|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2012
|
Problem sa cpu temperaturama
Imam problem s CPUom i to sam tek neki dan skuzio. i5 2500k stock + stock cooler Prije bi mi proc u normalnom koristenju kroz dan (citaj: koristenje par sati chrome youtube nikakvi programi) temperature su bile 38-44 - stalno su skakale gore dole ovisi ak kaj pokrenem etc. Sad sam skuzio da se isto to povecalo i sad skacu od 48-55. Malo sam pratio i kad upalim komp bude na oko 38-40. I postepeno se dize. Malo sam gledao jel mi kaj jede proc usage i nema nis. NARAVNO, pocistio sam prasinu, to je bilo prvo, zamjenio pastu, ali nis do sad nije pomoglo. Malo me zabrinjava. Mozda je samo senzor oso u k, kaj mislite? ![]()
![]() |
#2 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Dok je u idleu, takni metalni dio hladnjaka i vidi je li mlak na dodir. Onda kresni load (Prime ili nešto slično), i nakon par minuta probaj taknit metalni dio - ako se opečeš, kuler dobro provodi toplinu, ali slabo hladi jer je govno, a ako je i dalje mlak nije dobro sjeo. Provjeri one plastične nogice da su sjele do kraja i otisak paste (da je dobro razmazana) - nemoj pretjerivat s količinom paste (veličina zrna riže po sredini je dosta) Koji kejs imaš i koliko ventova u njemu, veličina ventova, kako su posloženi - dakle protok zrak. Otvori bočnu stranicu pa vidi jel se temp. spuštaju (u full loadu)..
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Provjerio sve, cooler dobro sjeo, vruc na dodir. Kuciste je zalmanovo s LINKA sa ventom napred koji uvodi zrak i nazad koji izvozi Takvo kuciste je najvece kuciste koje mogu imat nazalost jer se cesto selim a nemogu raditi na laptopu. Otvaranje bocne stranice ne pridonese ni 1c drop. Dal postoji mogucnost da je CPU oso u k? Naravno probat cu drugi cooler soon al ono, dal je to mogucnost? Ako je bar me cura nece ubit kad kazem da kupujem novi komp jer se ovaj "strgo" ![]()
![]() |
#4 |
Split resist itself!
|
Jesi ti prvi vlasnik tog proca? S obzirom da je K model, moguće je da se ekipa prije tebe osokolila bukake štrcanjem napona po njemu - pa se "iscjedio" ![]() Smanji mu voltažu, koje su vrijednosti koje daje ploča - možda mu daje više soka od deklariranog? Posli ćemo o kulerima ili kako zamračit 170kn unutra kejsa bez da cura primjeti - papučaru ![]() https://www.protis.hr/products/detai...m2am2am3/84728
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Možda se samo jače grije u sobi oko kompa, na stock kuleru s tim procom dovoljno je da je soba toplija stupanj ili 2 i da ti dobiješ više od tih stupanj ili dva.55c za taj proc pod opterećenjam s tim kulerom kužim da nije ništa.Da je bilo kakav aftermarket hladnjak ne bi to ni osjetio.Bar ja tako to vidim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Nisam prvi, ali je nov cpu kupljen, ono koristio sam ga bez problema s normalnim temperaturama, odrzavao redovito koristim ga 3 godine vec, cini mi se da je kupljen u 7 mjesecu u ducanu a ja sam ga u 9 kupio ovdje s foruma kao bundle, decko je prodavao mbo+cpu. Odlucio se za nesto drugo. Mozda i vise, imam ga jako dugo.. Ha nista onda ja mislim da moram za pocetak uzet nekakav cooler pa vidit dal ce to fixat problem. Drvoje, jebe se curi za 200-300kn popravak, al jednom mi je izletilo da ako cu morat kupovat novi komp da cu izdvojit oko 2000 eura......A kaj je bilo poslje toga bolje da ti ne pricam......
![]() |
#7 |
Split resist itself!
|
Pa jesi lud, odma tako puknit cifru u glavu ![]() Probaj spustit voltaže prvo, možda je dobar primjerak pa će frekvencija ostat ista bez BSOD-a (ionako ga ne OC-aš) A ako ti to ne upali, već sam gore stavija link za best buy kuler (tišina, prihvatljive temperature i blagi OC) Moja žena srićom ne kvoca, pa mi ostane i za cigare, doduše ja minjam komad po komad, a stari dio prodam ![]()
![]() |
#10 |
Split resist itself!
|
Javi rezultate...
|
|
Oglas
|
|
![]() |