|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|
Mikrotik, IP tunel i VPN
Molim pomoć u WIFI mreži imamo četiri Mikrotika sa tri pristupne točke ( AP) [IMG] ![]() Korisnici spojeni na pristune točne MT1, MT2 i MT3 imaju izlaz na internet preko pppoe- out1 na MT1. Kako SAMO JEDNOG korisnika sa MT2 preusmjeriti na internet izlaz na pppoe - out2 na MT4 ? Načuo sam nešto o IP tunel na Mikrotiku ali ne znam kako bih to složio. na MT1 i MT2 subnet 192.168.7.x služi za wifi linkove između ta dva MTa. na MT1 postoji i LAN1 na koji je spojen ADSL modem. na MT2, MT3 i MT4 subnet 192.168.6.x služi za wifi linkove između ta tri MTa. na MT4 postoji LAN2 na koji je spojen ADSL modem Hvala[IMG][/IMG] |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
Nisam neki expert za Mikrotik ali mozda source NAT - tocan IP koji ti treba > wlan 2 u Out Interface to bi ja mislim trebalo "usmjeriti" promet prema wlan 2 ... ili napravi virtual AP sa svojom IP pa routaj odvojeno promet do ADSL routera... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
CNE @ Verne global DC
Datum registracije: Feb 2015
|
Napravi mangle rule u MT2: IP > Firewall > Mangle Source IP - IP od korisnika Destination IP 0.0.0.0/0 Mark routing: ime kojom zelis oznacavat tu rutu * Nakon toga odes u IP > Route, Add new Route dest 0.0.0.0/0 gateway: ip adresa od MT4 routing mark: ime rute koje si odabrao * distance: 1 Takodjer MT 2 treba imat rutu do MT4 kako bi znao gdje se on nalazi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|