|
![]() |
#541 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Bez Ocanja (ako sad imas OCani proc) nekog bitnog pomaka nećeš vidjeti (što se tiče velike većine MMOova). Pitanje kolko te zanimaju novije (non MMO) igre, jer bi ti najbolje bilo uzeti i3 6100 i neku malo pošteniju ploču (koja podržava OC) i neki 2666 ili 2800 MHz RAM. Imaš i opciju pričekati Zen i Kabylake krajem godine pa vidjeti što će se nuditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#542 | ||
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Premium
Datum registracije: Jul 2014
|
Dakle najbolje puknut samo 4460 i neku ploču pretpostavljm najjeftijiu u idri. Dakle i bez oc-anja bi trebalo biti vidljive razlike?
![]() |
#545 |
Premium
Datum registracije: Jul 2014
|
Dakle ovo bi bilo ok? Čini mi se super ploča jer ima i digitalni ulaz za zvučnike. ![]() image free hosting ili čak ovo: ![]() picture share
********************* Zadnje izmijenjeno od: ivosimec. 23.03.2016. u 20:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2016
|
Pozdrav svima, ne bi htio nikog maltretirat bez da prvo pogledam po forumu i pokušam sam pronaći odgovor ali samo se vrtim na mjestu. Htio bi uzet i7 6700K i pronašo sam ga preko nekog mađarskog web shopa. E sad , tamo su dva takva s istim specifikacijama. -jedan je OEM a drugi BOX , s tim da je oem skuplji za 500 kn od ovog box i ima samo jednu godinu garancije dok box ima 3. Nisam baš tu doma ... pa ne kontam u čemu je fora i šta znači to oem. Mislim znam da je oem Original equipment manufacturer ali opet ne vidim razliku , jel to ima neke veze s nekim prethodnim tvorničkim testiranjima? I zadnje pitanje...koji bi vi preporučili da uzmem. Hvala unaprijed ) https://iponcomp.hr/webshop/product/...51_oem/1234393 https://iponcomp.hr/webshop/product/...51_box/1235896 |
![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Zasto uzimati kod mađara kad nije ništa jeftiniji? http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=6700k |
![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Čini mi se da je sa forumskim popustom jeftiniji u Uzi-ju. ![]() Za ove OEM verzije nemam pojam što predstavljaju (pretpostavljam tray), BOX verzije su retail pakiranje (uz napomenu da K verzije procesora dolaze bez hladnjaka). Jedino što je važno da ima garanciju dvije ili tri godine. Ovo sa pola i godinu dana garancije bi izbjegavao, ne zbog straha da će otići u vječna lovišta (iako ni to nije nemoguće) nego zbog cijene kod kasnije prodaje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#550 | |
Registered User
|
Citiraj:
Naravno, sve se treba dogovoriti s njima preko maila |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Aiden Fierce
|
Pozdrav dečki,prebacujem se na ovu stranu foruma da vidim misljenja i iskustva ovih koji su se možda prebacili na Intel ili ga koristili u dogledno vrijeme. Znači,radim mnogo video i foto obrade,montaže,renderiranja,rad s jaaako puno fajlova i prijenosa podataka.Takoder i gejmam.Znači sistem vidite da piše koji jest,ali sada je posao već ozbiljan i FX zaostaje(kada sam uzimao mislio sam da ce bolje odradivat posto je octa core,kakav god).Zanima me,jeste li vi radili kakve prijelaze i dali neke preporuke za prijelaz ili nadogradnju?Mogu cekati i Kabylake i Zen i uzeti 5820K ili 6700k te novu plocu(i ram)samo me zanima hoce li to biti drugi svijet odnosno hoce li ta cuda od intela(makar i5)moci raditi to sto trazim. Na AMD dijelu foruma decki imaju AMD-ove procove pa mi je ovdje sigurnije pitat nekoga tko vjerojatnije ima Intel cpu. Thx
![]() |
#553 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Ukratko: ako u mjesec dana ne možeš isplatiti novu Intel konfiguraciju sa svim high end komponentama s tim ozbiljnim poslom ne isplati ti se u trenutnoj situaciji prelaziti na nešto od Intela.
![]() |
#554 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Prelazak s FX-6300 na i5 4460 za 300kn nadoplate (cpu & mbo) Razliku u "geymanju" nisam osjetija, ove druge gadarije (foto/video/audio obrada) nisam radija, međutim 2 razloga su zašto mislim da mi se isplatilo: 1. dobija sam integrušu (dobro mi je došlo jedno pola godine kod promjena grafi ili flashanja vga BIOS-a) 2. ima sam smeće od AMD primjerka (da se dobro OC-ala ne bi je dao) Da sam ima FX-8xxx ostavija bi ga (kao neki future proof), također nije ga bilo u prodaji tada (ja sam kupova rabljene stvari: AMD FX6300 platforma je bila stara samo 2 miseca - dakle skoro full pisano jamstvo, a i5 4460 je bija bez gare, a njegova matična s full garom) Tebi bi bilo bolje da pogledaš u kojim programima bi bilo bolje radit to šta misliš (osim igara) jer je moguće da neki od njih više favoriziraju plave ili crvene EDIT Kolega Eladio je mislim priša s nekog FX-8xxx na i5 4460 pa ga kontaktiraj
![]() Pomelo mi sig -.- Zadnje izmijenjeno od: Drvoje. 27.03.2016. u 09:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#555 | |
Aiden Fierce
|
Citiraj:
Ey hvala,za pocetak ovo je super to me i donekle zanimalo.Takva iskustva tražim,nebih ja tek tako prešao na drugu stranu. Sr uskrs btw dečki
![]() |
![]() |
#556 |
Banned
Datum registracije: Apr 2016
|
Koji procesor za CS GO i GTA V ?
Veliki pozdrav ![]() Drug za koji Dan kupuje novo racunar , koji CE my sluziti za CS GO I GTA V, uglavnom. Planira da potrosi 210 eura za novo racunar, kuciste. Nasao je konfiguraciju, Pentium G 4400, 4 GB Rama, Hard 250 GB, dakle, pro jednom testu , ovaj Pentium vice GTA V name 30 fps. Da life to valja ili ipak da she odluci za APU A6 7400k ili A8 7600, ili da kupi Pentium pa mozda kasnije, mada ko zna Kara, graficku. Hvala ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
GTA V i dvojezgreni procesor se baš i ne vole, tj. općenito sve novije igre i dvojezgreni procesori se ne vole. Imaš li mogućnosti uzeti 860K? Uz njega bi se možda dala progurati neka jeftinija grafička, makar polovna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Powaaa user
Datum registracije: Oct 2008
|
Pozdrav, trebam savjet, a konfu mozete vidjeti sastrane. Poceo sam igrati Overwatch i mislim da mi CPU definitivno bottlenecka cijeli sustav. Razmisljao sam o i5, ali bi ostao na Haswellu, jer mi se ne da dodatno ulagati. Koji CPU preporučate (OC me ne zanima), a da to sve radi bolje? Neki 4460 ili 4590 ili ima neka treca opcija? Hvala unaprijed na odgovoru. EDIT: Da li maticna normalno sve podrzava ili treba neka novija verzija biosa? (citao sam nesto o tome, ne kuzim se dovoljno). |
![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Powaaa user
Datum registracije: Oct 2008
|
Tnx na odgovoru. Xeon mi je previše novaca, da li ima smisla dati par sto kuna više za 4590 ili 4690? Ili će razlika biti nezamjetna? Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Konkretno pitanje...u planu bi bio upgrade s i3 (u potpisu komp) Koji rabljeni intel procesor za gaming: 1. i5 2500k, 800-900kn 2. i5 3570k, 900-1000kn Ili ništa ne kupiti i štediti za novu platformu? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#564 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Mislim da se može pronaći već za 600-700 Kn , matična za isti je nekih 300-400 Kn . Vidim da već imaš matičnu za 2500K , prodaj svoj i3 i uzmi si 2500K . Sve iznad te cijene i nije isplativo i bolje je gledati nešto novije , tj. Intel Core i5 6600 . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#565 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() To je to, konkretan odgovor ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#567 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Aiden Fierce
|
Haha 2500K se kloka cca 100 do 200 mhz više možda,a i da ne ganjaš max OC 3570K će kao biti efikasniji onak 8w A i onak imaš i3 Ivy.Nema rezona ići nazad na stariji cpu(Sandy it) 😊
![]() |
|
|