Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.09.2016., 21:37   #23821
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor rodney Pregled postova
... Dakle 2-3 tisuće kuna mjesečno me ispadne auto sa svim troškovima. Jesam lud ako mislim da sam se za te nofce mogao vozit u novom autu?...
Naravno da si mogao... za te novce si možeš priuštiti novu Vitaru FWD s osnovnim paketom opreme (koja je ipak bolja nego kod ulaznih modela kompaktne klase).

Evo jedan od rijetkih prikaza početne verzije: https://www.youtube.com/watch?v=Y_pCAC2fDr8

Što se tiče održavanja, po pročitanom, korisnici navode redovne godišnje servise od oko 750 kn i potrošnju od 6-7 lit... e sad, da li ćeš ga skršiti ili će netko tebe skršiti na to nemaš utjecaja no što se tiče pouzdanosti Suzukijeve mehanike ne bi trebalo biti nikakvih problema uz redovno održavanje... godinama.

I ne mora biti Vitara, nju sam naveo kao primjer... ali napisao sam prije par stranica ove teme da je bolja nova Dacija od polovnog razvikanog auta s 200000+ km.

Zadnje izmijenjeno od: bertone. 04.09.2016. u 21:59.
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2016., 22:07   #23822
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Dakle xsara preko sysa uzeta 79k km, 2004. 1.4i. Za mene i dragu dosta. Da, 10 000kn ispala, 600kn porez i 800kn servis.
e da nismo se čuli kasnije... jel oke auto na kraju i bilo sve kako je rečeno oko onih sitnica?

ma to je bio deal stoljeća, još mi žena jebala mater što nisam njoj reko prvoj
syss je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2016., 23:51   #23823
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Rodney. Da si pola tog stavio na papir (a moglo bi se vidjet kaj je za zamjenu) mogao si ic na noviji i bolji auto. Kupnja novog je po meni preskupa igra. Nac rabljeni star 2-3 god koji jos ima tvornicko jamstvo i mozda manje km. Najbolje od vracenih sa lizinga (3 god) jer se na njima rade servisi po papirima.
Puno manje love a opet super auto, ipak ima jos ljudi koji cuvaju aute iako ih vracaju (na stranu penali).

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2016., 07:29   #23824
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
e da nismo se čuli kasnije... jel oke auto na kraju i bilo sve kako je rečeno oko onih sitnica?

ma to je bio deal stoljeća, još mi žena jebala mater što nisam njoj reko prvoj

Motor je super i limarija nema hrđe. Nema grešaka na kompu, nisam ni pakne morao mijenjati. Samo filtere, ulje, neki stabilizator i sajle ručne.

Moram još centralno riješiti, drugo je ok. Autić je ok, za tu lovu je jeben. Sic je susjed popravio - đabe.

Dužan sam gablec.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2016., 09:20   #23825
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
sad kad si javno gablec spomenuo onda znaš da si proper dužan

ajd drago mi baš da je sve oke ispalo, a 800kn za dotjerat rabljeni je fakat kikiriki money.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2016., 09:53   #23826
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
gilbert, jeben je to deal ispao. da sam taj tren imao lovu uzeo bi ga sebi
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2016., 10:02   #23827
M.Vlahovic
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Da vas priupitam nešto. Možda na kraju ni ne bude pitanje, samo razmišljam na glas. Nwm. Dakle malo si računam koliko stvarno auto košta - daklem eksploatacija istog. Računam na svom primjeru, dakle ja sam prije nekih dvije i pol godine kupio polovnog focusa karavana, 2001.g., za nekih 20000 kn. Napravio sam odmah mali i veliki servis (kanalni i zupčasti remen, kuplung set, semerinzi radilice, bregaste osovine, dihtung poklopca ventila, vodena pumpa...). Napravio sam još dva mala servisa cca svakih 10-12 tisuća km. Komplet zimskih, komplet ljetnih + čelične felge. Daklem što god sam znao da treba, popravljao sam odmah, ne bi li mi ta kanta potrajala koju godinu. Sad opet imam problema s kuplungom, možda i mjenjačem. Zadnjih tri četiri mjeseca me zaredalo par popravaka (otišao alternator, pa desna kugla i spona, te zamijenio blatobrane prije rege jer su zarđali). Još me neki balavander slupao u 12. mjesecu (nije stao na stop, totalka na mom, njegovom i još jednom parkiranom autu, dok je drugi parkirani imao samo bull bar i haubu spiganu ), te popravke nisam ni računao jer ih je čak pokrilo osiguranje.

Da skratim malo priču, napravio sam 35000km, a potrošio ukupno 45552 kn, ne računajući gorivo, registraciju i osiguranje. Recimo da bih ga mogao prodat za 10000kn, ispadne oko kunu kilometar. Dakle 2-3 tisuće kuna mjesečno me ispadne auto sa svim troškovima. Jesam lud ako mislim da sam se za te nofce mogao vozit u novom autu? Dvoumim se bi li se ovog rješio i potražio "bolji" primjerak nekog polovnog karavana, ili da stisnem dupe i uzmem novog kompakta? Nešto tipa kia ceed ili i30. Sviđaju mi se i karavanske verzije istih, ali novi s dizel motorima su oko 130K, to mi je previše. Po oglasniku se da nać lijepih auta za 10ak tisuća €, ali se bojim da nebih opet ubo prstom u go*no. Znam da ima milijun primjera di su ljudi imali probleme s novim autima, kao i primjera di su stari polovni auti obišli ekvator još desetak puta, ali eto nemam pojma šta da radim.
Znam da će bit pobornika i jednog i drugog i trećeg, malo razmišljam na glas, možda mi baš to što kažeš pomogne....
ja sam isto jednom računao za ovo što ja vozim, i ispadne kunu kilometar sa gorivom i registracijom/osiguranjem, naravno sa servisima i uračunatim padom cijene

ali ne kužim u šta si ti uspio uložiti 45 000 kn ???
i ako si već toliko uložio onda bar amortiziraj to vožnjom sljedećih 10 godina a ne nekome poklonit toliki trud i ulaganje, i nadaj se da te neće zadesit opet nevolja, možda koji očenaš zdravomarijo
M.Vlahovic je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2016., 15:10   #23828
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
To je ukupna cijena auto+ulaganja..Novi bi te ispao najmanje 4 puta skuplje i to, ako bi kupovao jeftiniji (cirka 10t€)..Najisplativija bi bila kupnja auta od 1000€, predpostavkom da za nižu cifru nemožeš kupit auto.
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2016., 18:18   #23829
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Rodney. Da si pola tog stavio na papir (a moglo bi se vidjet kaj je za zamjenu) mogao si ic na noviji i bolji auto.
Kad sam ga kupovao, bio je upitan samo potisni ležaj. To sam odmah zamjenio, dakle kuplung set, i veliki servis, jer mislim da je to nužno kod kupovine takve krame. Idućih godinu dana nije pokazao nikakav problem, tako da ne znam u koju kristalnu kuglu sam trebao gledat.

Citiraj:
Autor M.Vlahovic Pregled postova
ali ne kužim u šta si ti uspio uložiti 45 000 kn ???
i ako si već toliko uložio onda bar amortiziraj to vožnjom sljedećih 10 godina a ne nekome poklonit toliki trud i ulaganje, i nadaj se da te neće zadesit opet nevolja, možda koji očenaš zdravomarijo
Skupilo se. Računaj odmah 20000 auto, pa taj veliki servis je bio 6-7K, pa sam kupio komplet ljetnih guma, pa komplet zimskih + čelične felge (računao sam da se felge isplate nakon 2 god samo na montažu). Pa je stari krnuo gumu u rinzol pa sam kupio dvije nove da kupim par. Prije tri mjeseca mi je otišao alternator, 100€, pa sam si kupio thule krovni nosač 1000 kuna (stvarno mi treba), pa dva redovna servisa, 450 kuna ležaj i senzor abs-a u zadnjem desnom kotaču, pa OPET kuplung prošli tjedan.. Pa katalizator trul, polovni 600kn. Sakupilo se. Ja sam ga stvarno imao namjeru "držat", i zato sam sve to i ulagao, ali pišem svaki trošak, i računica mi se ne sviđa. Tehnički je prošao bez kuverte, ali to mene košta puno previše.

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2016., 19:12   #23830
acmevagabundo
Premium

Datum registracije: Jul 2015
Ne možeš to tako računat. Da ti je bio i novi auto morao bi kupiti zimske gume, thule, ići na redovne servise, stari bi ti krnuo gumu u rinzol. Tako da sad ja ne vidim da si puno potrošio zato jer je auto polovni. U polovni se treba ulagat, ali ovo što navodiš meni ne izgleda kao značajni trošak jer je auto polovno, bez obzira što ti se ne sviđa pogled na troškove.
acmevagabundo je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2016., 19:18   #23831
i-man
Premium
Moj komp

i-man's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ako slučajno netko treba Goodyear Ultragrip 9, 195/65/15, nove, nevožene. DOT 3514, 4 kom, možemo složiti dobru cijenu
i-man je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2016., 19:45   #23832
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Kad sam ga kupovao, bio je upitan samo potisni ležaj. To sam odmah zamjenio, dakle kuplung set, i veliki servis, jer mislim da je to nužno kod kupovine takve krame. Idućih godinu dana nije pokazao nikakav problem, tako da ne znam u koju kristalnu kuglu sam trebao gledat.

Skupilo se. Računaj odmah 20000 auto, pa taj veliki servis je bio 6-7K, pa sam kupio komplet ljetnih guma, pa komplet zimskih + čelične felge (računao sam da se felge isplate nakon 2 god samo na montažu). Pa je stari krnuo gumu u rinzol pa sam kupio dvije nove da kupim par. Prije tri mjeseca mi je otišao alternator, 100€, pa sam si kupio thule krovni nosač 1000 kuna (stvarno mi treba), pa dva redovna servisa, 450 kuna ležaj i senzor abs-a u zadnjem desnom kotaču, pa OPET kuplung prošli tjedan.. Pa katalizator trul, polovni 600kn. Sakupilo se. Ja sam ga stvarno imao namjeru "držat", i zato sam sve to i ulagao, ali pišem svaki trošak, i računica mi se ne sviđa. Tehnički je prošao bez kuverte, ali to mene košta puno previše.
To nisu nikakvi troskovi za polovni auto.
Citiraj:
Autor acmevagabundo Pregled postova
Ne možeš to tako računat. Da ti je bio i novi auto morao bi kupiti zimske gume, thule, ići na redovne servise, stari bi ti krnuo gumu u rinzol. Tako da sad ja ne vidim da si puno potrošio zato jer je auto polovni. U polovni se treba ulagat, ali ovo što navodiš meni ne izgleda kao značajni trošak jer je auto polovno, bez obzira što ti se ne sviđa pogled na troškove.
Kao sto i pise evo vagabundo, to ti spada pod normalno amortiziranje auta. Da si kupi i ganc novi prakticki bi imao 80% iste troskove. Dobro si i kupio.
A za kuplung, promijeni stil voznje ili nauci saltati kako treba jer nesto definitvno radis krivo.

Sent from my SM-N920W8 using Tapatalk
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2016., 20:09   #23833
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Ovi ne da ne vide znakove, nego ne vide ni policiju odmah iza/pored njih. Biseri na kvadrat . https://www.youtube.com/watch?v=2tF0...mzMMs0CzPBNeQ6

On topic:
Čujem nekakav čudan zvuk dok je auto hladan. Kao da Rupčić svira svoje bongose. Golf 5 1,9 tdi. Jel to dvomaseni spreman za promjenu?
Kad stisnem kvačilo, nestane zvuk, a kad izbacim iz brzine i pustim kvačilo, opet Rule svira bongose. Molim za savjet. Preko 3k kn je dvomaseni pa nisam baš željan promjene.
Staro 05.09.2016., 21:26   #23834
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Ovi ne da ne vide znakove, nego ne vide ni policiju odmah iza/pored njih. Biseri na kvadrat . https://www.youtube.com/watch?v=2tF0...mzMMs0CzPBNeQ6

On topic:
Čujem nekakav čudan zvuk dok je auto hladan. Kao da Rupčić svira svoje bongose. Golf 5 1,9 tdi. Jel to dvomaseni spreman za promjenu?
Kad stisnem kvačilo, nestane zvuk, a kad izbacim iz brzine i pustim kvačilo, opet Rule svira bongose. Molim za savjet. Preko 3k kn je dvomaseni pa nisam baš željan promjene.
Prije potisni ležaj...
Staro 05.09.2016., 21:30   #23835
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Prije potisni ležaj...
Koji potisni? Od kvačila?
Zaboravio sam napomenuti i da trese kad idem u rikverc, a ponekad i unaprijed u prvoj.
Staro 05.09.2016., 21:34   #23836
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Druk lezaj bit ce
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2016., 21:35   #23837
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
Druk lezaj bit ce
Koliko to košta sa izmjenom?
Ne želim "name names", ali žena je počela voziti golf ove godine na posao .
Staro 05.09.2016., 21:36   #23838
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Citiraj:
Zaboravio sam napomenuti i da trese kad idem u rikverc, a ponekad i unaprijed u prvoj.
Da, od kvačila... dvomaseni bi trebao lupiti kad se naglo otpusti gas
Staro 05.09.2016., 21:36   #23839
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
meni je tresao kod kretanja, pogotovo na hladan motor, onako zavibrira ko traktor

zamjenio sam dvomaseni + set kvačila+ potisni ležaj - to se sve u komadu mijenja zajedno
Staro 05.09.2016., 21:39   #23840
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Thx dečki na potvrdi. Mislio sam da je to, ali nadao sam se da nije. Baš kao traktor zavibrira pri kretanju.
E, sada. Jel se tako mogu voziti mjesec/dva ili mi prijeti kalvarija?
Staro 05.09.2016., 21:42   #23841
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

na žalost dvomaseni ti je, ja sam prošao 3 servisa i razne meštre nadajuć se da nije to, možda dizne možda ovo možda ono - kita, najgore je otišlo

poprilično skup trošak me ispao, popne se i do 1000€
Staro 05.09.2016., 21:44   #23842
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Za Seat je komplet set kvačila, potisni i rad cca 2.700 kn kad su one 4+ godina akcije, a imaš to i za Golfa pa baci oko na njihove stranice... e koliko je još dvomaseni nemam pojma
Staro 05.09.2016., 21:47   #23843
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Zubak neostar me koštalo 5400 sa garancijom godinu dana. Ovlašteni original 12000 kn
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2016., 21:47   #23844
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
na žalost dvomaseni ti je, ja sam prošao 3 servisa i razne meštre nadajuć se da nije to, možda dizne možda ovo možda ono - kita, najgore je otišlo

poprilično skup trošak me ispao, popne se i do 1000€
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Za Seat je komplet set kvačila, potisni i rad cca 2.700 kn kad su one 4+ godina akcije, a imaš to i za Golfa pa baci oko na njihove stranice... e koliko je još dvomaseni nemam pojma
Da. Morati ću. Nije mi frka tako voziti, ali ne želim da mi se ženi nešto desi. Drugi auto mogu kupiti, ali ženu ne.
Kako stvari stoje, ništa od garaže i pečenjare ove godine, nego popravak i nove zimske gume. Nikako na zelenu granu.
A, možda ga i ostavim da miruje malo. Clio je još uvijek sipaj-i-vozi .

Sada će brzo zahladiti pa će opet voziti clio . Golf vozi samo zbog klime i problema sa srcem.
Šalu na stranu, prethodno je bila rasprava o isplativosti novo vs polovno. Svaki auto je rupa bez dna, jedino što novi ima time delay.

Dodatno na rupu bez dna, promijenio sam set ljetnih guma i diskove i pločice. Sada ide preko 1000km po rezervaru, a prije jedva 800. Gotovo sve gradska vožnja.
Staro 05.09.2016., 21:48   #23845
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

gle nebude ti niš žena ugrožena radi ovog, to kaj zatrza je sve kaj se može tesit afaik, tak da oko toga nema brige

al nervira, e sad dal nervira da daš tolke pare da ne nervira je pitanje
Staro 05.09.2016., 21:54   #23846
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Citiraj:
gle nebude ti niš žena ugrožena radi ovog, to kaj zatrza je sve kaj se može tesit afaik, tak da oko toga nema brige

al nervira, e sad dal nervira da daš tolke pare da ne nervira je pitanje
Odgovor je NE . Glavno da se neće ništa razletiti dok ona vozi.
Staro 05.09.2016., 22:11   #23847
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

neće, dapače čak joj možeš reć da ona krivo pušta kuplung (kvačilo, spojku, kak god već zovete to) i da je to zato jer je žena win win situacija
Staro 05.09.2016., 22:13   #23848
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Citiraj:
neće, dapače čak joj možeš reć da ona krivo pušta kuplung (kvačilo, spojku, kak god već zovete to) i da je to zato jer je žena win win situacija
Rekao sam joj da malo digne gas i da je to to. Clio ima samopodesivo kvačilo koje hvata na pola, a golf odmah. Glavno da joj se ništa neće desiti. To mi je najbitnije. Jebeš novce. Iako ih nemam.
Staro 05.09.2016., 22:25   #23849
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Nije Opel pa da ce se samozapalit

Meni auto trese kada se zagrije. 3 cilindra 800 kubika.
Znam da je normalno dok je hladan, al dok je zagrijan nisam jos cuo.
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2016., 09:53   #23850
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Nije Opel pa da ce se samozapalit
Ne budi tak siguran

Svjedočio sam spontanom zapaljenju Ibize mk2 ovaj vikend. Dolazi svadbena povorka, žena staje s autom, gasi ga i u tom trenutku osjetiš miris i kreće dim.

Iz čista mira...

Nekakve komade plastike su vatrogasci čupali ispod poklopca motora kasnije, ali nas je policija brzo rastjerala pa nismo vidjeli o čemu se točno radi.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore