|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
9550 njub help
Za pocetak, pozdrav svima, Uglavnom, moj buraz ima graficku navedenu u titleu topica. E sad, on nezna koje je firme, samo zna da je ati radeon 9550 ViVo sa 256 rama. Postoji prob, naime graficka bi trebala radit na agp8x, no njegova maticna to ne podrzava (neznam koja je, procesor je 1.7 athlon koliko znam). Zanima me, koliko para treba ulozit i u koju komponentu, te kako izvuc najbolje iz graficke (potpun sam njub, neznam overklokat, neznam prakticki nist, a buraz jos manje, te bi molio za savjet kako poboljsat postojece, a ne komentare tipa "neka kupi x850xt i novi proc /maticnu"). Pa ako ima koja dobra dusa da me savjetuje, neka se javi. Vecina zadnjih igara mu radi solidno, koliko sam primjetio.
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Pozdrav i tebi! ![]() Pretpostavljam da ti trenutno grafa radi kao AGP 4x. Stvar je u tome što nema neke razlike u brzini AGP 4x i 8x (iako to zvuči kao dvostruko veća brzina, u stvarnosti su dobici neprimjetni). I sam kažeš da ti manje više sve radi solidno, prema tome, ne vidim neku potrebu da OCaš komp. Ako trebaš savjete oko namještanja kompa, imaš sticky-e tu Overclockingu i Software-u, a ako trebaš neko detaljnjije objašnjenje, pitaj. ![]() Eh, da, skini Everest http://www.lavalys.com/ pa pogledaj kakvu konfu imaš tako da znaš postaviti pitanje. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
thx na brzom replyu ![]() uglavnom, radi solidno, istina, no na nadprosjecnim detaljima vec pocinje tu i tamo trzat (barem se on zali). Pa ako postoji mogucnost OCanja graficke, poboljsanja iste, molio bi za savjete u tom podrucju. Prolistat cu malkoc forum ako vec postoji ista o tome. Tenkju.
![]() |
#4 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
fino skines omega drivere, maknes stare i instaliras omegu. kad je to gotovo na desktopu desna tipka => radlinker gpu komotno stavis na 400 i mamu koji mhz vise, za svaki slucaj probas par igara da vidis jel ima artefakata. i to ti je to, performanse bi se trebale podosta poboljsat... ![]()
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
[QUOTE]Originally posted by FERRYS [B] i mamu koji mhz vise, pa neča valjda mamu clockat ![]() dakle kao što su kolege rekli, obrišeš stare drivere, staviš omega, i podižeš gpu i memory... gpu če ti sigurno ići preko 400, dok memoriju nevjerujem da češdići preko 240mhz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
ta kartica bi trebala ici preko 400/500. dobra graficka za te novce. ali isto tako ne mozes ocekivati da ce ti raditi bas u svim igrama na vecim rezolucijama... ![]() uglavnom, ako imas kakvih pitanja, pucaj, tu smo da pomognemo... ![]()
![]() |
#7 |
Registered User
|
probao i sve sljaka. Kaze buraz da bolje radi, pa cemo vidit. Thx svima, btw imao sam omega driverse vec ![]()
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Izbacili su RadLinker i stavili ATI Tray Tools.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|