|
|||||||||||
|
|
#24811 |
|
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Gore spomenute GE Sportlight su mi na bivšoj Astri G trajale oko godinu ipo. S time da su stalno bile upaljene, kad god je auto upaljen. Sada na Astri J ne rade stalno jer ima DRL ali vidjet ćemo koliko će potrajat. Za sada se drže god+. Obzirom da su 80kn/par ne bi mi bilo žao ni da ih mijenjam jednom godišnje. U dugim svjetlima(isto H7) imam te iste žarulje pa je lijepo ista boja kad odvalim duga.
|
|
|
#24814 |
|
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
|
|
|
|
|
|
#24815 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Da se tema malo odmakne od zarulja i zaruljica ![]() http://imgur.com/T4wuUHv http://imgur.com/ruVigBP http://imgur.com/wyJ7sgV http://imgur.com/QKzamXC http://imgur.com/0m6gs7k |
|
|
|
|
|
#24816 |
|
Premium
|
U Zg skoro da vise nema Golf III, stari Passat ili stare 3ice i 5tice bembure koja nema LED ili Xenon. Ove godine ce bit navise auti sa crknutim zaruljama na cesti do sad, bar ja imam taj dojam sad kad se vise vozim po mraku. Da vratim na temu ![]() |
|
|
|
|
|
#24817 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
ja naručio,za probu,je to legalno? http://www.ebay.com/itm/272116985758...%3AMEBIDX%3AIT a mogao sam prvo pitat pa.. ![]()
|
|
|
#24818 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Jučer sam bio na tehničkom i srušili su me zbog bijelih pozicija (na kraju su me ipak pustili kad sam objasnio da moram kod majstora jer sam ne mogu zamijeniti žarulje, ali sam obećao vratiti originalne čim prije)... dakle, kamere u STP su očitale da boja pozicije ne odgovara originalnoj koja mora biti blago žućkasta... sad je samo pitanje kako likovi s bijelim, plavim i sl. žaruljama prolaze tehnički?? |
|
|
|
|
|
#24820 |
|
spava mi se
Datum registracije: Nov 2013
|
Ne idu u STP koje imaju kamere koje prepoznaju boju pozicija. Kakva je to nova fora, meni tu nešto smrdi... Idem na vrbane već godinama i tamo to nemaju, tj prolazim uredno s bijelim led pozicijama |
|
|
|
|
|
#24821 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Ma lik mu je prodao pricu samo da ima opravdanje zasto ga gnjavi. Bijele smiju biti ali ne i plave i nema nikakvih kamera koje detektiraju boju zarulja haha. Poslano sa mog SM-G930F |
|
|
|
|
|
#24822 |
|
Premium
|
Ok, glup sam jer sam povjerovao ispisu iz računala na kojem je bio popis kontorliranih stavki i gdje je uz svjetla pisalo neispravno - boja ... e pa prošle godine u istoj STP nije toga bilo, jučer ima i sve se fotke, ispisi rezultata i dr. sad pohranjuju radi kontrole rada STP. I nije me lik gnjavio, dapače rekao bih da mu je bilo i neugodno kad je rekao da me mora srušiti zbog boje pozicije... |
|
|
|
|
|
#24824 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2015
|
Citiraj:
Kupio zimske, GoodYear UG9. Auto mi izgleda smješno, ali nema veze. Bolje 14 za 400kn po gumi, nego 15/16 za 500+ kn po gumi ![]() Ako netko zna neki webshop ili bilo kaj u okolici VŽ, gdje imaju "racing, turbo, mega ultra ćjuner" ratkape za cijenu ispod 200kn, neka linka. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#24825 | |
|
Premium
|
Citiraj:
vidjeti ces nagodinu da ti nece nista reci a ovo sto pose na papiru je on unio u komp. Njegova mjerenja i njegove napomene se ispisu na tome papiruPoslano sa mog SM-G930F |
|
|
|
|
|
|
#24826 |
|
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Dobro ljudi, u čem je fora? Zašto forsirat te bijele ili nedajbože plave žarulje? Ne vjerujem da je neka razlika u vidljivosti, već čisto neka jeftina estetika, wannabe xenon? Meni to baš loše izgleda kad vidim na nekom starijem autu plave lampice. |
|
|
|
|
|
#24827 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]() Obična žarulja u leći koju ta kamera na tehničkom "hvata" pod određenim kutem (bočno, odozgo, sa strane), izgledat će sa nijansama ljubičaste boje radi loma svjetlosti u leći. I što sad, auto je tehnički neispravan? |
|
|
|
|
|
|
#24828 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Ja ne forsiram plave, i meni je to ružno. Ja želim da mi svjetla budu bijela, kao i LED DRL koje imam serijski na autu odmah pored glavnih svjetala. |
|
|
|
|
|
#24830 | |
|
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
#24831 | ||
|
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
... no da, ispada da se ne mogu imati jer nisu tvornički predviđene LED žarulje (iako Pravilnik to nigdje ne spominje u tom obliku već samo da svjetlosna oprema mora biti tvornički ugrađena od proizvođača i da pozicije moraju biti bijele - nema ništa o nijansama bijele jer zapravo obične žarulje i nisu bijele već žute). Iako ne isključujem ni da se radi o samovoljnom tumačenju pravilnika lika iz STP jer me u istoj (zapravo u istu idem od kad sam auto kupio) prije par godina (iako je auto prije toga uredno godinama prolazio tehnički) htjeli srušiti zbog xenona jer na kućištu fara nisu našli nekakav TUV broj, a lik iz STP je bio uvjeren da 6L Ibize nisu imale tvornički ugrađene xenone... problem sam riješio računom od auta na kojem je bio popis dodatne opreme gdje su xenoni bili navedeni... odnosno što se tiče Pravilnika, možda postoji i kakva dopuna pravilnika za koju ja ne znam ili nitko ne zna osim njih iz STP. |
||
|
|
|
|
|
#24835 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
@Buljaka Po novom imaju kamere koje slikaju zarulje u farovima. Frend mi radi na STP, i dodjem ja sa Osram Blue intense zaruljama (koje su legalne, 4200K) na dugim svjetlima ali su izvana plave boje i on me podyebava da se na kameri vide plavo i da to ne moze proc. O reko jbte, pa kakve veze ima koje su boje zarulje, vec valjda kako svjetle. Ali eto, sad je tako. Na kratkim imam LED HB4 zaruljama na kratkim i to je sve ok. Spomenuo je i led rasvjetu za osvjetljenje tablice, kao da ni to ne prolazi. |
|
|
|
|
|
#24836 |
|
Premium
|
Te kamere su ispred auta i slikaju cijeli auto da se vidi da je auto prisutan i sl. Ne slikaju samo farove ali vidi se boja fara ali je neistina da zbog toga mora rusati jer na kameri ispadne drugacija nijansa uvijek i to nije mjerodavno. Drugi par carapa je sto na tehnickom rade debili koji ne znaju svoj posao i boje se suociti sa strankama pa izmisljaju price da zbog kamere moraju ovo moraju ono. Poslano sa mog SM-G930F |
|
|
|
|
|
#24837 |
|
Premium
|
O kakvom suočavanju s strankama pričaš? Pa ja u istoj STP (osim jedne godine kad nisam bio u prilici) idem na tehnički u istu STP... auto je full tehnički ispravan, redovito održavan u ovlaštenom servisu, nije nikad imao veću nezgodu pa da je popigan... i nema apsolutno nikakvog razloga da me svojevoljno ili zbog neke imaginarne norme ide rušiti na TP jer time riskira da izgubi korisnika koji desetljećima dolazi k njima i drugo namjernim rušenjem riskira pritužbu na rad STP... Zašto ne možeš prihvatiti činjenicu da je CVH ili tko već unazad godinu dana ili par mjeseci uveo još jednu budalaštinu kojom mlate po vozačima? |
|
|
|
|
|
#24838 |
|
Premium
|
Za zarulje nama seru vec 4 godine . Nije to nista novo ali slika nije razlog za raanje o zaruljama. Zbog toga te ne moze rusiti i tocka. Jbt sogor mi radi u josipovcu na tehnickom vec 11 godina i znam sto pricam i ako je njima kad kazu nekome ne mozete imati folije naprije pa pocne a daj pustite me nemojte mene sada zezati molim vas i sl. E onda on kae da se snimma sve i da ne moze a zapravo se ne snima naravno nego se lupi jedna fotka kao dokaz o pristupanju tehnickom pregledu a ne kao inspekcija zarulja jasnije?Poslano sa mog SM-G930F |
|
|
|
|
|
#24839 |
|
Premium
|
Novi auto presal blizu 400km i nije na na pol rezervoara.. Na 130-135 je na 2000rpm, potrosnja prosjecna 5.4 sa gradskom voznjom i autoputom. Bolje nego sam ockival, jos ce trosit manje od Megana. LED ujutro napravi dan na parkiralistu a duga su brutalna. |
|
|
|
![]() |
|
|