|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
(riješeno) ASRock B85M-HDS r2.0 - XFX RX470
Nemogu nikako dobit sliku sa grafičke sa hdmi-a, odnosno dobijem ovakvu sliku, kad spojim na matičnu slike imam, napajanje mi je sasvim solidno corsair vs550, vratim grafičku u stari komp radi bez problema, gdje grješim. PLS Help ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Probaj RAM prošetati po utorima, uzeti drugi hdmi kabel (ili dvi, dp?), spojiti na drugi monitor. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
|
Namam kabel za dvi/vga, samo sam prebacio kesk iz jednog utora u drugi, ali mene muči što ja kad grafu vratim u stari komp ona radi bez problema isto spojena na hdmi pošto mi monitor ima hdmi ulaz, zato meni nije jasno zašto u jednom kompu radi u drugom ne. Ovo su komponente ako igraju kakvu ulogu: Asrock b85m-hds r2.0 Intel i3 4170 Corsair vs 550 kingston 4gb ddr3 hyperx fury xfx rx 470
Sig-5 redova normalne veličine max ![]() Zadnje izmijenjeno od: nino. 02.12.2016. u 12:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Probaj staviti najnoviji BIOS na ploču ako več nisi http://www.asrock.com/mb/Intel/B85M-...wnload&os=BIOS |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Ne, na toj generaciji ploča mislim da je default samo da je PCIe primaran, ali da je integrirana svejedno enableana. Vidi u device manageru jel ti intel HD još tamo, mislim da bi trebala biti ukoliko je nisi disableao u BIOSu. I deinstaliraj intel drivere za grafu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Uvijek defaulte možeš vratiti s clear CMOS ukoliko te brine da li ćeš zaglaviti bez displaya. Imaš li kakav drugi monitor s kojim nova grafa radi preko npr DVIja? Da prvo namjestiš BIOS i sve, pa onda probaš uštekati ovaj Panasonic? Jedna stvar koja će mi nedostajati za ovakav troubleshooting od trenutne generacije grafičkih je definitivno dobri stari VGA DSUB konektor, taj je radio uvijek. Eventualno ako imaš 2 hdmi ulaza na Panasonicu, pa jedan kabel spojiš na hdmi matične, a drugi na hdmi grafičke, i ostaviš integriranu enableanu u BIOSu. Onda vidiš jel baca sliku na ikoji izlaz normalno. Ako ne baca, u BIOSU staviš da je primarna grafička integrirana. Spojiš Panasonica samo na integriranu pri čemu je nova grafička uštekana i dalje u komp. Digneš Windowse, instaliraš drivere za grafičku. Nakon reboota, vratiš BIOS na default i spojiš na Panasonica na grafičku. I onda vidiš jel radi.
~Fury of the dwarves runs deep. Zadnje izmijenjeno od: Frung. 02.12.2016. u 13:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ova slika iz uvodnog posta je odmah po paljenju (Bios) ili kasnije u winsima ? Koji model je taj Panasonic ? Svakako nabavi odg. DVI kabel, trebat će ti za defektaciju a možda i kao rješenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Slika je prije i poslije podizanja winsa, znači samo preko xfx mi je tako, kad spojim na matičnu imam normalnu sliku. Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
![]() |
#15 |
Moderator
|
Nisi napisao model tog Panadonic (monitora). Jel imaš mogućnost spojiti neki drugi monitor ili tv pa viditi jel i tu daje ovu krasnu sliku ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Čitam sad na jednom stranom forumu da matične od asrocka imaju mogučnost enajblanja dvije grafe one već ugrađene i externe, može to netko potvrditi da ima asrock matičnu? Ja sam na poslu pa još nemam tu mogučnost da vidim. Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
![]() |
#17 |
Moderator
|
Treba provjeriti, možda su preuzeli switching grafe rješenje kao kod laptopa, mada sumljam. U povratku doma "pokupi" neki DVI-D kabel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Ma nije tu Asrock poseban nešto, nego su od sandy generacije svi proizvođači omogućili paralelno integriranu i diskretnu grafičku. Prije je instalacija diskretne automatski gasila integriranu kompletno, a od sandy bridge generaciji je postojao paralelni rad te lucid virtu i korištenje video izlaza druge kartice i korištenje diskretne samo za intenzivne 3d poslove. Nisam siguran za AMD implementaciju doduše.
![]() |
#19 |
Premium
|
Problem riješen, za sada, sve radi neznam kako, ali radi. Hvala svima na pomoći.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|