|
![]() |
#25684 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Valjda ti je jasno da je kod nas za gro tih problema razlog loša kvaliteta goriva i praktično nikakvo održavanje. Toči se što se stigne pa i ulje za loženje, ulja iz lidla samo da je jeftinije, najjeftiniji mogući filtri i sl. Vezano za plin, također uzmi u obzir količinu prodanih dizelaša i količinu vozila s plinskom instalacijom pa gledaj u postotoku koliko tko ima problema. Nemoj zanemarit niti da u RH imaš jako malo majstora koji znaju podesit i servisirat plinske instalacije i oni također imaju listu čekanja. Ne bi se tako lako složio da je održavanje lakše upravo iz gore navedenih razloga.
![]() |
![]() |
#25685 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
U pravu si. Ljudi svašta meću u vozila, svega se nagledamo u servisu. Plinskog majstora sam dugo dugo tražio, dok ga nisam našao, također si u pravu. Moj strah možda nije opravdan, ali je i dalje tu ![]()
![]() |
#25686 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Pri ful gasu na autoputu se stvara jako puno čađe i DPF se puni a n prazni. Tak da je lako moguce. Njemu treba ravnomjeran gas da postigne sto vecu temperaturu, nikako ne full gas po autoputu Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
![]() |
#25687 |
Moderator
|
Pa autocestom se ne voziš pod punim gasom, osim ako ne voziš auto od dve i po tone s motorom od 90KS a želja ti je ostat u lijevoj traci. ![]() Ne znam koji to novi dizel mora bit pod punim gasom na konstantnih 130km/h Njih udave kratke relacije kreni/stani.
![]() |
#25688 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Ja sam čuo da je na bmwu trigger četvrta na 2k okretaja (N47 105kw). To je ravno 80km/h. Osim toga, motor mora imati radnu temperaturu i više od 1/3 goriva u rezervoaru.
![]() |
#25689 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Ja imam taj N47 (130 kW) ali automatik. To bog dragi ne zna kad on radi regeneraciju, ja u preko dvije godine nisam skužio niti jednom. A DPF je kao nov jer sam s njim nonstop na autocesti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25690 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() A to za dijagnostiku je cool, ja sam tek sad, nakon par mjeseci skuzio kako da skontam kad radi regeneraciju. Povisena idle potrosnja (trostruko veca cifra) i kad skinem nogu s gasa a potrosnja nije 0l/100km, on je u regeneraciji. BTW kod mene zna i napola ugrijan upalit regeneraciju, ali to ne znam je li zato sto sam mozda vise puta preskocio regen u gradu ili ne. Zanimljivo je da i start/stop radi puno prije nego sto se motor ugrije. Zadnje izmijenjeno od: SRV. 15.12.2016. u 16:31. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#25691 | |
Guest
|
Citiraj:
da citiram sebe i pitam, nakon kojeg koraka auto sluzbeno/pravno vise nije moj, tj da se dogodi neka kazna ili nesreca - ne dolazi na moju adresu? istovremeno i prodajem svoj automobil, zovu svakakva lica pa se lagano sekiram |
|
![]() |
![]() |
#25692 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Nije tvoj nakon Kupo-prodajnog ugovora. Ali ce ti dalje stizati kazne ako kupac ne odjavi vozilo. OD 11.6.2015 kupac mora napraviti odjavu ili dobiva kaznu, zna se desiti da ti prodas auto, kupac (preprodavac) auto proda drugome i tebi dodju kazne. Najbolje napraviti odmah promjenu vlasnika na muriji. Stedi se na zivcima i mogucim komplikacijama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25693 |
Guest
|
bas sam pitao kolegu na predavanju kaze da je sada nakon kupoprodajnog ugovora auto moj/njegov, da je to problematicno prije bilo ![]() |
![]() |
![]() |
#25695 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#25696 |
Moderator
|
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 16.12.2016. u 00:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25697 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
10 - 15 minuta u četvrtoj ili petoj brzini 70 na sat pri 2000 Za DPF iskjučivo ide ulje 5w30 sa C3.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25698 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Meni tankaju 0w30 C2 za mjet i dci110 eng 0w35 C 2/3, nisam siguran jer energy motori imaju skuplje ulje od starijih izvedbi.. Ni jedan ni drugi nisu jeftini ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25699 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
To za ulje znam da ide 5W30, no mislim da nije C3. C3 bi trebalo da je low saps, a kod mene ide mid saps. I prijatelj ima 1.6 TDCI pa mu ne ide cak ni mid saps ulje, nego valjda high saps, ako takvo nesto postoji. ![]() Sent from my LG-D855 using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25700 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Nope. Prvo gledaš, naravno, koju specifikaciju motor traži. Onda u pravilu tražiš ulje sa što manje SAPS-a Kod mene je recimo to 0w30 ACEA A5B5 Za sad mi se najbolje pokazalo ulje od Valvoline-a SynPower 0W30 http://www.commaoil.com/diesel-particulate-filters https://www.amsoil.com/newsstand/aut...-saps-content/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#25702 | ||
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Mjerio sam i pri brzini 70 Km/h @ 1400 rpm u četvrtoj. Kad mrvicu dodam gas @1500rpm i već je 75-77 Km/h C1 Low SAPS (0.5% pepela) za uštedu goriva C2 Mid SAPS (0.8% pepela) za uštedu goriva i performanse C3 Mid SAPS (0.8% pepela) Cx ulja su lošija. C1 najveće, C2 malo manje a C3 najmanje no i dalje lošije. Sva ta ulja imaju smanjenu količinu aditiva koji sprečavaju suho trenje (fosfor, sumpor, kalij ...) - radi zaštite DPF-a koji ih ne podnosi. U diezela sa DPF-om MORAŠ ljevati to "lošije" od ulja ili ćeš se pozdravit sa DPF-om .... to ti je kao vezana štednja. Ti motori su ojačani da bi podnjeli veće trenje. Citiraj:
Osobno ne bi išao na 0w30. Po zimi OK, ali ljetne temperature ih dosta ispare. No no. Napravio sam tablicu Long life ulja raspoloživih C3 https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing Ulje isparava i prije, ni voda ne isparava JEDINO iznad 100°C - tak i ulje. I čim je flash point niži tim možeš očekivat više uljnih para. Inače čisto informativno, Ultra ECT se hijerarhijski kod Shella nalazi ispod Ultra Pro, dakle sigurno nije riječ o top of the line ulju, pa vjerujem i da je paket aditiva nešto jeftiniji. Čudan mi je flash point ovog LL Castrola ,to će isparavat naveliko i dosad nisam primjetio potrošnju. Ja bi izabrao Mobil1 ESP. Ja sam prejako iznenadio na autoputu POŠTENOG ganjanja (ljetna teperatura 38°C) gdje je temperatura vode stalno zakucana na 90°C, preko VAG-com vidim temperaturu ulja 160°C. Blagodarim i marš Castrol van.
__________________ |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#25703 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Motor mi na 10 000km potroši oko deci, deci i pol ulja. Ja zadovoljan, motor zadovoljan. U tih 10 000km je bilo i zahtjevnijih ruta, planinskih prijevoja, visokih temperatura...itd... 5w30 i 0w30, Valvoline a5b5, su manje više identičnih karakteristika ljeti(ako je suditi po brojkama), a zimi se 0w30 bolje ponaša. Za sad ostajem na 0w30 što je i preporuka Volva za D3 i D5 motor. Evo kaj u manualu kažu: ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25704 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25705 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
nego ![]() danas sam svjedočio nečemu čemu nije uopće upitno da li ćete ikada vidjeti, nego imati materijala za pričati unucima da ste poznavali čovjeka koji je to vidio - bmw x6 je dao žmigavac na IZLAZU sa malog rotora. osim što me skoro herc roknuo 500m nakon je majstor u novoj PET'CI stao i zablokirao jedan trak čavićeve pa smo ga svi obilazili jer je imao očito jako važan poziv na mobitel, pa da bude po propisima je eto... stao nasred ceste... i tako je bmw drivers priča restored na normalni nivo ![]() minvajl sam otkrio novu igru naših mladih srednjoškolaca na kojima svijet ostaje - stajat u skupini na tramvajskoj stanici vukovarske kod križanja sa držićevom u smjeru zapada i grupno pljuvati na šajbe kola, a ciljana skupina su solo vozačice koje prelaze križanje jer muška skupina sa više članova u auto je ipak preriskantna. trebao bi ja tako svako malo po gradu da počnem istinski cijeniti što imam 3 semafora do posla, a i tamo sam uspio u peak-u izbjeći 3 maltene sigurna sudara u jednom 5minutnom odlasku na posao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25706 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Ja molim boga da zahladi, jerbo još uvijek viđam bicikliste na cesti. Jebomepas, što je hladnije a on na biciklu, to je samo pokazatelj njegove inteligencije i kulture. U negativnom smislu. Ok, generaliziram, al ovih dana sam skoro dvojicu zgazio i još su mi frajerski prstić pokazali. I ne, niti najmanje nisam bio kriv. Imbecili.
![]() |
#25707 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Syss - Ma nije to Gazda vozio X6. ![]() ![]() Ugl., moram prednje gume mijenjat, vrti u 3., kližem preko nosa, zakucam se u ležeće pod ABS lampicom i to, veselje neviđeno.
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 16.12.2016. u 20:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25708 | |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
A ono, ja kad s njima ulazim u konflikt samo spustim prozor i kazem da ga necu ni osjetit pod kotacima pa on kako hoce
![]() |
![]() |
#25709 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Pa daj zamisli kretena, dugački zavoj u desno, nema rasvjete, nema kuća na desnoj strani nego visoka živica tik uz kolnik koja ti zatvara pogled. I spuštam se kadli odjednom lik vozi po mojoj desnoj traci uzbrdo. Neosvjetljen, u crnom. Sva sreća nikog nije bilo u kontra traci pa sam trznuo u lijevo u zadnji tren. Pa kolko glup trebaš bit da se voziš u kontra smjeru??? Drugi slučaj, izlazim iz sporedne na glavnu, vrlo nepregledno, i debil po pločniku sam proleti ispred mene, presječe cestu i nastavi dalje po pločniku. Pa dovoljno je bilo sam da ga taknem, gurnem na glavnu i pao bi pod auto. Što je najbolje, to mi se već jednom dogodilo na istom mjestu.
![]() |
#25710 |
Guest
|
isao sam vidjeti i dogovorio za sutra kupnju jedne mazde, no u medjuvremenu sam postao dosta skeptican jer je na njuskalu tek registriran i sakrivene su tablice, i uzivo je lijen ici na provjere koje trazim i non stop zove nekoga ne zna odgovore na sva pitanja... (majstor(obavili, kaze solidno), mup cistoca, na tehnicki kilometri) u tutorijalu kupoprodaje vozila kojeg citam pise "odmah nakon kupnje sa vlasnikom u MUP odjaviti auto", odnosno nakon obavljanja kupoprodajnog ugovora i isplate novca treba otici u mup provjeriti jel cisto? nema smisla, sto nije bolje prije kupnje u mup provjeriti vozilo? sto ako on nakon kupoprodajnog odbije odlazak u mup? sto ako se nadje nesto u mupu s njim tamo ![]() koji podaci trebaju mupu za provjeriti cistocu vozila/prodavatelja, tablica ili broj sasije? jel moram bas u mup heinzelovu cekati u redu da provjere to na brzinu? provjera preko fine nije pouzdana koliko citam koji podaci na tehnickom trebaju za provjeru kilometara, tablica ili broj sasije? Zadnje izmijenjeno od: trpi. 16.12.2016. u 20:54. |
![]() |
![]() |
|
|