Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.12.2016., 18:06   #1
Rigzrk
Moj komp
Moj komp

Rigzrk's Avatar

Datum registracije: Aug 2011
Post Računao riknulo od nestanka struje

Lijepi pozdrav,
Situacija je sljedeća, u mojoj općini događaju se iznenadi nestanci struje, nestane struje na sekundu i opet dođe, zadnjih 6mj tako.

I od prošlog tjedna, usred igre isto se dogodi i od tad računalo ne daje znakove života. Testirao sam sve komponente zasebno, i otišao je procesor, grafička, matična i napajanje, ramovi su nekim čudom preživjeli kao i ssd i hdd.
Garancije više nemam, računalo je kupljeno 2012g.

Da li je netko imao ovakav slučaj već, da podijeli savjet.
I pitanje, bi li mi HEP priznao nastalu štetu ako bi se žalio na nagle nestanke struje?

Ako je već netko imao sličan slučaj, molio bi da podijeli iskustva.

Rigzrk je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2016., 19:53   #2
Busola29
Guest

Citiraj:
Autor Rigzrk Pregled postova
Lijepi pozdrav,
Situacija je sljedeća, u mojoj općini događaju se iznenadi nestanci struje, nestane struje na sekundu i opet dođe, zadnjih 6mj tako.

I od prošlog tjedna, usred igre isto se dogodi i od tad računalo ne daje znakove života. Testirao sam sve komponente zasebno, i otišao je procesor, grafička, matična i napajanje, ramovi su nekim čudom preživjeli kao i ssd i hdd.
Garancije više nemam, računalo je kupljeno 2012g.

Da li je netko imao ovakav slučaj već, da podijeli savjet.
I pitanje, bi li mi HEP priznao nastalu štetu ako bi se žalio na nagle nestanke struje?

Ako je već netko imao sličan slučaj, molio bi da podijeli iskustva.

Nisam imao , ali sam radio nekada davno u HEP-u desetak godina (od 19 do 28 godine...). HEP zna nekada priznati nastalu štetu , ali to ti je većinom poznanstva i dobre veza inače obične ljude ne mogu se sjetiti tko je izgurao ovo.

Nemoj tek tako odustati ako se dešava stalni gubitak struje , nađi par svjedoka pokupi više pismenih iskaza (npr. iz obitelji i susjeda ...) i predaj zahtjev za naknadu štete. Iza obavezno nabavi UPS znajući ovu lakrdiju i stanje u "državi" i poznavajući današnji HEP čisto sumnjam da će oni ubrzo to riješiti , ako se svi ljudi ne pobune zajedno ili ne dođe do medija televizije i novina (i to ne lokalnih...)

PS. javi se u odjel za odnose sa potrošačima i traži šefa - šeficu da želiš podnijeti prijavu i zahtjev za odštetu. Normalno električne instalacije u kući moraju biti ispravne , ako i dođe zahtjev u proceduru na lice mjesta će netko izaći iz te službe i poslikati sve te pregledati "sat" i instalacije...
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.12.2016., 20:20   #3
Rigzrk
Moj komp
Moj komp

Rigzrk's Avatar

Citiraj:
Autor Busola29 Pregled postova
Nisam imao , ali sam radio nekada davno u HEP-u desetak godina (od 19 do 28 godine...). HEP zna nekada priznati nastalu štetu , ali to ti je većinom poznanstva i dobre veza inače obične ljude ne mogu se sjetiti tko je izgurao ovo.

Nemoj tek tako odustati ako se dešava stalni gubitak struje , nađi par svjedoka pokupi više pismenih iskaza (npr. iz obitelji i susjeda ...) i predaj zahtjev za naknadu štete. Iza obavezno nabavi UPS znajući ovu lakrdiju i stanje u "državi" i poznavajući današnji HEP čisto sumnjam da će oni ubrzo to riješiti , ako se svi ljudi ne pobune zajedno ili ne dođe do medija televizije i novina (i to ne lokalnih...)

PS. javi se u odjel za odnose sa potrošačima i traži šefa - šeficu da želiš podnijeti prijavu i zahtjev za odštetu. Normalno električne instalacije u kući moraju biti ispravne , ako i dođe zahtjev u proceduru na lice mjesta će netko izaći iz te službe i poslikati sve te pregledati "sat" i instalacije...
Dosta ljudi slalo iz mog područja u zadnje vrijeme žalbe na uređaje koji se pokvare, tako da nisam prvi u svom području. Jednom tjednom ode struja iznenada, i nikad ne znaš kad će otići, jutro, popodne, usred noći. Pisala se i peticija HEP-u i slalo se, ali koliko znam još ništa HEP nije poduzeo. Što se tiče instalacija sve je uredno. Nije prvi put da nam ode nešto radi HEP-a i njihove struje. I tv je otišao samo što smo imali garanciju pa nije bio problem oko toga.

Hvala na odgovoru i savjetu
Staro 14.12.2016., 21:18   #4
Munjara
Beerman

Munjara's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
o da lijepi moj Sisak, isto u zadnjih mjesec dva mrdaju i onak jednom tjedno bilo na kratko bilo na pola sata sat okine sve... doduse kod mene sve živo zasad
Munjara je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2016., 21:35   #5
Rigzrk
Moj komp
Moj komp

Rigzrk's Avatar

Citiraj:
Autor Munjara Pregled postova
o da lijepi moj Sisak, isto u zadnjih mjesec dva mrdaju i onak jednom tjedno bilo na kratko bilo na pola sata sat okine sve... doduse kod mene sve živo zasad
Da, mi smo bili spojeni na Veliku Goricu, i tek negdje tokom ove godine su nas spojili na Sisak, i od tad problemi, ljudi se žale, pišu žalbe, ma katastrofa.
Staro 14.12.2016., 21:47   #6
Busola29
Guest

Citiraj:
Da, mi smo bili spojeni na Veliku Goricu, i tek negdje tokom ove godine su nas spojili na Sisak, i od tad problemi, ljudi se žale, pišu žalbe, ma katastrofa.
MA od žalbi nema ništa, skupite se televizija , novine (NOVA, HRT , RTL, večernji, index, ...) , udruua Potrošač (pritisnuti...) i netko neka od u HEP-u u ime potrošača ... Zahtjev za odštetom , obavezno i riješiti to ...

Evo kako sam ja npr. riješio aferu sa pljačkom plina

http://pollitika.com/pljacka-plinom-...-i-hrvatskoj-2

U startu su svi odmahivali rukom , a onda kada sam riješio pametovali kako bi oni isto to uradili ...

PS. zahtjev za odštetom nema smisla ako je HEP prethodno najavio isključenje ili nestanak struje u javnom mediju (radio, televizija...). Ako se nenadano događaju stalni gubici struje , tužbe i odšteta je vrlo moguće ostvariva , a bit je samo dići sve na veću medijsku praćenost.

Ova tema baš nema veze sa kompovima puno ...
  Reply With Quote
Staro 14.12.2016., 22:29   #7
Rigzrk
Moj komp
Moj komp

Rigzrk's Avatar

Citiraj:
MA od žalbi nema ništa, skupite se televizija , novine (NOVA, HRT , RTL, večernji, index, ...) , udruua Potrošač (pritisnuti...) i netko neka od u HEP-u u ime potrošača ... Zahtjev za odštetom , obavezno i riješiti to ...

Evo kako sam ja npr. riješio aferu sa pljačkom plina

http://pollitika.com/pljacka-plinom-...-i-hrvatskoj-2

U startu su svi odmahivali rukom , a onda kada sam riješio pametovali kako bi oni isto to uradili ...

PS. zahtjev za odštetom nema smisla ako je HEP prethodno najavio isključenje ili nestanak struje u javnom mediju (radio, televizija...). Ako se nenadano događaju stalni gubici struje , tužbe i odšteta je vrlo moguće ostvariva , a bit je samo dići sve na veću medijsku praćenost.

Ova tema baš nema veze sa kompovima puno ...
Eh to je malo teže već heh, jer nije da mi je kuća uništena ili nešto što ima jako veliku vrijednost da bi morao ovakvu hajku dizati. Sjećam se te pljačke da, bilo je posvuda i po formumima koje pratim, tako da mi je drago da se to okončalo kako spada, jer ovo je sramota što rade od države. HEP svake godine profitira, a škrti su da boli glava.
Staro 14.12.2016., 23:12   #8
Busola29
Guest

Citiraj:
Eh to je malo teže već heh, jer nije da mi je kuća uništena ili nešto što ima jako veliku vrijednost da bi morao ovakvu hajku dizati. Sjećam se te pljačke da, bilo je posvuda i po formumima koje pratim, tako da mi je drago da se to okončalo kako spada, jer ovo je sramota što rade od države. HEP svake godine profitira, a škrti su da boli glava.
Onda ništa daj novce za nove dijelove i šuti , ionako kod nas većina naroda su samo ovce za šišanje.

Oštećen si i drugi su oštećeni i nije to baš malo love , preći preko toga ja ne bih.
Nema ništa od pričanja u zrak i po forumima , ako ne djeluješ ili netko umjesto tebe... Netko će to morati riješiti , a neće se riješiti dok netko ne zasuče rukave. Očekivati od ove tzv. države da riješi to je smješno.

50% mladih i ljudi srednjeg doba (25-40 godina...) iz mog grada je iselilo zato što su se povodili pričom šuti i radi , samo šuti... Nekima su bili naslonjeni roditelji na sistem , neki nisu htjeli ispasti crne ovce, neki su direkt podilazili sistemu , ulizivali se za posao preko veze pa izdimili (pa ošli ljuti van...), a tako ljudi više ne ide.
  Reply With Quote
Staro 14.12.2016., 23:32   #9
Rigzrk
Moj komp
Moj komp

Rigzrk's Avatar

Citiraj:
Onda ništa daj novce za nove dijelove i šuti , ionako kod nas većina naroda su samo ovce za šišanje.

Oštećen si i drugi su oštećeni i nije to baš malo love , preći preko toga ja ne bih.
Nema ništa od pričanja u zrak i po forumima , ako ne djeluješ ili netko umjesto tebe... Netko će to morati riješiti , a neće se riješiti dok netko ne zasuče rukave. Očekivati od ove tzv. države da riješi to je smješno.

50% mladih i ljudi srednjeg doba (25-40 godina...) iz mog grada je iselilo zato što su se povodili pričom šuti i radi , samo šuti... Nekima su bili naslonjeni roditelji na sistem , neki nisu htjeli ispasti crne ovce, neki su direkt podilazili sistemu , ulizivali se za posao preko veze pa izdimili (pa ošli ljuti van...), a tako ljudi više ne ide.

Htio sam vidjeti situaciju po forumima malo, a od sutra zovem. Pa ču povremeno pisati što se događa. Polako samo, ne predajem se ja tako lako. Ljut i bijesan jesam, ali ne pokazujem to na forumu.
Staro 28.12.2016., 16:02   #10
Rigzrk
Moj komp
Moj komp

Rigzrk's Avatar

Evo da obavijestim što se dogodilo dalje, nakon što sam poslao žalbu.

Došao mi je HEP i provjerio mi je napone na kući. Naponi su umjesto 220V, vrte na 240V
I rekli su mi ovako, da je moja krivica što nisam imao UPS, moja je krivica što sam slao PC u ovlašteni servis, jer nisam smio slati ništa prije nego mi dođe njihova komisija. Znaći kriv sam po svim postupcima, samo oni nisu ni za što krivi što mi je računalo riknulo skoro kompletno.

Ima li tu kakve logike ljudi moji? Ja bi po tome na svakom uređaju trebao imati UPS?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.12.2016., 16:42   #11
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Normirane veličine nazivnog napona mreža su:
230 V između faznog i neutralnog vodiča i 400 V između faznih vodiča, za četverožilne trofazne mreže nazivne frekvencije 50 Hz.
U normalnim uvjetima mreže preporuča se da se opskrbni napon na opskrbnim stezaljkama ne treba razlikovati od nazivnog napona više od ±10%.
Dakle dok napon ne predje 253V sve sto se desi na aparatima je iskljucivo odgovornost krajnjeg korisnika. Jednostavno nemas osnove, zalosno ali istinito...

Takodjer ljudi misle da je Normirani napon 220V ali nije vec dugo nego je 230V.
Na one aparate koji su ti osetljivi nema druge nego staviti stabilizator napona ili UPS.
Staro 28.12.2016., 17:48   #12
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Evo da obavijestim što se dogodilo dalje, nakon što sam poslao žalbu.

Došao mi je HEP i provjerio mi je napone na kući. Naponi su umjesto 220V, vrte na 240V
I rekli su mi ovako, da je moja krivica što nisam imao UPS, moja je krivica što sam slao PC u ovlašteni servis, jer nisam smio slati ništa prije nego mi dođe njihova komisija. Znaći kriv sam po svim postupcima, samo oni nisu ni za što krivi što mi je računalo riknulo skoro kompletno.

Ima li tu kakve logike ljudi moji? Ja bi po tome na svakom uređaju trebao imati UPS?

A da umjesto HEP-a kriviš onog ko ti je prodao LC POWER.

Kvalitetna napajanja imaju adekvatne zaštite (i to ne samo na papiru).

Kvaliteta napona koju distributer mora pružiti je opisana u podzakonskim aktima zakona o energiji.
Guglaj malo, Opći uvjeti za opskrbu električnom energijom, i Mrežna pravila
Kao što je netko napisao, nazivni niski napon u RH je 400V (linijski), dakle 230V fazno te je podzakonskim aktom (copy/paste euroskih normi) definirano odstupanje od +/-10%. Pročitaj malo, pa vidi gdje se možeš žalit.

E sad da ne ispadne da branim HEP, osobno sam prilikom prelaska samobora s 10 na 20 kV zdanjih 2mjdana ostao bez napona 12 puta (dvanaest puta)...
i jako mi je to išlo na kurac jer imam doma malo dijete i ostajao sam i bez grijanja (plinski bojler).
Imam dva vrhunska kompjutera i dva laptopa, i rade 24/7.
...ništa nije crklo u tih 12 puta
markecSMB je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2016., 19:50   #13
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Odavno je promijenjena norma sa starih 220V na 230V (efektivno), samo ljudi to nisu "apsolvirali".
Šta se tiče dozvoljenog odstupanja je čak gore nego prije (očito se išlo na ruku distributerima), do 2010. god. je bilo +6% / -10% a potom +10% / -10%.
Definirana metodologija mjerenja odstupanja nam također ne ide na ruku, jedna od definicija kaže:
"Svi 10-minutni prosjeci efektivnih vrijednosti napona trebaju biti unutar raspona Un +10% / -15%, za razdoblje od tjedan dana".
Ukratko, pokriveni su samo slučajevi ekstremnog i dugotrajnog odstupanja.

Namjerno sam gore preskočio i izdvojio još jednu "karakteristiku" a to su smetnje u obliku naponskih šiljaka ("flikera" kako su ih nazvali u priloženom dokumentu).
Definicija kaže: "Vrijednosti indeksa jačine flikera uzrokovanih priključenjem proizvođača i/ili kupca na mjestu preuzimanja i/ili predaje mogu iznositi najviše:
– za kratkotrajne flikere: <0,7
– za dugotrajne flikere: <0,5

Kvaka22 je u tome šta je:
- vrlo teško i treba imati odg. opremu za ispravno zabilježiti te smetnje / pojave
- možda griješim ali otprilike 99% kvarova na opremi / trošilima nastaje baš zbog tih kratkotrajnih smetnji kada npr. "naponski šiljak"
- šta vrijedi njihovo naknadno mjerenje kad se pojava desila x dana prije dok su npr. priključivali / isključivali Krško

Prilog > https://www.fer.unizg.hr/_download/r...DAVANJE_1W.pdf
MREŽNA PRAVILA ELEKTROENERGETSKOG SUSTAVA > http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...03_36_907.html

Za kraj, na žalost očekivano ponašanje distributera

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 28.12.2016. u 20:05.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2016., 21:30   #14
tizhu
Premium

Datum registracije: Sep 2014
Citiraj:
Lijepi pozdrav,

I od prošlog tjedna, usred igre isto se dogodi i od tad računalo ne daje znakove života. ...
6 mjeseci si čekao?
trebao si nakon dva tjedna ili nakon mjesec dana otići pitati što se događa i unatoč odgovoru kupiti UPS čisto da se komponente ne unište od silnih udara struje. čisto da svoj rad/igru/hobi spremiš i polako ugasiš računalo ili da izdržiš paljenje/gašenje.
u dalmaciji kad krene sezona i pale se klime, ledomati, svijetla - život - zna biti gadno i tu nema da se netko žali - jednostavno previše ljudi u isto vrijeme pritisne tipku "power".
možda u tvom slučaju stvarno krivac i jest HEP i bilo bi nam svima drago da se namiriš, ali odmah kupi najobičniji UPS čisto da se osiguraš od peakova i udara.
6 mjeseci druže .... milaneee
tizhu je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2016., 22:20   #15
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Namjerno sam gore preskočio i izdvojio još jednu "karakteristiku" a to su smetnje u obliku naponskih šiljaka ("flikera" kako su ih nazvali u priloženom dokumentu).
Definicija kaže: "Vrijednosti indeksa jačine flikera uzrokovanih priključenjem proizvođača i/ili kupca na mjestu preuzimanja i/ili predaje mogu iznositi najviše:
– za kratkotrajne flikere: <0,7
– za dugotrajne flikere: <0,5

Kvaka22 je u tome šta je:
- vrlo teško i treba imati odg. opremu za ispravno zabilježiti te smetnje / pojave
- možda griješim ali otprilike 99% kvarova na opremi / trošilima nastaje baš zbog tih kratkotrajnih smetnji kada npr. "naponski šiljak"
- šta vrijedi njihovo naknadno mjerenje kad se pojava desila x dana prije dok su npr. priključivali / isključivali Krško
Flikeri i naponski šiljci nisu ista stvar. Fliker je propad napona koji uzrokuje vidljivu promjenu intenziteta svjetlosti klasične žarulje. Najčešće nastaje zbog velikog tereta (startanje motora i rad svih uređaja koji "sjeckaju" struju) i slabe mreže.

Šiljke pak na niskom naponu uzrokuju isključivo udari groma. Naravno da HEP ima ugrađene odvodnike prenapona na svakom čvoru, ali za udar blizak korisniku ni to ne mora biti dovoljno.

E sad, ili je bio udar groma, ili je napajanje loše podnijelo automatski ponovni uklop (APU). Kolega Rigzrk je spomenuo da struje nestane na sekundu i to mi zvuči kao prorada APU-a. Većina kvarova nadzemne srednjenaponske mreže je prolaznog karaktera (npr. grančica dotakne vod te je on spali, ali zaštita je brza i svejedno isklopi vod) i APU osigurava da se vod odmah uklopi.
generic je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2016., 09:19   #16
tizhu
Premium

što god da mu se dešavalo očito je bilo učestalo na dnevnoj bazi kroz dugi period - pocrkavat će im svi uređaji od puno malih udara. oni osjetljiviji zasigurno.
nek pišu peticiju kao zajednica ili zatraže od hepa neku naknadu da im crkavaju uređaji.
Staro 29.12.2016., 15:36   #17
Rigzrk
Moj komp
Moj komp

Rigzrk's Avatar

Možemo sad krivit i mene što sam odabrao jeftinije napajanje umjesto da sam kupio neko jaće i bolje, možemo krivit i mene što nisam pazio na svoje računalo kako spada. Ma i ja sam kriv što uopće imam računalo.
Oke šalu na stranu.

Nije stvar u samom napajanju. Rado bi kupio drugačije napajanje, ali štedio sam za bolje komponente, i računalo nije otišlo radi samog napajanja. Računalo je staro sa svim dijelovima 4g, radilo je odlično, i nikakvih problema nisam imao, i povremeno je nestajalo struje, i odmah dolazila. I to je uništilo komp i zato je krepao. Nije mi sigurno bio cilj da krepa što prije pa da se žalim hepu, jer znam da neću novo računalo dobit barem još kojih 2-3mj ako se presudi u moju korist. A komp mi treba, student sam računarstva. Kao što i kaže tizhu od malih udara će povremeno otići uređaji, nije ovo od jednog nestanka struje.

Neću odustat od ovog spora. Njihovi razlozi koje su mi naveli su po meni bez ikakve logike. Da barem najave da će u tom preiodu od toliko i toliko sati moguće povremeni nestanak struje, oke uredu, nema problema, nebi u tom periodu koristio računalo i to je to. Brane se izlikom da sam kriv što nemam UPS. Nek mi ga oni kupe za svaki skuplji uređaj koji imam. Ja ne mislim trošit novce jer oni imaju problema sa distribucijom svoje usluge, i još krive nas malog čovjeka što nisam imao zaštitu a plačamo im struju redovito, a koliko sam čuo još će i cijena struje ići gore.

I da napomenem još.
Prije tih 6mj smo bili spojeni cijelo vrijeme na V.Goricu, i od kad su nas spojili na elektru Sisak, od tad ti nestani struje su počeli. Ljudi su se bunili, pisala se peticija, ljudima se kvare uređaji, neki niti ne prijavljuju kvar jer znaju da će čekati tko zna koliko na novi uređaj, odnosno na spor da se završi.
Staro 29.12.2016., 15:51   #18
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Gle, neko malo bolje ili kvalitetnije napajanje rjesava te probleme. Ne mora biti preskupo. Imao sam slucaj da su mi se u kuci ugasili svi aparati ukljucivsi i monitor i gledam koji qujac se desava jer je struja nekih 1m dolazila i odlazila ali ne do kraja jer svijetlo recimo na zarulji je smanjilo intezitet i tv se ugasio, monitor, router ... ma sve osim svijetla ko je je bilo kao svijeca nekih 10 sekundi.

Komp se nije ugasio, nista.. apsolutno nije bilo smetnje nikakve. Upalio monitor i tjeraj dalje kad se router dobio.
Staro 29.12.2016., 16:11   #19
Rigzrk
Moj komp
Moj komp

Rigzrk's Avatar

Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Gle, neko malo bolje ili kvalitetnije napajanje rjesava te probleme. Ne mora biti preskupo. Imao sam slucaj da su mi se u kuci ugasili svi aparati ukljucivsi i monitor i gledam koji qujac se desava jer je struja nekih 1m dolazila i odlazila ali ne do kraja jer svijetlo recimo na zarulji je smanjilo intezitet i tv se ugasio, monitor, router ... ma sve osim svijetla ko je je bilo kao svijeca nekih 10 sekundi.

Komp se nije ugasio, nista.. apsolutno nije bilo smetnje nikakve. Upalio monitor i tjeraj dalje kad se router dobio.
Na prvom mjestu mi je da mi se naplati šteta koja je nastala, a UPS ću si sigurno kupit za ubuduće, jer ne mislim imati opet problema s računalom i HEP-om, jer dosad nikad nisam imao problema da mi sve pocrkne. A mjenjao sam već 3 kompletna računala. Znam da i oni mogu imati ponekad problema, ali da niti obavijesti od njih niti ništa.
Staro 29.12.2016., 16:27   #20
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Na žalost sumljam da ćeš išta izvuči bez odvjetnika + možda više ljudi sa istim biserom / problemom a i to sve skupa možda dobijete / možda izgubite.
Kad se trebaju izvući od plaćanja onda naglo postanu majstori.

Nedavno je netko na tržnici nudio polovni APC 1000 ili 1500 W, pa da i treba u dogledno vrijeme obnoviti mu baterije ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2016., 00:03   #21
tizhu
Premium

jedan predstavnik neka ode u ime svih koji imaju problema sa popisom adresa i neka se službeno prijavi kvar i pokuša da se odluka donese hitno ili barem odgovor.
ako budu zavlačili prepilit im sve stupove - ali ne one koji vode struju vama... hmmm onda ćete druge shebat - nije ni to dobro - hladno je vani...
čekajte ljeto pa prepilite stupove LOL - gadna je elektra.
Staro 30.12.2016., 14:00   #22
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Možemo sad krivit i mene što sam odabrao jeftinije napajanje umjesto da sam kupio neko jaće i bolje, možemo krivit i mene što nisam pazio na svoje računalo kako spada. Ma i ja sam kriv što uopće imam računalo.
Oke šalu na stranu.

Nije stvar u samom napajanju. Rado bi kupio drugačije napajanje, ali štedio sam za bolje komponente, i računalo nije otišlo radi samog napajanja. Računalo je staro sa svim dijelovima 4g, radilo je odlično, i nikakvih problema nisam imao, i povremeno je nestajalo struje, i odmah dolazila. I to je uništilo komp i zato je krepao. Nije mi sigurno bio cilj da krepa što prije pa da se žalim hepu, jer znam da neću novo računalo dobit barem još kojih 2-3mj ako se presudi u moju korist. A komp mi treba, student sam računarstva. Kao što i kaže tizhu od malih udara će povremeno otići uređaji, nije ovo od jednog nestanka struje.

Neću odustat od ovog spora. Njihovi razlozi koje su mi naveli su po meni bez ikakve logike. Da barem najave da će u tom preiodu od toliko i toliko sati moguće povremeni nestanak struje, oke uredu, nema problema, nebi u tom periodu koristio računalo i to je to. Brane se izlikom da sam kriv što nemam UPS. Nek mi ga oni kupe za svaki skuplji uređaj koji imam. Ja ne mislim trošit novce jer oni imaju problema sa distribucijom svoje usluge, i još krive nas malog čovjeka što nisam imao zaštitu a plačamo im struju redovito, a koliko sam čuo još će i cijena struje ići gore.

I da napomenem još.
Prije tih 6mj smo bili spojeni cijelo vrijeme na V.Goricu, i od kad su nas spojili na elektru Sisak, od tad ti nestani struje su počeli. Ljudi su se bunili, pisala se peticija, ljudima se kvare uređaji, neki niti ne prijavljuju kvar jer znaju da će čekati tko zna koliko na novi uređaj, odnosno na spor da se završi.
Razumijem da si ljut, al se ljutiš na krive, meni je svejedno hoćeš li se ti naganjat s lokalnom elektrom il ne. Prijateljski savjet je da se ne zajebavaš, jer očito nemaš argumenata.

Kauzalnost ne možeš dokazati.

Ono što je očito je da ti je zbog kvara napajanja crkao kompjuter. Napajanje je galvanski odvojeno od mreže (ima transformator), i kvarovi i smetnje se ne bi smjeli prenosti preko toga.

EOD sve ti je crklo zbog napajanja.

E sad što se tiče tog pavijana koji ti je to rekao/napisao o UPS-u, budi svjestan da vrlo vjerojatno nema pojma o čemu priča.

Ukoliko imaš volje naganjati se zbog loše opskrbe el. energijom prouči navedene podzakonske akte i vidi što se može napraviti, jer u okvirima tih akata imaš određena prava kao kupac el. energije.
markecSMB je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno