|
![]() |
#1 |
act of God
Datum registracije: Oct 2004
|
(riješeno) Novi zvučnici Genius SP-HF1250B cvrče
Dakle, kupio sam skoro sve novo i zvučnici zezaju. Radi se o zvučnicima Genius SP-HF1250B. Cvrče tu i tamo kako im šune, malo lijevo pa nekad malo desni, nekad glasnije... nekad tiše. Nekad ne cvrče. Ne ono kao kad mobitel zvoni blizu zvučnika nego baš ono neki šum, pucketanje koje bode u moždane. Dosta sam googlao ali ne mogu naći ništa a i umoran sam jer je bilo i 500 ostalih problema dok sam sve složio i windowse instalirao pa ako je netko imao sličan problem i zna riješenje - pomagajte. Prepotstavljam da su smetnje radi wi-fi antena koje su 5 cm od izlaza na matičnoj za zvučnike. Također je odmah pokraj svega uštekan i USB LTE modem jer se spajam preko mobilnog interneta pa se i to konta kao da je stalno mobitel pokraj zvučne. Zvučnici su gore na stolu, jedno metar od zvučne tj. kućišta. Inače su zvučnici vrlo dobri za te novce, ne izgledaju loše i zvuk je izvrstan. Ako imate bilo kakvu ideju sve isprobavam samo pucajte. Hvala!
![]() |
#2 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Probaj ih spojiti na neki drugi uredjaj u sobi bez modema i na drugom napajanju. Npr na mob, telku... Cisto da eliminiras utjecaj modema, strujne letve, audio izvora, kompa, podzemnih voda i sl.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Za početak spoji USB LTE modem preko kvalitetnog usb produžnog (cca 2 - 3 M), time ćeš pozicionirati modem da ima šta bolji prijem a ujedno ćeš ga odmakniti od kompa i zvučnika. Ovdje je prvenstveno problem (a i sam si to detektirao) šta je "previše toga" blizu i izaziva razne smetnje. Drugo je šta zvučnici nisu ni malo zaštićeni od em. smetnji, na žalost većina je takvih. Kad bi htio / mogao / smio radi garancije može se napraviti DIY modifikacija na način da sa unutarnje strane zaljepiš kuhinjsku Al foliju, pri tome pazeći da je dalje od pcb - a da ne napraviš kakav kratki spoj i sl. Čak ni ne mora biti sa svih strana nego tamo gdje možeš / gdje je slobodno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
act of God
Datum registracije: Oct 2004
|
Hvala svima, stavio sam lijevi zvučnik ispod stola a desni maknuo pola metra desno od monitora pa je sada sranje dosta manje ali opet postoji. Lagano bubnja ovaj dole lijevo ali ga ne čujem baš tj. dosta je tiho i navikao sam se. Naručio sam produžni USB kabel za LTE modem pa ću prvo to probati, nemam nažalost zvučnike gdje drugo spojiti trenutno da vidim je li i drugdje cvrče.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|