|
![]() |
#23821 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Evo jedan od rijetkih prikaza početne verzije: https://www.youtube.com/watch?v=Y_pCAC2fDr8 Što se tiče održavanja, po pročitanom, korisnici navode redovne godišnje servise od oko 750 kn i potrošnju od 6-7 lit... e sad, da li ćeš ga skršiti ili će netko tebe skršiti na to nemaš utjecaja no što se tiče pouzdanosti Suzukijeve mehanike ne bi trebalo biti nikakvih problema uz redovno održavanje... godinama. I ne mora biti Vitara, nju sam naveo kao primjer... ali napisao sam prije par stranica ove teme da je bolja nova Dacija od polovnog razvikanog auta s 200000+ km. Zadnje izmijenjeno od: bertone. 04.09.2016. u 21:59. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23822 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
ma to je bio deal stoljeća, još mi žena jebala mater što nisam njoj reko prvoj ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23823 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Rodney. Da si pola tog stavio na papir (a moglo bi se vidjet kaj je za zamjenu) mogao si ic na noviji i bolji auto. Kupnja novog je po meni preskupa igra. Nac rabljeni star 2-3 god koji jos ima tvornicko jamstvo i mozda manje km. Najbolje od vracenih sa lizinga (3 god) jer se na njima rade servisi po papirima. Puno manje love a opet super auto, ipak ima jos ljudi koji cuvaju aute iako ih vracaju (na stranu penali).
![]() |
#23824 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Motor je super i limarija nema hrđe. Nema grešaka na kompu, nisam ni pakne morao mijenjati. Samo filtere, ulje, neki stabilizator i sajle ručne. Moram još centralno riješiti, drugo je ok. Autić je ok, za tu lovu je jeben. Sic je susjed popravio - đabe. ![]() Dužan sam gablec. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23827 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
![]() ali ne kužim u šta si ti uspio uložiti 45 000 kn ??? i ako si već toliko uložio onda bar amortiziraj to vožnjom sljedećih 10 godina a ne nekome poklonit toliki trud i ulaganje, i nadaj se da te neće zadesit opet nevolja, možda koji očenaš zdravomarijo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23828 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
To je ukupna cijena auto+ulaganja..Novi bi te ispao najmanje 4 puta skuplje i to, ako bi kupovao jeftiniji (cirka 10t€)..Najisplativija bi bila kupnja auta od 1000€, predpostavkom da za nižu cifru nemožeš kupit auto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23829 | |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
Skupilo se. Računaj odmah 20000 auto, pa taj veliki servis je bio 6-7K, pa sam kupio komplet ljetnih guma, pa komplet zimskih + čelične felge (računao sam da se felge isplate nakon 2 god samo na montažu). Pa je stari krnuo gumu u rinzol pa sam kupio dvije nove da kupim par. Prije tri mjeseca mi je otišao alternator, 100€, pa sam si kupio thule krovni nosač 1000 kuna (stvarno mi treba), pa dva redovna servisa, 450 kuna ležaj i senzor abs-a u zadnjem desnom kotaču, pa OPET kuplung prošli tjedan.. Pa katalizator trul, polovni 600kn. Sakupilo se. Ja sam ga stvarno imao namjeru "držat", i zato sam sve to i ulagao, ali pišem svaki trošak, i računica mi se ne sviđa. Tehnički je prošao bez kuverte, ali to mene košta puno previše. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23830 |
Premium
Datum registracije: Jul 2015
|
Ne možeš to tako računat. Da ti je bio i novi auto morao bi kupiti zimske gume, thule, ići na redovne servise, stari bi ti krnuo gumu u rinzol. Tako da sad ja ne vidim da si puno potrošio zato jer je auto polovni. U polovni se treba ulagat, ali ovo što navodiš meni ne izgleda kao značajni trošak jer je auto polovno, bez obzira što ti se ne sviđa pogled na troškove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23832 | ||
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
A za kuplung, promijeni stil voznje ili nauci saltati kako treba jer nesto definitvno radis krivo. Sent from my SM-N920W8 using Tapatalk |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#23833 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ovi ne da ne vide znakove, nego ne vide ni policiju odmah iza/pored njih. Biseri na kvadrat ![]() On topic: Čujem nekakav čudan zvuk dok je auto hladan. Kao da Rupčić svira svoje bongose. Golf 5 1,9 tdi. Jel to dvomaseni spreman za promjenu? Kad stisnem kvačilo, nestane zvuk, a kad izbacim iz brzine i pustim kvačilo, opet Rule svira bongose. Molim za savjet. Preko 3k kn je dvomaseni pa nisam baš željan promjene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23834 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23835 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23837 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23838 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23839 | |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
zamjenio sam dvomaseni + set kvačila+ potisni ležaj - to se sve u komadu mijenja zajedno
![]() |
![]() |
#23840 |
Premium
|
Thx dečki na potvrdi. Mislio sam da je to, ali nadao sam se da nije. Baš kao traktor zavibrira pri kretanju. E, sada. Jel se tako mogu voziti mjesec/dva ili mi prijeti kalvarija? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23841 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
na žalost dvomaseni ti je, ja sam prošao 3 servisa i razne meštre nadajuć se da nije to, možda dizne možda ovo možda ono - kita, najgore je otišlo poprilično skup trošak me ispao, popne se i do 1000€
![]() |
#23843 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Zubak neostar me koštalo 5400 sa garancijom godinu dana. Ovlašteni original 12000 kn ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23844 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Kako stvari stoje, ništa od garaže i pečenjare ove godine, nego popravak i nove zimske gume. Nikako na zelenu granu. A, možda ga i ostavim da miruje malo. Clio je još uvijek sipaj-i-vozi ![]() Sada će brzo zahladiti pa će opet voziti clio ![]() Šalu na stranu, prethodno je bila rasprava o isplativosti novo vs polovno. Svaki auto je rupa bez dna, jedino što novi ima time delay. Dodatno na rupu bez dna, promijenio sam set ljetnih guma i diskove i pločice. Sada ide preko 1000km po rezervaru, a prije jedva 800. Gotovo sve gradska vožnja. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#23845 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
gle nebude ti niš žena ugrožena radi ovog, to kaj zatrza je sve kaj se može tesit afaik, tak da oko toga nema brige al nervira, e sad dal nervira da daš tolke pare da ne nervira je pitanje ![]()
![]() |
#23846 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23848 |
Premium
|
Rekao sam joj da malo digne gas i da je to to. Clio ima samopodesivo kvačilo koje hvata na pola, a golf odmah. Glavno da joj se ništa neće desiti. To mi je najbitnije. Jebeš novce. Iako ih nemam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23850 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ne budi tak siguran ![]() Svjedočio sam spontanom zapaljenju Ibize mk2 ovaj vikend. Dolazi svadbena povorka, žena staje s autom, gasi ga i u tom trenutku osjetiš miris i kreće dim. Iz čista mira... Nekakve komade plastike su vatrogasci čupali ispod poklopca motora kasnije, ali nas je policija brzo rastjerala pa nismo vidjeli o čemu se točno radi.
![]() |
|
|