|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
(riješeno) HDD Hitachi boot problem
Poz, imam jedan problem za koji bas ne znam jel vezan za hw ili sw. predpostavljam vezano uz bios, naime imam PC s HDD hitachi(sata) na koji je trebalo staviti win7. Naime prlikom paljenja PC-a na kojem se i nalazi daj HDD javlja mi poruku dali zelim pokrenuti win normalno ili startup repair (recomended) i neda mi nista od toga odabrati (kao da tipkovnica ne radi a radi bio predhodno u biosu) vec normalno odbrojava i automatski starta repair mod i tu vrti recoveri mod i nikako da izvrti. Nadalje u biosu nikako ne mogu dobiti da mi boota s DVD-a, dali to ima mozda kakve veze sto je DVD na IDE, pa ima veze s onim jumperima master i slave? kako ih treba podesiti? edit uspio sam dobiti da mi boota s dvda, ali i dalje me prebacuje na startup repair i system restore i tu zapne. Ako treba jos kakav info vezan za hw recite pa cu javiti. Inace HDD radi jer sam na svom kompu uspio bez problema instalirati win 7. thx Zadnje izmijenjeno od: sYsT3m. 24.01.2017. u 17:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Koja je matična u pitanju? Tipkovnica USB ili PS/2? Kod bootanja s DVD-a ti izbaci onu poruku press any key to boot from DVD? Meni se sve čini da ti nešto ne prepoznaje tipkovnicu, pa pogledaj u BIOS-u ako imaš kakve opcije za usb mouse/keyboard support i sl. (ako tipkovnica nije PS/2) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bu
Datum registracije: Jan 2017
|
I meni smrdi na to da treba upaliti opciju tipa "Legacy USB keyboard support" ili slično tj. da mu trenutno tipkovnica ne radi Nema veze što radi u BIOS-u, ako ta opcija nije uključena onda ti neće dalje tipkovnica raditi
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
da trebalo je enejblati legacy usb support... thx |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|