Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.08.2016., 10:18   #23221
Alister
Premium
Moj komp

Alister's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
što bi onda bilo ako napraviš sudar s jednim autom
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2016., 10:25   #23222
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Goranbm Pregled postova
Aha, jasno mi je sad, ja sam oduvijek mislio da bonus ide na osobu a ne na auto
Bonus i ide na osobu a ne na auto.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2016., 10:29   #23223
Alister
Premium
Moj komp

Alister's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Bonus i ide na osobu a ne na auto.
Pa najtočnije bi bilo da bonus ide na policu koja je vezana za osobu, a ista osoba može imati više polica. Na svakoj polici možeš imati drugačiji bonus (ovisno o sudaru itd...)
Neka me netko ispravi ako griješim
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2016., 10:35   #23224
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Inače se ne slažem često sa Željkom Marušićem, ali ovo što je rekao u zadnjem paragrafu mi itekako ima smisla. Jedino mi ovaj prvi dio ne leži u svezi "kažnjava" prilikom kupnje rabljenog auta. Tu je situacija jasna, pogotovo kod nas. Mislim, ljudi s razlogom kod nas kupuju rabljeno, ovdje konkretno pričam o onima koji nisu dobrostojeći po pitanju financija, ljudi jedva skupe tih 3-4-5k € i kupe nekakvo prijevozno sredstvo, pa idemo sad na tu cifru još lupati dodatne trošarine i davanja. Drugi par čarapa je kada netko kupi 2-3-4-5 godina stari auto zato jer ne želi, odnosno zna da mu novi auto nema previše smisla jer gubi na vrijednosti. Mislim, sve se to da regulirati na logičan način, samo nema volje, želje i struke u tom segmentu politike da se to odradi kako se spada.

Kod nas je uvijek sve obrnuto i naopako, em nam kupovna moć nikakva (većine ljudi), em imamo najveća davanja na što god da takneš, a tu je i kompleks "moram imati svoje" (dobro, ovo se konkretno više dotiče nekretnina), a sve je to idealna kombinacija za prekomjerno zaduživanje kada u formulu ubacite kakvo nam je podneblje po pitanju poslodavaca, isplate plaće, nemogućnost zapošljavanja i svega ostalog _ubaciRazlog_, zato smo i tu gdje jesmo.

Ovo je samo kap u moru problema, ali je definitivno jedna od domino kockica koja također nosi svoje "nevidljive" posljedice.
Matth€w je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2016., 10:40   #23225
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor wooden Pregled postova
Znači treba kažnjavat onog čovjeka koji ionako nema novaca pa kupuje stare aute? Dobro ti je razmišljanje.
Pa normalno da mu je dobro razmisljanje kada su mu sve aute kupili mama i tata.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2016., 11:56   #23226
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Bas treba kaznjavat one sto uzmu starog Audija dizela iz 2003. a ne neko novije auto za iste novce, koje cak zadovoljava EURO 5.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2016., 13:08   #23227
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Da ekologija nije biznis onda bi država mogla subvencionirati da se uno,golf duja i ostala starudija koja nije auto od povijesnog značaja makne sa ceste.Stari busevi također.Tamići.Fapovi...
Ali država subvencionira nova hibridna vozila.
Staro 12.08.2016., 13:10   #23228
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor turbojc Pregled postova
Pa najbolje da još ljudi plaćaju kazne što nemaju za novi auto!!!
Eh, nisam planirao odgovarat na sve ovo ali neda mi vrag mira.

Citiraj:
Znači treba kažnjavat onog čovjeka koji ionako nema novaca pa kupuje stare aute? Dobro ti je razmišljanje.

Nije to jal, a pogotove ne hrvatski, tako i treba funkcionirati, onaj koji ima puno, treba puno i plaćati, onaj koji nema - ne treba.
Ima starih autiju koji nisu toliki udar na ekologiju. Objašnjeno niže.
Dobar dio PPMV čini dio o ekologiji. Čak više nego što vrednuju "vrijednostni kriterij" iltiga skupoću/luksuz auta. Evo tablice.

Tako govore svi dok ne zarade neke novce pa skuže koliko od svojeg rada izdvajaju za druge (pogotovo kod nas - tu ne mislim na socijalno izdvajanje kojeg uvijek mora biti) ili dok ne nauče kako sistem zapravo funkcionira. Nisam govorio o super bogatima ili super siromašnima - o te dvije krajnosti.
Etoga sjetio sam se jednog posta jer mi se neda piskarati.

Citiraj:
Nogometašima u engleskoj ligi se oporezuje 50% plaće, pa ti sad vidi.
Nećemo dalje od nogmeta, a? Pa kod nas je dovoljno imat 10k kuna brutto2 da ti uzmu 50%, a ne 10mil EUR ko nogometaš.

Citiraj:
Dok je stvarnija situacija da su tim bogatim seronjama radnici koji rade za minimalac kupili luksuzne aute.
Nisam baš mislio na te ljude. Više na izumirući srednji i viši srednji sloj.

Citiraj:
Inače, Marušić je u pravu, novca za poticanje kupnje novog auta svakako ima pošto država svake godine troši stotine milijuna kn da bi se političari vozili u novim limuzinama, to su sve naše pare.
Fino njih u tramvaje, a ljudima te pare.
Novca u blagajni ima koliko želiš. Da nema, ne bi plaćali uhljebe, limuzine, zgrade po Belgiji i slično. Eto ga da se složimo oko nečeg.

Citiraj:
Autor X-Plosiv Pregled postova
Imaš pravo, trebam se osjećati kao seronja jer radim 24h dnevno i jer si želim kroz par godina priuštiti neki jači i bolji auto, a ne želim dati 1/3 na PPMV
This.

Citiraj:
Autor Matth€w Pregled postova
Inače se ne slažem često sa Željkom Marušićem, ali ovo što je rekao u zadnjem paragrafu mi itekako ima smisla. Jedino mi ovaj prvi dio ne leži u svezi "kažnjava" prilikom kupnje rabljenog auta. Tu je situacija jasna, pogotovo kod nas. Mislim, ljudi s razlogom kod nas kupuju rabljeno, ovdje konkretno pričam o onima koji nisu dobrostojeći po pitanju financija, ljudi jedva skupe tih 3-4-5k € i kupe nekakvo prijevozno sredstvo, pa idemo sad na tu cifru još lupati dodatne trošarine i davanja. Drugi par čarapa je kada netko kupi 2-3-4-5 godina stari auto zato jer ne želi, odnosno zna da mu novi auto nema previše smisla jer gubi na vrijednosti. Mislim, sve se to da regulirati na logičan način, samo nema volje, želje i struke u tom segmentu politike da se to odradi kako se spada.
Kad sam ono pisao više sam mislio na "subvencioniranje", kako to Marušić naziva, kupovine drloga izvana. I to primarno starih dizelaša kojih se cijela Europa rješava jer će uskoro biti zabranjeno vozit se njima po gradu, a prosječnom Hrvatu se cakle okeca kad vidi Golfa EURO II dizlo.

Citiraj:
Autor Matth€w Pregled postova
Kod nas je uvijek sve obrnuto i naopako, em nam kupovna moć nikakva (većine ljudi), em imamo najveća davanja na što god da takneš, a tu je i kompleks "moram imati svoje" (dobro, ovo se konkretno više dotiče nekretnina), a sve je to idealna kombinacija za prekomjerno zaduživanje kada u formulu ubacite kakvo nam je podneblje po pitanju poslodavaca, isplate plaće, nemogućnost zapošljavanja i svega ostalog _ubaciRazlog_, zato smo i tu gdje jesmo.

Ovo je samo kap u moru problema, ali je definitivno jedna od domino kockica koja također nosi svoje "nevidljive" posljedice.
Nažalost.

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Pa normalno da mu je dobro razmisljanje kada su mu sve aute kupili mama i tata.
Jel mi ti grebeš auto svaka dva dana ispred zgrade?
Reci na kojoj zebri da stisnem gas pa da budem pravi tatin sin. To si želim cijeli život. "Jel znate vi tko je moj tata?" liniju vježbam već mjesecima.

Citiraj:
Autor SRV Pregled postova
Bas treba kaznjavat one sto uzmu starog Audija dizela iz 2003. a ne neko novije auto za iste novce, koje cak zadovoljava EURO 5.
To je to.

Eh, nisam napisao ni 2% onoga što mislim, ali bolje. Nije ovo ni tema ni mjesto za takve diskusije. Niti mi se sudjeluje u raspravi kad vidim određenene argumente.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 12.08.2016. u 13:18.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2016., 13:27   #23229
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Jel mi ti grebeš auto svaka dva dana ispred zgrade?
Mislis tatin?

Citiraj:
Reci na kojoj zebri da stisnem gas pa da budem pravi tatin sin. To si želim cijeli život. "Jel znate vi tko je moj tata?" liniju vježbam već mjesecima.
Budes me zgazio u Bistrici ili u Zagrebu? Ali ako opet izdahne djeparac, morat ces skupljat donacije kao onomad...

Nemam ja nista protiv cijele price, ali stav ti je poprilicno kurčevit obzirom na sve, jel...

Programer
Staro 12.08.2016., 14:20   #23230
Hrconja
Premium
Moj komp

Hrconja's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Ne možeš ti natjerat balkanca da kupi novi auto gradske klase kad za iste pare može susjedima pokazat 10 godina staru njemačku "premium" čađaru sa 200k km za iste pare

Sad je pitanje kako oporezovat takve individue.
Staro 12.08.2016., 14:27   #23231
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Mislis tatin?

Budes me zgazio u Bistrici ili u Zagrebu? Ali ako opet izdahne djeparac, morat ces skupljat donacije kao onomad...

Nemam ja nista protiv cijele price, ali stav ti je poprilicno kurčevit obzirom na sve, jel...
Tatin. Naravno.

Uf... Ispalo je kao prijetnja tebi a nisam tako mislio. Koliko sam naučio iz nedavnih zbivanja na cesti i po crnoj kronici, tatini sinovi ne gađaju muškarce u naponu snage.

Držiš malo veći grudge prema tada 15-godišnjaku (istovremeno priznajem i većem teen bedaku) koji je trošio "tatine" pare u naivnoj nadi da će možda moći držati free image hosting za ostale. Umjesto da ode van i zapije se ili štogod današnja mladež radi. Slabo se i sjećam svega (a ni nemam kontekst jer sam tada bio druga osoba), al kasnije sam se i nakratko zaposlio na HrHostingu... A i sudjelovao na razvoju MMH skripte koja je kasnije ostala meni i nažalost propala. No, nevažno.

Kad pročitam tadašnje postove, sve mi je jasnije. Pogotovo moja glupost. Pa čak kad pročitam i ovaj jučerašnji o oporezivanju starijih autiju, jasno mi je kako se ovisno o krivom kontekstu može pogrešno shvatiti. Djelomično zbog načina na koji pišem i polovično iskazujem stav, djelomično zbog raspoloženja zadnjih dana, djelomično zbog nekih drugih okolnosti.
Jednom kad uhvatim vremena, vrlo rado bih na normalan način mogao argumentirati svoja mišljenja i objasniti stav.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 12.08.2016. u 14:35.
Staro 12.08.2016., 14:35   #23232
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Uf... Ispalo je kao prijetnja tebi a nisam tako mislio.
Pa tocno tako si napisao, nisam se ja nesto prepao; da me i pogazis, bolje da imas kasko, jer mozes racunati na totalnu stetu, ima me...

Ma sve pet, ponavljam, nemam ja nista protiv, nema nikakve drame da nemas *svoj* auto (odnosno vozis tudji - obiteljski), ali malo su ti stavovi preautoritativni, a ne radi se bas o trivijalnoj stvari.

Programer
Staro 12.08.2016., 14:35   #23233
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Ali..

Država ne diktira stanje na tržištu, ne može se donijeti zakon kojim ćeš oporezivat narod na osnovi 1000 zatucanih budala koji će radije kupit A4/ili golf 4 dizel s početka stoljeća nego neki 6-8 godina noviji reno/citroen/ford/štogod.
tech je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2016., 14:55   #23234
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Citiraj:
Autor Hrconja Pregled postova
Ne možeš ti natjerat balkanca da kupi novi auto gradske klase kad za iste pare može susjedima pokazat 10 godina staru njemačku "premium" čađaru sa 200k km za iste pare

Sad je pitanje kako oporezovat takve individue.
Koji auto voziš(vozite)?

Citiraj:
Također,kojim vozilom upravljaš(upravljate) u privatnom vlasništvu?

Zadnje izmijenjeno od: Flood. 12.08.2016. u 15:12.
Flood je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2016., 14:55   #23235
wooden
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor tech Pregled postova
...na osnovi 1000 zatucanih budala koji će radije kupit A4/ili golf 4 dizel s početka stoljeća nego neki 6-8 godina noviji reno/citroen/ford/štogod.
Zašto nazivati ljude zatucanim na osnovu njihovog izbora auta?
Postoji 100 razloga zašto bi netko kupio određeni auto, ja recimo te francuske nakarade (a i masu drugih) ne bi uzeo ni džabe i uvijek bi radije uzeo 8 godina starijeg njemca.

Moj ukus, moj izbor.

Zadnje izmijenjeno od: wooden. 12.08.2016. u 15:01.
wooden je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2016., 15:01   #23236
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Da, neka svako ima izbor sta ce uzeti. Ali nek porez bude velik da ih odvrati.

Dakle ako je auto vece kubikaze od 1800 ccm (to mora zbog cuvenog 1.9TDI) i ako je starije od 12 godina, udari pet puta veci porez. I jos vise ako je dizel.

Opet karikiram ali jasno vam je na sta ciljam.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Staro 12.08.2016., 15:22   #23237
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Postoji 100 razloga zašto bi netko kupio određeni auto, ja recimo te francuske nakarade (a i masu drugih) ne bi uzeo ni džabe i uvijek bi radije uzeo 8 godina starijeg njemca.

Moj ukus, moj izbor.
To si ti, al drugi ljudi to kupuju jer je tetak reko od strica brata muž od žene da francuzi ne valjaju, ford je govno i uzmi samo vw grupaciju jer to su perfektni auti. Al onda se desi da uzme izmoren auto pa eto onda ni taj ne valja i krece onda i los glas na vw.

90% ljudi koji dodju kupit auto su oprostite mi na izrazu jako glupi. Neznaju sta kupuju i gledaju totalno krive stvari. Kad sam radio u prodaji nisu htjeli slusat moje savjete i uzet dobar auto nego su se drzali svojih ciljeva i radije uzeli losiji auto jer je to ono sta su oni htjeli.
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2016., 15:27   #23238
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Autor Blue_Fatal1ty Pregled postova
90% ljudi su jako glupi.
Evo, ispravio sam ti, uopce nije potrebno da detaljiziras.

Programer
Staro 12.08.2016., 15:27   #23239
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Pa tocno tako si napisao, nisam se ja nesto prepao; da me i pogazis, bolje da imas kasko, jer mozes racunati na totalnu stetu, ima me...

Ma sve pet, ponavljam, nemam ja nista protiv, nema nikakve drame da nemas *svoj* auto (odnosno vozis tudji - obiteljski), ali malo su ti stavovi preautoritativni, a ne radi se bas o trivijalnoj stvari.
Ne bi ja tebe nikad.
Imam sreće da je Laguna moja. I sreće da je koštala 40k kn, pa je praktički pola otplatio stari Megane, ja sam dodao koliko sam imao i imam sreće da mi je netko od roditelja pomogao s ostatkom. Ne znam zakaj ovo tipkam, al ajde. Danas nasjedam na udice.

Kužim zašto su stavovi preautoritativni, ali na početku sam se pogrešno izrazio. Nije nimalo trivijalna stvar. Ali ovako na temelju brzog razmišljanja (koje ne mora biti ispravno) smanjenjem PPMV i općenito davanja na kupnju novog (zaboga, cijena benge nam je viša nego u Austriji i na razini Njemačke, a kamoli tek raznorazna dodatna davanja i porezi prilikom kupnje, registracije...) dovele bi se cijene novog u normalnije gabarite (koliko god cijena auta kao u DE, ali s hrvatskom kupovnom moći može biti "normalno"), a tako i cijene rabljenog. Tek onda bi se otvorilo prostora za strože oporezivanje većih zagađivača (stari dizeli, stari jači benzinci), a time i izmjenu logike u glavama određenih kupaca. Kao što smo nedavno imali raspravu nova Dacia vs. import starog dojčera. Jer sva ova trenutna logika oko "kažnjavanja" kupnje novog u vidu ekološkog dijela PPMV da bi popustili na kupoprodaji starih zagađivača je u rangu policije koja stoji na ravnicama s tri trake i malim ograničenjem, a nema ih oko škola dok se prave važni da se sve to radi zbog povećanja sigurnosti u prometu. Dal se mogući ban diesela u Londonu i Parizu do 2020. gleda kao udar na siromašne koji si ne mogu kupiti novi štedljiv benzinski/hibridni/električan auto?

Citiraj:

Moj ukus, moj izbor.
Nitko ti ne brani kupnju takvog auta. Zato bi se takav odabir trebao jače oporezivati. Imaš priliku za iste novce uzeti mlađi, ekološki prihvatljiviji auto - odlično! Ali ipak ne želiš taj auto nego ćeš iste novce dati za stariji auto više klase. Može i to, ali plati takav odabir. Wohoo, još jedan porez!

Citiraj:
Da, neka svako ima izbor sta ce uzeti. Ali nek porez bude velik da ih odvrati.

Dakle ako je auto vece kubikaze od 1800 ccm (to mora zbog cuvenog 1.9TDI) i ako je starije od 12 godina, udari pet puta veci porez. I jos vise ako je dizel.

Opet karikiram ali jasno vam je na sta ciljam.
This. Naravno, uz ono što sam gore spomenuo. Rasterećivanje na mjestu gdje se treba, a postroživanje pravila da budu u skladu s razlogom zbog kojeg bi to radili. A ne da se pravimo da se radi o ekologiji, štedljivosti i višim standardima, a zapravo se gleda na način da te se što više odere.
Staro 12.08.2016., 15:40   #23240
Nybelung
Guest

Zašto bi se čovjeka trebalo posebno teško oporezivati zbog uvoza nekog EURO 3 auta, dok nema nikakvog posebnog poreza na preprodaju stare domaće čađare kojoj bi trebalo zabraniti prometovanje i oko Černobila?
  Reply With Quote
Staro 12.08.2016., 15:41   #23241
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Ne samo uvoz. Preprodaju generalno. Uvoz možda više. Caka je da se ne vrtimo samo oko jednog problema. Sva ova razmišljanja na kraju bi tražila kompletnu reorganizaciju cijelog sustava.
Staro 12.08.2016., 16:11   #23242
Hrconja
Premium
Moj komp

Hrconja's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor Flood Pregled postova
Koji auto voziš(vozite)?
Fiestu novu (nakon odrona od Punta iz 2000.godine)
Staro 12.08.2016., 17:54   #23243
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp

darkydark's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Koji auto voziš(vozite)?

18, skoro 19g stari fauve.
Moj crveni zmaj :-)

Sent from my XT1068 using Tapatalk

i7 11850H, 32GB, 17.3” FHD, RTX A3000
1TB A2000, 2TB KC3000
Linđa

i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
darkydark je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2016., 17:59   #23244
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Citiraj:
Zasto mislis da vozim nekog cadjavog dizelasa? Vozio benzinca 1.2 16V Punta Mk2, a iduci auto i ako bude dizel, to ce biti neki EURO 5 motor. Necu sigurno kupit Audija iz 2005. za lovu za koju mogu dobiti C4 iz 2011.
Staro 12.08.2016., 18:46   #23245
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Citiraj:
Autor Hrconja Pregled postova
Fiestu novu (nakon odrona od Punta iz 2000.godine)
Nekom je novi mali gradski auto premali,pa kupuje polovni par brojeva veći

Citiraj:
Autor darkydark Pregled postova
18, skoro 19g stari fauve.
Moj crveni zmaj :-)

Sent from my XT1068 using Tapatalk
Kupuj novi jerbo nemožeš u klub ekologa

Citiraj:
Zasto mislis da vozim nekog cadjavog dizelasa? Vozio benzinca 1.2 16V Punta Mk2, a iduci auto i ako bude dizel, to ce biti neki EURO 5 motor. Necu sigurno kupit Audija iz 2005. za lovu za koju mogu dobiti C4 iz 2011.
Ne mislim ništa,samo pitam.Koja norma je Punto bio,3?
Staro 12.08.2016., 18:57   #23246
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Citiraj:
Nekom je novi mali gradski auto premali,pa kupuje polovni par brojeva veći

Ne mislim ništa,samo pitam.Koja norma je Punto bio,3?
Jest, trojka. Ali taj motor je sigurno blizu euro 4, noviji benzinci su sve na istom principu, samo katalizator.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Staro 12.08.2016., 19:03   #23247
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Koji auto voziš(vozite)?
Mečka

Citiraj:
Ovo sam si kupija od plaće šta vozim ovaj "Nemački" odron gore

Rabljeni Fikus MkI

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2016., 19:39   #23248
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:

Redovno zagađuje čulinečku i donju dubravu, nije neka šteta znaš..
tech je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2016., 20:40   #23249
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Citiraj:
Jest, trojka. Ali taj motor je sigurno blizu euro 4, noviji benzinci su sve na istom principu, samo katalizator.
A dobro,šta,zbanat sve euro3 aute i biti će manja gužva i zrak čišći

Citiraj:
Autor Drvoje Pregled postova
Mečka
Izvadi mu ekološke iznutrice da mu smanjiš normu,bolje ćeš da ideš

Citiraj:
Autor Drvoje Pregled postova
Ovo sam si kupija od plaće šta vozim ovaj "Nemački" odron gore

Rabljeni Fikus MkI
Ako je benz ok,ako je dizel nevalja

Citiraj:
Autor tech Pregled postova
Redovno zagađuje čulinečku i donju dubravu, nije neka šteta znaš..
Samo gasssss
Staro 12.08.2016., 20:50   #23250
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Ako je benz ok,ako je dizel nevalja
1.4 Zetec benzinac

Kupljen star 10 god. u 1. vlasnika za 3000E (priša 99000km) - sad mu je već 14-ta i ima 148000km

Samo pumpa vode otišla, ali brate benge pije više nego gazda alkohola (u papirima mu stoji 9.5L gradske )

Citiraj:
Izvadi mu ekološke iznutrice da mu smanjiš normu,bolje ćeš da ideš
Teška radna cokula sa metalnom kuglom je na gasu - u 5 god. vožnje Mečke jedna kazna = presretač me uvatija u prekoračenju brzine

S Fordom umjereno i bez ikakve kazne

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno