|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2016
|
ECS z77h2-a2x Bios Flash
I tako idem flashat bios iz wondowsa i rece mi: ""please check if me_unlock is shorted"" nadjem taj unlock me na maticnoj i stavim Jumper na njega i idem opet pokrenit update i opet ista prica. Ima li itko kakvu ideju kako flashat bios nekako drugacije? Jer ovaj jedini nacin ne radi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Moraš uz to još nešto napravit, izvadit bateriju il tako nešto slično. Znam da ima procedura jer sam ja flashao isto ECS ploču pa je bilo kemijanje. Dal ti jumper sjeda dobro? Jesi siguran da stavljas jumper na dobro mjesto?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Prvo sam izvadio jumper sa cmosa is tavio i gije htjelo, a sad sam stavio kacavidu(sarafciger) umjesto jumpera i opet nece ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
![]() |
#5 |
Registered User
|
Ma znam za to sve ali nece. ne stavim Jumper nego stavim kacavidu i tako ih spojim ali nece. mada uopce ne znam da li mi zbog flasha ne radi nova graficka ili je do starog biosa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Znači taj jumper moraš staviti na ME_UNLOCK i ostaviti ga sve dok ne obaviš flešanje. Onda ugasiš komp, makneš taj jumper, clearaš CMOS, bootaš pa namjestiš postavke u BIOSu. A s kacavidom pretpostavljam da ne stojiš i držiš ga tako cijelo to vrijeme jel.
![]() |
#8 |
Registered User
|
Zato sta minje to zadnja sansa. Kupio sam gtx 1060 i nece da radi. Uopce nece da boota dok je ona spojena. Isto tako nece da boota kad je spojen gtx 970 a oce kad je spojena radeonka hd 5850. Pokusao sam sve sa jumperima i uvijek.ista prica. Iz dosa sa boot usbon javlja opet neki error. A iu windowsa s nekin prilogramima javlja da je file sizendifferent then bios bla bla bla. Nemoguje je flashat bios a ja ne vidin sta bi drugo moglo bit da ove dvije kartice ne rade a radeonka radi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|