|
![]() |
#26731 |
Sremium
Datum registracije: Oct 2013
|
PA da, ništa bolje od ganjanja iza hitne pa kad naglo zakoči jel mu je neko izletio ili usporio onda se lijepo zakucaš u nju i upokojiš cijelu ekipu hitne zajedno sa pacijentom. Što ljudima sve ne padne na pamet... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26732 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26734 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Evo kad smo već potegli pitanje o tome kako se vani vozi. Uobičajeni prekršaji i sankcije (BC) http://www.icbc.com/driver-licensing...-offences.aspx Sustav kaznenih bodova (BC) http://www.icbc.com/driver-licensing...ty-Points.aspx Radnje koje podliježu kaznenom zakonu Kanade https://defencelaw.com/penalty-charts/driving-offences/ Članci zakona http://laws-lois.justice.gc.ca/eng/a...e-56.html#h-82 A sad, vezano za onu gore situaciju na videu, pa za početak će ti napisat kaznu za obilaženje vozila s njegove desne strane, a ne vidim niti da se vozi u svojoj traci. Mislim ne kužim poantu tog pitanja ![]() Da to napraviš u BC-u najmanje kaj bi dobio je: Code:
144(1)(a) Drive without care $368 6 144(1)(c) Speed relative to conditions $167 3 150(1) Fail to keep right $109 3 151(a) Unsafe lane change $109 2 158(1) Pass on right $109 2 I ono najgore, kazneni postupak za ![]() Citiraj:
U tom ćeš slučaju imati ili policijsku pratnju ili će te oni sami (policija) povest na odredište.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 29.01.2017. u 16:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26735 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
ovo je od prošle godine, jel ove godine što porasla cijena ili očekujem isto? tehnički pregled http://imgur.com/a/EiSDg
![]() |
#26737 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Dali je netko uspoređivao osiguranja s obzirom na prošlu godinu? Nude mi iz Jadranskog 62% i mini kasko, dok mi je stara polica u Triglavu 55%, zivkaju vec neko vrijeme...malo mi je sumnjivo to sve, imam sutra regu pa bi htio to malo proučit nabrzaka, ili ako netko ima info, zahvaljujem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26738 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Ja sam nedavno tražio ponudu preko kompare.hr, pa sam htio usporediti s prošlogodišnjim, odnosno zvao sam i lika koji mi je prošle godine radio policu, pa mi je rekao da će me nazvati nakon 1.2. jer se navodno cijene mijenjaju (trebale bi padati).
![]() |
#26739 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Prešao sam u generali iz dva razloga: njihova prva ponuda mi je prošle godine bila 500 kuna niža nego u croatia osiguranju gdje imam registrirana 2 auta već godinama na sebe. Susjeda preko puta mi je radila police i uvijek sam živio u uvjerenju da imam dobru ponudu (1900 kuna za 110 kw unatrag 2-3 godine). I dovezem motocikl i pitam ju koliko bi bila polica za mene koji imam 2 auta godinama kod njih. Odgovor: 2400 kuna. Saznam da generali daje popust 50% na vozilo niže kategorije ako kod njih imate osigurano i osobno vozilo. Auto: 1400 kuna. Motocikl: 800 kuna. Nekoliko dana kasnije me uvjerava da mi je mogla srediti još veći popust od 50%. Lijepo sam se zahvalio i rekao da mi je u generaliju sa 50% bonusa jeftinije nego njezinih 70% a da mi je za motocikl prva ponuda bila jeftinija 3 puta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26740 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Meni su krajem prošle godine par dana prije isteka rege zatrpali mail i IRL poštanski sandućić s ponudama (iz svih osiguravajućih kuća u kojima sam do sad osiguravao aute) i na kraju mi je ponuda od Jadranskog bila najpovoljnija no kad sam otišao u STP i pozvao se na ponudu koju sam dobio mailom teta iz Jadranskog je nešto počela petljati pa sam ustao, premjestio se jedan stolac dalje i rekao teti iz Euroherca da hoću sklopiti policu kod nje jer mi je simpatičnija od ove tete kaj dela u Jadranskom i nakon toga mi je dala ponudu jeftijuju od Jadranskog + neki mini kasko... ja zadovoljan ![]() Drugi dan sam joj (kad sam bio usput) odnio veliku Milku i dogovorio kavu (na koju još nisam stigao otići ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26741 | |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
Citiraj:
ili su poprilično poskupili ove godine ![]() edit: valjda mi fali pol stvari, za ceste itd. na onom računu pa je tu razlika
![]() Zadnje izmijenjeno od: mamutarka. 29.01.2017. u 23:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26742 |
Premium
|
Zna li netko koliko dana ranije se može doć na regu prije same isteke registracije. Dosad sam (unazad 10 godina) uvijek išao 5-7 dana ranije..Predpostavljam da se može bilo koji dan u mjesecu u kojem istiće registracija? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26743 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
joj kad citam ove cijene osiguranja i godisnja davanja na tehnickom pregledu muka mi dojde kad se sjetim. Sjecam se da sam za Astru (85kW) svake hebene godine na tehnickom placao oko 3000 kuna (ukljucujuci obvezno osiguranje sa maks bonusom) Evo za primjer u slovackoj idem na tehnicki svake dvije godine sto me kosta 50 EUR bez ikakve guzve samo se preko neta narucis termin. Dok popijes kavu auto gotov. Obvezno osiguranje me dojde 112 EUR godisnje koje ugovorim sam preko neta bez ikakvih bonusa i inih gluposti. A govorimo o autu sa 170kW... Za Focusa placamo full kasko i obvezno 370 EUR godisnje i naravno prve 4 godine nemoras na tehnicki za novi auto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26744 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Automobili
U Brazilu nema tehnickog pregleda😁 samo platis regu i bok😁 kakav kaos Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#26745 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26746 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
![]() Ali ovo govorim o zemlji sa kojom se nasi statisticari vole usporedjivati kao slicnu tranzicijsku zemlju na samo par sati autom udaljena... Reklo bi se normalna srednjoeuropska zemlja ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26747 |
običan user
Datum registracije: Apr 2006
|
Zadnje izmijenjeno od: Igneos Eructid. 30.01.2017. u 09:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26748 | |
Premium
|
Citiraj:
Već su ti rekli... više duhana ![]() Zadnje izmijenjeno od: bertone. 30.01.2017. u 10:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26749 |
Premium
|
Ne..Prometna vrijedi do datuma kojeg vrijedi, bez obzirao što ranije idem na tehnički.(Kao što sam napisao zadnjih 10 g. uvijek došao ranije) |
![]() |
![]() |
![]() |
#26750 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26751 | ||||
Premium
|
Citiraj:
Što je CVH opet petljao po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama? EDIT: Sad sam pogledao Pravilnik o tehničkim pregledima vozila u i članku 22. kaže između ostalog: Citiraj:
Članak 256. Citiraj:
Dok članak 238. kaže: Citiraj:
... odnosno ono što sam i napisao, tehnički vrijedi za tekući mjesec i godinu, osiguranje do datuma i vremena na polici osiguranja (i tu si u pravu, taj datum upisuju do kada vrijedi prometna dozvola), a datum tehničkog kada si obavio tehnički pregled. Zadnje izmijenjeno od: bertone. 30.01.2017. u 11:06. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#26752 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
planiram otić u zvonimirovu na tehnički http://www.automehanikaservisi.hr/te...regled-vozila/ jel ima kakve veze što to nije CVH? ili je sev to isto
![]() |
#26753 | ||
muimerP
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#26754 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
ja sam u Triglavu uzeo osiguranje prošle godine kad sam kupio auto, 0% bonusa ove godine sam malo istraživao, ali nemam nikog u obitelji za bonus..svi na firmu kolega hrconja me uputio na Jadransko, i oni mi jedini daju da šogorov bonus koristim, samo moram dokaz da je vjenčan s mojom sestrom poslat ![]() tak da ću dobar bonus u jadranskom dobit nadam se, realizirat moram ovih dana
![]() |
#26755 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
kompare.hr za početak i onda lomljenje prodavača osiguranja, jednog po jednog. ![]() Dugo vremena sam osiguran u Croatia osiguranju, prije par godina sam prikupio par ponuda konkurenata i na kraju uspio iskamčiti nemoralnu ponudu CO koja je bila bolja od najbolje ponude konkurencije. Sve se može, samo treba malo vremena, truda i pregovaranja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26756 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Nakon inicijalnog assessmenta došlo je vrijeme za konkretnu kupnju auta ![]() Iao sam na početku mislil dati do 5k eura za auto sad sam stao na 7500 eura, s tim da bih nekako stao na 7k eura tak da imam 500 evrića za eventualne popravke, servise itd. Uvjeti: - 2009 godište ili novije - 5 vrata - dizel - do 150k km, što manje to bolje - hatchback ili supermini, ovisno koliko supermini nudi više u odnosu na višu klasu Htio bih prostora u autu, relativno jeftino održavanje, za 15-20k kilometara godišnje. Miks autoceste i grada, 50-50. Ne trebam ekstra fičre kaj se opreme tiče, niti jake motore, 6. stupanj getribe bi bil super ali nije neophodan. Našel sam nekoliko modela, i većih i manjih. Od manjih: Corsa 1.3 CDTI, Fiesta 1.4 TDCI, Swift 1.3 DDIS (sve sa MJT motorom), i30 1.6CRDi, WV Polo 1.6 TDI, Clio 1.5dCi, Ibiza 1.6TDI. Od većih: Megane 1.5dCi, Focus 1.6TDCI, Astra 1.3 ili 1.7 CDTI. Preferiram: i30, Ibiza, Focus, Astra, čak i Polo, design-wise. Ak imate još neki prijedlog, ili znate nekog da prodaje, ili neku autokuću... puknite ovdje, ili na PM, ovisno kaj se smije kam poslati ![]() Mnogo fala ![]()
![]() |
#26758 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Treba razlikovati istek tehničkog, istek prometne i istek osiguranja. Možeš imati obavljen tehnički sa isteklom prometnom i osiguranje itd, u raznim kombinacijama. Istek prometne se gleda na dan, ako ti je danas istekla, sutra si u prekršaju od 700kn. Ak prođe 15 dana, onda si u prekršaju od 2000kn+700 što nisi odjavio tablice u roku 15 dana. Za policu je počeo 30 dana, znači od isteka police, ako ju ne produžiš kazna je 5-20 000kn po zakonu o Obaveznim osiguranjima vozila u prometu |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|