|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Sigurnost WIFI mreže / Win10
Je, znam, sigurnost u ovom slučaju je samo vic...no svejedno želim riješit problem il bar naći počinitelja. Naime u zadnjih par dana primjećujem da se svako malo netko sa nekim mobom spaja na moju WIFI mrežu. Promjenio lozinku za WIFI - na routeru, i dalje isto. Svako malo neki mob (dosad ih skužio 5 različitih) se pojavi u networks folderu u Win10 kao na slikama: https://goo.gl/OCtpK6 Router je Zyxel VMG 5313-B30A, promjenjena lozinka za ulaz u router, uključeno je filtriranje po MAC adresama i omogućen je pristup samo mojim uređajima (telka, lap i 2 moba). U isto vrijeme pak ne vidim iste te uređaje da Zyxel prikazuje kao da su spojeni na njega na njegovoj mrežnoj mapi. Jel to Win 10 nešto luduje ili me fakat neko zaj****a? Ako da - dali mogu nekako to pratiti , možda neki skener da prikazuje lokaciju po jačini signala tog uređaja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Provjeri da li u Windows 10 sharas sifre sa drugima. ![]() Sumnjam da bi ti netko isao probijati mrezu samo zbog mobitela. Sad sam vidio da to gledas u windowsima, jedino je relavantno sta se vidi na routeru da li je netko tada spojen ili ne.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Koliko vidim WIFI čičkarije ove od 10-etke su sve isključene. No ako se uređaji ne spajaju na WIFI mrežu zašto ih 10-tka vidi kao da su lokalni uređaji na mreži? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
spava mi se
Datum registracije: Nov 2013
|
Interesantan problem, Google kaže da ljudi imaju slične probleme još od Windowsa 8. Uredjaji nisu spojeni na router, ali su vidljivi u networku Nego, prodji komp sa spybot security beaconom pa vidi hoće li se i dalje pojavljivati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |