Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.11.2005., 23:28   #1
tWenty312
Registered User

Datum registracije: Nov 2005
9550 njub help

Za pocetak, pozdrav svima,

Uglavnom, moj buraz ima graficku navedenu u titleu topica. E sad, on nezna koje je firme, samo zna da je ati radeon 9550 ViVo sa 256 rama. Postoji prob, naime graficka bi trebala radit na agp8x, no njegova maticna to ne podrzava (neznam koja je, procesor je 1.7 athlon koliko znam). Zanima me, koliko para treba ulozit i u koju komponentu, te kako izvuc najbolje iz graficke (potpun sam njub, neznam overklokat, neznam prakticki nist, a buraz jos manje, te bi molio za savjet kako poboljsat postojece, a ne komentare tipa "neka kupi x850xt i novi proc /maticnu"). Pa ako ima koja dobra dusa da me savjetuje, neka se javi. Vecina zadnjih igara mu radi solidno, koliko sam primjetio.
Staro 05.11.2005., 23:39   #2
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
Pozdrav i tebi!
Pretpostavljam da ti trenutno grafa radi kao AGP 4x. Stvar je u tome što nema neke razlike u brzini AGP 4x i 8x (iako to zvuči kao dvostruko veća brzina, u stvarnosti su dobici neprimjetni).
I sam kažeš da ti manje više sve radi solidno, prema tome, ne vidim neku potrebu da OCaš komp.
Ako trebaš savjete oko namještanja kompa, imaš sticky-e tu Overclockingu i Software-u, a ako trebaš neko detaljnjije objašnjenje, pitaj.
Eh, da, skini Everest http://www.lavalys.com/ pa pogledaj kakvu konfu imaš tako da znaš postaviti pitanje.
Sky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.11.2005., 00:00   #3
tWenty312
Registered User

thx na brzom replyu
uglavnom, radi solidno, istina, no na nadprosjecnim detaljima vec pocinje tu i tamo trzat (barem se on zali). Pa ako postoji mogucnost OCanja graficke, poboljsanja iste, molio bi za savjete u tom podrucju. Prolistat cu malkoc forum ako vec postoji ista o tome. Tenkju.
Staro 06.11.2005., 10:04   #4
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
fino skines omega drivere, maknes stare i instaliras omegu.
kad je to gotovo na desktopu desna tipka => radlinker
gpu komotno stavis na 400 i mamu koji mhz vise, za svaki slucaj probas par igara da vidis jel ima artefakata. i to ti je to, performanse bi se trebale podosta poboljsat...
Staro 06.11.2005., 10:18   #5
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
[QUOTE]Originally posted by FERRYS
[B] i mamu koji mhz vise,

pa neča valjda mamu clockat

dakle kao što su kolege rekli, obrišeš stare drivere, staviš omega, i podižeš gpu i memory... gpu če ti sigurno ići preko 400, dok memoriju nevjerujem da češdići preko 240mhz
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2005., 10:19   #6
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
ta kartica bi trebala ici preko 400/500. dobra graficka za te novce. ali isto tako ne mozes ocekivati da ce ti raditi bas u svim igrama na vecim rezolucijama... kartica je ista kao moja, samo sa vishe rama, sto joj uopce ne koristi previshe. nije to neka graficka za igranje, ali to joj nije niti namjena jer nova dodje cca 500kn, a cjenovni rang kartica za gameanje duplo vec i vishe.
uglavnom, ako imas kakvih pitanja, pucaj, tu smo da pomognemo...
atha je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2005., 19:15   #7
tWenty312
Registered User

probao i sve sljaka. Kaze buraz da bolje radi, pa cemo vidit. Thx svima, btw imao sam omega driverse vec
Staro 06.11.2005., 20:43   #8
Jablan
Premium
Moj komp

Jablan's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
usput, evo ja stavio Omegu 2.6.71 i nigdje nema Radlinkera i opcija za klokanje, a na 2.5.90 verziji ima kada ju instraliram. Zna li netko u čemu je kvaka?
Jablan je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2005., 21:53   #9
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Izbacili su RadLinker i stavili ATI Tray Tools.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305