|
![]() |
#23102 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
To što ih mi svi puštamo je stvar kulture i shvaćanja situacije. Koliko znam ni u jednoj EU zemlji nemaju prava prolaska kroz crveno svjetlo.
![]() |
![]() |
#23104 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
da, po zakonu ne smiju, ali nepisano pravilo je da imaju prednost uvijek, i normalan i kulturan vozac ce uvijek usporiti, maknuti se na stranu, stati, sto je sve potrebno da prodju. u cijelom svijetu prolaze na crvena i naravno da se dogodi ponekad i sudar, dogodi se i na ostalim dijelovima ceste, nisu ni vozaci hitne/vatrgosaci superljudi |
![]() |
![]() |
![]() |
#23105 |
Banned
Datum registracije: Jan 2014
|
Iggy je u pravu, nitko ne smije proći: http://sib.rtl.hr/vijesti/osijek/128...-semaforu.html Što je i logično, jer prolaskom kroz crveno on može ubiti još 10 ljudi. Hoće li vozač hitne svejedno proći kroz crveno, to je njegova procjena i potencijalna nesreća ide njemu na dušu i teret. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23106 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Hoćemo li ih propustiti u takvoj situaciji? Naravno da će svaki normalan čovjek to napraviti. Problem je što u malom broju slučajeva (primjeri one hitne u Osijeku ili vatrogasaca u sudaru s kamionom čistoće u Zagrebu) dolazi do svačega. No onda je i jasno tko je krivac i koja je kazna.
![]() |
![]() |
#23107 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Svi velite da prolaze kroz crveno, a dal gledate kako prolaze kroz crveno? Svaki put kad to rade, voze jako sporo i kad skuze da mogu normalno proc, prodju. Nikad jos nisam vidio da netko projuri 70-80 kroz crveno.
![]() |
#23109 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
A vozila s plavim tablicama tzv diplomatski imunitet? Oni mogu proći kroz crveno, ubiti nekoga i proći nekažnjeno. Čak su jači i od murje. sarkazam, naravno, ali sjećam se da se netko tako izvukao i to baš kod nas
![]() |
#23111 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Evo scene od danas, odrezao sam dio gdje svasta izgovaram jer je glupaca, da, zensko za volanom, drkuljila po mobu. Ja sam sa 140-150 km/h dosao i pazi njeno kretanje. ![]() Naglo se vratila nakon toga na svoju traku. Nisam stigao ni vidit dali je DE ili It rega.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23113 |
Guest
|
Bumperi i sluze da budu zguljeni. Naravno da ce kocenja biti vise ako se ne odrzava razmak od 10 auta kao kod nas... Dal netko zna jel zajebano rastavit unutarnji dio vrata? Trebao bi aktuator promijenit... |
![]() |
![]() |
#23114 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Bili su iza njega 3 minute. To je jako dugo kad trebaš hitno dalje. Kratko je kad želiš još malo odspavati, ali kad je hitno, onda je dugo. Btw, ako ne čuješ hitnu, onda imaš preglasnu glazbu, a ako si gluh, ne možeš položiti sistematski i ne možeš upravljati motornim vozilom. Ja sam jučer u Obrovcu hitnu uz glazbu čuo sa druge strane brda. Maknem se desno i ostavim mjesta ispred sebe, za svaki slučaj. Jel se nije neki zadranin odlučio obići mene u 10km koloni. Naravno. I naiđe hitna i guranje s njim. Kreten. P im materina svima, baš me ljute takvi kreteni. Drugi primjer je bilo prije par godina obilaženje kilometarske kolone pred učkom. Pa tog bi mamlaza živog zapalio. Mi smo svi kreteni što polako idemo u koloni, a on je baja. P mu mater bezobraznu. Ipak sam se grohotom nasmijao kad je iz suprotnog smjera naišla hitna uz pratnju policije. Drugi auto iz pratnje ga je lijepo zaustavio i odrapio kaznu. Karma je nekad predivna stvar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23115 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
![]() Nešt' ovak: ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23116 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23118 |
Semper iratus
Datum registracije: Dec 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23119 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23120 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Nakon nekih 2 sata se vraćam istim putem nazad. Na jednoj raskrsnici, koja je regulisana semaforom, stoji vozilo hitne pomoći rastureno u 1001 komad. Jedna od onih koja je vozila unesrećene. Ko je u njoj bio, u roku od 3 sata je imao dvije saobraćajke. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23121 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ekipa, može neka lista za servis na 210-215 tisuća kilometara, ako ne servisirati - što provjeriti na toj kilometraži. P207 1.4 HDi, '07. Do sada redovni servisi svakih 10 tisuća, možda zadnjih 3-4 počeo sipati Total 5w-40 umjesto 10w-40, oba preporučena od Peugeota, ali čini mi se da auto je počeo trošiti malo više ulja nego inače, a vožnja je ona najgora 5-6 kilometara pa stani pa tako u krug. Mislim da bi bilo dobro da se vratim na 10w-40, logika gušće ulje bolje za motor koji malo više pije ili griješim? Veliki servis sam radio zadnji prije 90-100 tisuća tako da pretpostavljam da je opet vrijeme za isti, ispravi me netko ako griješim. Veliki - zupčasti, remen od alternatora (?), vodena pumpa... šta još? Pišem ovo jer mi je vrijeme za mali servis, a mislim da u jednom od prednjih kotača čujem ležaj, a već sam u jednom mijenjao - moja greška trebao sam oba promijeniti tada pa sam sada mislio odraditi malo veći servis - valjda budem miran jedno vrijeme. ![]() Može preporuka za diskove i pločice, možda ATE, zavisi šta mogu naći za 207-icu. Trenutno sam lijen da potražim ove informacije u AutoData, a i ova trenutna rasprava nije baš zanimljiva, pa da malo tema živne. ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: tOta. 09.08.2016. u 10:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23122 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Dal zna netko di u zg ima kakav otpad s karamboliranim autima? Iako može i opcija da mi pošaljete ako nađete, spreman sam platit ćevape. Trebam jedan konektor i komad kabela od golfa v. (paše i od ostalih vozila tog godišta). Odlomio se konektor di se uštekava prednja lijeva pločica od kočnica. Tj pukla je žica unutar njega i nemogu to nikako fixat u konektoru pa mi treba s komadom žice. Stavim sliku dok budem za kompom. Opcija 2 je da zalemim jednu i drugu žicu i izoliram, al to bi ostavio za zadnje.
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 09.08.2016. u 11:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23124 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
![]() |
#23126 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Imaš jadan stav i mišljenje. Netko drugi bi shvatio kao vrijeđanje odnosno ruganje. Ja sam gluha osoba, vozim već duže vrijeme i nisam nikomu smetao. Ne slušam muziku i rijetko palim radio. Uživam kako svira škripanje noćnog vlaka (brake noise) Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23127 | |
FC Bayern <3
Datum registracije: Mar 2015
|
Citiraj:
Prije se ti rugaš koji pišeš da si gluh, a pališ radio. Uživaš u škripanju kočnica, kako ako si gluh? Svašta.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23129 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Automobili
Citiraj:
A đe piše da palim radio? Wtf? Niti napisao istinu i sad praviš grbav. Očito da tebi fale dio sive stanice da bi funkcionirao odnosno bolje razmišljao . Naravno da čujem sve živo i to ne spada pod normalnim. 15db najniža čujnost. Doviđenja Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|