|
![]() |
#2221 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Aha. 470-tke bi i trebale imati normalan "stari" ddr5 bandwidth, a 480-tke taj novi ddr5 (koji je i na gtx 1070), znači ako je sapphire to stavio i na 470 to je bonus. Mada bi IMO radije msi gaming, pogotovo ako košta manje |
![]() |
![]() |
![]() |
#2224 |
Premium
Datum registracije: Jun 2016
|
imaju obe backplate , msi je malo prozračnija dok je nitro zatvorenija pa zrak izlazi jednim dijelom iza iz kucista , jednim prema hardu i s gornje strane par proreza. to bi eventualno moglo bit dobro da se ploca hladi i s gornje strane al vise je pitanje boja kod mene presudilo posto je komp crno i plavo ![]() btw slucaj moje 470 nitro kojoj su divljali ventovi , nakon zadnjeg updatea sam pobriso registry i trix je proradio vec tjedan dana sljaka ko beba. peak temp su cak pale u istoj igri na istim postavkama i do 10c ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2225 | |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Doom ćeš moći i bez toga ali Leisure suite Larry će svakako zahtjevati ovu opciju, za optimalan gameplay. ![]()
![]() |
![]() |
#2226 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
http://www.guru3d.com/articles_pages..._review,2.html Ajde da se i to riješilo ;P |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2228 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2016
|
Citiraj:
if u are straight go for backplate! ![]() Sent from my NOA_VIVOse using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2229 | |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
![]() Proda sam gtx 780 i još se dvoumim s čime "sajdgrejdat" komp, tom istom RX 470 Nitro ili s gtx 1060 3gb (Gainward dual vent model za 1666kn - popust u Linksa) hmmmmm Nekako više naginjem Sapphire 470-tki - dulja gara, bekplejt, freesync, dx12 performanse, više memorije, nema jamstvene naljepnice i ono najvažnije imam već dugo yebene tikove od "Display Driver Stopped Responding and Has Recovered" (čak i nakon OS reinstalacije) Naravno izbjega bi verzije sa stock kulerom ili jednim ventom (npr. XFX RX 470) S istim windozama i bivšom Gainward gtx 760 je radilo sve podmazano u igrama -.-
![]() |
![]() |
#2230 |
Guest
|
opet to 4 vs 8gb, neki ovako neki onako, za 1920x1080 i future proof 4-5god ima li smisla preko 4gb? tko je ono govorio nedavno o dodatnim grafickim opcijama prelaskom sa 4 na 8gb? o kojoj se rezoluciji radilo? |
![]() |
![]() |
#2231 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Doom trazi 5gb vrama, meni je isto i na 1680x1050 rezi pokazivao tako da nemos nightmare/ultra podesit bez obzira. Mogu rec sa 280X 3gb na toj rezi novi battlefield 1 je radio 40ak fps na medium detaljima i bas sam promijenio monitor i sad na 2560x1080 moram igrati na low da odrzim isti frejmrejt. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2232 | |
Premium
|
Citiraj:
AL ono što je sigurno je da igre neće težiti smanjivanju zahtjeva nego povećanju ;P |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2234 |
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
Nisam ja uzeo ![]() ![]() Igram samo 3-4 igre koje nisu baš jako zahtjevne, a ne patim ni na ultra-super-duper detalje, nego nek je Very High i onda koliko ide s ostalim AA/AF/FXAA/blabla. Mislim da ću nadograditi kad će doći HBM2 mainstream grafičke(godina i pol možda...). Ovo je dosta teška odluka s Gainward GTX 1060 3GB vs. RX 470 Nitro. 1060ica je u prosjeku svakako jača na 1080p, ali dugoročno: 1 god. manje garancije, slabije se snalazi u DX12, VRAM bi mogao biti problem(iako je 'samo' 1GB razlike), upitna podrška nVidie kad izađe nova serija/arhitektura, and it's Gainward ![]() Obje su dosta jače od GTX 780... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2235 |
Premium
|
Evo malo o Freesyncu ![]() https://www.youtube.com/watch?v=f83N6mxAuQk i najbolje, isti monitor Freesync vs GSync 160$-200$ razlike ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2236 | |
Aiden Fierce
Datum registracije: Jan 2016
|
Citiraj:
Pa kad kontroler košta $150 msn
![]() |
![]() |
#2237 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Usporedba je glupa, i zdravoseljački nema đabe ni u stare babe... Probao sam SVE, i freesync, i vsync, i adaptive sync i novi fast sync i jedino što valja je G-SYNC. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2239 |
Aiden Fierce
Datum registracije: Jan 2016
|
![]() |
#2241 | |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() Eto da pogledate "ISTU" stvar... malo je dublje od sličnog... Zaboravite gaming ispod 35fpsa sa freesyncom bez stuttera i artifakta ![]()
Bez potpisa. Zadnje izmijenjeno od: RaneZ. 10.09.2016. u 13:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2242 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Al zato dežurni hejter je uvijek tu da sije svoje bisere i pljuje po nvidiji. Taj profil ljudi ne kužim...ono priča o nečem što ne kuži i onda to prosipa drugima i uvjeren je da je neki mudrac. Bolje bi mu bilo da neku školu upiše il tečaj pa mu 200€ nebi bilo puno dat za nekaj kaj je bolje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2243 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ne tvrdim da nije tako ali to onda znači da su svi ovi freesync monitori promašena tehnologija i propali slučaj? Ne bi li to onda trebalo malo ozbiljnije razglasiti i upoznati ljude da ne pucaju u prazno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2246 |
Vršni visioc
|
O Boze sveti. Jedan dan me ispljuju jer sam picajzla i zelim preko 100fps, drugi dan neko napiše da je njemu 25 super... odlučite sami sto vam je dobro ![]() I proguglajte čemu uopće služi g-sync a čemu freesync. DA, sa g-syncom su igre IGRIVIJE puno puta ispod 40 fpsa. G-sync dupla framove (zato i ima hardware buffer od 768mb). OSOBNO, kod 35-40fpsa imam filing da sam na 60fpsa. Dojam je takav. Na 25 je dojam kao na 40. I NE, freesync nije promašena tehnologija ![]() Nevoljko pejstam negativne stvari protiv bilo koje kompanije no kako nekolicina to radi na dnevnoj bazi: Fereesync vs g-sync ghosting
![]() |
#2249 | |
Vršni visioc
|
Citiraj:
Sad se zna da je "zeleno" skuplje općenito. Samo su trenutno glupe i osporive tvrdnje da je ISTO a skuplje. Da bi efekt radio trebaju GPU i monitor biti zajedno kao par. Nvidia je to rješila sa hardware modulom da eliminira i monitor i gpu zajebanciju. AMD to radi na način da drajver mora reć grafi i monitoru što da radi i kako. To je već prva razlika. Logično je da taj komad košta (100tinjak $ + licence bla bla). Ja bi isto bio najsretniji da ne košta ništa i još da se zove g-spot sync ![]()
Bez potpisa. Zadnje izmijenjeno od: RaneZ. 10.09.2016. u 15:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|