|
![]() |
#22681 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Vozio sam te 2.0d u passatu i A6 u 140, 170 i 190ks. Na papiru razlika, u praksi slabo. Motor vise urla nego ide. Kao da glavninu snage trosi na urlanje. Prva dva su bila s DSG-om, zadnji automatik. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#22682 | ||
FC Bayern <3
Datum registracije: Mar 2015
|
![]() Citiraj:
Citiraj:
Vozim se više manje normalno, nikom ne smetam na cesti, nešto sitno iznad ograničenja. Kaj se ubrzanja tiće, pretiće ko od šale, pogotovo u 3. i 4. Kad nema prometa iz suprotnog ide i u 5., ali tek nakon 100 baš osjetno potegne. (treba mu oko 2k rpm za pravi boost, iznad 4k nisam probao) Najdraža prednost m ije što se voziš npr. 160 i uopće nemaš osječaj da je 160, više kao 110 -120 u sličnom autu (konkretno Bravo 2007. ili A3 2010.) EDIT: @jed2i: Da 5 brzina je. Dodana slika potrošnje prema boardu, danas popodne poslikano. Zadnje izmijenjeno od: Green_FanBoy. 12.07.2016. u 20:21. Razlog: odgovor jed2i-u |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#22684 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
1.9 su visa klasa motora koji su se ugradivali u modele vise klase, kao A6 i sl. 1.6 je jednostavno slabiji bez obzira kaj pise na papriu. Slabiji je i od ostalih 1.6 dizlasa i vW tu kaska po meni.. Ja sam vise volio putovat sa 100ks TDIjem iz A4 nego onim sa 130 iz Pasata. Sync. A4 je bolje isao svugdje osim iznad 170 i puno utegnutiji auto na cesti od Pasata. Dobro idu 1.9 tdi i mogu se agresivno vozit za razliku od vecine danasnjih dizlasa koji su ubijeni ekologijom i mjenjacima.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22687 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
razmisljao sam uzeti fiestu s tim motorom ili onim od 140 ks, a mislim da u njega ne ide plin pa me zanima koliko trosi. radim cca 30k km. pa mi je to dosta bitno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22688 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Da, fordovi nemaju baš "kvalitetne" dosjede ventila pa ih može plin oštetiti kod žešće vožnje, ponavljam može. Al turbo motori imaju te dijelove puno bolje složene od atmo. Bravo 2 turbo je poprilično težak s plinom, mislim da je nešto preko 1400kg, tak da s vozačem je preko tonu i pol pa ta potrošnja plina od nekih preračunatih 25kn na 100km je odlična, dakle neke 3 litre benzina ili dizla. Turbaku treba nešto više plina od tamo motora jer je usis često pod tlakom dok ubrzavaš=više zraka. tj 0+ bara, dok je na atmo stalno u minusu tj podtlak |
![]() |
![]() |
![]() |
#22689 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
samo, koliko sam citao, ecoboost ima direktno ubrizgavanje, a to je problem za plin! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22690 |
FC Bayern <3
Datum registracije: Mar 2015
|
@GT3: Imaš na prošloj kolko je meni potrošnja sa 125ks na prvih 2,2k km. Vozim se sitno iznad ograničenja, tu i tam pretićem, na otovrenoj se vozim 90-100. Do posla imam 10km u jednom smjeru i to mi je više manje ruta kojom je auto u mjesec i pola vožen. Verzija od 140 ks ti ima drugačiji omjer u diferencijalu pa su shodno tome brzine nešto "kraće" odnosno, nekih - 10-tak km/h na istim okretajima. npr. moja je u petoj na 2,1k rpm na 100 km/h, ovoj za 100 km/h treba nešto sitno iznad 2,5k rpm. (nemoj me drati 100% za riječ u vezi okretaja na 140 ks, ne sječam se više, gledao sma prije 3-4 mj. prije kupovine na youtube). Imaš hrpu videa pa si usporedi. Da se mene pita, 125ks ti je super za taj autić. Em ima snage za ubrzanje, em su omjeri razumni, na nešto sitno iznad 3k rpm u 5. brzini je na oko 160 km/h. Što je po meni više nego dovoljno za AC. Potrošnja je tad oko 7,4 l/100km, ako se dobro sjećam. Ak se malo vozikaš ti se plin ne isplati, a msilim da u ecoboost u HR nema ko ugraditi, jer koliko znam nema kod nas stručnjaka za plin za motore s direktnim ubrizgavanjem. Ako se puno voziš ti je bolje dizela uzeti, ovaj od 95 ks ima čak više momenta od ecoboosta pa ti mislim na isto dođe (ubrzanje je koju sekundicu sporije). |
![]() |
![]() |
![]() |
#22691 | ||
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() Džaba šta piše na papiru, jednostavno to su dva različita svijeta. Citiraj:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#22694 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2016
|
Citiraj:
![]() Iz manje kubikaze se moze izvuc vise konja ali samo na vecim okretajima pa tu momenta nema u šusu kolko 1.9 Super primjer imam skuter od 278 kubika , isti takav skuter s masinom od 245 ima po papirima isto konja i pise samo 1Nm razlike, 22/21. Ali 278 izvuce vise konja na manjoj turazi i mogu rec da se debelo osjeti u praksi jer sam vozio oba unutar 10 minuta kad sam kupovo ![]() Sent from my D6603 using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22695 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22697 |
Premium
|
Zato jer prava stvar košta preko 2500 kn bez ugradnje. Ove sam sa ugradnjom platio nekih 1000 kn. A jednostavno nema prave stvari za kupiti kao zamjenski dio. Stvar šljaka, jedino su vibracije nešto jače, iako je hidraulični nosač. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22698 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Budući se vozilo čija je prometna istekla, a ne planira se produljivati mora odjaviti unutar 15 dana, jel netko zna ukoliko se tih 15 dana može malo produljiti na recimo 30 dana (odokativno). Imam malo specifičnu situaciju, osoba nije u mogućnosti doći u državu da auto odjavi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22699 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: bertone. 14.07.2016. u 00:25. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22700 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22701 |
Premium
|
Znam, ekipa je zadovoljna sa Sasicom, ali jednostavno za taj motor i za taj auto je potreban hidraulički nosač specifične karakteristike prigušivanja. Nitko ne zna niti tko je originalni proizvođač niti ima na tržištu nosača sa tom karakteristikom. A malo više vibracija u leru mi nije vrijedno 1500+ kn. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22702 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 14.07.2016. u 15:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22705 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Dobri ljudi, potrebujem savjet koliko je isplativo ono sto si razmisljam..... Situacija je sljedeca, u vezi sam i namjeravam ostati jos poprilicno sa osobom s invaliditetom. Ja sam takoder (znaju ovdje par ljudi s kojima sam se osobno nasao) osoba sa invalidtetom, no vozim regularan auto sa manualnim komandama, no cura ne. Mora voziti prilagodeno vozilo, sada ima Corsu u koju je ugraden poluautomatski sustav koji zamjenjuje nozno pogonjeno kvacilo (racunalo umjesto nje stisce kvacilo, hidraulicki neki sistem to sve tjera, sto cuda. Ali svako malo treba kod majstora, nije bas pouzdan sistem niti idealan). Gas/kocnica je preko teleskopske cijevi, uglavnom izgleda kao race car taj segment ![]() Uglavnom, ja imam svoj autic koji ona ne moze voziti, jer joj nije prilagoden, a prilagodba kosta kod nas ~3,500 €. Ona ima svoj u koji ja ne stanem niti se mogu naviknuti na komande. Idealno je uzeti automatika pa staviti u njega istu teleskopsku cijev koja realno meni ne smeta za nozne komande, dok bi automatski mjenjac sve drugo odradivao za nas oboje. No, automatici kostaju. Kostaju i rijetki su, pogotovo novi kostaju, a polovnih bas i nema niti su nesto velicine. Idealno ono sto sam ja gledao je Citroen Xsara Picasso, u svakom slucaju se radi najnajcesce o 2.0 benzincu sa 136 konja. Mozda malo veliko, mozda malo jako, ali cesto nas ima po cesti i autocesti, treba furati kolica, treba furati kofere, manji kompakt jednostavno za oboje je premalo. Plus sto je neki divlji plan jednog dana uzeti kamp kucicu, dobro dode ovako jaci auto za to, plus sto ovaj ima full opreme plus kofer na krovu. Naknadno bi se puknuo plin unutra da se ustedi na gorivu. Ponavljam, bilo bi tu kilometara, odokativno 30tak tkm godisnje, mozda i vise, tko zna. Rjesili bi se nasih auta (dupla registracija i duplo odrzavanje je sada ![]() Vazno je jos napomenuti kako nam oboma zbog invaliditeta vise odgovara uspravno sjedenje, nikako polulezanje ili takva pozicija jer nas ubiju ledja. Takoder, prostranost je pozeljna, jer imamo i stake oboje. Karavan je takoder opcija, no nizi je i mislim da ipak nije toliko prostran. Gepekt / prtljazni prostor je jako bitan, trebaju stati invalidska kolica koja se ne sklapaju. Sto mislite, komentari? Da li da idem ovim smjerom, stedimo i u odredenom trenutku se odlucimo na Xsaru Picasso automatika? Koliko su pouzdani, koliko su skupi, koliko im odgovara plin? Ovaj crveni odozgora ima sve, pa cak i kuku ![]() Hvala ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#22706 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Skupo je to za unos. Doduse mozda mozes ostvariti neke povlastice na osnovu invalidnine. Automatika svakak, mozda cak i dizela jer ce neka veca boca sigurno zauzimati mjesto u gepeku. O tom citroenu ne znam nista, no ja bi svakak isao na nesto novije ako postoji mogucnost(prodas postojece aute..). Taj picasso bez jebemti premasuje 4000 eura da ga dobijes kakvog hoces tu na cestu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22707 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
@Burko, s obzirom na malo specifične potrebe mislim da bi vam bolji izbor bilo vozilo kao što je Berlingo, Kangoo, Doblo i sl... neki s kombinacijom automatik+dizel, a prednosti su veliki prtljažnik s niskom utovarnom podnicom, prtljažnik pravilnog oblika i dobre zapremine, bočna klizna vrata i puno mjesta naprijed za ugradnju posebnih komandi, malo viša pozicija sjedala koja omogućuje lakši ulazak i izlazak i auta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22708 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Imamo Xsaru Picasso doma od 2002. 2.0 HDi, 90 ks Nikakvih problema s autom od trenutka kupnje, osim standardne boljke da je otišla pumpa goriva (svi 2.0 HDi su imali isti problem, na Citroenima i Peugeotima). Ako je to zamijenjeno, nema nikakvih daljnjih troškova, pod pretpostavkom da je auto normalno korišten i održavan. Stražnja klupa ima 3 identična zasebna sjedala, sva 3 se mogu pomaknuti naprijed/natrag, preklopiti i izvaditi. Podnica je ravna i ima dosta nizak utovarni prag. Isključivo gledati Exclusive modele, jer imaju automatsku klimu, električno preklapanje retrovizora i još neke sitnice koje nisu na običnima bile dostupne ni uz doplatu.
![]() |
#22709 | |||
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
a povlastica, nakon sto smo usli u EU, nema. nazalost ![]() Citiraj:
Berlingo - skup. Doblo jos skuplji, dok Kangoo nekako slabasan (75 konja), i potrosnja mu je malo zesca. iako su ovo sve dobre stvari sto si naveo, klizna vrata su prva liga kao i niska podnica, ali nema ih automatika, a da su prihvatljiviji cijenom i snagom. Citiraj:
vise sam ne znam sto napraviti i kojim smjerom ici jer ima alternative, ali je alternativa skupa i rijetka za naci. kod nas skoro pa nemoguca za naci, preorao sam njuskalo uzduz i poprijeko, jedino slicno sam nasao je Mazda Premacy, komad jedan. nezahvalno skroz trazenje ![]() hvala svakako ljudi na savjetima, ako jos tko ima - slobodno ovdje ili na PM ![]() ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#22710 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
|
|