Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.08.2016., 14:30   #4561
karabaja
The Zappa

karabaja's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Da, čini se da je do 160 kuna. Hvala vam na odgovorima. Drugi put ću im poslati neki žblj račun na 10 dolara. Lopovčad parazitska.
Treba nam i TTIP i sa kinom.
karabaja je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2016., 09:51   #4562
prowler
Premium

prowler's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Treba mi savjet, uzeo sam neku elektroniku sa ebaya i uglavnom je neispravna. Kontaktirao sam prodavača i on se kune da je radilo...ali naravno, nema problema, refundirat će me. On predlaže da mu pošaljem poštom nazad paket a ćim mu dam tracking number da će me refundirati novac na paypal. Danas sam to misilo napraviti ali mi palo nešto na pamet.....Ono što me muci da li bi se ja trebao osigurati i ipak pokrenuti službeno "case" na ebayu. Dakle kliknuti "želim vratiti predmet iz razloga tog i tog" ili je i ovo ok? Strah me da ako mu recimo danas pošaljem bez otvaranja službeno "case-a" na ebayu da mi neće refundirati novac. A ako mi ne refundira a s obzirom da sam mu poslao predmet nazad da li u tom slucaju pušim? Dakle, slucaj da mu posaljem, a on mi ne refundira i prestane se javljati, ja pokrenem naknadno case i onda ispada kad me traze da upisem tracking number da je taj tracking number stariji od otvaranja "case-a"
S druge strane ne bi htio covjeku otvarati "case" ako će mu to donijeti nekih problema (nisam iskusan sa ebayom, pa ne znam) jer mi ovako djeluje skroz ok, a elektronika može i riknuti zbog neispravnog rukovanja poštara...
prowler je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2016., 09:58   #4563
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Pitaj ti njega jel on tebi poslao paket bez da si ti prvo uplatio .
Staro 15.09.2016., 10:16   #4564
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Citiraj:
Autor prowler Pregled postova
Treba mi savjet, uzeo sam neku elektroniku sa ebaya i uglavnom je neispravna. Kontaktirao sam prodavača i on se kune da je radilo...ali naravno, nema problema, refundirat će me. On predlaže da mu pošaljem poštom nazad paket a ćim mu dam tracking number da će me refundirati novac na paypal. Danas sam to misilo napraviti ali mi palo nešto na pamet.....Ono što me muci da li bi se ja trebao osigurati i ipak pokrenuti službeno "case" na ebayu. Dakle kliknuti "želim vratiti predmet iz razloga tog i tog" ili je i ovo ok? Strah me da ako mu recimo danas pošaljem bez otvaranja službeno "case-a" na ebayu da mi neće refundirati novac. A ako mi ne refundira a s obzirom da sam mu poslao predmet nazad da li u tom slucaju pušim? Dakle, slucaj da mu posaljem, a on mi ne refundira i prestane se javljati, ja pokrenem naknadno case i onda ispada kad me traze da upisem tracking number da je taj tracking number stariji od otvaranja "case-a"
S druge strane ne bi htio covjeku otvarati "case" ako će mu to donijeti nekih problema (nisam iskusan sa ebayom, pa ne znam) jer mi ovako djeluje skroz ok, a elektronika može i riknuti zbog neispravnog rukovanja poštara...
Otvori case svakako
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2016., 11:06   #4565
prowler
Premium

prowler's Avatar

ok hvala
Staro 24.09.2016., 15:20   #4566
suba
Vozi katru :))
Moj komp

Datum registracije: May 2003
Naručio sam sat vrijednosti 50 eura, i kako je kasnio, ja sam normalno otvorio dispute, i nakon nekog vremena mi je seller isplatio refund iako je obećao da će paket stići, samo da se njima vratio s pošte.
i stvarno, kroz par dana je sat došao i radi kako treba. Sad bi ja htio uplatiti čovjeku novce natrag, kad je stvarno ispalo da je fer i da me nije pokušao zavaljati..
Kako ide procedura? Htio bih to napraviti preko ebaya da negdje ostane evidentirano da je na kraju paket došao i da mogu ostaviti feedback.. Ili je to nemoguće i moram se dogovoriti direktno sa sellerom i samo njemu uplatiti na paypal?
suba je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2016., 16:07   #4567
buljaka
Premium

javis se selleru da je doslo i kazes da ces kupiti opet od njega ali da ne salje sada paket i ostavis mu feedback odmah

jesi morao carinu platiti? mozse link na sat
Staro 24.09.2016., 17:31   #4568
sapa
Registered User
Moj komp

sapa's Avatar

Datum registracije: Sep 2016
Citiraj:
Autor suba Pregled postova
Naručio sam sat vrijednosti 50 eura, i kako je kasnio, ja sam normalno otvorio dispute, i nakon nekog vremena mi je seller isplatio refund iako je obećao da će paket stići, samo da se njima vratio s pošte.
i stvarno, kroz par dana je sat došao i radi kako treba. Sad bi ja htio uplatiti čovjeku novce natrag, kad je stvarno ispalo da je fer i da me nije pokušao zavaljati..
Kako ide procedura? Htio bih to napraviti preko ebaya da negdje ostane evidentirano da je na kraju paket došao i da mogu ostaviti feedback.. Ili je to nemoguće i moram se dogovoriti direktno sa sellerom i samo njemu uplatiti na paypal?
Posto se ode radi o tom da ti kupljeno nije stiglo na vrijeme kao kupac ne moras se brinuti, ne biljezi se kao nikakav prekrsaj odnosno high risk buying na accountu ti. Dovoljno je da uplatis selleru preko paypala nazad novce ako zelis sve posteno odradit.

Zadnje izmijenjeno od: sapa. 24.09.2016. u 17:52.
sapa je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2016., 13:00   #4569
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
E ovako... imam kod sebe 300 eura. Imam jednu aukciju od 240 funti za platiti i račun u usd/eu kn s time da sa tekućeg ne mogu platiti paypal (vražja erste banka i maestro).
Koja mi je najbolja solucija za kupnju? staviti eure na račun? kupiti funte u mjenjačnici?
Kako oni konvertiraju u banci? euro to kn, pa kn to funte po njihovom tečaju koji je nepovoljniji od mjenjačnica ili?

Sad sam kao Ag008, gledam da ušparam lipice.
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2016., 14:02   #4570
suba
Vozi katru :))
Moj komp

Datum registracije: May 2003
Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova
javis se selleru da je doslo i kazes da ces kupiti opet od njega ali da ne salje sada paket i ostavis mu feedback odmah

jesi morao carinu platiti? mozse link na sat
Nekako me carina nije ulovila, više taj sat nema u ponudi taj seller, radi se o garmin forerunner 210..
vjerojatno ću ga onda kontaktirati mimo ebaya i platiti na paypal, ne bi mogao spavati da baš zavaljam čovjeka za 50 eura
suba je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2016., 14:42   #4571
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova
E ovako... imam kod sebe 300 eura. Imam jednu aukciju od 240 funti za platiti i račun u usd/eu kn s time da sa tekućeg ne mogu platiti paypal (vražja erste banka i maestro).
Koja mi je najbolja solucija za kupnju? staviti eure na račun? kupiti funte u mjenjačnici?
Kako oni konvertiraju u banci? euro to kn, pa kn to funte po njihovom tečaju koji je nepovoljniji od mjenjačnica ili?

Sad sam kao Ag008, gledam da ušparam lipice.
Postoji solucija da PayPal napravi konverziju (treba je odabrati u postavkama PP-a) ili banka. Banka će te oderati jer će pretvoriti valutu iz jedne u drugu (kod tebe GBP u EUR) tako da prvo funte prebaciti u kune, a onda te kune u EUR. Naravno, pri tome će uzeti najbolji kurs za sebe, a najgori za tebe.
Kod konverzije putem PP-a ćeš izgubiti malo, ali ne toliko kao kod banke.
Staro 25.09.2016., 21:52   #4572
sapa
Registered User
Moj komp

sapa's Avatar

Datum registracije: Sep 2016
Citiraj:
Autor suba Pregled postova
Nekako me carina nije ulovila, više taj sat nema u ponudi taj seller, radi se o garmin forerunner 210..
vjerojatno ću ga onda kontaktirati mimo ebaya i platiti na paypal, ne bi mogao spavati da baš zavaljam čovjeka za 50 eura
Ako si kupio sat preko GSP-a (global shipping programa) carina je uracunata u cijenu cim ga placas.
sapa je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2016., 23:17   #4573
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Postoji solucija da PayPal napravi konverziju (treba je odabrati u postavkama PP-a) ili banka. Banka će te oderati jer će pretvoriti valutu iz jedne u drugu (kod tebe GBP u EUR) tako da prvo funte prebaciti u kune, a onda te kune u EUR. Naravno, pri tome će uzeti najbolji kurs za sebe, a najgori za tebe.
Kod konverzije putem PP-a ćeš izgubiti malo, ali ne toliko kao kod banke.

Znači paypall je bolji.. ja sam uvijek mislio da je banka bolja.... lopine.

Thanks
Staro 26.09.2016., 09:09   #4574
buljaka
Premium

Citiraj:
Znači paypall je bolji.. ja sam uvijek mislio da je banka bolja.... lopine.

Thanks
Banka je puno bolja ako je račun u usd i kupuješ u usd. Ili eur u eur, ili multidevizni prepaid kao npr otp web prepaid . Paypal konverzija je ok samo u tvom slučaju
Staro 26.09.2016., 09:34   #4575
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Prije cca godinu dvije sam isprobavao te fore s konverzijama i ispadalo mi je jeftinije da mi banka radi konverziju. Najveće ušteda u dolarima, nešto manja u funtama, australskim i kanadskim dolarima. Mislim da je za USD bilo 4% razilike, a za ostale valute negdje oko 2-3%.
Staro 26.09.2016., 11:27   #4576
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Banka je puno bolja ako je račun u usd i kupuješ u usd. Ili eur u eur, ili multidevizni prepaid kao npr otp web prepaid . Paypal konverzija je ok samo u tvom slučaju
Nije. Paypall kuna to funta tečaj na 10 po paypalu.
Oderali me..... Hnb prodajni 8.71
Staro 26.09.2016., 11:43   #4577
buljaka
Premium

Nemoj gledati hnb. Hnb ne radi sa privatnim osobama. 8.85 je otp prodajni npr ali ako su ti 10 uzeli sranje je svakako
Staro 26.09.2016., 11:58   #4578
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Nemoj gledati hnb. Hnb ne radi sa privatnim osobama. 8.85 je otp prodajni npr ali ako su ti 10 uzeli sranje je svakako
Krivo gledao...

Exchange rate: 1 Croatian Kuna = 0.110440 British Pounds
Staro 26.09.2016., 12:09   #4579
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Ja imam u PBZ devizni, i imao sam u EUR i u GBP. Imao cca 50tak funti, i htio naručiti nešto vrijednosti cca 40tak funti. Nije mi htjelo primiti, dok nisam prebacio na EUR iz GBP (preko banke) i onda mi ebay tek prihvatio. Ima li neka caka da to prejebem ili?
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2016., 12:54   #4580
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Nema, defaultna valuta je EUR, ako si otvorio devizni u EUR. Cijelu komplikaciju su napravili s onime da ti se otvori nekakav podračun u drugoj valuti, ako napraviš konverziju na vlastiti devizni. Nešto sam tako uplaćivao u Bosnu i pretvorio USD (imam USD devizni) u BAM (KM) i htio platiti pa nije prolazilo. Zvao banku i rekli mi da se konverzija obavlja automatski, direktno s deviznog i da ne trebam ništa raditi po tom pitanju.

Dakle, ako ti je devizni otvoren u EUR, i imao si 50 EUR koje si pretvorio u GBP, na računu ti sad stoji 0 EUR i 44 GBP.

Naručiš nešto s deviznog računa i on ti želi skinuti EUR iznos, a ne može, jer mu stoji 0. Taj GBP iznos je vidljiv samo tebi... Glupo, ali tako je

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je online   Reply With Quote
Staro 26.09.2016., 13:06   #4581
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Kada sam otvarao devizni na PBZ-u su me pitali u kojoj valuti ga želim. Uzeo sam u EUR. Kupujem robu u raznim valutama i uvijek mi skinu eure s računa.
Iskreno, nikad se nisam zamarao konverzijom između valuta jer sam svjestan da gubim kako god okrenem.
Staro 26.09.2016., 13:09   #4582
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Niti ja se ne zamaram, ali imam mjenjačnicu i jednom je netko podvalio funte koje su izašle iz opticaja. Banka ti uzme neki postotak na to i kroz mjesec dana ti vrati pare na tvoj privatni račun (a ti daš svojih 50 GBP u posao da bi papiri štimali), tako da su mi vratili 49,xx GBP na devizni i otvorili novi devizni. Ništa, konvertao sam još jučer BGP -> EUR, ali me baš zanimalo. Hvala na odgovorima, dobro sam onda mislio. ...sada imam 50tak EURa viška, onako GBP nisam dirao, ovo će nestati u roku keks
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2016., 16:59   #4583
Mr.Ex.President
Torrent freek

Mr.Ex.President's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Iman ti ja 307€ na paypalu koje onako, stoje Pa ako ti to šta znači da smanjiš dramu sa uplatama/konverzijom javi, meni je svejedno...

CPU: AMD Ryzen 5 1600X MHz - cooling: Corsair H100x
MBO: MSI B450 Gaming Plus
RAM: 2x 8 GB DDR4 G.SKILL 3000 MHz (Aegis F4-3000C16D-16GISB)
VGA: Asus GeForce 970 4 GB STRIX
HDD: SSD Kingston 256 GB [KC400] || Toshiba 3 TB [DT01ACA300]
Case: NZXT S340 - Rear exhaust 120mm - 7V
PSU: Corsair RM550X 550W

Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga

CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2016., 17:20   #4584
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Autor Mr.Ex.President Pregled postova
Iman ti ja 307€ na paypalu koje onako, stoje Pa ako ti to šta znači da smanjiš dramu sa uplatama/konverzijom javi, meni je svejedno...
Već sam platio i za mene i za frenda.... Taman bi pokrilo jednu transakciju

Hvala na ponudi
Staro 26.09.2016., 17:22   #4585
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Meni je devizni račun u Erste u USD, te sam poslao mail Paypalu da mi sve transakcije odrađuje u USD pošto mi je i Visa kartica.
Cijena 20$, toliko mi i oduzme s deviznog.
Jeftnije je da banka za druge valute obračunava.
Staro 02.11.2016., 19:19   #4586
prowler
Premium

prowler's Avatar

Trebam naravno savjete nekog eksperta sa ebaya
Dakle, već duže tražim jedan laptop neispravan jer imam takav sa ispravnom pločom ali sa svim ostalim u teškom sranju pa sam mislio samo spojiti dva u jedno. I ima neki dan neki talijan prodaje takav neispravan i kaže da šalje samo u italiju ( kao i većina talijana). Ukratko ja ga zamolim može li za Hrvatsku on kaže ne, kratko. I već sam zaboravio na to ali danas mi stiže poruka da eto ako bi za toliko i toliko kupio sa poštarinom on bi prodao. Ja mu cak spustim i cijenu i dogovorimo se negdje između. Uglavnom talijan se prepao po mojoj procjeni jer je bilo ostalo nekih 8 sati do kraja aukcije a on je imao ponude samo nekih 20-ak eura a nije stavio zaštitu "reserve". Meni super ispalo jer je stvarno vrhunski laptop, pošalje mi on novi link sa "buy it now" i ja ga kupim i platima. Nakon toga prođe par sati i onako iz reda ja ga upitam kad misli poslati laptop i bez veze pogledam staru aukciju kad i ona i dalje ide. Pošaljem mu upitnik zašto nije zatvorena stara auckija i slično, on ne odgovara....I evo zavrsila aukcija ta stara ima par sati i tamo je naravno dobio 100 € veću ponudu nego sam mu ja kupio.

E sad ono što mene zanima jest, znam da sam zaštičen za novac, ali....nije mi samo fora dobit novac nazad, bas sam se radovao tom laptopu kako cu ga napokon sklepati... Jel se moze ista napraviti osim traziti povrat novca ako on odluci ga meni ne poslati nego tom drugom? znam mogu dati negativni feedback i jel to to? hvala!
Staro 02.11.2016., 21:25   #4587
Munjara
Beerman

Munjara's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
jok, samo feedback
Munjara je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2016., 01:56   #4588
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Ne radi se o ebay-u, ali da ne otvaram topik bzvz.. Gearbest, paket na 27$, plaćen 29.09., nije još stigao. Obično mi stigne u roku 15-20 dana. Postoji li način da po tracking numberu saznam gdje je? Kad sam naručivao budala zaboravio za carinu i sumnjam da je možda i kod njih zapelo?
Staro 09.11.2016., 02:14   #4589
Facelessone
Premium
Moj komp

Facelessone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Imaš tracking? Tipa RS11111111111CN? Ako imaš pogledaj na ips.posta.hr gdje se nalazi. Ali nemoj se brinuti previše, meni je danas došao paket poslan istog dana kao i tvoj. Božić dolazi, broj narudžbi se povećava, normalno je da ima kašnjenja u ovo vrijeme.

AMD Ryzen 7 5700X
BQ Pure Rock
MSI B450 Tomahawk Max
32GB (2x16GB) Fury Beast 3600MHz HX432C18FB2K2/16
MSI RX 6800XT GamingX Trio 16GB
500GB Crucial MX500
Fractal Define R4
Corsair HX850 Platinum
Logitech MX Master 3
Logitech MX Keys
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon 300/100 Mbps

CPU Intel i7-4810MQ
VGA nVidia GT730M 1 GB
RAM DDR3 16 GB 1600 MHz
SSD 500 GB Sandisk Ultra
Display 15.5" 3K HD IPS 2880x1620
LTE Modem
DVD-RW
9 cell battery
Napajanje 135 W
Windows 10 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

AMD Ryzen 5 7640HS
AMD RadeonT 760M
14" 2,8K, 120Hz
16GB RAM
1TB HDD
Windows 11 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

Xpenology DVA1622 @ DSM 7.1.1-42962 Update 4
H110M-DGS
Intel i3-7100
8GB RAM DDR4
WD Red 8TB
WD Purple 4TB
Seagate IronWolf 3TB
Seagate SkyHawk 6TB
Nanoxia Deep Silence 4
Seasonic X650 SS-650KM Gold

Facelessone je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2016., 12:38   #4590
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Imam samo: NL14757528913058
No ništa me nalazi na toj stranici, ma kuzim i nije mi problem cekati, ali ako je na carini me najvise brine.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na