s. Slika. Zadnje izmijenjeno od: xarfaxus. 03.02.2017. u 07:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
FC Bayern <3
|
Meni je zadnjih dana dosta pala brzina, prvih dana kako se aktiviralo znalo je sa signalom -96 potegnuti do 65 mbita, sada jedva preko 25-30.. Malo mi je to sumnjivo.. Upload je ostao isti 15-20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#377 | |
Premium
|
Citiraj:
Očito još se može dosta napraviti za 4G. Bar za širenje mreže i unaprijeđenja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Premium
Datum registracije: Feb 2012
|
U mene je stabilnih 45- 50 na speedtestu, torrenti znaju i do 70 povuć..na moru sam, vidit ćemo kako će bit kad počne sezona, zasada prezadovoljan |
![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Frend i ja na tu na moru smo 1 km udaljeni, a LTE odašiljač nismo još locirali (ne prenosi nam svaki 4G), ali nikako niti kod njega niti kod mene preko 30 Mbit u DL na speedtestu, testirano s dva različita boxa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#380 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2012
|
Citiraj:
Edit: evo sad iša opet mirit, s antenama sam dobija 45, bez antena 37, s antenama okrenutim u suprotnom smjeru od odašiljača 40 Zadnje izmijenjeno od: robik666. 03.02.2017. u 11:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#381 | |
Registered User
|
Citiraj:
Da ne govorim kako lose daje wifi signal unutar moje kuce. Imam android mob koji bolje daje signal od njega. Danas mi dolazi homebox turbo i jedva cekam speed testati s lan kablom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
O kojem se to tocno routeru radi? Napisao sam o modelu slicnom njegovom na slici, Huawei E5372, kojeg imam vec duze vrijeme i koji je 24/7 na vanjskom napajanju (bateriju uopce ne koristim) i stalno je na njega spojeno 3-6 wifi klijenata. Bez obzira jel stano skida nesto punom brzinom, ili ne radi "nista" temperatura mu ne prelazi 36°C. Na njega su spojene 2 vanjske natene i nikad se nije zagrijao, a kamoli pregrijao, niti je gubio brzinu. Mozda s tvojim nije nesto u redu, jer se pod opterecenjem ponasa, tj pregrijava, kao USB stick... |
![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Registered User
|
Probaj ugasiti/upaliti ruter, pa onda izmjeri brzinu. I kod mene se dešava da nakon nekog vremena 5,6 ili više dana brzina downloada se smanji na 25-30 Mbps, i nakon gašenja/paljenja rutera ponovo dobijem brzinu 40-45 Mbps. Jačina signala mi je trenutno -95 a zna biti i -97. |
![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Premium
|
Ovdje u Gračacu je brzina 30/30 i možeš imat tri puta veće antene od tih lopata kad je na odašiljaču brzina capana na 30/30. Da nisam s huaweiom otišao direktno kod odašiljača, vjerojatno bi još uvijek ganjao signal po kući. Sad bar znam da je to to. Sent from my E5823 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Registered User
|
Trebalo bi ići i više, jedna kolegica iz Poreča ima oko 60 Mbps, tako da nema ograničenja i limitiranja brzine. Možda je problem kod wifi mreže da Vam nije mrežna kartica na "g" modu umjesto "n" , probajte se spojiti sa LAN kablom pa izmjerite brzinu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Registered User
|
Evo aktiviran mi je Homebox Turbo. Trenutno na lan kablu i brzina nije veća od prošle. Ili je ista brzina ili sporiji. U Osijeku u bosutskom naselju. Ne koristim antene Jacina signala -91 Edit: Promijenio par postavki u ruteru i ugasio nekoliko puta. Evo kako to izgleda na kraju ![]() Zadnje izmijenjeno od: xForcer. 03.02.2017. u 16:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ne, mjereno je na kablu. Ja sam nešto malo sjevernije od Poreča preko Mirne, ali dovoljno da bude par repetitora između. |
![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
FC Bayern <3
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|