|
![]() |
#301 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Aiden Fierce
Datum registracije: Jan 2016
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#303 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
Aiden Fierce
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#305 |
Premium
|
A čuj ako ne žele stavit bolju pastu ne žele jbga. Od ivy-ja je takva situacija tako da to nije ništa novo. Devils canyon i skylake su bili malo bolji po tom pitanju, no i kod njih je bilo nešto razlike sa delidanjem |
![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Overclocker
Datum registracije: Nov 2016
|
Ne bi trebalo biti odgode, najavljena je konferencija i predstavljanje 4.1. Jedino je pitanje hoće li se moći kupiti odmah. |
![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
baš i nema puno reviewa za sad http://www.eteknix.com/intel-core-i5...ssor-review/8/ ali uspjeli su i5 7600k nasvirat na 5,1,i zanimljivo/predobro/krivo nije se grijao preko 62 stupnja u aida stress testu pod Thermaltake Water 3.0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#309 | |
Aiden Fierce
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#310 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
normalni,sumljam da su ga u reviewu delidirali,čini se da i7 7700k se dosta grije na 5 ghz http://www.guru3d.com/news-story/del...-c-cooler.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Premium
|
Z270 chipset diagram and 7700K+7600K leaked benchmarks Edit: naknadno sam vidio da je kolega Demetrius stavio link još prošli tjedan. ![]() Zadnje izmijenjeno od: DuHc. 28.12.2016. u 11:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Intel Core i7-7700K Cracks 7 GHz Bench-Stable Overclock Samo 2 jezgre sa ugasenim HT-om ![]() Ali svejedno sve 4 jezgre + HT @ 6.7GHz je jako dobar oc... |
![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
Prestrasno!! Nadam se da ce svaki primjerak ici bar na 6.5 Ghz. ![]() Ono sto je zanimljivo da se sve to odigralo na AsRockovoj "staroj" ploci. (Z170) Strava!! Koliko god je Skylake isti kao i Kaby Lake, toliko su i razliciti. No gdje su temperature? To mora biti blizu 100C?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Premium
|
Pa imate recenzije vani ![]() Odnosno preko ambijentalne ![]() Inače tamo se radi vjerojatno o tekućem dušiku i samo dvije jezgre. Primjera radi svjetski rekord je preko nekih 8ghz na nekoj od vishera i to na svih 8 jezgri |
![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Koji marketing, znaci sky lake je bio skoro na 7ghz istina sa jednom jezgrom aktivnom, ali i nizom potrebnom voltazom za rad. http://www.kitguru.net/components/cp...s-nearly-7ghz/ Kako bi rekli isto sr... drugo pakovanje.
“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.” Zadnje izmijenjeno od: Bono. 29.12.2016. u 11:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
DD9512
|
Daa daa.. To je onaj isti test. Nist novo. Bas sam se ponadao. I onaj Amd Vishera ide na 8.8 Ghz cini mi se, ali isto samo 2 jezgre. ![]() Sve je to OK, ali OC kojeg ne koristis 24/7 za mene nije OC. |
![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
Premium
|
Inače šema kod curenja recenzija je sljedeća - ti sajtovi nisu potpisali nikakav NDA sporazum sa intelom, niti će od njih dobiti review sample. Jednostavno su si sami nabavili procesore iz azije (najvjerojatnije od mbo proizvođača) i boli ih kifla. Ne mogu snositi nikave posljedice. Znači baš gotova stvar, nikakav inžinjerski primjerak Što se tiče rekorda, stiltov tehnički gledano nije svjecki rekord, ali zapravo je i bolji rezultat od dotičnih, jer je samo par desetaka mhz niži, ali je frajer imao sve jezgre uključene Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 29.12.2016. u 15:16. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
...samo te gledam...
|
Nekako me ove visoke temperature Kaby Lakea tjeraju na razmišljanje da li je Sky Lake ipak bolji izbor. Premali skok u performansama za toliko veću temperaturu. Mislim da bi i Sky Lake na 270 chipsetu bio prva liga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Premium
|
Mislim da nitko normalan neće ni kupovati kaby kod nas ako cijene nove serije budu kao i uvijek veće po nekoliko mjeseci i7 6700K je po dolasku bio 3200kn, samo se ne mogu sjetiti koliko je koštao i7 4790K u to vrijeme. Kontam da je barem pecto kn razlike bilo (ako ne i 700). Dobro, ovo je isti uArch i isti socket pa možda razlika vjerojatno neće biti toliko drastična, ali će biti sigurno skuplji |
![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Overclocker
|
Rijetko kome i treba tako visok takt za 24/7, za posao se uzima više od 4 jezgre. |
![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Overclocker
|
Naravno treba iskoristiti besplatne performanse ali treba uzeti u obzir i zakon o padajućim prinosima pa recimo ako je 4.4-4.5ghz neka zlatna sredina što se tiče odnosa performansi, napona i temperatura. Sve preko toga će u većini slučajeva tražiti napon koji nije pogodan za 24/7 pogotovo ako će proc stalno biti pod punim opterećenjem. Pošto pričamo o kabyu koji je ograničen na 4jezgre, razlika u performansama između 4.5 i 4.8 je gotovo zanemariva i definitivno neisplativa na duge staze kad pogledamo koliki napon traži što za sobom vuče i potrebu za boljim hlađenjem itd. Želim reći da osoba koja se ozbiljno bavi i zarađuje poslom koji se bazira na procesorskoj snazi puno više profitira sa x99 platformom nego bilo kakvim 24/7 overklokom na mainstreamu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#326 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
hladniji 1 stupanj i tiši 1 db na stock za ajmo reć 200 kn više? Super... Moj skylake je trenutno fanless u idle-u. Vodena pumpa radi na 20% i ne čuje se. Jedino tu i tamo čujem disk kad torrent prošrota. Nekako sumnjam da ima neke bitne razlike na custom hladnjaku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
DD9512
|
bit ce bit ce kupaca za Kaby. Ne brinem se ja uopce. ![]() No ne vidim razloga kupovati novi komp pa predzadnju generaciju. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#328 | |
...samo te gledam...
|
Citiraj:
![]() Nekako ne nalazim samo tih 1°C razlike. Na grafu je puno veća razlika. |
|
![]() |
![]() |