|
|||||||||||
|
|
#23341 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Citiraj:
Pošto vidim da si poprilično razuman, i voliš računati kako bi znao gdje si, dodao bih ti savjet da si uzmeš u obzir koju kunu sa strane za neplanirane troškove, jer nevolja ne spava. A što se tiče Honde, ako nađeš onu koja je uredno servisirana kod urednog majstora, nećeš imati nikakvog straha. Pogotovo što si u Osijeku i imaš na raspolaganju barem 3 mehaničara kod kojih možeš nastaviti uredno servisiranje. |
|
|
|
|
|
|
#23342 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
|
|
|
|
|
|
#23343 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Ako je upaljeno grlo ili si prehlađen problem je infekcija, ne klima. Ovo je u rangu "čuvaj se propuha" ili "ne daj djeci da piju pića s ledom".
|
|
|
|
#23344 | |
|
Banned
Datum registracije: Feb 2013
|
Citiraj:
ma kak nebi bilo veze. ovisi koliko je tko osjetljiv. ja sam se vozio na more pod klimom cijelo vrijeme i narihtao da puše u mene. da sam okrenuo u ženu, nju bi uhvatila takva glavobolja da to nisu istine. i da ako sam sav znojan pijem mrzlu vodu s ledom, drugi dan me uhvati kašalj a nemam upalu. sa klimom u autu treba razumno. ako si osjetljiv na propuhe, stariji ili malo dijete, treba umjereno rashlađivati. ako ti ne smeta, žeži do ibera u tikvu. svi smo različiti i da, vjerujem da je čovjek imao upalu grla jer mu dišni sustav nije navikao na hladan zrak i prehladio se, odnosno sluznica se iziritirala, na to su došle bakterijice i eto upale. ja sam dosta puta pokiso do gaća i ponekad imao upale mjehura i to je zbog te hladnoće, itd nedami se cjepidlačiti ali prije lupetanja malo se informiraj o općim činjenicama, a ne samo onome što osjećaš na svojoj koži. ja osobno klimu doma koristim tako da na timer narihtam da se pali na najjače kad me još nema doma a kad dođem stavim na umjereno i da puše paralelno sa stropom. ukoliko bih tri sata spavao da puše po meni, probudio bi se smrznut i počeo kihati. takav sam, i postoji još mnogo takvih ljudi za razliku od tebe koji bi se mogao kupati u sjevernom ledenom moru. ali ne iznosi neistine bezveze .. NHF. |
|
|
|
|
|
|
#23345 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Što se tiče korištenja klime (općenito, ne samo u autu) ima dosta toga i u glavi ![]() Primjer za to imam na poslu... kolega koji mi dolazi na smjenu. Ako na displeju klime piše 18 stupnjeva kad je ušao u kanc., lik odmah počne kihati, kašljati i kukati kako to nije zdravo... ako sam mu na displej minutu prije ulaska u kancelariju stavio da piše 24, uđe u kanc. nema kihanja i kašljanja te još doda kako je baš ugodno u sobi... siva tvar u glavi čuda čini ![]() |
|
|
|
|
|
#23346 | |
|
lijevo smetalo
Datum registracije: Jan 2014
|
Citiraj:
Velika većina Civica ovdje je nažalost seljo-tunning, a iz njih ore cajke. Koliko sam shvatio, dobre Honde se ne prodaju. Naravno da ću još dobro razmisliti koji auto uzeti, trebam li povećati ili smanjiti budžet ili pričekati s kupnjom dok vlastiti auto ne postane apsolutno neophodan(trenutno sve relacije do 5km radije odradim bicom nego autom)
Nvisen Y-GX01 // BMAX Y11 Zadnje izmijenjeno od: akoj. 16.08.2016. u 14:21. |
|
|
|
|
|
|
#23347 | |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
Uzmi si par sati i operi prozore i šajbe iznutra sa sredstvom za pranje prozora. Čim skineš taj sloj dima od cigareta i svega sličnoga prestat će ti se maglit prozori.
|
|
|
|
#23350 |
|
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Vecina ne zna koristit klimu u autu, evo sisa prvi. Vozimo se klima puce najhladnije i najjace u facu a vani bilo 35. Naravno da me grlo boljelo poslije. Meni je u pravilu klima na 24 sad prek ljeta i skroz je ugodno. S tim da moja klima ak stavim najhladnije pingvini zicaju za caj ![]() Jedno ljeto sam vozio na more i klima na 26. U autu nit vruce ni znojan.
|
|
|
#23351 |
|
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
|
|
|
#23353 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() @ ostali - Ne znam smeta li mi više kad mi onaj središnji greben šiba klimu u ruku, rame ili u facu ... Kako je vama namješteno ? One bočne otvore sam okrenuo prema prednjim prozorima i ne smetaju mi, al ove srednje ne znam di je najmanje štetno za uperiti
|
|
|
|
#23355 | |
|
Strichek Moderator
|
Citiraj:
Platim ti odvoz u savu ![]() Meni su otvoreni minimalno, 10-15%.
|
|
|
|
#23356 |
|
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
kad je mrtva vrućina onda mi lijevi puše u facu da se ohladim i onda ga obično bacim na prozor, dva srednja su minimalno otvorena i spuštena dolje tak da malo po ruci puše, a desni je prema prozoru, ventilacija je samo na te prednje. kad nije mrtva vrućina onda sve ostaje kak je samo puše na noge i šajbu. |
|
|
|
|
|
#23357 |
|
Premium
|
|
|
|
#23358 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Nisu, nimalo. Za upalu (upala grla) ili virusnu infekciju (prehlada) moraš imati patogen. Bez iznimke. Tu ti klima jedino može odmoći smanjenjem temperature u trenucima kad tijelo nastoji povećati istu (sekundarno), kao i smanjenjem vlažnosti zraka koja može kod nekih ljudi izazvati iritaciju sluznice (što ništa posebno ne znači, obično u jačim situacijama ljudi na to reagiraju kašljanjem). No za bilo što ozbiljnije moraš imati uzročnike bakterijske ili virusne infekcije. Klima ti smeta? Postavi temperaturu pravilno (zato ja više volim ručne nego automatske klime), puhanje na dovoljno i namjesti smjer puhanja od sebe (tj ne u tijela osoba). Samo je mit. Niti smeta niti će opterećivati kompresor.
|
|
|
#23360 |
|
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Ma kakva klima,krov dolje ![]() ![]() ![]() Poslano sa ITT SINCGARS koristeci ACP125F Tapatalk |
|
|
|
|
|
#23361 | ||
|
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: bertone. 16.08.2016. u 16:48. |
||
|
|
|
|
|
#23362 | |
|
Strichek Moderator
|
Citiraj:
A di ti je slika iz tog auta? (ja sam okinuo kad sam bio tam )
|
|
|
|
#23363 |
|
Registered User
|
@buljo nije problem provozati se.....dobar sam sa sluzbenim vozacem Poslano sa ITT SINCGARS koristeci ACP125F Tapatalk |
|
|
|
|
|
#23364 |
|
Strichek Moderator
|
UJ, jedino je šteta što ga sam nemreš provozat kad se već da toliko love ![]() Zanimljiva stvar, kad sam bio tamo, išao je puni turistički brod, nitko iz moje grupe nije htio dat 50 kn za slikanje, dok su kasnije neki pojeli 2 sladoleda za iste te novce...
|
|
|
#23366 |
|
Banned
Datum registracije: Feb 2013
|
Patogeni su svuda oko nas a iritirana sluznica je pogodno tlo da nas napadnu. Ako imas 18 godina, zaboravi, ako imas vise malo proguglaj, da ti zena i djeca ne pate od prehlada dok ti od celika vozis pod klimom. Da nebi bilo zabune, vozio sam skuter na -15 stupnjeva i nakon toga kasljao ko konj. Ali ne zbog bakterina nego podhladjivanja. |
|
|
|
|
|
#23367 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Nikada, ali nikada mi ne puše u usta hladni zrak iz klime. To je upala pluća ko kuća. Ako sjednom u vrući auto, puše mi u čelo par minuta, tada u prsa. Kasnije puše gore u staklo. Vidjeh da neki pričaju kako je super bez klime voziti... evo, idući put neka ostave auto na suncu par sati pa neka se vrate i uživaju u "šiberima" i otvaranju prozora na "kant" ![]() Uff pogotovo sad kad se ide na more, u koloni po par sati... |
|
|
|
|
|
#23368 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
meni puše u zrak,nikad direktno i min. mi je 25C,bitno mi je da mi nije vruce,a ne da se smrzavam na 18 ![]()
|
|
|
#23369 |
|
Premium
|
Dusterom (khm... cestom) preko Kishtwara (prijelaz u regiji Kašmir između Indije, Pakistana i Kine) ![]() Link: https://www.youtube.com/watch?v=6RKPD5sBFtQ |
|
|
|
|
|
#23370 |
|
Registered User
|
|
|