|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
(riješeno) Ne želi niti u POST screen
Složio sam stari komp (imam dijelove već duže vrijeme, svi su radili u drugim kompovima do jučer): seasonic 600w PSU P35C DS3R mbo Xeon E5410 1x4GB DDR 3 1333 ATI HD4670 1x SSD Intel S3500 3x HDD (200, 250 i 500GB) Jučer instaliram win 7 na SSD i sve radi super. Updejtiram ih na SP1 i sve radi super. Ugasim komp i jutros probam upalit - komp se boota no stane kod windows logoa, smrzne se i resetira. Nakon toga više ne želi dići post screen. Palim - gasim, iskapčam iz struje - ništa. Izvadim sve diskove osim SSDa, ništa. Izvadim SSD i upali se uredno do kad bi trebao bootati widnowse no javlja da nema diskova. Resetiram ga i uredno uđem u BIOS i tamo podesim da su kontroleri AHCI. resetiram bez diskova, sve ok. ugasim, ukompčam samo SSD - opet neće u post. iskopčam SSD, višeniti tada neće u post! čisto da nije memorija problem, izvadim keks i resetiram i komp krene tulit, bez slike na monitoru. ugasim, vratim memoriju, bez diskova, upalim - ništa, ne pokazuje niti post s obzirom da je tulo na memoriju, izgleda da matična nije krepala. s obzirom da više ne reagira na diskove, ni diskovi nisu problem. da li je možda proc problem? inače resetirao sam n-puta već cmos u raznim kombinacijama i ništa |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Boot sector ti je otišao na neki od hdd-a. Instaliraj winse na cisto bez ijednog hdd-a unutra. Kasnije ih prikopcas. Edit: Vidim da ne post-a. uzmi skolsku gumicu i ocisti kontakte na ram memoriji, pa probaj.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
oh wow, ovo s gumicom je proradilo, evo komp prolazi post no ne uspiejva bootati windoze. to je sumnjam do SP1 pa ću probat reinstalirat pa da vidim jel to to EDIT: proradilo je u čudnim okolnostima: htio sam za svakis lučaj testirati rame i napravim boot usb s memt86 te probam bootat s usb-a. u glupom boot meni-u od matične mi ponudi usb-fdd, usb-cd i usb-hdd. reko valjda je usb-hdd i odaberem a ovaj ne boota s usb-a već krene standardno u windowse. taman kad se pokazao logo sam stisnuo ctrl alt del da nemoram opet čekat već da probam neki drugi usb boot kad ekran blicne s nekom muljavom slikom i uče mi u windowse sasvim normalno. i eno ih rade bez po frke sve što mogu reći je WTF... EDIT #2: onboard SATA kontroler od gigabyte-a radi probleme ako je enabled. on blokira normalni boot u windoze Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 11.04.2016. u 21:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A šta reći, dešava se, ovaj detalj sa kontaktima je relativno čest pa ti je zato kolega i "preporučio" gumicu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Na kraju bi problem mogao biti gigabyteov bugoviti bios na p35 matičnim pločama. Imam takvu matičnu i znalo je biti čudnih problema.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|