|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
NAT Type
Pozz ljudi, ako moze mala pomoc oko postavki nat-a. Vise san izludija trazeci. Uglavnom na GTA V me stalno izbacuje i onda san skuzija da mi je nat na modernate. Kako mogu stavit na open? Modem je technicolor TC7200.20 na B-netu. Ovako postavke izgledaju: ![]() Kad otvorum create ipv4 izgleda ovako: ![]() Pod Add ima hrpa programa tipa Bittorrent, ftp, Counter Strike,.. Ali nema gta. Na igri pise ovako: ![]() Jeduno sta san uspija je stavit staticnu IP adresu i upalit UPnP tako da na igri pise enabled i NAT-PMP/PCP je nesta, a na ruteru pod UPnP na dnu pise UDP portovi 6672 ulazni i izlazni i pod opis gta5. Svaka pomoc dobro dosla jer kako vidim nisam jedini sa tim problemom. Thnx. Sent from my Mi-4c using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nije to nikakav "problem", treba naučiti i ispravno postaviti PortForward funkciju. U konkretnom slučaju je nužno jer automatika preko UPnP to nije uspjela u potpunosti odraditi. Po PF treba otvoriti port 6672, 61455-61458 (TCP i UDP). Treba: - prvo otvori web konfig routera, LAN - Basic i provjeri u kom opsegu DHCP Server dodjeljuje ip adrese, ako nije postavi Start na npr. 192.168.0.10 i DHCP Pool Size = 100, ne zaboravi Applay / Save na dnu, time si siguran da za klijente sa fiksnim adresama imaš slobodno od 192.168.0.2 do 192.168.0.9 (da sad ne kompliciramo) - na kompu / konzoli postavi fiksne mrežne postavke IP=192.168.0.2, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.0.1, DNS1=8.8.8.8, DNS2=83.139.80.22 - otvori ovaj interaktivni vodič na PortForward stranici > https://portforward.com/technicolor/tc7200/ zanemari šta su slike "u plavom" za drugu verziju fw - a, u 4. koraku odaberi GTA V i u polje ispod unesi fiksnu ip adresu koju si ranije postavio (192.168.0.2), ispod ćeš dobiti rezultat tj. kako trebaš definirati PF funkciju u routeru - sada u routeru definiraj custom ta dva pravila, za Public IP ostavi default / prazno Dalje valjda znaš. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Evo prateci tvoje upute koliko san razumija. Uglavnom moja ip koju san stavija je 192.168.0.50 sta je jedina razlika. ![]() ![]() Moj ruter nema gta5 tako da sve ovo san ja pisa. Ovi svi portovi upisani su sa stranice od gta i to su svi portovi koje gta koristi. Prva dva su TCP a ostali UDP I nema razlike, jos uvik mi je NAT moderate. Sent from my Mi-4c using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ima tu viška, 61455-61458 portove možeš riješiti u jednoj "liniji", hint Start port - End port, po uputi sa PF stranice port 443 nije nužan, jesi odradio reboot (ne reset) routera nakon definiranja PF ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Mislis upalija ugasija ruter? to nisam, sad cu. A dobro malo san se napisa portova ali nebi trebalo skodit ![]() 443 pise da koristi gta na njihovoj stranici. uglavnom mislin da nece ni to skodit ako je otvoreno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2014
|
-->
Ne izbacuje tebe jer ti je NAT Type moderate, već zato što GTA Online dokazano ima nekih nekih problema sa kabelskim gateway uređajima (modem/router kombinacija). Imam isti Bnetov Technicolor i nema što nisam probao, uvijek connection lost ili svi napuste session odjednom nakon 10-15 min. NAT type Open ti također neće pomoć, a i njega možeš dobit samo ako se direktno spajaš na modem ili ako staviš Ip adresu od svog PC-a u DMZ, što nije preporučljivo.
-Trebaš stavit Technicolor u tzv. bridge mode (nazovi službu za korisnike da ti oni to daljinski naprave), i onda LAN kabelom spojiti najobičniji router na Technicolor (ja koristim TP-link TL-WR841N), i napraviti osnovni setup. Zatim PC spojiš na taj novi router, ostaviš UpNp upaljen. Problem riješen. ![]() Imaš tu sve objašnjeno ----> http://gtaforums.com/topic/846492-ev...l-of-a-sudden/ Zadnje izmijenjeno od: CROcodile20. 30.01.2017. u 16:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Uh to mi je poprilicna komplikacija moran priznat. Ja san napravija sve sta je gore kolega reka ali bezuspjesno tako da san presta pisat odi ![]() Mislin da cu ostavit kako je jer sad zadnje vrime me puno rijedje izbacuje. Veci problem je priki kojem je strikt i on je zna sluzbu da mu podese ali nema razlike (nije na bnetu) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2015
|
Brat isto ima na PS4 NAT Type Moderate uz sve portove uredno otvorene i rade mu bez problema igre, tak da te to ne bi trebalo mučiti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|