|
![]() |
#25892 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Upravo se u mene skoro zaletio Mercedes. Okan. Celava glava. Propise ne zna(kruzni tok) Kultura na nuli. Vozi dijete i tera me u p.....m....., Naravno zeli se fizicki obracunat. Sve to ispred djeteta.jesam spomenuo da vozi Mercedes? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25894 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Lik skreće lijevo iz Vukovarske u Držićevu prema mostu kroz crveno i majmun još skrene drito u krajnju desnu traku. Da nisam prikočio bilo bi svega. Potrubimo i ja i lik iz srednje trake kojeg je također presjekao i tip u S80 mrtav hladan ruku kroz prozor i srednji prst ![]() Reko hjao kud sad nema policije tamo da se sparkira sa strane. ![]()
![]() |
![]() |
#25896 |
Moderator
|
A vezano za kružni tok, imao sam zakon situaciju neki dan. Vozimo se stari i ja, uđem u kružni tok, i deda neki u novoj E klasi izlaz prije mene uđe na pola u kružni i stane jer je skužio da ja prolazim dalje. Dođem do njega i stanem i tak se gledamo jedno tri četiri sekunde. Ono WTF, pa ne mogu proć kroz tebe, što si sad stao ![]() Takva mi je ekipa najdraža, ko i pješaci kad stanu nasred trake ili pješačkog prijelaza. ![]()
![]() |
#25897 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25899 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25900 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Mogu preporuciti Mini 0805: http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_113549.html Kupio i ugradio na preporuku. Kompaktna, pouzdana, povoljna. Dva mjeseca radi bez greske. edit: Narucio iz Kine, a dostavljena mi je iz EU, nisam se bunio :-D
![]() |
#25901 |
Premium
|
Ne bi htio imati litijevu bateriju u autu ljeti. Istinabog, mala je baterija ali znam 2 osobe kojima su auti izgorili zbog litijevih baterija (ne tako malih kapaciteta, nego većih) A119 nema baterije nego kondenzatore, to je puno sigurnije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25903 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Nisam ni znao da dolazi S model.. tnx. Malo sam bacio oko na YT i po viđenom je senzor bolji samo je pitanje kolika će biti cijena. Link: https://www.youtube.com/watch?v=bTbbx0q6rlo A ništa, budemo pričekali još malo ![]() https://dashcamtalk.com/forum/thread...-videos.25470/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#25905 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
EBay, prije 2 godine još. Oko 300-400kn na kraju, ako se ne varam. Možeš mislim i s Amazona uzeti za nešto višu cijenu, ali dođe brže i izbjegavaš potencijalne probleme s carinom.
![]() |
#25906 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25907 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Informativno, da li znaš koje/kakve baterije su bile u pitanje, te da li su u tom trenutku bile možda u upotrebi, ili na punjaču? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25910 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#25911 | |
Xulos :)
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25912 |
The mighty pirate
|
Pa imaš je na EU Amazonu...zašto bi naručivao za više novaca i još iz Amerike? U jednoj.., https://www.amazon.co.uk/dp/B00UUQD9L6/?tag= i u drugoj verziji... https://www.amazon.co.uk/dp/B01ALFSO6A/?tag=
![]() |
#25913 | |
Xulos :)
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25915 | |
only fool, not a horse
|
Citiraj:
Od same temperature da će se jedna lion 18650 zapalit, to mi je nekako nevjerojatno. Ja imam na biciklu 12s2p Li-Po i nemam nikakvih problema, ali bms je bio skuplji od ćelija, i unatoč bms-u, periodički ručno provjeravam svih 24 ćelije da se nije koja razbalansirala, i dalje me strah to ostavit na punjaču bez nadzora(punim ih tako spojene sa 51-52V), iako ne znam kako bih to ugasio da se zapali, vjerojatno bi stigao samo pobjeć ![]() Vjerujem da su Lionke puno sigurnije, još u "tvrdom" 18650 ili sličnom kućištu, od samog sunca će se teško zapalit. Ako pogledaš datasheet samsungovih ćelija možeš vidjet da imaju deklariranu struju pražnjenja na čak 105°c, jest da se očekuje da će do temperature doć zbog velike struje pražnjenja a ne od sunca, ali i viša početna temperatura tu igra ulogu. Iako te visko temperature nisu dobre za baterije, pogotovo dugoročno za kapacitet, kvalitetne baterije nebi smjele imat apsolutno nikakvih problema sa 50-60°c (ili koliko već) u autu na suncu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25916 |
Premium
|
Je, slažem se ja da da su litij ion sigurnije od li po, samo ne želim ni jednu ni drugu imat u autu, sa tim baterijama je uvijek rizik,mali, ali postoji. Auto je izložen ekstremnim uvjetima za te ćelije, sunce - zima Na primjer - mobiteli i li ion. Meni niti jedan nije eksplodirao, ak mi mobitel eksplodira na stolu, nikom niš. Ak mi se zapali baterija u autu, vrlo vjerojatno da će cijeli izgorit a na takvoj grešci ne želim učiti ![]() Baterija ne smanjuje kapacitet, uvijek ćeš u nju moć natočit recimo 2000mah, baterija povećava unutarnji otpor pa pod opterećenjem stvara veći pad napona, zato ti elektronika kaže da je baterija prazna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25917 | |||
only fool, not a horse
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
edit: gore sam se malo za*ebao, razlika je zbog neučinkovitosti punjača i baterija, a trošilo ipak nema veze s tim. Zadnje izmijenjeno od: rodney. 24.12.2016. u 10:20. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#25918 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Li po je problem, što se često puni s velikim strujama skroz ispražnjena, još ak se lagano napuhala, postoji vjerojatnost da se zapali. Imam par takvih doma za experimentiranje, i dosad nije niti jedna planula. Li ion- ne znam što bi im se trebalo raditi da se zapale sam od sebe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25919 |
Moderator
|
![]() |
#25920 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Kako perete auto kad su temperature u minusu? Jel ga pametno istusirati u samoposluznoj praonici? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|