Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.12.2016., 13:18   #25531
Green_FanBoy
FC Bayern <3
Moj komp

Green_FanBoy's Avatar

Datum registracije: Mar 2015
A kaj ja znam za Zagreb, tam se vozim jednom kvartalno Vjerujem da bi, jer vidim sad, kad se vozim isključivo na posao mi Fiesta roka oko 5,8-5,9, čim sam imal dvije dulje vožnje zadnji tank, sv. Martin i drugi kraj VŽ županije, odmah je palo na 5,69.. Nije neka razlika, ali se primjeti.

Pa onaj svakih 10 tkm kaj se radi, filtri, ulje, sviječice.. Tak su barem meni na tom 106 mjenjali. bar je prvih 2 mjeseca nakon servisa auto išao ko da ima 20 konja više...

Zadnje izmijenjeno od: Green_FanBoy. 06.12.2016. u 13:28.
Green_FanBoy je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2016., 13:27   #25532
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Pa to generalno za svaki gradski auto košta siću.
Filtri ulja su ti 30ak kuna, zraka 70ak i tako.
Svjećice ne mijenjaš svake godine iako i one koštaju obično oko 20-25kn komad.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2016., 13:45   #25533
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ma nije toliko do potrošnje koliko do nekih polu-major do major kvarova na jeftinom i starom autu, zato bi rađe benz, a i konstantan pali-gasi režim sigurno neće pogodovati dugotrajnosti.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2016., 13:46   #25534
trpi
Guest

volio bih da riješimo sto se točno smatra ili treba smatrati pod dobar motor, kad netko pita jel to dobar motor

dobar motor, znači li to samo da se neće nešto raštimati i pokvariti cijeli motor nepovratno?

da će voziti 500 000km prije nego počne trošiti ulje i tražiti generalku?

ulazi li turbina u "dobar motor"? ako zatraži reparaciju poslije 150 000km, jel to onda loš motor?

efikasnost, omjer snage voznih osobina i potrošnje?
  Reply With Quote
Staro 06.12.2016., 13:57   #25535
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

da se zna da je eventualno popatchiran od te-i-te godine, da li ima nekih slabosti, da li je jako osjetljiv na servisne intervale ili može biti zanemarivan i dalje normalno raditi pošto se povijest održavanja nikako nemre znat 100% etc.
Staro 06.12.2016., 14:31   #25536
Prki
Premium
Moj komp

Prki's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Ma vidi, nama loših motora da se razumijemo.Uzmimo recimo Reno 1.5dci koji je jedan od najlošijih reno motora u povijest , pa ljudi opet prođu bez većeg kvara po 3000000,jest da ih je to malo više koštalo nego 1.9dci ali ništa strašno.Ima samo lošijih određenih dijelova,koji se u principu updejtaju kroz godine i serije pa je preporučljivo uzimati auto zadnjih serija ili faza.U principu današnji benzinci su kao kvalitetniji od dizela što se može pogledati iz par pravaca.Naime današnji dizel je puno kompliciraniji sklop od benzinca,što kroz povijest nije bilo tako, pa samim time dolazi i do veće mogućnosti kvarova.Od žica iz jednog recimo Clia 1.5dci bi mogao napraviti 50-ak golf dvica sa zvučnicima i pojačalima.Najveći manjci današnjeg dizela je cijena u startu,cijena održavanja i cijena dijelova koji mogu otići(tu se najviše odnosi na pumpe goriva i turbine)neovisno o stanju samog motora(čitaj cilindara i da turbina bi trebala spadati u motor jer isti bez nje ne radi) dok kod atmosferskog benzinca nema takvih skupih dijelova sklonih kvarenju.Auto samo treba redovito servisirati,sipati kvalitetno i propisano ulje(ne glumiti pametnjakovića i štedjeti 50kn na 5l ulja,naročito kod turbo motora) te kada se čuje da nešto lupka,zvoni,grebe odmah reagirati jer danas je to 200-300kn a za tjedan dva i 1000kn.Najisplativije je u danjašnje vrijema voziti jačeg benzinca s plinom i ne kupovati modele kojih baš nema po cestama,jer čega nema puno po cesti i košta više kada stane(nema rabljenih dijelova i kada ih ima onda koštaju).Ja s Meganom 1.6 16v 112hp 2009g. za 150kn plina pređem 380-400km čisti grad(Osijek) dok na otvorenoj cesti 540-580km.
Prki je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2016., 15:10   #25537
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

e baš tako i ja razmišljam i zato sam prekrižio dizel u startu jer je realno mali budžet i puno veće šanse da kupiš rupu bez dna jer su motori sami po sebi kompleksniji.

netko tko će ići na/sa posla, vikend izlet tu i tamo neće uštedit mjesečno milijone na bengu jer će pun tank najgoreg slučaja koliko vidim kod oba modela (1.4 8v) biti i previše za mjesec dana.

evo baš sam sada upogonio calc i ispada da auto koji troši dizlo 6l i benz 10l na isti puni tank uštediš 180kn u idealnim uvjetima, a neće trošit 10l sigurno jer će na kraju biti ili 1.2 16v clio (koji može se izvuć sa 7-8l bez greške) ili 1.4 16v 206 (sa lakšom nogom vjerujem da je isto tu negdje) dakle pričamo o 100kn mjesečne razlike, a potencijalni kvarovi na/oko motora kod atmo benzinca maltene nema ako je redovito bazično održavan i remenje svježe, a kod dizla ne znaš u kakvom stanju su dizne, bošpumpa, turbina i ine dizelske stvari koje su sve samo ne jeftine.

generalno što više čitam o ovom stražnjem mostu puga, to sam dalje od njega.
Staro 06.12.2016., 15:14   #25538
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
VMR V703, 1300€ set.

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
E46 je super auto ukoliko mu zadnji most nije puko.
Ne puca zadnji most nego sama šasija oko spoja mosta i šasije. Problem moguć u svim pre-facelift autima s jačim motorima (323, 328, 325, 330) i dakako u pre-facelift (pre-late-2003) M3 E46.

Najčešće je uzrokovano pucanje jer su gumeni lageri potrošeni na dosjedima stražnjeg mosta i diferencijala, pa ga moment na izlaznim osovinama diferencijala izbije.

Citiraj:
A iskreno na svim E46 najviše me iritira onaj polimerni premaz na konzli koji se ljušti na baš svakom kojeg sam vidio.
Ali da, iskreno najljepša klasična serija 3.
Misliš na onaj kao "gumirani" premaz na plastičnim dijelovima oko mjenjača?

Nisam često vidio da se ljušti, ali je premaz sklon ogrebotinama u svakom slučaju. Kod mene definitivno izgleda normalno, dapače, za 15 godina star auto je u vrlo dobrom stanju.

U svakom slučaju bolje izgleda od bilo koje glossy mercedes plastike ili plastike kakva je kod mene u (isto tako) 15 godina staroj Hondi Civic.

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Ako se ne varam, dno prtljažnika mu je od kartona, nema radio, klimu, tanja su stakla, zvučna izolacija je minimalna, sjedala su laganija, bez airbagova...

Za cijenu jednog CSL-a, opskrbiš se s najmanje 4 komada standardnog M3 jednake starosti i trošiš ih jednog po jednog idućih 30 godina

Ili uzmeš 2, jednog ostaviš standardnog, a iz drugog počupaš sve što ti ne treba i od razlike u cijeni, kompletno složiš auto za stazu.
Je, od kartona je napravljeno, tj. nešto što podsjeća na kombinaciju šperploče i kartona.

Za stakla i izolaciju nisam siguran. Konzola i obloge vrata su od karbona, stražnja klupa gotovo i ne postoji (nema podstave, samo tanki alcantara štof na njemu).
Airbagove ima, klimaautomatik si mogao bez dodatnog izdatka tražiti da ugrade (dodatna opcija, bez troškova), a mogao si uzeti i senzore za parkiranje, kišu i xenonke.

Krov i poklopac gepeka su od karbona. Koristili su i aluminij u izgradnji podvozja gdje je to mehaničko naprezanje dopuštalo.

Interesantno je da je dolazio isključivo s automatskom getribom, pa će neki reć da su tu fulali, i ja među njima.

Ima jedan na mobile.de za 100k€.

Inače, cijena M3 E46 modela je u usponu, prošle godine je bio minimum i dalo se kupiti već za 15k€ dobrih modela bez većih problema (bez pukotina na šasiji). Ove godine je to bar 3k€ više, često i preko 20k€. Na proljeće će cijene opet biti 20-30k€. Ko hoće M3 E46, sad je vrijeme da se kupi.
-->
Citiraj:
Autor Hrconja Pregled postova
Znači felne su v-r-h
original CSL su preskupe --> VMR V703, 1300€ set.

Citiraj:
E46 je super auto ukoliko mu zadnji most nije puko.
Ne puca zadnji most nego sama šasija oko spoja mosta i šasije. Problem moguć u svim pre-facelift autima s jačim motorima (323, 328, 325, 330) i dakako u pre-facelift (pre-late-2003) M3 E46.

Najčešće je uzrokovano pucanje jer su gumeni lageri potrošeni na dosjedima stražnjeg mosta i diferencijala, pa ga moment na izlaznim osovinama diferencijala izbije.

Citiraj:
A iskreno na svim E46 najviše me iritira onaj polimerni premaz na konzli koji se ljušti na baš svakom kojeg sam vidio.
Ali da, iskreno najljepša klasična serija 3.

Nisam često vidio da se ljušti, ali je premaz sklon ogrebotinama u svakom slučaju. Kod mene definitivno izgleda normalno, dapače, za 15 godina star auto je u vrlo dobrom stanju.

U svakom slučaju bolje izgleda od bilo koje glossy mercedes plastike ili plastike kakva je kod mene u (isto tako) 15 godina staroj Hondi Civic.

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Ako se ne varam, dno prtljažnika mu je od kartona, nema radio, klimu, tanja su stakla, zvučna izolacija je minimalna, sjedala su laganija, bez airbagova...

Za cijenu jednog CSL-a, opskrbiš se s najmanje 4 komada standardnog M3 jednake starosti i trošiš ih jednog po jednog idućih 30 godina

Ili uzmeš 2, jednog ostaviš standardnog, a iz drugog počupaš sve što ti ne treba i od razlike u cijeni, kompletno složiš auto za stazu.
Je, od kartona je napravljeno, tj. nešto što podsjeća na kombinaciju šperploče i kartona.

Za stakla i izolaciju nisam siguran. Konzola i obloge vrata su od karbona, stražnja klupa gotovo i ne postoji (nema podstave, samo tanki alcantara štof na njemu).
Airbagove ima, klimaautomatik si mogao bez dodatnog izdatka tražiti da ugrade (dodatna opcija, bez troškova), a mogao si uzeti i senzore za parkiranje, kišu i xenonke.

Krov i poklopac gepeka su od karbona. Koristili su i aluminij u izgradnji podvozja gdje je to mehaničko naprezanje dopuštalo.

Interesantno je da je dolazio isključivo s automatskom getribom, pa će neki reć da su tu fulali, i ja među njima.

Ima jedan na mobile.de za 100k€.

Inače, cijena M3 E46 modela je u usponu, prošle godine je bio minimum i dalo se kupiti već za 15k€ dobrih modela bez većih problema (bez pukotina na šasiji). Ove godine je to bar 3k€ više, često i preko 20k€. Na proljeće će cijene opet biti 20-30k€. Ko hoće M3 E46, sad je vrijeme da se kupi.
Staro 06.12.2016., 18:50   #25539
Blaž
Premium

Datum registracije: Feb 2007
Sorry ako možda nije prava tema za ovo, ali molio bi nekoga da mi opiše malo postupak dizanja nenamjenskog kredita za kupnju auta.

Nisam do sada nikada dizao kredit, plan mi je dignuti 55k kuna nenamjenski, pa me zanimaju vaša iskustva. Na internetu baš i ne pronalazim neke konkretne informacije za te male kredite (npr. da li i za njih treba osiguranje kredita, što od dokumentacije trebam, koliko dugo se čeka na odobrenje itd.).

Molim vas pomoć, da baš ne odem u banku kao padobranac.
Blaž je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2016., 18:54   #25540
Paxton
Expert from the shadow
Moj komp

Paxton's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Zasto nenamjenski? na njih je najveca kamata. U ZABI traze osiguranje kredita, odredjeni postotak iz kredita ( u Croatia osiguranju). Imaces vjerojatno jos neke troskove, tipa obrada kredita, javni biljeznik itd.
Paxton je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2016., 22:09   #25541
ShebY
Premium
Moj komp

ShebY's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Paxton Pregled postova
Zasto nenamjenski? na njih je najveca kamata. U ZABI traze osiguranje kredita, odredjeni postotak iz kredita ( u Croatia osiguranju). Imaces vjerojatno jos neke troskove, tipa obrada kredita, javni biljeznik itd.
Nekako imam dojam da nisi dizao u zadnje vrijeme
Osobno sam digao prije par mjeseci nenamjenski. Bez učešća, bez troškova obrade, bez osiguranja. Ispao me jeftiniji nenajenski nego auto kredit.
Javni bilježnik se mora platit kakav god kredit bio u pitanju.

Edit: fiksna kamatna stopa, u kunama. PBZ u pitanju.

ShebY je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2016., 22:24   #25542
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Moram pohvalit Crosa. Trosi ko upaljac, manje nego sto sam se nadao. Auto se sad vozi i 180 na zimskim Savama i prosjek mu je 5.8 nakon 3500km. Na 3000rpm je preko 180 na brzinomjeru a na 120 je oko 2k i trosi ravno 5 litara. Mana je samo 47 litara rezervoar tak da se tanka oko 800km, 100njak ranije nego kod Megana dci 110.

Btw. Save HP bas ne vole brzine kaj je za ocekivat za zimske gume ali kod Sava je to mozda malo vise izrazeno iako su jako tihe i udobne do nekih 160.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2016., 23:21   #25543
Paxton
Expert from the shadow
Moj komp

Paxton's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor ShebY Pregled postova
Nekako imam dojam da nisi dizao u zadnje vrijeme
Osobno sam digao prije par mjeseci nenamjenski. Bez učešća, bez troškova obrade, bez osiguranja. Ispao me jeftiniji nenajenski nego auto kredit.
Javni bilježnik se mora platit kakav god kredit bio u pitanju.

Edit: fiksna kamatna stopa, u kunama. PBZ u pitanju.
prije 3.5god. nemoguce da je nenamjenski jeftiniji. to su najskuplji krediti...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitle.png‎
Views:	276
Size:	101.6 kB
ID:	17371  
Paxton je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2016., 23:40   #25544
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor Paxton Pregled postova
prije 3.5god. nemoguce da je nenamjenski jeftiniji. to su najskuplji krediti...
da kod pbz-a.
Puno ljudi uzima nenamjenski jer mogu prodat auto ako se šta desi.
S namjenskim kreditom si ga sam sebi stavio u guzu jer nit možeš podmirit kredit niti prodat auto ako zaškripi.
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2016., 02:24   #25545
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

nova insignia

Staro 07.12.2016., 06:13   #25546
Green_FanBoy
FC Bayern <3
Moj komp

Green_FanBoy's Avatar

Može neki savjet kaj napraviti, odnosni poduzeti da mi se ne "guli" onaj krajnji rub vratiju.

Očito je ljudima strašno zabavno, kad vide auto s dvojim vratima, se izrazito blizu parkirati.. (obzirom da ne mogu kroz gepek u auto, moram dodirnuti auto pored sebe, što uzrokuje oštećenje laka)

Ako netko zna bilo što neupadljivo bio bih jako zahvalan.. Kad sam sam na parkingu parkiram maksimalno daleko, ali iz nekog razloga sumnjivo često se netko nagura kraj mene
Staro 07.12.2016., 07:26   #25547
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor Green_FanBoy Pregled postova
Može neki savjet kaj napraviti, odnosni poduzeti da mi se ne "guli" onaj krajnji rub vratiju.

Očito je ljudima strašno zabavno, kad vide auto s dvojim vratima, se izrazito blizu parkirati.. (obzirom da ne mogu kroz gepek u auto, moram dodirnuti auto pored sebe, što uzrokuje oštećenje laka)

Ako netko zna bilo što neupadljivo bio bih jako zahvalan.. Kad sam sam na parkingu parkiram maksimalno daleko, ali iz nekog razloga sumnjivo često se netko nagura kraj mene
Možeš kupiti one gumene/silikonske/plastične zaštite za rub vrata.. od vrste materijala ti ovisi i cijena, a imaš toga svugdje od velikih trgovačkih centara pa do trgovina kaj progaju opremu za aute.. vrsta i modela imaš raznih od kratkih cca 20 cm pa do kupnje na metar (kao i boja)... no realno ti to ne treba jer nakon 2 godine ta oštećenja laka na rubu više nećeš ni vidjeti

Inače, evo par primjera što da tražiš:

bertone je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2016., 07:34   #25548
Green_FanBoy
FC Bayern <3
Moj komp

Green_FanBoy's Avatar

Dobra stvar je da bi mi trebalo valjda 5-8 cm samo. Jer je jedan dio posebno izbočen i samo tim dijelom se može dotaknuti. Budem prošvrljal okolo pa vjerojatno uzel. Hvala!
Staro 07.12.2016., 07:39   #25549
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Blue_Fatal1ty Pregled postova
da kod pbz-a.
Puno ljudi uzima nenamjenski jer mogu prodat auto ako se šta desi.
S namjenskim kreditom si ga sam sebi stavio u guzu jer nit možeš podmirit kredit niti prodat auto ako zaškripi.
Upravo tako. Ja sam uzeo 70k kn, a vratiti ću 96k kn. U to je uključeno i osiguranje pa 3 puta mogu biti otpušten kao tehnološki višak i 2 puta mogu biti na bolovanju godinu dana, a da ne plaćam kredit. Ne produžuje se nego to osiguranje plati. To je koštalo 4k kn.
Auto je moj i samo moj. Ako ne mogu platiti kredit, banka mi može sjesti na plaću i slično, ali sa autom mogu što želim i ako baš zagusti , prodat ću ga.

Starci su uzeli namjenski kredit i nisu mogli ni prdnuti bez banke. Još im je i prometna bila u banci (RBA) neko vrijeme.
Staro 07.12.2016., 08:13   #25550
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
SMG 2
Ima automatik i sekvencijalni mod.Da ne pričamo kako od F1 pa nadolje je sekvencijalni u upotrebi zadnjih x godina...
Staro 07.12.2016., 09:52   #25551
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

http://www.poslovni.hr/hrvatska/tko-...-vozilo-321531

ja sam platio porez neki dan, došla uplatnica

sad me zanima, registracija mi istječe za mjesec dana, opet ću u stanici platit porez nakon što sam sad platio?
Staro 07.12.2016., 10:15   #25552
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
http://www.poslovni.hr/hrvatska/tko-...-vozilo-321531

ja sam platio porez neki dan, došla uplatnica

sad me zanima, registracija mi istječe za mjesec dana, opet ću u stanici platit porez nakon što sam sad platio?
Naravno!
To sta ti je doma doslo je godisnji porez na tutace mladje od 10 g. Zato ja staru kantu vozim.
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2016., 10:28   #25553
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

pa kaj nije ovo na linku taj godišnji porez na aute mlađe od 10 god?

znaci platio sam ga prije mjesec dana, platit ću isti porez opet za mjesec dana, a auto imam pol godine
Staro 07.12.2016., 10:33   #25554
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
platio si za 2016., a za mjesec dana plaćaš za 2017.
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2016., 11:01   #25555
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

extra debilno, al dobro što očekivat
Staro 07.12.2016., 12:34   #25556
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
A kaj se dogodi kad regaš auto, platiš unaprijed porez, i prodaš auto za recimo mjesec dana?
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2016., 12:44   #25557
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:

Nije šija nego vrat
Znam da puca zbog momenta jer je spoj poddimenzioniran, zato i češće puca na snažnijim modelima. Imaš kitova za popravak/prevenciju u obliku ojačanja koja se navare na spoj. Ali da su mogli to izbjeć, mogli su.

Da se radilo o brandu koji nije premium ili još gore istočnjaku bilo bi drvlje i kamenje kak su nekvalitetni No to je drugi par rukava.

Problem je i što ekipa koja bi zanemarivala ovo bi s vremenom rasturila prijenos jer nije više u centru.

Nemoj me krivo shvatit, obožavam E46 i jedan mi je od najdražih BMW uradaka, ali da su te modele prije facelifta usrali, usrali su.

Citiraj:

Da, posebice tamo oko pretinaca ispod kontrole klima uređaja. Zna izgledat katastrofa. Sad, neki ljudi odluče sve to ostrugat do gole plastike. Osobno bi radije uložio truda pa sve ostrugao i nanio novi sloj.

No kao što rekoh, zna izgledat brutalno loše.

Citiraj:
Za razliku od ostalih odluka Vlade RH zar ne?

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2016., 13:17   #25558
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor Flood Pregled postova
SMG 2
Ima automatik i sekvencijalni mod.Da ne pričamo kako od F1 pa nadolje je sekvencijalni u upotrebi zadnjih x godina...
Ma može imati i warp2, "fali" koordinacija noge i ruke.
Sekvencijalni mjenjač itekako ima smisla na straight cut zupčanicima getribe, to je bezpredmetno. Da ne pričamo, jel...

Citiraj:
Nije šija nego vrat
Samo da budemo točni jer ljudi vole reć štosštanga za plastični branik, i tak to, jel

Citiraj:
Ali da su mogli to izbjeć, mogli su.

Da se radilo o brandu koji nije premium ili još gore istočnjaku bilo bi drvlje i kamenje kak su nekvalitetni No to je drugi par rukava.

Problem je i što ekipa koja bi zanemarivala ovo bi s vremenom rasturila prijenos jer nije više u centru.

Nemoj me krivo shvatit, obožavam E46 i jedan mi je od najdražih BMW uradaka, ali da su te modele prije facelifta usrali, usrali su.
Ne znam kako im se uopće takva greška mogla dogoditi. Iskreno sumnjam da je problem bio u samoj karoseriji, kao što rekoh, najvjerojatnije je sinergija polu-potrošenih gumenih lagera stražnjeg mosta, diferencijala, stabi-štangi i koznačega dovela do drugačijeg naprezanja materijala u odnosu na ono što su predvidjeli.

Citiraj:
Da, posebice tamo oko pretinaca ispod kontrole klima uređaja. Zna izgledat katastrofa. Sad, neki ljudi odluče sve to ostrugat do gole plastike. Osobno bi radije uložio truda pa sve ostrugao i nanio novi sloj.

No kao što rekoh, zna izgledat brutalno loše.
Dosad nisam sjedao u "radničke" E46ice, a u svakoj koju sam vidio je sve bilo u prilično dobrom stanju, kao što rekoh, tu i tamo koja veća ogrebotina.

Meni su na jednom poklopcu vidljive ogrebotine i fali ona jedna srebrna "lajsna" na poklopcu, ali daleko je to od nekakvog derutnog stanja
Mogu i koju fotkicu okačit kasnije.

Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 07.12.2016. u 13:23.
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2016., 13:24   #25559
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Sry, ali ja ne vidim što je tu sporno (osim nameta koji je sporan sam po sebi)?

Do sada je uplatnica dolazila krajem/početkom godine za tekuću godinu i mogao si biti vlasnik auta pet dana u toj godini, opet bi ti uplatnica došla.. sad po novome ćeš isti taj porez (namet) platiti za tekuću godinu - unaprijed i time ćeš novog vlasnika auta ukoliko ga prodaš mjesec dana nakon registracije osloboditi ponovnog plaćanja istog nameta do kraja registracije.

Prema tome, ovaj način je pošteniji jer se namet plaća samo jednom godišnje ma koliko vlasnika auto promijenio za razliku od prije kad je svakom vlasniku unutar tekuće godine (ako je platio prijenos i davanja bio zaveden kao vlasnik tog automobila) na kraju godine bi dobivao čestitku za porez iako je možda bio vlasnik samo mjesec-dva.

Uvijek će biti dio građana koji popuši kod promijene nekog zakona, ali isto tako uvijek postoji i dio građana koji profitiraju... jbg, kad smo žena i ja kupili stan platili smo porez na kupnju nekretnine, dva mjeseca kasnije su donjeli zakon koji ljude koji kupuju prvu nekretninu oslobađa od plaćanja tog poreza.. mi smo popiušili xy kuna, ali nisam zato psovao državu i bio ljut na one koji su stanove kupili kasnije i prošli bez tog poreza.. tako je, kako je.

I ove godine se kockam s novim trošarinama koje stupaju na snagu od 1.1.2017. i nisam kupio auto u ovom mjesecu po starim trošarinama jer bez obzira što pišu novinari po mom razmišljanju će auti pojeftiniti (barem ono što mislim kupiti) no možda krivo razmišljam pa će i meni poskupjeti, ali čemu se zamarati time.. hoćeš imati novi (ili noviji auto).. jbg, plati što država traži i gotovo.
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2016., 13:29   #25560
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

pa meni je sporno da u 2 mjeseca dam 800kn zagrebu, da ok, jedan je za 2016. jedan za 2017., al je meni osobno debilno, kad dođe registracija, osiguranje, ovaj porez, poprilična svota odjednom

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na